» »

Starfield

Starfield

««
29 / 40
»»

Izi ::

Zmajc je izjavil:

Iskanje teh templjev vsakič znova je hudo monotono. Pa vsakič nazaj k Vladimirju po 1 novega ... namesto da bi dobil seznam vseh takoj, kot z artefakti.

Ja.
Najprej je treba nekaj časa da sploh določiš približno smer kam moraš iti, tukaj precej koristi tudi skill Surveying, ki doda močan Zoom na naš ročni skener. Tempelj je pa vedno daleč najvišja stavba v okolici.
Potem je treba teči skoraj kilometer, kar traja kar nekaj minut.
Znotraj Templja moraš pa tudi kakšno minuto ko nor šibati sem in tja za tisto slabo vidno energijo.
Potem moraš ubiti enega Starborna. Jaz ga vedno zamrznem (powers) in potem brez skrbi v miru pospravim.
Potem pa spet pot do Vladimirja, če je seveda sploh še živ. Sem imel en multiverz, kjer ga je moj zlobni klon ubil. Pravzaprav je pobil kar vse in sem ostal zadnji živi član Constellation. Še vedno pa lahko lokacijo dobiš sam brez Vladimirja iz tiste računalniške mize na sredi sobe.
Vse skupaj traja kakšnih 10 minut in ko to ponoviš 24-krat je to 4 ure duhomornega dela :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Nesta ::

oo7 je izjavil:

Nesta je izjavil:

Spil sem instaliral preko Xbox Game Passa. Na začetku je še nekaj delalo. Zelo stekal na I7 13 gen 4080 32 GB rama...
Sedaj pa se predej lahko kliknem na continue se zapre... Nalozi se potem pa vrze vn... brez opozorila...

Tebi bi moralo delati brez problema. Probaj zbrisat in še enkrat posneti igro.

Je mogoce tezava ker sem spil instaliral na HDD disk? Bom reinstall in dal na SSD

Zmajc ::

Joj, ne igra ima 120 Gb, to mora bolet igrati brez NVME SSDJa.

Drugače pa je en quest, Overdesigned kjer od Stroud Eklund šefa dobiš quest da pomagaš dizajnirat vesoljsko ladjo, kjer na koncu dobiš C class ladjo vredno skoraj 500k brez registracije. Na žalost je quest na voljo samo če ponavljaš celo zgodbo, brez da skipaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

oo7 ::

Nesta je izjavil:

oo7 je izjavil:

Nesta je izjavil:

Spil sem instaliral preko Xbox Game Passa. Na začetku je še nekaj delalo. Zelo stekal na I7 13 gen 4080 32 GB rama...
Sedaj pa se predej lahko kliknem na continue se zapre... Nalozi se potem pa vrze vn... brez opozorila...

Tebi bi moralo delati brez problema. Probaj zbrisat in še enkrat posneti igro.

Je mogoce tezava ker sem spil instaliral na HDD disk? Bom reinstall in dal na SSD

Tudi lahko, da je to težava, ker pod sistemskimi zahtevami igra zahteva SSD.

Je kar nekaj testov in vsi se strinjajo, da ne samo da je na HDD težko igrati, ampak je popolnoma nemogoče.
Na HDD se je igra prav vsem redno sesuvala na namizje, na istem PC, kjer je na SSD delovala brez sesutja na desetine ur.

Pa še nekaj testov:
Quick Load na povprečnem SSD je okoli 15 sekund, na HDD je več kot 1 minuto in pol.
Da skozi vrata vstopiš v Constellation Ložo na SSD traja 3 sekunde, na HDD pa več kot 30 sekund.
Grav Jump v novo osončje z vso animacijo traja na SSD slabih 20 sekund, na HDD se to podvoji na 40 sekund.

AtaŠtumf ::

Par kritik glede Starfielda.

1. skeniranje planeta, živali itd. je mukotrpno, tole je nek mazohist dal v špil (lahko sicer levelaš to, samo še vseeno je tečna zadeva)

2. sramota, da ni mestnih map (Skyrim je imel mape leta in leta nazaj)

3. konstatno loadnje, dockanje, undockanje prav ubija igranje (je pa res, da izgledajo postaje in to dockanje/undockanje fenomenalno)

4. grajenje ladij je tečno in bi lahko bilo bolje narejeno (samo je dodatek k igri, tako, da tega ni treba početi)

5. milijon surovin za upgradanje vsega je tudi tečno (IMHO je preveč tega in bi se komot malce zmanjšalo število različnih surovin)

6. inventorij je drek (hvala bogu za mode, sploh starui)

7. manjkajoča original DLSS nastavitev

8. dodali bi lahko nek lander s katerim bi se vozil okrog (lahko bi ga kupil kasneje oz. dobil s skill pointi ali kaj podobnega)

Pa še vedno je zabaven špil, šokantno dobro spoliran za Bethesda in ga z veseljem igram, pa props Bethesdi, da so odprli za modanje.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaŠtumf ()

Tole malo olajša zadeve glede manjka mestnih zemljevidov:
https://mapgenie.io/starfield

AtaŠtumf je izjavil:

1. skeniranje planeta, živali itd. je mukotrpno, tole je nek mazohist dal v špil (lahko sicer levelaš to, samo še vseeno je tečna zadeva)

Tukaj velja omeniti "abandoned research tower". Na vrhu le teh se nahaja računalnik, kjer lahko downloadaš kompletne podatke o planetu brez skeniranja.

Tako visok stolp je, takoj prepoznaš. Kar pogosto ga videvam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

nekikr ::

Pa še vedno je zabaven špil, šokantno dobro spoliran za Bethesda in ga z veseljem igram, pa props Bethesdi, da so odprli za modanje.

Prvo sesutje je prišlo po slabih dveh urah igranja :(

Jaz pa v 20+ urah še nisem imel crasha.

BorutO ::

Pol je to kot Skyrim, ko si pri level 50 imel že tako močen oklep in orožje, da si v legendaryu lahko še giantse klal brez težav ... ali pa kakšne super truper bose ... Jaz sem vsakič, ko sem prišel do level 80 nekje, šel novo igro, ker sem se že naveličal, ker so mi vsi najmočnejši bosi bili že kot kakšen level 1 mob.

Berserker ::

Sem prišel do konca glavnega story-ja, sedaj pa se bom lotil faction questov in postranskih questov.Kr je tolk stvari zaklenjenih za skilli in grindom., kot so raziskovanje in postavljanje baze, se sprašujem, če se sploh splača zapravljal čas za njih in roleplayat, kr so na tem področju drugi špili precej močnejši.

Berserker je izjavil:

Sem prišel do konca glavnega story-ja, sedaj pa se bom lotil faction questov in postranskih questov.Kr je tolk stvari zaklenjenih za skilli in grindom., kot so raziskovanje in postavljanje baze, se sprašujem, če se sploh splača zapravljal čas za njih in roleplayat, kr so na tem področju drugi špili precej močnejši.

Katere druge igre ?

oo7 je izjavil:

Berserker je izjavil:

Katere druge igre ?

Pazi, to zdaj govorim sam o grajenju in raziskovanju. No Man Sky, Valheim, Subnautica so tak lep primer. Mislim da je bil Fallout 4 dosti bolj dostopen, glede tega.

Berserker je izjavil:

oo7 je izjavil:

Berserker je izjavil:

Katere druge igre ?

Pazi, to zdaj govorim sam o grajenju in raziskovanju. No Man Sky, Valheim, Subnautica so tak lep primer. Mislim da je bil Fallout 4 dosti bolj dostopen, glede tega.

Tukaj nimam odgovora, ker nisem igral nobene od teh iger (No Man Sky, Valheim, Subnautica) vem pa približno kakšne so.

Kar se tiče Starfilda pa nisem še tako daleč, da bi gradil naselja. V Fallout 4 sem veliko gradil in ja gradnja je bila možna že takoj na začetku igre.

Na voljo nov driver - NVIDIA GeForce Game Ready 537.34

Že kdo probal kaj več FPSjev v Starfildu ?

Tribal ::

Sem dal mod gor za dlss in imam v 4k max vse čez 160 FPS stalno.

Ang3lo ::

Je nekaj razlike v novih driverjih - grafična se manj greje in pokuri manj elektrike, posledično je cel sistem tišji. Pri 4k se lahko render scale zviša za nekje 10% z istimi rezultati kot prej.
Ryzen 5800X3D | 32GB DDR4 3600 | GeForce 3090 Ti Suprim X
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO

Tribal je izjavil:

Sem dal mod gor za dlss in imam v 4k max vse čez 160 FPS stalno.

Pa je kaj težav ? Ker vidim, da ima mod kar veliko prijavljenih hroščov ?

Ang3lo je izjavil:

Je nekaj razlike v novih driverjih - grafična se manj greje in pokuri manj elektrike, posledično je cel sistem tišji. Pri 4k se lahko render scale zviša za nekje 10% z istimi rezultati kot prej.

Super bom probal novi driver.

Sem sprobal novi driver in mi zdaj skoraj dela konstantno na 60 FPS.

Moram vzeti nazaj svoj zgornji komentar :| ne vem ampak bolje je bilo samo nekaj minut sedaj pa je vse po starem kar se tiče FPS.

Men špil tolk zagreje laptop, da vrjetno ne bo treba do zime kurit.

Ang3lo ::

Ja ta igra daleč najbolj zakuri PC (čeprav Hogwarts je bil kar blizu, ampak tam je grafika res ohoho), še najbolj v New Atlantisu. Tam je ogromno objektov in zgleda da igra rendera kar vse, ne samo tisto kar je pred igralcem. Slabše mi je delal samo Far Cry 6, ampak zato ker igra dostikrat piše na disk namesto v RAM.
Ryzen 5800X3D | 32GB DDR4 3600 | GeForce 3090 Ti Suprim X
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO

Starfield Updates and Mod Support – September 13, 2023

Update Version 1.7.29 - Fixes and Improvements
Performance and Stability:
- Xbox Series X|S Improved stability related to installations.
- Various stability and performance improvements to reduce crashes and improve framerate.
Quests:
- All That Money Can Buy: Fixed an issue where player activity could result in a quest blocker.
- Into the Unknown: Fixed an issue that could prevent the quest from appearing after the game is completed.
- Shadows in Neon: Fixed an issue where player activity could result in a quest blocker.

Danes torej samo Hotfix, tukaj pa je spisek na čem trenutno delajo in kaj lahko pričakujemo v prihodnjih popravkih:
- Brightness and Contrast controls
- HDR Calibration Menu
- FOV Slider
- Nvidia DLSS Support (PC)
- 32:9 Ultrawide Monitor Support (PC)
- Eat button for food!

Master_Yoda ::

Interakcije bi lahko bile malo bolj pametne. Sem najprej sel Ranger questline skozi, sedaj pa grem skozi Vanguard. In v stadiju kjer moram Freestar diplomatko prepricat da mi da access ni nikjer opcije oz. omembe da sem ranger. Sem mislil da bo mi bolj zaupala glede na to da sem ranger, ampak izgleda sploh ne ve, badga pa ti ne da pokazati kot opcijo ...
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

HolyFuck1 ::

Master_Yoda je izjavil:

Interakcije bi lahko bile malo bolj pametne. Sem najprej sel Ranger questline skozi, sedaj pa grem skozi Vanguard. In v stadiju kjer moram Freestar diplomatko prepricat da mi da access ni nikjer opcije oz. omembe da sem ranger. Sem mislil da bo mi bolj zaupala glede na to da sem ranger, ampak izgleda sploh ne ve, badga pa ti ne da pokazati kot opcijo ...

No, pa saj menda ne igraš Morrowinda... :))

Imam misijo Mantis. Pa je nekdo že enkrat napisal, da so ga potem veliko napadali ? Zaradi ladje ?

Lojzze ::

zaradi ladje kvečjemu spizdijo

Lojzze je izjavil:

zaradi ladje kvečjemu spizdijo

Dobro potrebujem eno novo ladjo imam še vedno prvo :))

Bethesda je potrdila, da bo v enem od prihodnjih updejtov dala FOV slider in podporo za DLSS :)

Berserker je izjavil:

Noben laptop ni za igre. Pika in ende. Za igre so dobri samo namizni računalniki in konzole.

BorutO je izjavil:

Berserker je izjavil:

Noben laptop ni za igre. Pika in ende. Za igre so dobri samo namizni računalniki in konzole.

Nimam izbire. Eksluzivnost pa to. Seveda bi raje na PS5 in kavču igral.

BigWhale ::

BorutO je izjavil:

Berserker je izjavil:

Eh, nehaj. To je bullshit. Imas gaming laptope in imas external GPUs. Oboje je decent enough za igranje.

Lahko revije, sporočila in tiste kasetarje prodaš, ko jih enkrat prebereš ?

Starborn Guardian VI je zadnja posodobitev Starborn ladje. Samo do 6. stopnje gre. Vizulano so vse stopnje enake.
Starborn Spacesuit se upgrada 10-krat in je tudi vizualno vsakič drugačen. Barvno pa od začetne bele postajaš vedno bolj črn.
Powers pa gredo do 10. stopnje. Power X je torej najmočnejša stopnja, več ne gre.

jaz sem eno ladjo v vesolju ukradel enim piratom ... velika pa zelo dobra. Včasih se mi zdi, da je brezveze graditi ladjo ... ukradeš, jo na rahlo spremeniš pa je taka, kot bi rad. :)

mogoče kdo ve v katere skille prvo vložiti prvih pet skillov?

Jaz sem pa danes dobil ladjo Mantis kar zverina v primerjavi s prvo ladjo :)

Tisti Mantis brlog je kot neki batcave :)

BorutO je izjavil:

jaz sem eno ladjo v vesolju ukradel enim piratom ... velika pa zelo dobra. Včasih se mi zdi, da je brezveze graditi ladjo ... ukradeš, jo na rahlo spremeniš pa je taka, kot bi rad. :)

mogoče kdo ve v katere skille prvo vložiti prvih pet skillov?

Če hočeš easy mode boje in velik QoL čim prej začni vlagati skile proti HP regenu, ki je čisto na dnu physical treeja. Preden lahko začneš kupovati moraš vložiti not 8 pik.

A je kdo že videl kakšno Superior verzijo orožja?
Jaz pri level 72 nisem videl še nobenega, tako da menim da so Superior orožja vrgli ven iz igre, ker so ugotovili da so premočna in bi pokvarila igro.
Najboljša so kot kaže Advanced orožja, obleke pa so na voljo tudi v Superior verziji.

Superior kakšna barva je to?
Jaz imam orožja modre, vijolčne in zlate barve.

oo7 je izjavil:

Spet nisi spremljal, ko sem že pisal o tem :D
Moč (damage ali zaščita) opreme nima nič veze s tistimi barvami. Važno je ime opreme.
1. stopnja - najslabša oprema, brez dodatnega imena
2. stopnja - v imenu je "Calibrated"
3. stopnja - v imenu je "Refined"
4. stopnja - v imenu je "Advanced"
5. stopnja - v imenu je "Superior"

Te 4 besede so vse kar je važno, šele potem pridejo barve in modifikacije.

jaz sem našel eno orožje, kjer v sovražnika izstreliš elektrošok in pade ter zbrca za par minut .. imaš mir hoditi naokoli, preden si opomore. To pride super, ko se malo igraš s planeti, ki so 40 levelov višji od tebe. Potem pa lootaš. problem je samo, da je municijo zelo težko kje najti.

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

Spet nisi spremljal, ko sem že pisal o tem :D
Moč (damage ali zaščita) opreme nima nič veze s tistimi barvami. Važno je ime opreme.
1. stopnja - najslabša oprema, brez dodatnega imena
2. stopnja - v imenu je "Calibrated"
3. stopnja - v imenu je "Refined"
4. stopnja - v imenu je "Advanced"
5. stopnja - v imenu je "Superior"

Te 4 besede so vse kar je važno, šele potem pridejo barve in modifikacije.

Sem pogledal. Trenutno sem level 19 in kot kaže imam vso opremo 1 stopnje.

oo7 je izjavil:

Jaz sem ravnokar koncal Mantis misijo. Pri Levelu 26 je bila misija smesna, ladja pa precej slabsa od moje. :))

oo7 je izjavil:

Sem pogledal. Trenutno sem level 19 in kot kaže imam vso opremo 1 stopnje.

Jaz imam pri lvl 26 mix vsega. Eno advanced pusko, eno advanced pistolo, potem pa se nekaj kosov refined in calibrated. Pa kup cist navadne opreme, ki je tolk zmoddana, da je velikrat boljsa od drugih reci. :))

Se vedno je pa najboljs imet celado/obleko s kamuflazo. Pocepnes in si neviden in vecinoma ostanes hidden med streljanjem. Vsi streljajo po tebi in te tako redko zadanejo, da lahko kar ostanes tam. :D

Terminathor ::

BigWhale je izjavil:

oo7 je izjavil:

Jaz sem ravnokar koncal Mantis misijo. Pri Levelu 26 je bila misija smesna, ladja pa precej slabsa od moje. :))

Ko pa jo narediš pri lvl 10 pa je bomba

Še nekaj ugotovitev glede nadgradnje naših Powers iz prve roke:
Bistvena stvar pri nadgradnji Powers je zmanjševanje porabe (cost) naše starborn "mane", ki jo imamo ves čas na voljo 60 enot.
Primer:
Anti-Gravity Field prve stopnja ima cost 45
Anti-Gravity Field X pa ima cost samo še 22
Sunless Space prve stopnje ima cost 35
Sunless Space X ima cost 14

Lahko potrdim, da se tudi čas delovanja posameznih powers občutno podaljšuje, kar pomeni da jih lahko na koncu uporabljaš praktično ves čas.
Na primer Phased Time X, en najbolj Overpower Power v boju, ki močno upočasni čas, traja toliko časa in ima tako nizek cost, da se vmes regenerira toliko "mane" kolikor si jo porabil in si lahko v upočasnjenem času non-stop brez da bi kaj porabljal "mano" in vmes lahko uporabljaš še druge Powers.
Postaneš superheroj Flash, uletiš v sobo polno sovražnikov, vključiš Phased Time X, v miru greš od enega sovražnika do drugega, vsakemu v glavo nafilaš par kugel in ko Phased Time mine se vsi hkrati mrtvi zrušijo na tla. Kot v filmu ;)
Sedaj se vsi Bogovi v vesolju sramežljivo skrijejo pred mojim junakom ki je vase posrkal vso kozmično energijo desetih multiverzov 8-)

Je seveda en velikanski problem, najti in končati sem moral kar 240 starodavnih alienskih Templjev ;(( Nisem si mislil, da mi bo uspelo.
Pri Bethesdi so verjetno računali da bo to podaljšalo igro na več let in ne da se bo našel kakšen čudak ki bo to opravil v enem tednu :))

Sem pa vmes vsaj malo nabildal levele. Je pa level 80 še vedno precej Rookie build.
Po moje malo bolj uporabno začne postajati nekje pri level 110, ko imaš odklenjeno 1/3 skillov, pri level 220 (2/3 skillov) pa bi že lahko rekel, da imaš izdelan nek build.
Vsekakor so pri Bethesdi to igro zastavili precej dolgoročno. Potrebni XP za vsak naslednji level kar hitro narašča.
Level 1 - XP/level 200
Level 10 - XP/level 900
Level 20 - XP/level 1730
Level 30 - XP/level 2615
Level 40 - XP/level 3555
Level 50 - XP/level 4565
Level 60 - XP/level 5640
Level 70 - XP/level 6785
Level 80 - XP/level 8010
Level 90 - XP/level 9320
Level 100 - XP/level 10710
...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

To, da na zemljevidu ni iskanja in da ne ves na katerih planetih si ze bil in katere si ze poskeniral, je resnicno pain.

A je ze kdo ugotovil kaj je smisel hrane v igri? Pojes pol kile mesa in ti da 5 healtha? :>

Tudi jaz nimam pojma te obične hrane, ki ti da par hpja ... to je vse skupaj kar nekaj ... mogoče za one ne, ki so se tako vživeli v igro, da hočejo biti resnično pro in skuhati eno mešanico hrane, ki mu bo prav prišla za vsak poseben trenutek, predvsem v bojih zna biti kul. Ampak jaz uporabljam kar one običajne, ko se healaš s 4% ali 8% za par sekund ... brezveze komplicirati in iskati hrano.
Itak pa imam orožje, s katerim paraliziraš vse kar leze in gre, potem pa jih s puško potamanim na easy ...prej sem recimo bil na enem planetu, ki je level 75, jaz sem level 21 ... z lahkoto sem ubil tistega glavnega bosa ali kar pač je - bil je čez 90 level. Ampak je to top kombinacija ... prvo ga paraliziraš, potem ga prerešetaš v lubenico, ga nazaj paraliziraš, kohoče vstati in to ponoviš tako dolgo, da ga pobere ... taka dobra orožja in geare mi dropajo...
««
29 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
575888 (386) oo7
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36878728 (3485) todman74
»

Fallout 5 (strani: 1 2 3 )

11925861 (1630) oo7
»

Baldur's Gate 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )