» »

Indukcijska kuhalna plošča

Indukcijska kuhalna plošča

««
7 / 7
»
»»

starfotr ::

Če gre na 35 A bo plačal novo soglasje. In mesečno bo imel enake stroške, kot s 3F sistemom.

In če bo po tem posegu šel na 3F, bo plačal spet novo soglasje.

Rad bi razumel kakšno interno inštalacijo ima. Ali je to 3 fazna, priklop pa samo na eno fazo. Ali je eno fazna.

neutronium ::

Ok za fid ne vem, tudi ali gre za dvopolne odklopnike. Razen če kaj piše na varovalki?

Kakšne dva ali tri leta nazaj, ko se je naredila komplet prenova elektrike so mi z elektra že v glavni omarici naredili tako, da bo lažja predelava, če grem kdaj na 3F. Ne vem kaj to pomeni, nekaj samo prevežejo se mi zdi. V moji omarici je pa rekel električar, da se zamenjajo potem samo varovalke ali fid?... On je predlagal da se vnaprej pripravi kar se pač da, če grem kdaj na 3F, da bo najmanj dela. Nisem pa razumel, ker se ne spoznam na štrom.

Za indukcijo pa nisem razmišljal do včeraj, da je lahko problem, če ji ne spremenim moči. Verjetno bo počasneje delala. Samo, da mi ne bo ven metalo pancerk.

starfotr ::

Uporabljaj. Če bodo problemi pa spremeni svoje navade ali pa uredi novo soglasje.

Lonsarg ::

Nov cenik za omreznino bo glede na merjeno moc, sploh ne vec glede na varovalke, tak da ne bo vec razloga sparat pa presvohnih varovalk dajat.

Pa ze sedaj ne vem ce je bilo smiselno sparat eno pivo na mesec pa se pol zafrkavat leta kasneje ko vec priklopis...

Steinkauz ::

neutronium je izjavil:


Kar me skrbi je priključna moč indukcijske plošče, piše 7.2 kw. Bi znal bit to problem?


Večina indukcij itak zazna, da je priklopljena na eno fazo namesto na tri in potem sama omeji moč.
Moja recimo dovoli samo 2 grelca naenkrat na max, če daš še tretjega, spravi vse tri na 8 stopnjo (od 10).
99% (starejših) blokov ima 7kw priklop in enofazno in indukcijo pa kr vsem dela...
Tko da ne brini

DamijanD ::

Oz. lahko tudi ročno v nastavitvah omejiš max moč indukcije

Glugy ::

Mare2 je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:


Zakaj Gorenje ?
Gorenje je bilo 660EUR, primerljivi Bosch pa 1500EUR.

Tule na Slo-techu se pojavljajo anomalije, ko se primerja neke leve znamke s svetovno priznanimi. Oprosti, to je kot bi primerjal Fičko z BMW. Ali pa ko je na Slo-tech-u neka tema Gearbest, kjer so neki levi kitajski mobilci boljši od priznanih svetovnih znamk (Samsung itd.) Zobna ščetka boljša od Sonycare itd. Pa še dokazila so predložili. Tam razumem, ker ima en človek afiliale, za drugje pa prosim ne zavajat. :)



Anomalija ste predvsem ljubljenčki blagovnih znamk. Ne morš rečt da je Bosh boljši sam zato ker je tok dražji. Je pa najbolj lazy choice. Ker ti ni treba preštudirat trga pa primerjat z ostalo konkurenco. Imajo pa vsi na trgu trade-off-e . Bosh je lazy proof ampak expensive choice.
To so bogataške finte k se ne morejo poistovetit z nekom ki ne živi v njihovem svetu in ne more razmetavat denarja vsevprek. Drgač pa bi bili v kameni dobi če bi vedno verjeli da če je nekaj v preteklosti blo najboljše da bo vedno in da naj niti ne probamo z čimerkoli drugim. Točno to je z najbolj znanimi in cenjenimi blagovnimi znamkami. S tem ko ne daš priložnost drugim blagovnim znamkam jim zapiraš trg in jim ne omogočaš da bi sploh kdaj postale toliko konkurenčne kot obstoječe.

To je razmišljanje večne kamene dobe. Da se vedno kupuje Bosh in ostale že uveljavljene blagovne znamke. Preostali pa kot da jih ni. Se jih niti vohat ne sme drgač da si "revček". Vi ste revčki k ste preleni da bi najdl ustrezno alternativo izven uveljavljenih znamk, da bi tvegal pa dal še komu drugmu podjetniško priložnost. Zavirate razvoj ki se najbolj bodri skozi konkurenco. Zavirate tud delovanje prostega trga ki bi zarad več med seboj enakovredne konkurence bil bolj zainteresiran zmanjšati ceno in dati povprečnežu več za njegov denar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

neutronium ::

starfotr je izjavil:

Uporabljaj. Če bodo problemi pa spremeni svoje navade ali pa uredi novo soglasje.


Ok, bom omejil moč in bom potem videl, če bodo problemi. Ali pa kupim indukcijo z manj moči.

Čist mimogrede v kakšnem rangu se sploh gibljejo stroški prehoda iz 1F na 3F štrom, s strani Elektra, torej papirji, soglasja, priklop idr.. 1000, 2000 eur, več? Kabel je z njihove strani pripravljen za 3F, torej menjava tega ne bo potrebna. Če bo treba bom to urejal morda drugo leto enkrat, trenutno nisem rabil.

Magic1 ::

Steinkauz je izjavil:

neutronium je izjavil:


Kar me skrbi je priključna moč indukcijske plošče, piše 7.2 kw. Bi znal bit to problem?


Večina indukcij itak zazna, da je priklopljena na eno fazo namesto na tri in potem sama omeji moč.
Moja recimo dovoli samo 2 grelca naenkrat na max, če daš še tretjega, spravi vse tri na 8 stopnjo (od 10).
99% (starejših) blokov ima 7kw priklop in enofazno in indukcijo pa kr vsem dela...
Tko da ne brini

To omeji na max navedeni moči. Indukcije imejo 4 navitja, 2x3kW in 2x2kW (kakšni boosti znajo bit še več). Torej je vse skupaj načeloma 10kW na max, kar pa ti seveda ne pusti, ker je elektronika normalno 7kW. Kot smo že v podobni temi debaterali in sem šel gledat od dveh različnih firm navodila in si moral zmanjšati sam pri obeh, da ni delalo na 7kW na 1 fazi. Sej ni problem ko si enkrat pozoren, v navodilih lepo piše kako omejit na poljubno max moč. Sej s 4kW se v večini kar da normalno kuhat.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

starfotr ::

Glede na to, da že imaš vse narejeno, plačaš nov števec in razliko med že vplačanim soglasjem ter novim soglasjem. Ta razlika je nekaj 100 eur. Prav tako bo predelava in meritve nekaj 100 eur.

DamijanD ::

Ker se mi ne ljubi testirati: A indukcija vleče vedno enako ali je moč odvisna od površine posode (torej lonček vs. lonec na istem kuhališču pri enaki nastavitvi (npr. 9))?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DamijanD ()

starfotr ::

Daj vklopi logiko. Pa sploh testirat ne bo treba.

DamijanD ::

Meni logika pravi, da večja kot je površina nad grelcem, več bo šlo - ampak kakšne stvari je fino tudi preverit, ker ni nujno, da je vsako sklepanje pravilno.

kuglvinkl ::

The power consumption of an induction cooktop is influenced by various factors, and the size of the pot's bottom is one of them. Induction cooktops work by creating a magnetic field that induces currents in the metal of the pot, which in turn generates heat. Here are some factors to consider:

1. **Efficiency:** Generally, smaller pots might be less efficient than larger pots on an induction cooktop because a smaller bottom surface area means that less of the pot is in direct contact with the induction element. This may result in less effective heat transfer and, in some cases, a slower heating process.

2. **Energy Transfer:** A larger pot with a bottom that fully covers the induction element is likely to transfer more energy from the cooktop to the pot efficiently. In contrast, a smaller pot might not capture as much of the magnetic field, leading to potentially less efficient energy transfer.

3. **Heat Distribution:** The size and shape of the pot can affect how evenly heat is distributed. Larger pots may have more even heat distribution because the entire bottom is in contact with the cooktop.

While it's reasonable to expect that a smaller pot might consume more power to achieve the same level of heating as a larger pot, it's essential to note that the actual power consumption can depend on the specific design and efficiency of both the induction cooktop and the cookware being used. Some modern induction cooktops are designed to adjust power levels based on the size of the cookware, helping to optimize energy use.

In conclusion, the relationship between pot size and power consumption on an induction cooktop can be influenced by several factors, and the efficiency of heat transfer plays a significant role. However, the differences in power consumption might not always be substantial, and many induction cooktops are designed to be efficient with a variety of pot sizes.
Your focus determines your reallity
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30862326 (14107) koyotee
»

Indukcijske kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7717720 (4807) kuglvinkl
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
4411916 (10875) IL_DIAVOLO
»

Katero indukcijsko kuhalno ploščo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7236137 (29442) Rok Woot

Več podobnih tem