Forum » Igre » Starfield
Starfield

oo7 ::
Če dam na LOW mi deluje s 60 FPS na medium skoraj cel čas 60 FPS na high pade tam na 50 fps in ultra na 40 fps ampak sem še vedno v zaprtem območju nisem še prišel v odprti svet.
GPU mi dela na 97%
CPU na 30%
RAM 20323 MB
GPU mi dela na 97%
CPU na 30%
RAM 20323 MB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Buggy ::

Moram probat če je kaj razlike če ugasnem FSR.
Sem gledal MOD za DLSS2 ampak kot kaže se kar nekaj hroščev drži tega MODa. Menda naj bi bil kmalu tudi DLSS3 MOD ampak tega bi lahko dodala tudi Bethesda, ker jim AMD ne drži pištole ob glavo.
Sem gledal MOD za DLSS2 ampak kot kaže se kar nekaj hroščev drži tega MODa. Menda naj bi bil kmalu tudi DLSS3 MOD ampak tega bi lahko dodala tudi Bethesda, ker jim AMD ne drži pištole ob glavo.

Moji začetni vtisi.
O zgodbi je prehitro za govoriti.
Gameplay je dober kot tudi streljanje se vidi, da so imeli prste vmes tudi pri Id software :)
Grafika mi je všeč.
Kar se tiče letenja z ladjo je vse skupaj bolj arkadno tako, da bi znali biti tisti kateri so igrali Starcitizen in No man sky biti razočarani če bodo pričakovali kaj podobnega. Pri Starfildu je bolj kot ne streljanje in letenje če hočešna kakšen planet pa moraš izbrati z mape vsaj na začetku je tako.
Ja v bistvu gre za sci-fi Skyrim.
O zgodbi je prehitro za govoriti.
Gameplay je dober kot tudi streljanje se vidi, da so imeli prste vmes tudi pri Id software :)
Grafika mi je všeč.
Kar se tiče letenja z ladjo je vse skupaj bolj arkadno tako, da bi znali biti tisti kateri so igrali Starcitizen in No man sky biti razočarani če bodo pričakovali kaj podobnega. Pri Starfildu je bolj kot ne streljanje in letenje če hočešna kakšen planet pa moraš izbrati z mape vsaj na začetku je tako.
Ja v bistvu gre za sci-fi Skyrim.

How to change FOV in Starfield: Starfield FOV slider explained
https://www.videogameschronicle.com/gui...
https://www.videogameschronicle.com/gui...

Med bojevanjem ali pa če so sovražniki blizu ni možno odpreti menuja kjer je invetory, skills, zemljevid ... ? Pritiskam TAB pa ne reagira ?

Zmajc ::
z 3080 na vsem na ultra dela vse gladko brez problema na 1440p z FSR2 on.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Furbo ::
Kako se znebiti Vascota? Da se spoka na ladjo al neki, ne da se ves čas mota pod nogami in moti stealth?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Kam na začetku s nabranimi surovinami ? Kakšnih posebnih možnosti za craftanje še ni ali jih prodati ?

BorutO ::
Kam na začetku s nabranimi surovinami ? Kakšnih posebnih možnosti za craftanje še ni ali jih prodati ?
:D isti problem imam ... Sem si toliko nagrabil materiala, da mi je govoril, da sem pretežek ... sem si mislil, da sem en qurac pretežek, če normalno čečem po mapi ... to sem še le opazil, ko se nisem mogel teleportirati do ladje, ki je bila daleč stran ... Zdaj mam ogromno predmetov v sebi, ven pa ne vem kam bi jih dal ...
Moti me še ta kisik ... za vsak drek mi gre dol ... tudi če se premaknem za 100m, mi pade kisik in s tem mi začne padati health ...

Furbo ::
Zmeči kar se da v research
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

sprobal travnisko na 5800X3d in 3080 12gb
90-100fps na zacetni sekvenci ko se premikas po rudniku
na 1440p s sledecimi settingi
pa to niso zadnji NV driverji...ampak 536.67
Bom pa pocakal z igranjem do mojega proper "game pass" releasea cez en teden
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

sprobal travnisko na 5800X3d in 3080 12gb
Ti boš lahko igral z lahkoto če imaš na ultra 90-100 FPS.

spilal bom na XBOX-u S za 200EUR + 120EUR 3 letni game pass :D
Zgodovina sprememb…

razlike med PC in XBOX verzijo verjetno ne bom opazil (sem ze bolj kilav - natural AA). Je pa razlika ce spilam v session roomu na kavcu lagano sportskim, pol grem pa se v zgorji stuk nadaljevat na Xbox remote in TV-ju, ce ze zapase al pa ce ne morem spat, kot danes. Konzola za tak denar in P/P je steal in takih spilov kot je ta bo vedno vec.
Sam sem PC gamer in bom vedno ostal (Simracing), samo prednosti konzole pa ni za prezreti, sploh za dolocene, ki PC za to kar rabijo resnicno sploh ne potrebujejo.
Sam sem PC gamer in bom vedno ostal (Simracing), samo prednosti konzole pa ni za prezreti, sploh za dolocene, ki PC za to kar rabijo resnicno sploh ne potrebujejo.

Vprašanje za tiste, ki že igrate - lahko plezamo po lestvah?
Ne
Hm, vprašanje ... prej sem na enem planetu, verjetno na Veneri, prišel na eno ladjo, ki je v daljavi pristala. Je pa bila friendly ladja ... sem šel notri in sem lahko plezal po lestvi. Drugje nisem probal. Mogoče so samo določene lokacije kje se da plezati in kje ne ...

Kako ste kaj navdušeni z igro?
Ok ... samo na Veneri sem zapravil za par ur igranja ... prvo so sovražniki kar močni, potem me ta co2 zajebava za popizditi, potem pa še vse povsod je kakšna lokacija za lootati. Prej sem enega majstora ubil, ki je imel rumeno orožje ... ne vem kam to spada - pod exotic ali unique ... Drugače, če so vsi planeti tako veliki samo, kot je Venera, potem niti približno ne rabiš 1000 planetov obiskati, ker ogromno ur lahko samo tam vržeš stran ... Prvi vtis ... še vedno čakam, da bom lahko craftal ladje in baze, zato morem delati te bedne misije, ki sem jih mislil kasneje delati ... ampak je nekako pričakovano, da bom z misijami lahko delal dodatne stvari ... bo treba še kakšno leto igrati, da bomo že znali preskočiti main story za določene stvari.
Ok ... samo na Veneri sem zapravil za par ur igranja ... prvo so sovražniki kar močni, potem me ta co2 zajebava za popizditi, potem pa še vse povsod je kakšna lokacija za lootati. Prej sem enega majstora ubil, ki je imel rumeno orožje ... ne vem kam to spada - pod exotic ali unique ... Drugače, če so vsi planeti tako veliki samo, kot je Venera, potem niti približno ne rabiš 1000 planetov obiskati, ker ogromno ur lahko samo tam vržeš stran ... Prvi vtis ... še vedno čakam, da bom lahko craftal ladje in baze, zato morem delati te bedne misije, ki sem jih mislil kasneje delati ... ampak je nekako pričakovano, da bom z misijami lahko delal dodatne stvari ... bo treba še kakšno leto igrati, da bomo že znali preskočiti main story za določene stvari.

BTW: GPU in in CPU sta unndervoltana do perfekcije.
Tole je kar top poraba kar sem belezil
Xbox here I come ROFL...300+ ur pa ze nekaj prinese.
Tole je kar top poraba kar sem belezil
Xbox here I come ROFL...300+ ur pa ze nekaj prinese.
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
Torej kako vam je spil overall? Kaj je dolgo treba misije delat da lahko vse odklenes in delas karkoli zelis?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tribal ::
Malo pozno javljanje. Sem izgubil dan. 2 mulca v šoli... No skratka igral vsako minuto katero sem lahko.
Na hitro, igra je super a daleč od popolnega.
Igram na normal, igram počasi, raziskujem in delam main story zraven pa še pregledam večino stvari ki jih preko scanerja vidim.
V celem dnevu sem doživel en crash.
Ni mi jasno kam naj dam rudo. Imam polno raketo in vse kompanjone. Za prodajat ni vredna nič. Za raziskovanje rabim skill v določene stvari dat ampak ne morem še...
Ali kje obstaja za te specifične materiale katere rabiš pri raziskovanju trgovina?
Igra je res ogromna in sem še vedno zelo izgubljen v igri, res ogromno je stvari.
Moja ocena je med 8,5 in 9 od 10.
Za 10 bi se mogli malo bolj potruditi z izdelavo raznolikosti baz in random stvarmi. Že prvi dan doživim ponavljajoče se baze od sovragov na različnih planetih... Not good.
Pa seveda grafično je za današnje čase slaba mimika obraza, odzivanje na strel je tudi za časom, bi pričakoval strel iz "shotgun" da bi nastprotnika vrglo nazaj, pa se nič ne zgodi... Mal bedno...
Igram na normal, igram počasi, raziskujem in delam main story zraven pa še pregledam večino stvari ki jih preko scanerja vidim.
Ni mi jasno kam naj dam rudo. Imam polno raketo in vse kompanjone. Za prodajat ni vredna nič. Za raziskovanje rabim skill v določene stvari dat ampak ne morem še...
Ali kje obstaja za te specifične materiale katere rabiš pri raziskovanju trgovina?
Igra je res ogromna in sem še vedno zelo izgubljen v igri, res ogromno je stvari.
Za 10 bi se mogli malo bolj potruditi z izdelavo raznolikosti baz in random stvarmi. Že prvi dan doživim ponavljajoče se baze od sovragov na različnih planetih... Not good.
Pa seveda grafično je za današnje čase slaba mimika obraza, odzivanje na strel je tudi za časom, bi pričakoval strel iz "shotgun" da bi nastprotnika vrglo nazaj, pa se nič ne zgodi... Mal bedno...

Izi ::
Sedaj postaja jasno zakaj pravijo, da je najbolje najprej opraviti glavo zgodbo.
V navadnih RPG-jih si brez skillov samo slab, tukaj brez skillov ne moreš delati praktično nič razen bojevanja. Celo navadno raziskovanje je brez skillov precej jalovo. In glavnina uporabnih skillov je šele v tretji vrsti, ker pomeni, da so crafting, grajenje baz, grajenje ladij in resno raziskovanje, vse "late game" opravila.
Glavna zgodba je tudi daleč najlažji del celotne igre in je po moje zastavljena kot nek uvajalni del v igro, da se malo naučiš zadev, ki so v tej igri lahko kar komplicirane. Skratka glavna zgodba v tej igri je praktično 50 ur dolg tutorial
Frakcijske zgodbe so kar se tiče vsebine boljše (bolj zanimive) od glavne zgodbe in precej težke če si začetnik.
Jaz sem se kar takoj v glavnem mestu prijavil med Vanguarde (najemnjški piloti Združenih kolonij) in po opravljeni šoli, kjer sem moral na simulatorju dokazati da sem dober pilot so me poslali na prvo Rookie misijo, ki je na koncu postala Boss fight proti Alienski pošasti level 30. Moja orožja niso beštije niti opraskala. Ne bom spoilal ampak sem ga premagal, seveda ne s svojimi orožji.
Na Marsu sem se potem v nekem rudniku zamudil celo uro in skoraj umrl. Ne zaradi sovražnikov ampak zaradi moje slabe opreme. Spodaj sem imel Hazmat obleko, čez pa še vesoljsko obleko s kar nekaj zaščitami, pa je vse skupaj po pol ure začelo prepuščati. Dobil sem kronično poškodbo pljuč in kljub temu da imamo nemega protagonista sem na koncu kašljal in se dušil kot stari kadilec
Poleg sem staknil še nekaj različnih okužb, nekaj poškodb, nekaj zlomov in za povrh še močno radiacijsko bolezen zaradi sevanja. Nič od tega se ne da pozdraviti z običajnimi zdravilnimi paketki.
Z zadnjimi močni sem se privlekel do baze. Ostalo mi je samo še centimeter zdravja, ostalo je bila neuporabna oranžna črta, ki jo bolezni vzamejo zase. Polovico zadev sem uspel pozdraviti z raznimi zdravili in antibiotiki, za nekaj stvari bom pa očitno moral najti zdravnika...
To je bil prvi dan. Prilezel sem do level 6 in danes bom raje nadaljeval z lahkotno glavno zgodbo
V navadnih RPG-jih si brez skillov samo slab, tukaj brez skillov ne moreš delati praktično nič razen bojevanja. Celo navadno raziskovanje je brez skillov precej jalovo. In glavnina uporabnih skillov je šele v tretji vrsti, ker pomeni, da so crafting, grajenje baz, grajenje ladij in resno raziskovanje, vse "late game" opravila.
Glavna zgodba je tudi daleč najlažji del celotne igre in je po moje zastavljena kot nek uvajalni del v igro, da se malo naučiš zadev, ki so v tej igri lahko kar komplicirane. Skratka glavna zgodba v tej igri je praktično 50 ur dolg tutorial

Frakcijske zgodbe so kar se tiče vsebine boljše (bolj zanimive) od glavne zgodbe in precej težke če si začetnik.
Jaz sem se kar takoj v glavnem mestu prijavil med Vanguarde (najemnjški piloti Združenih kolonij) in po opravljeni šoli, kjer sem moral na simulatorju dokazati da sem dober pilot so me poslali na prvo Rookie misijo, ki je na koncu postala Boss fight proti Alienski pošasti level 30. Moja orožja niso beštije niti opraskala. Ne bom spoilal ampak sem ga premagal, seveda ne s svojimi orožji.
Na Marsu sem se potem v nekem rudniku zamudil celo uro in skoraj umrl. Ne zaradi sovražnikov ampak zaradi moje slabe opreme. Spodaj sem imel Hazmat obleko, čez pa še vesoljsko obleko s kar nekaj zaščitami, pa je vse skupaj po pol ure začelo prepuščati. Dobil sem kronično poškodbo pljuč in kljub temu da imamo nemega protagonista sem na koncu kašljal in se dušil kot stari kadilec

Z zadnjimi močni sem se privlekel do baze. Ostalo mi je samo še centimeter zdravja, ostalo je bila neuporabna oranžna črta, ki jo bolezni vzamejo zase. Polovico zadev sem uspel pozdraviti z raznimi zdravili in antibiotiki, za nekaj stvari bom pa očitno moral najti zdravnika...
To je bil prvi dan. Prilezel sem do level 6 in danes bom raje nadaljeval z lahkotno glavno zgodbo

BigWhale ::
Po nekaj urah igranja lahko recem samo to, da je igra sicer lepo narejena ampak na prvi pogled deluje kot reskinned Fallout 4. Zacetna zgodba je resnicno preprosta. Raziskovanje planetov je bolj brezglavo letanje in lovljenje raznih zivalic, zdaj randomly pristajam na planetu in potem tekam sem ter tja in iscem enega hrosca, da bo 100% scan. :D
Crafting je prakticno enak kot v Fallout 4, aspekt, ki me resnicno ne zanima in mi je precej odvec.
Ostale stvari, performance, grafika, etc, etc, v primerjavi s Cyberpunkom igra izgleda res bogo. Performance je ok. Ne vem kolk FPS, ker nisem meril ampak na Ryzen 5 in RTX3080, dela z vecino stvari na Ultra in na 1440p brez tezav in nisem opazil nobenega performance dropa kjerkoli.
Zdaj grem pa nazaj na Baldurs Gate 3. :))
Crafting je prakticno enak kot v Fallout 4, aspekt, ki me resnicno ne zanima in mi je precej odvec.
Ostale stvari, performance, grafika, etc, etc, v primerjavi s Cyberpunkom igra izgleda res bogo. Performance je ok. Ne vem kolk FPS, ker nisem meril ampak na Ryzen 5 in RTX3080, dela z vecino stvari na Ultra in na 1440p brez tezav in nisem opazil nobenega performance dropa kjerkoli.
Zdaj grem pa nazaj na Baldurs Gate 3. :))

Malo pozno javljanje. Sem izgubil dan. 2 mulca v šoli... No skratka igral vsako minuto katero sem lahko.
Kot kaže je problem s materjali na začetku. Lahko pa moderiniziraš meda ladjo, da ima večji skladiščni prostor. Jaz sem komaj prišel v New Atlantis tako, da imam enak problem s materjali. Moram pa probati research kot je rekel Furbo.

Sedaj postaja jasno zakaj pravijo, da je najbolje najprej opraviti glavo zgodbo.
Na Marsu sem se potem v nekem rudniku zamudil celo uro in skoraj umrl. Ne zaradi sovražnikov ampak zaradi moje slabe opreme. Spodaj sem imel Hazmat obleko, čez pa še vesoljsko obleko s kar nekaj zaščitami, pa je vse skupaj po pol ure začelo prepuščati. Dobil sem kronično poškodbo pljuč in kljub temu da imamo nemega protagonista sem na koncu kašljal in se dušil kot stari kadilecPoleg sem staknil še nekaj različnih okužb, nekaj poškodb, nekaj zlomov in za povrh še močno radiacijsko bolezen zaradi sevanja. Nič od tega se ne da pozdraviti z običajnimi zdravilnimi paketki.
To je bil prvi dan. Prilezel sem do level 6 in danes bom raje nadaljeval z lahkotno glavno zgodbo![]()
Jaz sem trenutno komaj level 3 drugače sem imel pa tudi jaz okužena pljuča. Sem obiskal zdravnika na New Atlantis plačal nekaj kreditov in me je pozdravil.
Dobro potem se bom pa zapodil v glavno zgodbo če mora biti to prvo odigrano potem pač tako mora biti :)

Po nekaj urah igranja lahko recem samo to, da je igra sicer lepo narejena ampak na prvi pogled deluje kot reskinned Fallout 4. Zacetna zgodba je resnicno preprosta. Raziskovanje planetov je bolj brezglavo letanje in lovljenje raznih zivalic, zdaj randomly pristajam na planetu in potem tekam sem ter tja in iscem enega hrosca, da bo 100% scan. :D
)
Jaz sem na prvem planetu probal vse skenirati pa več kot polovico stvari sploh nisem našel.

DLSS3 mod za Starfield že na voljo in ja menda je plačljiv. Ne vem kaj Bethesda čaka. Mogoče bodo dodali 6 septembra ob izidu.

111111111111 ::
ROFL, vidim da fanbojčki ne premorete drugega argumenta, kot pa označit vse, ki niso Starfield nahypani tko kot 5 letni otrok na božično noč, da smo Sony fanboyi.
Bistvo mojega komentarja je bilo, da si ti nahypan v drugo smer, iščeš samo negativne stvari tako kot ostali iščejo same pozitivne. Sam Starfilda, še ne bom kupil, saj sem tudi Skyrim najprej igral piratsko. Vsekakor pa ga bom testiral in se ga že veselim, če pa ne bo dober, ga pča ne bom igral. :D
Osebno mislim, da se razburjaš brezveze.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

spilal bom na XBOX-u S za 200EUR + 120EUR 3 letni game pass :D
Kje za vraga pa si dobil 120 3 leta game pass.
.

Me res zanima če bo delala igra na mojem ryzen 5 in 4095MB NVIDIA GeForce RTX 3060

111111111111 je izjavil:
Me res zanima če bo delala igra na mojem ryzen 5 in 4095MB NVIDIA GeForce RTX 3060
Probaj travniško verzijo pa boš videl.
Ali pa če kupiš igro na Steamu jo probaš če ne dela zaprosiš za refund. Samo ne smeš igrati več kot 2 uri in ne sme preteči 14dni od nakupa, da lahko uveljaviš refund.

Sem v New atlanstisu dobil nekaj stranskih misij med njimi survey Miatha in Vialo. Sem šel tja na obe ti dve vesoljski postaji pa res ne vem kaj bi moral narediti tam. Skenirirati se ni dalo pristati tudi nisem mogel ?

Tribal ::
Dock se ti pokaže ko si zelo bluzi postaje... Mogoče si bil predaleč?
Aja pa en napotek. Zelo hitro se nabere zelo veliko prepovedane robe!
Kaj narediti?
Greš proti Neonu, kjer te ustavijo in skenirajo... Plačaš eno malenkos, in si na planetu, roba je v boxih. Shrani in potem robo poberi, tako, da te ne zahaklajo policaji!
Greš do prodajalne in prodaš...
Se kr lepa vsota dobi.
Aja pa en napotek. Zelo hitro se nabere zelo veliko prepovedane robe!
Kaj narediti?
Greš proti Neonu, kjer te ustavijo in skenirajo... Plačaš eno malenkos, in si na planetu, roba je v boxih. Shrani in potem robo poberi, tako, da te ne zahaklajo policaji!
Greš do prodajalne in prodaš...
Se kr lepa vsota dobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tribal ()

Sem probal od daleč in blizu pa nisem opazil dock. Enkrat sem se celo zaletel v postajo in mi je razneslo ladjo.
Zdaj sem šel nazak v new Atlantis bom probal naslednjič še enkrat.
Zdaj sem šel nazak v new Atlantis bom probal naslednjič še enkrat.

Izi ::
Ko si blizu vesoljske postaje moraš pritisniti tipko "E", da jo izbereš kot svoj cilj, potem se ti šele pokaže možnost za Dock ali pa pogovor s postajo.
Ogledani imam 2 ladji z velikansko Cargo kapaciteto, Silent Runner ali pa Star Semi:
Cargo Capacity: 6080
Cena: 390150
Cargo Capacity: 4890
Cena: 279100
Potem pa vsaj za nekaj časa ne bo več skrbi kam z vsem narudarjenim materialom.
Bom videl kako bo šlo služenje denarja. 390 tisočakov je kar malo huda cena, morda je 280 tisoč bolj realen cilj za prve dni
Ogledani imam 2 ladji z velikansko Cargo kapaciteto, Silent Runner ali pa Star Semi:
Cargo Capacity: 6080

Cena: 390150
Cargo Capacity: 4890
Cena: 279100
Potem pa vsaj za nekaj časa ne bo več skrbi kam z vsem narudarjenim materialom.
Bom videl kako bo šlo služenje denarja. 390 tisočakov je kar malo huda cena, morda je 280 tisoč bolj realen cilj za prve dni

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Eh... Ko jebe... Jaz sem si kode notri vpisal, ker se mi ne da več čakati... Ampak ja, ker so ladje drage isto nadgradnje in gradnja, to očitno pride v bolj pozni zgradbi. Sem pa si najdražjo ladjo kupil, ki je kot gorila in jo zmanjšal na minimum, brez potrebne šminke. Če imaš navadno ladjo, ki jo dobiš v začetku zgodbe, je kar nekaj, če pa jo povečaš oz dodaš sobe, pa imaš eno deklico pa moškega (fotra in hčerko) na ladji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 29613 (826) | oo7 |
» | Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7713 (895) | TucoX |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 83597 (8354) | todman74 |
» | Baldur's Gate 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 42034 (12461) | oo7 |