» »

Test dodatka za avtomobilsko olje

Test dodatka za avtomobilsko olje

Pavle ::

Prenašam novico od po mojem mnenju dobrega mehanika, ki ima tudi kanal na Youtube (briansmobile1)
in sicer o zelo dobrem dodatku za avtomobilsko olje, ki zelo zniža trenje med kovinami v vseh pogojih.
Ko je dodatek naposled šel sam stestirat, je posnel sledeč video:

Kaj porečete na to in kako bi se organizirali, da bi ta stvar bila dobavljiva tudi Viktorju Zabregarju v Sloveniji? :-)

hojnikb ::

bullshit. Ce bi blo tko dobro, bi lahko to kupo v vsaki trafiki oz. bi olja ze mela to v sebi ;)
#brezpodpisa

konspirator ::

Pri olju se gre v prvi vrsti za mazanje.
--

cekr ::

Raje kupi kvalitetno olje. Zaradi tega imaš lahko še hude probleme z motorjem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Spajky ::

Jest sem vlil v Puntič mašino 275ml in menjalnik 25ml tole (30€) v trgovini z avtodeli v KP :
https://www.eeuroparts.com/Parts/80788/...
... meni Ok in nisem edini tu , ki meni, da blagodejno deluje ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

hojnikb ::

in kako veš, da ti blagodejno deluje (apart from placebo) ?
#brezpodpisa

šernk ::

ker ima njegov motor že 200k km brez problemov :P

za dodatek ki stane 25 eur je bolš, da kupiš 2x5 litrov elfa al pa petronasa pa umes 2x zamenjaš olje boš za mašino več naredu :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Dr_M ::

Tezko recem, kaj naredijo tej dodatki, vem pa, da so nekateri odlicni za dizle, da malo omili tisto ogabno ropotanje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

;-) ::

Drm isti efekt ima ce namesto dodatka vlijes soncnicno olje preverjeno:)

Pavle ::

Zanimivi komentarji, a ne nepričakovani. :-)

Mimogrede - je kdo slišal za Kola Ultradeep project? ( https://www.youtube.com/results?search_... )
Sovjeti so vrtali v upanju, da bi prišli skozi zemeljski plašč ali karkoli in
na določeni globini so svedri dosti manj crkavali/se krhali oz. se niso, kamenina/material tam je imel mazalne lastnosti...
Ta dodatek, se mi zdi, ni nič drugega kot še en produkt na bazi njihovih najdb (bojda so v tistih kamninah neke borove spojine...).
Že pred leti sem bral glede podbnega dodatka za avtomobilsko olje, seveda v ZDA, samo da je zdaj od druge firme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pavle ()

vrtec ::

To je lahko popolnoma res, a kle je ena podrobnost ki manjka. Kako se to obnese na dolgi rok? Kle je prikazano 5 minutno breme, kaj se z tem aditivom zgodi čez par dni, tednov, mesecev uporabe v motorju??? E to je tisto, kar se prikriva. Lahko da celo po nekem času razpade, uniči olje in celo škodi motorju... Uglavnem če bi to res delovalo bi to že proizvajalci olj dajal direktno v olja. Glede na to da imamo seda motorje ki zdržijo krepko(beri dvojno,trojno) čez 300k km brez najmanjšega problema(ob redni menjavi olja seveda), mislim da je to celo škoda denarja tudi če bi čudežno delovalo.

Izračun 300k km,
dodajati moraš vsakih 10k km(info v videu).

En gor je napisal da je to 25EUR z tem da je dal v puntota ki ma 3l olja, jst mam v volvotu 7l olja, tako da nevem a bi moral pol dajat dvojno??? Nikjer ne piše na kolk olja to daješ, deluje enako na različno količino olja??? Jst pravim da so že kle bučke.

Torej 30*25EUR= 750EUR!!! Torej recimo po 10ih letih si naredil 300k km in si dajal ta bullshit notri in z tem zapravil 750EUR. A je avto več vreden ker si dajal ti to notri???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vrtec ()

krneki0001 ::

Pavle je izjavil:

Zanimivi komentarji, a ne nepričakovani. :-)

Mimogrede - je kdo slišal za Kola Ultradeep project? ( https://www.youtube.com/results?search_... )
Sovjeti so vrtali v upanju, da bi prišli skozi zemeljski plašč ali karkoli in
na določeni globini so svedri dosti manj crkavali/se krhali oz. se niso, kamenina/material tam je imel mazalne lastnosti...
Ta dodatek, se mi zdi, ni nič drugega kot še en produkt na bazi njihovih najdb (bojda so v tistih kamninah neke borove spojine...).
Že pred leti sem bral glede podbnega dodatka za avtomobilsko olje, seveda v ZDA, samo da je zdaj od druge firme.


Dej že nehaj pravljice pripovedovat. Raje povej največji problem teh dodatkov in kakšno škodo delajo ti dodatki:

Namreč kanali za olje, po katerem oljna pumpa poriva olje, so ozki in poleg tega se na teh stenah nabira tudi svinjarija (saje, usedline,...). Zelo podobno človeškim žilam.
Tak dodatek potem te usedline in saje zalije in prekrije, kar pomeni da še dodatno zabaše kanal. Torej ti v resnici dela škodo, ker imaš manjši pretok olja in manj mazanja s tem.
Druga stvar je da se tak dodatke lepi na površine in ko je iztrošen, se začnejo kosi tega dodatka trgat in sedaj še to dodatno baše te kanale.
Tretja stvar je pa razpadanje ob koncu dobe, ker lahko razpade na nepreverjene spojine, ki se vežejo na saje, usedline ali pa celo postanejo škodljive za olje.


Če bi se že rad šel prodajo, bi moral prvo ponuditi čistilo, ki bi ti vse kanale prečistilo (obstaja čistilo, ki ga vliješ v motor, potem pa narediš nekje 10 do 30km in očisti vse kanale ter usedline). S tem bi zagotovil normalen pretok olja po vsej mašini. Potem pa bi šele moral vliti ta tvoj dodatek in olje.



Poleg tega je ta tvoj drek čisto neznan. Prvič vidim to reklamo in ta dodatek, pa se vsak dan ukvarjam kr nekaj časa z avtomobili.
Pa malo si poglej reklame recimo za liqui moly dodatke, ki pa se uporabljajo resnično v delavnih strojih in se sedaj počasi ti dodatki selijo tudi v osebna vozila.
Ceratec je en tak produkt, ampak za razliko od tvojega "dreka", je ceratec preverjen že v kar nekaj športnih avtomobilih, kjer so obremenitve motorja resnične in ne v nekem "laboratoriju". Pa se na dirkališčih obnese zelo dobro, ker je to keramika in že sama keramika odvaja temperaturo bolje kot samo olje. Druga lastnost je pa mazanje in obstojnost. Ceratec se nekje na 30 do 50k kilometrov vliva v motor poleg olja.

steev ::

Ker dirkalniki pa naredijo 300.000 km.
:|

krneki0001 ::

steev je izjavil:

Ker dirkalniki pa naredijo 300.000 km.


Tile za katere jaz govorim ja. Osebni avtomobili s katerimi fantje hodijo na dirkališča noret, da se tam sprosti adrenalin in ne na cestah.

In ko si enkrat sam sestaviš dirkalnik, pa ko veš kakšne so temperature ko noriš, vidiš učinek dodatka. Še posebej, če se temperatura olja zniža.

Spajky ::

... nekoč (20let nazaj), se je dalo v "TopShopu" pri nas kupit en ameriški dodatek (videno na TV), ki so ga kasneje v EU zaradi kao "enviroment protection" umaknili po par letih. V reklami je laufala mašina brez olja in zaledenela ter odspodaj špricana z vodo; ni za verjet ... Kupil sem dve flaškici, po eno za vsak avto za vlit v olje (ta dodatek se je kao prijel za kovinske dele) ... in potem čez slabo leto :

Moja takratna ženska je dala svojemu "trusted" lokal mehaniku Opla (kadett) za pregledat, in ta je kao med ostalim menjal olje, v resnici pa pozabil zgleda naliti novo olje vanj. Se je lokalno tako vozla par dni, nato sem jest rabil ta avto za enkratno pot Portorož-LJ in nisem pogledal, koliko je olja (saj je bil pred tednom ja pri mehaniku, olja pa drugače ni pil)...

Nekje pri Lomu (avtocesta) se mi je zazdelo kao da ne gre avto kot bi moral, mašina pa ne vroča sploh. Lučka od olja je zgleda bila crknjena na armaturi. Liter po liter sem na Lomu natočil notri 4L olja !!! Saj ni res pa je!

Oni dodatek olju je bila edina stvar, ki sem jo kdarkoli kupil preko sistema "TopShop", rešila nas je pa sigurne generalke mašine (ali motor na odpad) ... Jest drugače pri svojem avtu vedno preverim zadeve pred daljšo nelokalno vožnjo ...

... saj vem, da ne boste verjeli, ma vseeno sem vam povedal to mojo osebno izkušnjo in evo, zdi se mi, da se je oni dodatek klical "Motor UP", ma nisem siguren ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

krneki0001 ::

Tisto je bil MotorUP, ja. Se spomnim reklame.

Nekaj takega je sedaj Ceratec, samo boljše. Na netu je review enga mulca, ki je ceratec dal v mašino, na dirkališču pa v nesreči odtrgal karter in je naredil še pol kroga do boksov brez olja. Mašina še vedno dela.

konspirator ::

Zadeva spominja na panzerglass in podobna stekla/folije, ki jih ljudje lepijo na 700 eur flashipe.
https://slo-tech.com/forum/t697578/p548...

Nateg, se vidi iz Lune.


Spajky
Tvoj fiat bo delal enako dobro, če boš samo tankal gorivo in 1x letno zamenjal olje, ampak očitno imaš preveč časa in iščeš težave, kjer jih ni.
--

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Na YT lahko najdete video, ko so iz starega mercedesa spustili olje in se vozili, dokler mašina ni crknila. Je trajalo precej, precej časa, preden je spustila dim. Tako da ne bi kar tako pripisal "čudežnega delovanja motorja brez olja" nekim dodatkom.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krneki0001 ::

TESKAn
Kdaj se na motorju dela največja škoda?
Hladne vžig - to najbolj ubija mašino. Vse olje je v karterju in olnjem filtru in je to zagon na prazno, brez mazanja. Olje šele oljna pumpa začne po vžigu "razmetavat" po mašini in ker je mrzlo, še nima pravih mazalnih sposobnosti, ter je zaradi hladnega stanja bolj gosto. In če imaš ti v motorju dodatek, ki se oprime kovinskih delov bolje kot olje, potem je tak vžig manj obremenilen za motor, ker že ta dodatek samo po sebi maže. V tem primeru je pa tak dodatek zaželjen.


Recimo kaj se dogaja z ležaji glavne gredi:
https://thebuildjournal.com/products/li...

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Spajky je izjavil:


Moja takratna ženska je dala svojemu "trusted" lokal mehaniku Opla (kadett) za pregledat, in ta je kao med ostalim menjal olje, v resnici pa pozabil zgleda naliti novo olje vanj. Se je lokalno tako vozla par dni, nato sem jest rabil ta avto za enkratno pot Portorož-LJ in nisem pogledal, koliko je olja (saj je bil pred tednom ja pri mehaniku, olja pa drugače ni pil)...

Ni bilo to zaradi dodatka.

Moj punto je zdržal isto. Tako da sem 1x preveril olje, bil pod spodnjo črtico, dolil skoraj celo 5 litrsko kanto.

Brez dodatkov ;). Pač časih trpežnih motorjev brez elektronskega sranja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

Olje pred vlitim dodatkom:



Olje po vlitem dodatku:



Človek je dal olje na test v laboratorij:
https://thebuildjournal.com/products/li...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prednosti dodatkov gorivu za čiščenje

Oddelek: Na cesti
3319459 (5305) korenje3
»

Motorno olje za avtomobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9613336 (10966) jest10
»

Mešanje olj z različno viskoznostjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
819633 (8142) jest10
»

100 oktanski bencin in starejsi avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10414880 (12971) JanK
»

Dodajanje acetona h gorivu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18922211 (13872) Pyr0Beast

Več podobnih tem