» »

Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča

Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča

««
«
1 / 7
»»

helo ::

Mi lahko kdo svetuje kaj je bolje in zakaj?

v kuhinji moramo menjati štedilnik in pečico in ne vem kaj kupiti. če vzamem indukcijsko moramo komplet posodo baje menjati?


prosim za nasvete...
  • polepsal: Mavrik ()

matobeli ::

Ni nujno da rabiš menjat posodo. Mora pa posoda podpirat indukcijo. Če nima na spodnji strani nič narisano poiskusiš če prime magnet na njej. Če prime bo delala.
Steklokeramika je samo cenejša od indukcije nima pa nič prednosti.
Indukcija tudi nekaj elektromagnetnega sevanja v prostor zmeče, če je kdo "občutljiv" na to.

Moj nasvet je da vzameš plin :))

tony1 ::

Ker sem cel lajf kuhal na steklokeramiki, kasneje pa 7 let na plin, sedaj pa 3 mesece na indukciji, ti lahko dam le en nasvet: vzemi indukcijo, super je.

korenje3 ::

to seveda ni res da če prime magnet na njej da bo delala... pogleg tega da je podlaga magnetna, mora biti tudi ustrezne debeline zaradi same frekvence magnetnega polja. pri 20khz je to okrog 0,5 do 1mm.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

primozzzz ::

Vzami indukcijo..Jaz si sebe ne predstavljam, da bi lahko sploh še kdaj kaj skuhal kje drugje.. Za "nekompatibilno posodo" pa obstaja "adapter" :)

npr:
https://www.mimovrste.com/pokrovi/tesco...
NI PODPISA

zee ::

Imamo indukcijo in je super. Bistveno manj segreva prostor in je super enostavna za čistit. Bonus: bistveno bolj varna od plina.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

eric_cartman ::

Za moje stanovanje sem že gledal, da bi vzel kombinirano. Se pravi indukcijsko+plin ploščo. 2 rinke na plin in 2 indukcijske. Ali pa celo razmerje 3/2. Tukaj kjer sva zdaj pogrešam plin. Recimo zaradi wok-a. Že to je ena od teh prednosti plina, ki ni enaka indukcijski. Tudi pogrevanje hrane se mi zdi na indukcijo ali pa na steklokeramično malo bolj zoprno.

Samo ne steklokeramične. Jo imava s punco tukaj kjer sva bila do sedaj v najemu.. Cele dneve samo še drgneva štedilnik. Pazit morš, da ti slučajno kaj gor ne pade. Vsak tretji dan namaževa in polirava s polirno pasto, da se sveti in je lepa, ker sicer se ti poznajo gor madeži od vsake hrane, ki si si jo pripravil. In ta hudič dol ne gre.. Potem dobiš tist za strgat dol.. Skratka. Živčna vojna okrog steklokeramične. :) Mislim, če si vsaj kolikor tolko pedanten se boš stalno živciral. Sicer pa je itak vseeno.

Zgodovina sprememb…

issak ::

Mi imamo indukcijo. Plinovoda ni bilo, z bombami se nisem hotel ukvarjati, na steklokeramiki sem že kuhal prej in nanjo niti pomislil nisem. Reakcijski čas steklokeramičnih plošč je katastrofa, makaroni grejo čez tudi če ugasneš, moraš prestavit posodo, pri indukciji pa takoj neha vret ko zmanjšaš oz. ugasneš.

Tudi gretje vode je fantastično, sploh ne rabiš električnega kuhalnika vode. Glede posode pa tako, ta boljše posode (težke) vse gor primejo, ta pocen rosfrej je pa itak bolje menjati za kaj boljšega. Mi nismo imeli teh težav ker smo se selili od staršev in nismo imeli nič svoje posode. No, razen kafetiero smo morali kupiti jekleno namesto ker aluminjasta ne dela na indukciji.

Čiščenje je bistveno bolj enostavno kot plinski štedilnik, plate se ohladijo hitreje kot pri steklo keramiki, odzivnost temperature plat je primerljiva s plinom. Mi smo rabili malo časa da smo se navadili na kateri številki kaj kuhati, ampak imaš zraven navodila ki ti lahko malo pomagajo, tako da zdaj vse skuhamo brez težav. Če bi še enkrat vzel bi vzel indukcijo. Tako ti bo odgovoril tudi vsak ki ima indukcijo.

Pa ne jemat kombinirano pol indukcija pol steklokeramika, tudi take poznam in pravijo da je hitreje če kuhajo samo na dveh indukcijskih platah kot pa da čakajo da se tiste ostale segrejejo. Full on indukcija. Pa tudi če je treba par novih loncev kupit.

Vok je pa meni edina slabost, ker vok za indukcijo ni isto kot pravi vok.

Da komentiram zgoraj glede pogrevanja hrane na indukciji, jaz nimam (več) nobenih težav, samo ne smeš dati na preveč močno. Pustiš na 3. par minut dlje, pa se na nižji temperaturi bolj enakomerno pogreje in nič ne zažge.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: issak ()

Floralys ::

Dokler deluje in je v garanciji je indukcija najboljša, ko se garancija izteče, je pa dražja za popravljat, kot pa steklokeramika. Kvari se pa vse, ni stvari, ki bi bila večna. Tudi na razna nihanja in prenapetosti je indukcija najbolj občutljiva.

Raw ::

Za "pravi" vok rabiš plin, drgač pa indukcija za vse navadne smrtnike. Steklokeramična greje prostor, težko se čisti, plin rab plac in je bolj nevaren. Tistih par posod takoj menjam za indukcijske, sploh če je namen še leta kuhat tam. Strošk posode pr vsem tem je takorekoč non-issue. Skoraj so me prepričal, da bi nabavil kombinirano, k sreči nismo.
I am what I am and I do what I can

borut_p ::

odvisno kakšno posodo imaš - načeloma lahko že za 100€ kupiš komplet posode za indukcijo. stare emo posode delujejo na indukciji BP, pri novejših moraš paziti. vem da stare EMC niso delovale

Raw ::

Floralys je izjavil:

Dokler deluje in je v garanciji je indukcija najboljša, ko se garancija izteče, je pa dražja za popravljat, kot pa steklokeramika. Kvari se pa vse, ni stvari, ki bi bila večna. Tudi na razna nihanja in prenapetosti je indukcija najbolj občutljiva.


Smo v starem bloku iz 60-ih let. Električna napeljava je temu primerna. Imamo eno boschevo indukcijo, deluje brez težav od prvega dne (5 let).

Point je, da morebitni večji stroški vzdrževanja indukcije ne odtehtajo minusov steklokeramike/plina. Pomisli, da moraš dnevno kuhat na slabšem štedilniku, ker se bojiš da bo čez 5 let potreben servis? Vsaj zame: non-issue.
I am what I am and I do what I can

koyotee ::

Tut jaz ti svetujem indukcijo. Kaj je lepšega, da ti voda za kavo zavre prej kot v minuti? Pa ko daš na manjšo stopnjo se takoj pozna, ne tako kot pri steklomeramiki. Pri plinu pa me moti, da topel zrak odnaša maščobo na strop in vsepovsod. Glej pa da bo priklop na svoji fazi, če bi mel vse na max potegne čez 10kw.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Glugy ::

Pri indukciji moraš edin to pazit da nimaš posode postavljene čez dva grelnika. Nevem če je to vedno tako ampak pri frendu se je pokvarla indukcija ravno takrat ko je mel čez dva postavljen z eno posodo ( pa ni to sam enkrat naredu da ne bo pomote ). Potem so bli pa stroški 300 evrov za popravilo. Drgač pa če ne delaš tega pa mislm da teh težav z popravili ni.

koyotee ::

Pr meni, če maš posodo na plati, ki ni vklopljena, začne piskat.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Gregor P ::

Imeti indukcijo je kot da bi kuhal na ZF vesoljski ladji ... skratka sploh ni treba izgubljati sekund pri razmišljanju, kaj bi - sploh iz vidika varnosti*:)

Je res da moraš malo preveriti staro posodo in tudi pri nakupu nove, ampak vsaj pri meni večine posode deluje tudi na indukciji; ostalo pa smo podarili naprej, kjer imajo klasične štedilnike. Vendar rajši zamenjam vso posodo kot pa da ne bi imel indukcije:D

Edino, če si morda kakšen kuharski mojster, potem pa plin, ker veš zakaj rabiš ogenj8-)


* pozabiš npr. električno ploščo prižgano in je v bližini kaj vnetljivega (pazi ne na njej, le poleg), se to rade vname in lahko nastane požar ipd.; pri plinu moraš vedno dobro zapreti plin po kuhanju, sicer ... itd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

RejZoR ::

Indukcija:
+ hitrost
+ izklopna odzivnost (če vre ob zmanjšanju takoj upade)
+ lažje čiščenje ker stvari, ki skipijo ne zažge na grelni plošči
+ ob odstranitvi posode je hladnejša površina
- posode pod 7cm premera znajo bit težavne
- moraš imet železno posodo oz. posodo z železnim jedrom
- če imaš pacemaker se indukcije preventivno izogni (sicer ni nujno problematično ampak če se sklanjaš nad prižgano ploščo brez posode pa zna bit problem)
- cenejše indukcijske plošče imajo pri vretju nadležno "stopničasto" nihanje (npr Gorenjeve s 3 puščicami so brez te "težave" oz načeloma večina z močmi nad 7,4 kW)
- omejitve pri priklopni moči (stare el. inštalacije, sploh če so hitrejše varovalke!)

Steklokeramika
+ na njej deluje vsaka posoda z ravnim dnom
+ neobčutljiva na velikost posode
+ konstantno vretje brez velikih nihanj
+ 100% pacemaker friendly
+ malce bolj prijazna za stare inštalacije čeprav so še vedno z močmi do 7kW...
- izklopna odzivnost (če vre ob zmanjšanju še vedno vre enako še kar precej časa)
- težje čiščenje ker se stvari, ki skipijo zažgejo na vroči grelni plošči
- ob odstranitvi posode plošče ostanejo zelo vroče

Kombinirana steklokeramika+indukcija
+ lahko obdržiš vso posodo
- ko vdiš kako hitra je indukcija nakoncu kuhaš samo še na indukciji in imaš potem 2 neuporab(lje)ni kuhališči
- manj izbire modelov plošč
= ostalo je enako kot velja za eno ali drugo zgoraj
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

tony1 ::

Najpomembnejši minus steklokeramike je za več velikostnih razredov počasnejše gretje posode...

helo ::

WAU hvala vsem! :)

PS: lahko bi diplomsko iz tega naredil po vaši zaslugi :D če bi imel take sošolce na faxu ga bi že zdavnaj naredil ;) HVALA!

Darko! ::

Če imaš prostor za jeklenko vzem steklokeramično ploščo z tremi plinskimi gorilniki in enim na štrom (indukcija ali običajno).

RejZoR ::

tony1 je izjavil:

Najpomembnejši minus steklokeramike je za več velikostnih razredov počasnejše gretje posode...


Ma sej ni spet tko grozno moteče. Imam steklokeramiko in je edino tečno samo čakanje do prvega vretja. Se pravi če delaš makarone traja dlje, da stvar sploh zavre. Naprej ni neke bistvene razlike, ker moraš imet kuhanje nadzorovano. Pri vretju pa je važna samo surova moč dovajanja energije. Tle pa indukcija nima konkurence.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

korenje3 ::

pri indukciji moraš pazit da ne pustiš prazne posode gor. men je na eni teflon izhlapel ko sem na hitro poskušal ogreti posodo, pa se je očitno segrela na +400°C v nekaj sekundah...

ni pa noben napisal bistvenega + za indukcije in to je izkoristek.
bistveni - pa da če imaš vsa kuhališča na boost lahko pride do preobremenitve = 4x3,5kW... pri tistih ki niso omejene na 7,5kW in imajo ločen vir za vsako kuhališče.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

Utk ::

A pri katerem viru prazna posoda ni slaba ideja?

marS ::

indukcija obvezno...mi hitrejšega za zjutraj kavo skuhat....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

RejZoR ::

Utk je izjavil:

A pri katerem viru prazna posoda ni slaba ideja?


Povsod je isto. Če ni vsebine na katero bi se prenašala vročina bo pač posodo žgalo v tri krasne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koyotee ::

RejZoR je izjavil:

Utk je izjavil:

A pri katerem viru prazna posoda ni slaba ideja?


Povsod je isto. Če ni vsebine na katero bi se prenašala vročina bo pač posodo žgalo v tri krasne.


Ubistvu ne, na indukciji zazna prazno posodo in izklopi gretje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

RejZoR ::

Indukcija zazna MANJKO posode, se pravi če je sploh ni na kuhališču. Indukcija nima pojma če je v posodi hrana ali ne, ker pač ni kovinska. Razen če imajo kakšne senzorje za temperaturo in če zazna prehiter poskok, smatra kot da je posoda prazna in izklopi. Tega nisem preverjal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

korenje3 ::

tako nekako rabi temperaturni senzor. ali pa zazna manjšanje porabe moči zaradi pregrevanja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

koyotee ::

http://kuhinje-gros-novak.blogspot.si/2...

- Varnost: zaradi načina delovanja se indukcija le malo segreva, nekatere boljše indukcije imajo celo indikator proti pregrevanju - plošča se izklopi, če je posoda prazna ali je onemogočeno segrevanje čez temperaturo vnetja olja.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

SimplyMiha ::

Težko je kuhati na indukciji/steklokeramiki, ko zmanjka toka. Plin, dokler se elektrodobavitelji ne zresnijo.

RejZoR ::

Če živiš v kakšnih rovtah s štromom po luftu. Odkar so spravili vse vode pod zemljo v naših koncih sploh nimamo nobenih izpadov več. Mora res poškodovat dovod to lokalnih trafo postaj, da nastane izpad. Al pa res redka planirana vzdrževanja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mojster_joni ::

Indukcija zmaga, če že treba steklokeramiko si kupite še tist grelec za zavret vodo, da vam ne bo treba čakat 3 dni preden zavre voda za čaj.

Dr_M ::

Jest bi vzel kombinirano indukcijo in plin 2+2. Ne mores zgresit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

egypt ::

helo je izjavil:

Mi lahko kdo svetuje kaj je bolje in zakaj?

v kuhinji moramo menjati štedilnik in pečico in ne vem kaj kupiti. če vzamem indukcijsko moramo komplet posodo baje menjati?


prosim za nasvete...



kuhal na obeh, obe sta ok, tako da je win-win. če si navajen na električno kuhat, je steklokeramična mal hitrejša. pri indukcijski mal traja, da se ufuraš v nastavitve temperature, ampak je tut ok. je precej hitrejša, sam hrana čudn razpada, če jo preveč naviješ, ampak na nekem konstantnem levelu je ok. za kavo idealno. osebno bi raj zbral steklokeramično - iz prepričanja, ampak tut indukcija je ok. samo, da ni plin...

aja pa pri indukciji se lahko posloviš od uporabe oljčnega olja, razen če je rafinirano, ker se zažge, bolj kokosfet ali pa navadno sončnično. posode so pa tut kr pomembn faktor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: egypt ()

korenje3 ::

Olje se nič ne zažge, razen če imaš na boost načinu. Da se lepo speči vse zadeve s pravo posodo. Spodaj vse pečeno z ekstra deviškim olivnim oljem.









i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

...:TOMI:... ::

Jaz sem bil dolgo časa proti steklokeramiki in sem zagovarjal indukcijo, kar se tiče elektrike.

Sedaj imam drugačno mnenje, indukcije ne maram več. Eden izmed razlogov je tudi zelo veliko sevanja. Drugi razlog je, da imam rad počasno kuhanje, kar je preprosto izvedljivo s steklokeramiko, lahko ugasnemo pred koncem kuhanja in pustimo, da se počasi kuha, na nizki temperaturi dokler se štedilnik ne shladi.

Najraje imam plin. Ni nekih velikih stroškov z vzdrževanjem, če se kaj polije, ostane lepo v koritu in ne po celi plošči, dela, ne glede na to ali je vir napetosti ali ne, zvezna nastavitev ognja... Ne kupim nič električnega.

Če je plinovod v hiši/stanovanju, potem ni dileme. Za tiste, ki se nam da ukvarjat z jeklenkami, ni problem, starejši pa lahko imajo težave.
Tomi

Tilen ::

Še največji minus teh plošč je njihova lomljivost. Mi smo jo 2x razbili in je prišlo popravilo cca 300 EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

OrkAA ::

korenje3 je izjavil:

Olje se nič ne zažge, razen če imaš na boost načinu. Da se lepo speči vse zadeve s pravo posodo. Spodaj vse pečeno z ekstra deviškim olivnim oljem.




Na tej fotki se ti olje izrazito zge :)

Gregor P ::

...:TOMI:... je izjavil:

Najraje imam plin. Ni nekih velikih stroškov z vzdrževanjem, če se kaj polije, ostane lepo v koritu in ne po celi plošči,
... če pa kaj, je pa ploščo veliko lažje očistiti kot pa korito plinskega štedilnika (greš preprosto samo s krpo čez); za slednjega je potem še poseben vzdrževalni proces na vsak toliko časa, ker vsega ni mogoče sproti na hitro in fino očistiti (je treba razstaviti grelnik ipd.).
Če si zares pedanten (in previden! ob izklopljeni elektriki!), greš morda 1x letno čistiti še okoli indukcijske plošče (pomeni, da jo previdno dvigneš itd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

korenje3 ::

OrkAA je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Olje se nič ne zažge, razen če imaš na boost načinu. Da se lepo speči vse zadeve s pravo posodo. Spodaj vse pečeno z ekstra deviškim olivnim oljem.




Na tej fotki se ti olje izrazito zge :)


ne, samo fajn izpareva. to je pred dodajanjem masla.
žge se meso.

kot gordon ramsay pravi - the pan must be piping hot
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

OrkAA ::

Sem ze kar dosti tega prepekel in sem skoraj preprican, da je tisto dim od olja.

Tisto kar pravi Gordon je sicer res, vendar ne ce gre za teflonsko ponev. Teh se ne sme segrevati na visoko temperaturo, ker s tem unicujes premaz.

Predlagam ti, da si kupis jekleno ali zelezno ponev brez premazov, ki je bolj primerna za kuhanje z visokimi temperaturami. Poleg tega pa zamenjaj olje za enega, ki ima visji smoke point - predlagam arasidovo. Ce mi ne verjames lahko postavis na stedilnik 2 posodi in jih hkrati segrevas. V eni naj bo deviski olivc, v drugi pa arasidovo olje pa bos videl kaksna razlika je v dimljenju.

korenje3 ::

Te tefali so se dobro izkazal zaenkrat. Premaz je še zmeraj gor. Prav tako je teflon brez PFOA kar je dokaj ugodno.

Za razliko od WMF posode za segrevanje mleka, kjer mi je po parih sekundah izhlapel cel telfonski premaz... in to naj bi bila kao neka premium znamka.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Gregor P ::

Olivno olje načeloma res ni namenjeno temu, ampak to na kateremkoli kuhalniku.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Smrekar1 ::

helo je izjavil:

Mi lahko kdo svetuje kaj je bolje in zakaj?

v kuhinji moramo menjati štedilnik in pečico in ne vem kaj kupiti. če vzamem indukcijsko moramo komplet posodo baje menjati?

prosim za nasvete...


Imel sem oboje in prisegam na indukcijo. Bistveno hitreje deluje, odzivnost se približa plinu, porabi tudi bistveno manj elektrike. Edini minus je, da rabiš posodo, primerno za indukcijo, ki je malo dražja in občutno težja od take, ki ni primerna za indukcijo.

Pri posodi poglej na dnu za oznako indukcija, narisana je tuljavica. Te bodo delovale normalno, ostale moraš menjati. Lahko sicer kupiš tudi indukcijski nastavek, indukcija greje podstavek, podstavek posodo. Če imaš veliko drage klasične posode se splača razmisliti še o tem.

tikitoki ::

korenje3 je izjavil:

Olje se nič ne zažge, razen če imaš na boost načinu. Da se lepo speči vse zadeve s pravo posodo. Spodaj vse pečeno z ekstra deviškim olivnim oljem.











Damn, a ti vso hrano rahlo zazges? Al kaj so tiste crne obloge na cisto vsem?

D3m ::

Še nisi videl poper?
|HP EliteBook|R5 6650U|

janezl ::

Pa v omarici nad ploščo shranjujte samo lahke stvari.
Mi je padla steklenička s poprom, pa je šla šipa indukcije. Malo draga šola...
73 de Jani

tikitoki ::

D3m je izjavil:

Še nisi videl poper?


Ocitno ti se nisi videl popra, ce tiste zazgane obloge pripisujes letemu.

Magic1 ::

Tisti črni delci so od popra, se vidi na surovem. Nekateri dodajao poper med pečenjem ravno zato, da se ne zažge. Lososa je konkretno preveč spekel ;) (overcooked, ne mislim zažgan).
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

energetik ::

Smrekar1 je izjavil:

Imel sem oboje in prisegam na indukcijo. Bistveno hitreje deluje, odzivnost se približa plinu, porabi tudi bistveno manj elektrike.
Sploh ni res, razen če daješ na steklokeramiko bistveno premajhne posode in če ne ugašaš plate 1-2min preden vzameš posodo dol.
Tudi hitrost segrevanja je večja le v prvih 1-2 minute, potem je približno enaka. OK, če se uporabi boost funkcijo na indukciji, potem je hitrejše.
Sam imam kombinacijo 2/2 ind/stkl., ker nikakor nisem hotel menjati pol posode, ki ne dela na indukciji. Imam 2 ponvi (Tefal in WMF) pa nobena ne dela na ind. Kafetjera, čajnik itd.

In tudi steklokeramiko redno uporabljam, npr. za zadeve, ki se kuhajo dolgo in enakomerno. Kavo jasno skuham na indukciji in je zakon. Prav tako hitro praženje zelenjave itd. Tako da za vsakega svoje.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indukcijska kuhalna plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
31367641 (7315) kuglvinkl
»

indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)

Oddelek: Loža
3914465 (12713) radmannsdorf
»

Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13134754 (30232) amigo_no1
»

Priklop steklokeramične kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8645093 (41494) Volk|

Več podobnih tem