Forum » Igre » Starfield
Starfield

jijetelu ::
sej ne da dam karkoli na mnenja teh kvazi uglednih review "hiš" ala IGN, Gamespot, PCGamer, "Joker" ipd..., sam vidim, da mamo tle cel kup ljudi, ki so igro igrali že več 10 ur in kr vejo kakšna ocena je taprava. Jah lej hype fanatiki, upam, da se boste začeli prej ali slej zavedat te psyops strategije in nesmiselnosti prednaročanja iger. Sami v lastno skledo pljuvate, zarad tega boste deležni slabših špilov, kot bi jih bili drugače.
drugače pa od studijev ala Bethesda ni za pričakovat nekih mojstrovin, verjetno nikoli več, tko kot od vseh ostalih svojčas uglednih, ki danes štancajo zgolj overblown povprečje.
drugače pa od studijev ala Bethesda ni za pričakovat nekih mojstrovin, verjetno nikoli več, tko kot od vseh ostalih svojčas uglednih, ki danes štancajo zgolj overblown povprečje.

Mato989 ::
Ja zanimivo kako že vsi tu vejo kaj je prava ocena, kot da so 1000 ur odigrali pred izidom

Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

HolyFuck1 ::
Jah lej hype fanatiki, upam, da se boste začeli prej ali slej zavedat te psyops strategije in nesmiselnosti prednaročanja iger.
Lol, še en Sony fanboy, ki je žalosten, ker ne bo dobil igre na PS5. Prava lisica brez grozdja.
P R A V I G A M E R J I vemo, da je Bethesda nezmotljiva in smo pripravljeni posesati znoj iz penisa pregaranega Todda Howarda, saj je tip namreč lastnoročno naredil vse igre od PORAZNEGA Morrowinda naprej (kje so moji quest markerji?!?!?)
Prednaročal bom VSE igre AAA studiov, saj nam vedno deliverajo zglancane izdelke, ki so vredni štirikratnik svoje vrednosti.
Da se malce vrnemo v resničnost - igričarski trg je postal prevelik, da bi z racionalnim razmišljanjem o prednaročilih na obskurnem slovenskem vodovodarskem forumu spremenil potek česarkoli.

mahone ::
Bomo delezni Crowbcat videa cez par mesecev?
Malo bolj skepticen review

Zgodovina sprememb…
- spremenil: mahone ()

ahac ::
hehe
IGN in PC Gamer, leglo nesposobnežev.
Ocena 7 od 10. A Diablo 4 k je totaln klump od igre je dobil 85%
Bravo Bethesda, da so poslali toliko keyev vn v review. Ker tem butastim korporacijskim "butlom" ni za zaupat.
Vidiš ocene igralcev min 9, večina pa 9.5 do 10.
Aja, vsi reviewerji bi morali ocenjevati špile točno po tvojem okusu?
Oz. sploh ne po tvojem okusu, ker ti igre še ne moreš ocenit. Saj niti ne veš, če ti bo špil sploh všeč.
Ne, ne.... ti zahtevaš, da reviewerji ocenjujejo igro glede na marketing hype (kateremu si očitno polno nasedel) namesto, da bi jo ocenili po svojem občutku.

Ampak edino prav je, da različni reviewerji dajo različne ocene, ker ljudje smo različni.
Zato moraš pa review prebrat, da vidiš če so ti pri igri sploh pomembne iste stvari kot avtorju.
In zato obstajata opencritic in metacritic, ki izračunata povprečno oceno...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

Tribal ::
Še dobro da je opencritic in metacritic, nisem igral in nimam mnenja o kvaliteti igre. Mi je samo smešno, da večina ocen zelo pozitivnih 9+, potem se pa najdejo mega kritiki, kateri zelo odstopajo od mnenja večine. Težko jih je jemati resno, ko pa večinoma streljajo mimo...

oo7 ::
sej ne da dam karkoli na mnenja teh kvazi uglednih review "hiš" ala IGN, Gamespot, PCGamer, "Joker" ipd..., sam vidim, da mamo tle cel kup ljudi, ki so igro igrali že več 10 ur in kr vejo kakšna ocena je taprava. Jah lej hype fanatiki, upam, da se boste začeli prej ali slej zavedat te psyops strategije in nesmiselnosti prednaročanja iger. Sami v lastno skledo pljuvate, zarad tega boste deležni slabših špilov, kot bi jih bili drugače.
Ne vem kakšna je ocena, ker nisem še igral samo vem, da IGN in Gamespot nista vredna zaupanja.
Jaz priznam, da sem nahajpan, ker Bethesdine igre so mi ene najljubših in vem kaj lahko pričakujem od njih. Sem pripravljen tudi na hrošče in druge težave :)
Nisem pa nikoli igral njihovih MMO iger pa tudi nimam namena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Še dobro da je opencritic in metacritic, nisem igral in nimam mnenja o kvaliteti igre. Mi je samo smešno, da večina ocen zelo pozitivnih 9+, potem se pa najdejo mega kritiki, kateri zelo odstopajo od mnenja večine. Težko jih je jemati resno, ko pa večinoma streljajo mimo...
pri igrah megalomanskih in podkupljivih založnikov, so ponavadi točno ta, manjšinska mnenja, najbolj realna, tako v + kot v -, dejstvo pa je, da bolj kot je nišna igra, bolj bo zanimiva resničnim priveržencem, manj pa splošni publiki
Ne vem kakšna je ocena, ker nisem še igral samo vem, da IGN in Gamespot nista vredna zaupanja.
Jaz priznam, da sem nahajpan, ker Bethesdine igre so mi ene najljubših in vem kaj lahko pričakujem od njih. Sem pripravljen tudi na hrošče in druge težave :)
Nisem pa nikoli igral njihovih MMO iger pa tudi nimam namena.
če si res tak privrženec njihovih iger, oz. njihovega designa, tvoja stvar, osebno mi ni niti pod razno jasno kako lahko ljudje še danes igrajo Skyrim, tudi po več tisoč vloženih urah, ampak dobro, njihova odločitev, verjetno bi tovrstni ljudje bili povsem zadovoljni, če bi Bethesda prepakirali identičen špil z oznako Elden Scroll 6 in zanj računala 100 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jijetelu ()

Sem komentiral ravno v to smer, ampak se je g. ahac tako razpočil z marketinškimi forami, kot da je osebno prizadet.
Bi pričakoval, da bi ravno nasprotno, zagovarjal manjše reviewerje in ne korporacijsko podkupljenih. Ampak pri nekaterih ne gre skozi v nobenem primeru :D
Še dobro da sem markentiško nahajpan...
Bi pričakoval, da bi ravno nasprotno, zagovarjal manjše reviewerje in ne korporacijsko podkupljenih. Ampak pri nekaterih ne gre skozi v nobenem primeru :D
Še dobro da sem markentiško nahajpan...

Anyway, tomorow začnemo nekateri uživat :D
Spet bo brisanje :D
O jezus kristus kak jerry springer show se greste.
Spet bo brisanje :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tribal ()

če si res tak privrženec njihovih iger, oz. njihovega designa, tvoja stvar, osebno mi ni niti pod razno jasno kako lahko ljudje še danes igrajo Skyrim, tudi po več tisoč vloženih urah, ampak dobro, njihova odločitev, verjetno bi tovrstni ljudje bili povsem zadovoljni, če bi Bethesda prepakirali identičen špil z oznako Elden Scroll 6 in zanj računala 100 EUR.
Skyrim se igra še danes zaradi MOD-ov katerih je res ogromno.

Bomo delezni Crowbcat videa cez par mesecev?
men se zdi dost objektiven review, in IMHO tudi pričakovani, ista fora kot pri Skyrim, po 20 urah igranja, videvaš zgolj eno in isto sranje, iste grobnice, iste sovrage, isti loot, iste queste... in to lahko počneš še nadaljnjih 1000 ur, in nemalo jih to počne, sklepajoč po tem, kar je omenil v videu, očitno ogrmno ljudi rabi neki za počet, medtem ko so zadeti, ali tako in drugače mentalno odsotni

Ta je na najboljša :)
Nekdo napiše - IGN US are SONY shills this is the real review. IGN Španija pa, da komentarju like![]()
tud pri GOW Ragnarok je ena od IGN podružnic dala bistveno nižjo oceno od preostalih, ki so dali kr 10/10, pa lahko danes povem, da je tist tipček, k je dal nižjo oceno še najbolj zadel. 10/10 Ragnarok ni niti pod razno.

Sej to se je vedelo in kuhalo že precej časa. Sony PS5 lastnikom je film počil že večkrat glede Starfielda! :D
Največja napaka ki sem jo naredil: Sinu kupil PS5 kateri sameva že eno leto :D
Isti ko fotr PC gamer...
Največja napaka ki sem jo naredil: Sinu kupil PS5 kateri sameva že eno leto :D
Isti ko fotr PC gamer...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tribal ()

Nekdo napiše - IGN US are SONY shills this is the real review. IGN Španija pa, da komentarju like![]()
tud pri GOW Ragnarok je ena od IGN podružnic dala bistveno nižjo oceno od preostalih, ki so dali kr 10/10, pa lahko danes povem, da je tist tipček, k je dal nižjo oceno še najbolj zadel. 10/10 Ragnarok ni niti pod razno.
Kar se tile GOW Ragnarok je US dal 10 in IGN Francija/Španija 9 /10

Kar se tile GOW Ragnarok je US dal 10 in IGN Francija/Španija 9 /10
IGN US, Japan, Portugal, Adria, Middle East so dal 10/10, potem maš kao še Italy 9.5. IGN Korea edin očitno pravi gejmer, dal oceno 6, glede na mojo izkušnjo je to 6 bolj realna ocena kot pa vse kar je 9 in več. Tudi opažam trend, da se danes da ogromno enega poudarka na zgodbo, pa narativo, pa grafiko pa ostale sekundarne elemente, pač IMHO je glavni del igre igralnost oz. igralna mehanika. Istega mnenja so tudi praktično vsi res legandarni razvijalci iger.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jijetelu ()

STARFIELD - Skyrim in Space (PC) | Spoiler FREE Review
Opis igre od uporabnika Gopher. Tisti kateri uporabljate MODe ali ste potrebovali pomoč kako namestiti MOD ga verjetno poznate.
Opis igre od uporabnika Gopher. Tisti kateri uporabljate MODe ali ste potrebovali pomoč kako namestiti MOD ga verjetno poznate.

IGN US, Japan, Portugal, Adria, Middle East so dal 10/10, potem maš kao še Italy 9.5. IGN Korea edin očitno pravi gejmer, dal oceno 6, glede na mojo izkušnjo je to 6 bolj realna ocena kot pa vse kar je 9 in več. Tudi opažam trend, da se danes da ogromno enega poudarka na zgodbo, pa narativo, pa grafiko pa ostale sekundarne elemente, pač IMHO je glavni del igre igralnost oz. igralna mehanika. Istega mnenja so tudi praktično vsi res legandarni razvijalci iger.
Odvisno od igre. Nekatere so dobre ravno zaradi zgodbe npr Witcher 3, TLOU druge zaradi same igralnosti Dark Souls.

BorutO ::
Jaz to nič ne gledam, v bistvu mi je čisto vseeno če bo igra enkrat slabše skupaj nareta, kot je v videu prikazano ... hočem samo tako igro, kjer lahko grindaš in delaš baze ter plovila. Še ona Planet Crafter je tako tako igra, ampak mi je vseeno dobra. :)
Pri teh ocenah je pač tako, da nekdo mara nekaj, nekdo pa ne ... isto pri filmih in pri glasbi ... Jaz bi oceno že zaradi tega nižjo lahko dal starfieldu, ker so notri roboti, katerih iger ne maram, ampak vsaj na videno, še take vesoljske igre nimamo, ki bi bila res dobra.
Drugače samo bolj spremljam kdaj oz. ob kateri uri bo igra na voljo za igrati, pa ne najdem. :)
Dopust porihtan, če ne zaspim se začne ob releasu. :D
Lepo tebi, jaz pa sem zaključil s par mesečno bolniško, zdaj pa ob najbolj zanimivem tednu treba iti nazaj na šiht.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()

BigWhale ::
Jaz to nič ne gledam, v bistvu mi je čisto vseeno če bo igra enkrat slabše skupaj nareta, kot je v videu prikazano ... hočem samo tako igro, kjer lahko grindaš in delaš baze ter plovila. Še ona Planet Crafter je tako tako igra, ampak mi je vseeno dobra. :)
Men je pa glih za slednje vseen. Zelim dobro main zgodbo, dobre side queste, RPG elemente, vec nacinov resevanja problemov, ... Za base building, ship building in weapon modding mi pa dol visi. :>
Kolikor gledam zdaj reviewe, ne bom dobil nicesar od zeljenega, sicer se bom pustil presenetiti ampak ze sama premisa zgodbe zveni resnicno butasto. :D

Izi ::
Evo, Štartam 
Najprej trenutek resnice, ali bo to sploh lavfalo na moji grafični s 6 GB VRAM.
Levelanje je menda strašansko počasno, brez skillov si pa čisti lulek. Zato je treba na začetku zelo pazljivo izbirati skille.
Trije nujni brez katerih ne gre in si jih je treba omisliti čim prej:
Stealth - Tiholazenje je menda super uporabno v tej igri. Brez tega skilla ne da si slab ampak tiholazenje sploh ne dleuje.
Security - V ta skill je tokrat združeno tako odklepanje kot hackanje. Super nujna zadeva takoj od začetka.
Boost Pack Training - Naš Jetpack, ki je ena najbolj uporabnih zadev v igri, brez tega skilla sploh ne deluje.
Tata Mata postaneš šele nad level 300, glavna zgodba pa menda prinese samo okoli 30 leveleov. Bo treba delat, delat, ...

Najprej trenutek resnice, ali bo to sploh lavfalo na moji grafični s 6 GB VRAM.
Levelanje je menda strašansko počasno, brez skillov si pa čisti lulek. Zato je treba na začetku zelo pazljivo izbirati skille.
Trije nujni brez katerih ne gre in si jih je treba omisliti čim prej:
Stealth - Tiholazenje je menda super uporabno v tej igri. Brez tega skilla ne da si slab ampak tiholazenje sploh ne dleuje.
Security - V ta skill je tokrat združeno tako odklepanje kot hackanje. Super nujna zadeva takoj od začetka.
Boost Pack Training - Naš Jetpack, ki je ena najbolj uporabnih zadev v igri, brez tega skilla sploh ne deluje.
Tata Mata postaneš šele nad level 300, glavna zgodba pa menda prinese samo okoli 30 leveleov. Bo treba delat, delat, ...

111111111111 ::
Skyrim ni mojstrovina? Morrowind? Fallout? Si ziher da poznaš žanr iger?
Heh, tako kot ostali VEDO da bo igra mojstrovina, ti VEŠ, da nebo. :) Vseeno imam raje pozitivce, kot neke driske sitne. No verjetno si lastiš samo playstation, kjer te odlične igre pač ne bo. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 je izjavil:
Heh, tako kot ostali VEDO da bo igra mojstrovina, ti VEŠ, da nebo. :) Vseeno imam raje pozitivce, kot neke driske sitne. No verjetno si lastiš samo playstation, kjer te odlične igre pač ne bo. :D
Meni skyrim ni noben presežek iskreno povedano (ampak tole je offtopic) Morrowind je bil nekaj posebnega, že Oblivion je bil bolj meh.... Fallouta sicer nisem nikol igral tako da težko komentiram.
Recimo če primerjam je imel Gotic I in II (+Nights of the raven) boljšo zgodbo kot Morrowind, Oblivion in Skyrim... pa je Gotic proti Elder Scrolls manj poznana zadeva.

111111111111 ::
Ne bi bili. Fallout 76 smo tukaj igralci Bthesdinih iger precej spljuvali in veliko nas ni igralo.
Pa saj je OK, malo hypa in nasprotnikov itak ne škodi. Večinoma se ujedajo Playstation playeri.
Anyway, tomorow začnemo nekateri uživat :D
Uživajte, jaz bom zaenkrat pirat, bom raje počakal na Game of the year edition.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 je izjavil:
ROFL, vidim da fanbojčki ne premorete drugega argumenta, kot pa označit vse, ki niso Starfield nahypani tko kot 5 letni otrok na božično noč, da smo Sony fanboyi. Čist tko za info, imam doma precej spodoben gaming pc, v celoti vodno hlajen, z UW 100HZ 34" monitorjem, top razer miš in topkovnic ipd... pač je trenutno tok drugih meni ljubših iger, da ga tudi ne bom zloadal dol preko torrenta.
In če nisi povsem hipnotiziran nad Skyrimom ni pač negativnen drisko siten al kako :D :D. ČIst tko za info, sem Skyrim igral prvič ob izidu 2011 in ponovno celo letos., k smo ga glih dobil v PS kolekcijo. Pač zame špil ni neka mojstrovina ne, ima sicer not določene elemente, ki so bili prisotni tudi v predhonikih (Oblivion in ja, igral sem tudi to, in Morrowind tudi, pa še precej drugih), za katere si želim, da bi bili vidni v več igrah, ampak to je pa tudi to. Sigurno ne dam nobenega od teh špilom med mojih top 50.
Glede Starfielda pa kdaj sem rekel, da ne bo mojstrovina, zgolj moja pričakovanja in predvidevanja, kar jih lahko imam, a ne ? Sem poslušal par intervijev s Toddom Howardom, kjer je razlagal precej tudi o Starfieldu, nasplošno pa, o njegovih konceptih iger, zato to da Starfield preoblečen Skyrim, ni neko revolicionarna napoved. Če bo on glavni pri Elden 6, bo nažalost isto. In ob poslušanju njegovih predstav o igrah, so njegove in moje precej različne, zato ni tudi nič nenavadnega, da mi njegove kreacije nikoli ne bodo zelo všečne. Med drugim v intervieju tip prijavi, da ne vidi prav nobene potrebe po več kot 30FPS, nakar lahako samo rečem, da naj tip prepusti izdelavo iger komu drugemu :D :D.

Buggy ::
Izi, kaksen planet pusti nekoloniziran se za nas normije, ki bomo sprobali igro sele drug teden

Traits ? Ste izbrali kaj ali pustili prazno, ker je optional ? Pri vsaki je ena pozitivna kot negativna stvar.

Na začetku men dela vredu sicer nisem še prišel nan obeno zunanjo odprto lokacijo. V nastavitvah mi je igra sama dala vse na medium pa sem potem sam malo nekatere stvari dvignil na high. Jaz imam RTX 3060TI in 5600x.
Grafika se mi zdi dobra je njihov hišni pogon kar napredoval.
Grafika se mi zdi dobra je njihov hišni pogon kar napredoval.

Jaz bom žal s starfieldom moral počakat do drugega leta, ko kupim nov PC, ker 16GB RAM in 1060ka 6GB je žal prenizko... drugo leto pa nabavim PC z DDR5 in neko hudo grafo pa bo.

Starfield is a CPU intensive game
This means if you don't have a good CPU, the game won't run smooth even if you do have a nice GPU.
This means if you don't have a good CPU, the game won't run smooth even if you do have a nice GPU.

lol...si si sploh pogledal zgornji video? CPU utilizacija je okol 30-40% tako na AMD kot NV
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

ti bi moral breme dat bolj na GPU, ker low setting za tvoj kombo ni glih priporocljiv...sploh ce si na 1080p.
Bo pa na PC potreben konkreten perf patch kot kaze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

lol...si si sploh pogledal zgornji video? CPU utilizacija je okol 30-40% tako na AMD kot NV
Nisem.
Sem pa prebral na več straneh, da je CPU zahtevna igra.

guybrush ::
ti bi moral breme dat bolj na GPU, ker low setting za tvoj kombo ni glih priporocljiv...sploh ce si na 1080p.
1440p, nek bottlenecka mam sm ja bo treba se cpu zamenjat, sm probal razne nastavitve pa koker se zacne nek dogajat izdahne use skup. :D

The new driver package highlights, according to AMD:
Up to 16% increase in performance for Starfield @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 on the Radeon RX 7900 XTX GPU, versus the previous software driver version 23.8.1 RS-594
Up to 16% increase in performance for Starfield @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 on the Radeon RX 7900 XT GPU, versus the previous software driver version 23.8.1 RS-595
Up to 16% increase in performance for Starfield @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 on the Radeon RX 7900 XTX GPU, versus the previous software driver version 23.8.1 RS-594
Up to 16% increase in performance for Starfield @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 on the Radeon RX 7900 XT GPU, versus the previous software driver version 23.8.1 RS-595

Izi ::
Meni deluje super, sem kar presenečen kako leti na že precej ostarelem 1660Ti.
Nastavitve med High in Medium in je še kar nekaj rezerve tako da so celo ventilatorji precej tiho. FSR2 kot kaže odlično opravlja delo.
Kar se tiče igre zaenkrat vse super, je pa hud problem za "hoarderje" kot sem jaz, saj lahko na začetku naokoli nosimo tako malo mase, da se praktično nič ne da pobrati. Začetna ladja tudi nima praktično nič prostora in tudi Vasco ne more nositi kaj dosti več kot mi. Pobrati se da pa praktično vse. Kup dragocenosti moram puščati ležati naokoli. Aaaaaaaaa, kakšna škoda se dela
Nastavitve med High in Medium in je še kar nekaj rezerve tako da so celo ventilatorji precej tiho. FSR2 kot kaže odlično opravlja delo.
Kar se tiče igre zaenkrat vse super, je pa hud problem za "hoarderje" kot sem jaz, saj lahko na začetku naokoli nosimo tako malo mase, da se praktično nič ne da pobrati. Začetna ladja tudi nima praktično nič prostora in tudi Vasco ne more nositi kaj dosti več kot mi. Pobrati se da pa praktično vse. Kup dragocenosti moram puščati ležati naokoli. Aaaaaaaaa, kakšna škoda se dela

Ja pa kaj ne moreš prit nazaj in pobrat ko prodaš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 29876 (1089) | oo7 |
» | Fallout New Vegas 2Oddelek: Igre | 3691 (225) | matobeli |
» | Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7883 (1065) | TucoX |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 84291 (9048) | todman74 |