» »

Hearts of iron 4 Grand strategy

Hearts of iron 4 Grand strategy

cebelar123 ::

Torej tukaj bom odprl temo, če kdo obstaja, ki igra to igro oziroma je kdo bi bi se rad naučil igrati.


Jaz sem v postopku učenja igram kot Nemčija na najlažji stopnji. Zanimam me kako poraziti ruse, ker mi jih očitno nikakor ne uspe. Na zadnje sem bil najbližje zmagi, ker sem zasedel Leningrad, Moskvo in Stalingrad ampak to je bilo to. Moja vojska je začela pešati rusi so začeli dobivati okrepitve s strani ZDA. Japonci pa so životarili na svojem otoku, saj jih je kitajska porazila.
- stvari ki še nisem izvedo je naval invasion in pa Paratrooper invasion.

Za čiste začetnike pa predlagam te vide:

in pa recimo tole:

jtothek ::

Jaz to igram in nimam nobenih problemov z rusi. Napades jih ko se imajo aktivno stalinovo cistko in majo slabo organizacijo. Pa si naredis eno tankovsko vojsko in rines na jugu kjer je raven teren. Ko tam prebijes fronto namesto tankov postavis pehoto da fronto drzi tanki pa grejo na sever in do urala. Mi pa je bolj zajebano napast britanijo ko imajo letal ko smeti in ladij da ne mores ne paradropat pa ne marincev poslat.

cebelar123 ::

Kako pogledaš kdaj imajo čistko? Jaz sem napadel nekje v letu 41 kar je kr pozno. Večino vojske sem imel skoncetrirane pri črnem morju saj mi je bilo najtežje priti do Stalingrada. Sem pa imel napadalnih letal preko 500, grund spuort letal pa nekje 2,5k.
Anglijo sem spravil tako daleč, da preden sem napadel rusijo mi niso delali problemov z letali in posledično invazijiami v franciji in nizozemski.

Ko bom začel z nova sem študrial, da bi vso svojo odsluženo opremo dal Japonski, da bi lažje dobila prevlado v Aziji. Ker drugače od Japoncev ni nič dobrega.

Mogoče veš z kakšno velikostjo in tipom vojske si jih napadel?

Zgodovina sprememb…

jtothek ::

41 je prepozno. Do takrat jih ze mine in imajo vso organozacijo in orozja koliko ces. Mas razne statuse drzav ko jih kliknes in se gres diplimacijo tam je en poseben tab z dejavniki.

Najboljse da se sploh ne trudis s japonsko in italijo ker te radi zajebeta da zacneta vojno z grcijo ali pa usa.in se amerika po nepotrebnem pridruzi alies. Jaz rad ameriko konvertiram v fasiste da mam vec miru v evropi.

Malo si poglej kaksne mas divizije. Idealni je da je combat dolzina 20 pa da majo suport batalions.

Najhitreje kar sem unicil rusijo je bila vojna leta 1939 takoj ko sem imel mejo z njimi. 3 vojske po 24 pehotnih divizij in ena lahka tankovska na jugu. Na jugu rines naprej dokler je ravnica ko pa prides do gozdov ali pa puscave pa tanke premestis in das pehoti da drzi osvobojeno ozemlje.

cebelar123 ::

Combat imam 20 in artillery support sem jim dal, tako da malo bolj udarijo. Jaz sem zmeraj čakal da je rusija finsko napadla in sem nato udaril po ruskem medvedu. Čeprav se mi zdi da bi moral finsko zasesti in z finske meje sprožiti ofenzivo na sever ,ker tam zgoraj imajo neka pristanišča rusi.

Tudi američane sem spremenil v fašiste nisem pa še dosegel, da bi se mi pridružili saj so na zadnje kot fašisti pomagali rusiji.

Z italjani nisem še imel problemov, celo suez so zasedli. Največje probleme sem imel z Japonci in Romuni. Eni ameriko spravijo v vojno drugi pa rusijo. Ampak mogoče študiram če bi japonska bila dovolj moča bi lahko nasprotovala ZDA, vem tudi da imajo nagledno indijo, ampak če bi jo šli pa dejansko napast pa nevem.

Kako pa si začel gradtiti tovarne? Jaz sem vse že poizkusil razen, da začnem že takoj graditi military factories.

cebelar123 ::

Imam še eno vprašanje kako je najbolje preiti na nov tip orožja. Recimo iz light tanks to medium tanks?
Kateri bi bil boljši primer v vojnem stanju. Ko ni vojne itak daš oboje na medium tanks in požreš penale na učinkovitost izgradnje tankov.
- narediš dva "okna" kjer gradiš medium tanke in dobiš velike penale na učinkovitost in tvegaš, da vojska nebo dobila nove opreme.
- imaš dva okna enega pustiš na ligh tanks drugega pa daš na medium tanks in počasi ukinjaš light tanke, pač celotni smisel je da ti ne ostane preveč zastarele opreme. Tako pač surovine na dolgi rok mečeš stran.

jtothek ::

Ne morem ravno idelano pisat ker sem na telefonu. Glede tovarn: jaz prvo leto samo civilne sibam,tam konec 37 pa mesano. Pa cim prej grem na war economy ko je mogoce in advisorji za hitrejse gradnjo.

Upgrade: orozje takoj upgradam ker imam leta 39 ze dovolj starih zalog za nemoten prehod do 100% ucinkovitosti. Pri tankih pa ali grem od zacetka all in v light tank ali jih sploh ne diram pa grem direkt na medium tank potem ko premagas poljsko in pomagas spaniji mas dovolj army exp da spremenis tank divizijo. Pri obeh pa forsiram hitrost se pravi herschel, guderian in max engine upgrade in max reluability ko imam dovolj tock.

Pa vedno grem all in figters da mam air superiority.

Ko pa enkrat rusijo premagas in imas njihove surovine in fabrike pa ti nobena kopenska vojska nic vec ne more.

cebelar123 ::

Včeraj sem si na novo instaliral Hoi4 z novim DLCjem Together for victory.
Vidim da so že dodali par novih funkcij in malo spremenili izgled menujev. Zdaj imaš ko organiziraš napad opcijo "spearhead attack" in pa ko postaviš garnizijo imaš opcijo kaj naj počenejo ala čuvajte victory poitne,čuvajte bunkerje, pazite na partizane in še ene par for.

Tukaj piše malo več in še slike so:
https://forum.paradoxplaza.com/forum/in...

cebelar123 ::

Mislim da so z Together for victory DLCjem malo spremenili težavnost. Opazo sem da je Francija malo bolj žilava ko jo vdariš čez Belgijo.

Pri zadnji igri sem napadel rusijo ko je imela unity 70% prišel sem vse do Urala, vmes se jim je povečal unity na 90% in se še kr niso predali. Seveda sem potem izgubil ko so angliži zasedli francijo, celo jugoslvija je imela šanso in je prilezla do Dunaja.

cebelar123 ::

Končno zmaga nad Rusi in recimo Angleži.
Taktika je bila da Turke katere imajo Nemci v današnjem času tako radi zvabimo k centralnim silam "tako so Turki pekli kebabe v Berlinu že leta 1940". Med drugim se je pridružila tudi Jugoslavija in Grčija in en kup drugih držav tako, da nisem imel problemov s partizani in izkrcavanji zaveznikov v Grčiji. Že od začetka sem gradil samo vojaške tovarne, civilne sem dobival z zavzetji.Po zavzetju Romunije zaradi nafte sem napadel Rusijo nekje 1940 "unity rusije 75% in je med vojno šlo na 90%".
Turčija je takoj zarinila nož v trebuh Rusom na Kavkazu in mi tako omogočila lažje zavzetje Sevastopola in Groznega, jaz pa sem s pomočjo enot svojih zaveznic prodrl daleč za Ural, nato so kapitulirali.
Kar pa je bilo še najbolj zanimivo vse skupaj pa je, da sem se pripravljal da bom po Rusiji napadel Anglijo in nad njo zato imel krepko preko 3000 različnih letal in ko pogledam malo z oko kaj se dogaja nad Anglijo med mojo invazijo Rusije vidim kako so se Turki izkrcali v Londonu :) Brexit my ass.

Zdaj mi pa še ostanejo samo Fašistične ZDA in Kanada. Samo da odkrijem kako se izkrcati pa grem še nad njih. Zdaj se piše leto 1942.

Smurf ::

Tale igra je trenutno broken. Oddigral sem 4 igre z ironmodom (na najtezje).

1.) Nemcija, zavzel celotni svet do leta 1943 (in to je bila moja prva igra). Takoj na zacetku naredil invazijo na anglijo in jo zavzel (spremenil v puppet state), ter dobil vse njene kolonije (ww2 se ni se zacel). Potem sem napadil iz Kanade Ameriko in tudi njo spremenil v puppet state. Od tukaj naprej je bila igra trivialna.

2.) Francija, kjer sem sam premagal Nemcijo (s svojim zaveznistvom, ki ni vkljuceval anglezov ali americanov)

3.) Kanada. Spremenil sem jo v fasisticen rezim in zasedel ZDA, nato sem zavzel se preostalo srednjo/juzno ameriko. Od tukaj sem imel dovolj moci/proizvodnje, da sem lahko zavzel celotni svet (vkljucno z ostalimi fasisticnimi drzavami).

4.) Jugoslavija. Na oblast sem spravil dobrega tovarisa Titota, na hitro prikljucil Bolgarijo in Madzarsko in potem odzadaj napadel Nemcijo, ko so delali invazijo v Nemcijo. V dobrem letu je padla celotna Nemcija/Italija/Spanija pod nozem bogumnih partizanov.

Skratka trenutno lahko naredis v igri karkoli zelis, cakam, da izboljsalo AI.

cebelar123 ::

Kako pravilno narediš morsko invazijo?
In še vprašanje, zdaj nisem zraven igre ampak na zadnje nisem našel kje določiš kje naj se ti ladje gradijo? Ali je to mogoče že v začetku določeno odvisno od države katera si?

Meni je že najlažja stopnja bila težka. Mislim da že kake 3 tedne poizkušam zmagati :| po nepreštetih ponovnih začetkih mislim da sem zadaj najbližje da tudi res zmagam nad vsemi s katerimi sem v vojni.

Je pa to moje prvo vztrajno srečanje s Paradox grand strategijami, če CK2 ne štejem ker ni bilo dovolj vztrajno. Zdaj se malo še trudim s Stellarisom ampak ne morem resno začetim ker mi HoI4 ne da miru.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

Izberes Army, ter kliknes na ikono z znakom sidro potem pa oznacis svojo pristanisce in tocko izkrcanja. Potem rabis nekaj casa, da se naredi "plan" za izkrcanje, ki ga lahko pozenes, ce imas pregled nad morjem skozi katerega delas invazijo. Pregled dobis tako, da tja posljes svojo mornarico.

Ladje gradis tam kjer se gradijo ostalo orozje (letala, puske, tanki, ...), samo da se uporabljajo naval stavbe namesto military factoryov.

Sam sem preigral veliko EU4 (ki je precej bolj kompleksen) ter nekaj malo HOI3 (ki je tudi precej bolj kompleksen, pa UI je katastrofalen).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

Zmajc ::

UI te igre je res katastrofalen. Igra pa je tipično Paradoxovska ...da bo zablestala rabi 30 DLCjev in 5 let. ;)

cebelar123 ::

Smurf je izjavil:

Izberes Army, ter kliknes na ikono z znakom sidro potem pa oznacis svojo pristanisce in tocko izkrcanja. Potem rabis nekaj casa, da se naredi "plan" za izkrcanje, ki ga lahko pozenes, ce imas pregled nad morjem skozi katerega delas invazijo. Pregled dobis tako, da tja posljes svojo mornarico.

Ladje gradis tam kjer se gradijo ostalo orozje (letala, puske, tanki, ...), samo da se uporabljajo naval stavbe namesto military factoryov.

Sam sem preigral veliko EU4 (ki je precej bolj kompleksen) ter nekaj malo HOI3 (ki je tudi precej bolj kompleksen, pa UI je katastrofalen).


To razumem da se gradijo v naval yardih ampak ali lahko kako določiš pri katerem naj se pokažejo recimo podmornice.
Primer nebi rad da se mi izdelane prikažejo v pristanišču ki se nahaja v baltsekem morju ampak nekje v franciji ali pa južni ameriki. EU4 me še čaka, nisem še pripravljen za EU4.

jtothek ::

cebelar123 je izjavil:

Smurf je izjavil:

Izberes Army, ter kliknes na ikono z znakom sidro potem pa oznacis svojo pristanisce in tocko izkrcanja. Potem rabis nekaj casa, da se naredi "plan" za izkrcanje, ki ga lahko pozenes, ce imas pregled nad morjem skozi katerega delas invazijo. Pregled dobis tako, da tja posljes svojo mornarico.

Ladje gradis tam kjer se gradijo ostalo orozje (letala, puske, tanki, ...), samo da se uporabljajo naval stavbe namesto military factoryov.

Sam sem preigral veliko EU4 (ki je precej bolj kompleksen) ter nekaj malo HOI3 (ki je tudi precej bolj kompleksen, pa UI je katastrofalen).


To razumem da se gradijo v naval yardih ampak ali lahko kako določiš pri katerem naj se pokažejo recimo podmornice.
Primer nebi rad da se mi izdelane prikažejo v pristanišču ki se nahaja v baltsekem morju ampak nekje v franciji ali pa južni ameriki. EU4 me še čaka, nisem še pripravljen za EU4.


Stisneš v proizvodnji liniji na tab kjer piše "random" in si izbereš pristanišče ali pa floto.

Smurf ::

Zmajc je izjavil:

UI te igre je res katastrofalen. Igra pa je tipično Paradoxovska ...da bo zablestala rabi 30 DLCjev in 5 let. ;)

HOI4 UI je super oz. svetlobna leta pred HOI3. HOI3 UIja pa ne bi zelel niti svojim najvecjim sovraznikom :D.

Berserker ::

Kolk divizij imaste običajno, ko sem nazadnje igral, sem šel s Kitajci, pa sem spoznal da niti 150 vojaških tovarn ni dovolj za konstantno ofenzivo s 100 divizijami, z širino 25.

Smurf ::

Mah trenutno je AI tako butast, da ga lahko premagas nekje z razmerjem 1:10-1:20 v zrtvah. In potem, ko imas tako malo zrtev tudi ni tezko zalagati vojakov. Ali si slucajno mislil to, da imajo zmeraj najnovejse orozje? Kljucna je tudi izgradnja divizij. All in All (price/performance) se najbolje (vsaj zame izkaze) 9xinf 2xArt divizije, za support imas se dodatno artilerijo + ostalo, kar lahko dodas.

cebelar123 ::

Včeraj sem nekako spravil 10 divizij na grenlandijo ker je tam pristanišče. To pristanišče sem izbral tudi za primano pristanišče za moje ladje tako, da imam domet do ZDA. Zdaj pa ne morem vojake premaknit iz tega pristanišča v kanado, kjer bi rad naredil invazijo:(. Z podmornicami in imam pokrito vse od evrope po kanade. Nikjer mi ne piše kaj je narobe. Recimo ko sem iz norveške šel na grenladnijo mi je pisalo kaj manjka preden sem usposobil da je vse štimalo.

Ker očitno napad iz Mehike na USA z tistimi bogimi enotami tam doli nebo uspešen. Doli imam 100 divizij pehote katere sem dobil od držav v južni ameriki iz evrope pa ne znam poslati okrepitvev da bi dobil tanke.
Možnosti katere mi padejo na pamet so:

Mogoče bi mi uspelo če bi v mehiki zgradil letališča in pripeljal mojih vsaj 5000 air suport letal in preko 2000 bombnikov, da jih zradiram medtem ko držim fronto. V mehiki namreč ob meji z ZDA ni letališč.

Ali pa pripopam v templetu kjer imam divizje pehote, vsaki diviziji tanke in se tako same posodobijo.

Kaj pravite bi bila najboljša opcija, če mi ne uspe naredit invazije na kanado?

Smurf ::

Na youtubu pogooglaj kako naresti naval invasion. Da lahko to naredu rabis tudi raziskati naval invasion (mogoce ti to manjka). Pri Grenlandiji pazi na to, da ne bos imel naenkrat gor prevec enot, ker ni sposobna supportirati vecje vojske.

cebelar123 ::

Zdaj sem si vzel še čas in pogledal tale video:


Sicer sem v teoriji vse vedel, razen kje se razišče tehnologijo za transport več vojakov. LOL jaz sem vse preiskal, da bi pa dol zaskrolal pri raziskavah ladji to pa nisem. OK tudi to sem zdaj ugotovil. Čeprav še zmeraj nevem kaj je z grenladijskimi vojaki narobe, da nočejo naredit invazije ampak nima veze. Pravi pristop je invazija čez atlantik z vso vojsko hkrati pa vdarit iz mehike.

Smurf ::

V bistvu naredis mejhno invazijo recimo dovolj je ze 10 divizij in zasedes neko pristanisce. Potem pa lahko direktno premaknes vojsko (evrope ali kjerkoli) iz pristanisca v pristanisce z navadnim move premikom.

Berserker ::

Grennlandijo ni pametno zavzemat z več kot tremi divizijami.

Moraš imet za naval invazijo prave pogoje, prvi je, da moraš raziskat področje za invazijo, drugi je ta, da rabiš transportne ladje za tole, tretji pa je informacijska pokritost na sektorji preko katerih boš izvedel invazijo.

Izogibaj se severnim predelom, kjer ni dobre infrastrukture z veliko vojske, pa probaj čim prej zavzet pristanišča in mesta, da boš dobil boljšo preskrbo.

Smurf je izjavil:

Mah trenutno je AI tako butast, da ga lahko premagas nekje z razmerjem 1:10-1:20 v zrtvah. In potem, ko imas tako malo zrtev tudi ni tezko zalagati vojakov. Ali si slucajno mislil to, da imajo zmeraj najnovejse orozje? Kljucna je tudi izgradnja divizij. All in All (price/performance) se najbolje (vsaj zame izkaze) 9xinf 2xArt divizije, za support imas se dodatno artilerijo + ostalo, kar lahko dodas.


Na začetku še nisem imel tolk znanja in sem rabil en čas da sem združil Kitajsko pod komunizmom, sam takrat so pa že okoli leta 1943 Britanci prodirali proti Moskvi in sem moral enostavno preveč pokrivat s tedanjimi sposobnostimi. Rabil bi vsaj ene 250 tovarn, ter delno mobilizacijo, da bi pokrival izgube.

Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::

Odločil sem se, da bom poizkusil zasesti Kubo. Včeraj nisem imel časa igrat, tako da bom danes probal. Edino malo me je strah, da me USA nebo hotela dolgo gledati na svoji mehiški meji. Upam da bodo zgradili zid in bodo mislili, da so varni dokler ne naredim vseh priprav za otvoritev dveh frontnih linij. Ker iz mehike lahko pokrivam z letali celotno področje nad kubo.

cebelar123 ::

Včeraj naval invasion ni bil čisto uspešen. Ne vem kaj kaj delam narobe. Konvojev imam preko 1k na rezervi, tehnologijo za transport imam raziskano na max, pokrite vse predele morja skozi katere grem. Ko sem prvič stisnil na naval invazijo"na Kubo" mi je lepo napisalo kaj mi manjka in sem to odpravil. Vsi vojaki so bili na pristanišču, puščica je lepo napisala koliko vojakov se bo transportiralo. Zelena puščica nad generalom je bila stisnjena in ko so se dnevi nehali šteti se ni nič zgodilo :))

Potem sem hotel iz EUja v J.Ameriko iz svojega ozmlja na svoje ozemlje prepeljati armado. NO GO samo invazija je mogoča WTF svoje lasno ozemlje naj napadem.Na koncu sem imel vso svojo vojsko v afriki, ker sem sem hotel vse spravit v J.ameriko
"najmanj problemov z itelom in pokritostjo morja, ker je samo eno polje". Nekako mi je vseeno uspelo prepeljati nekaj malega vojske v J.Amerko ampak nevem kako ,ker sem na koncu že klikal vse po spisku. A hudič ta tankovsa armada ketera je prišla v J.amerko in potem do USA je zavzela vse do floride in se tam vkrcala na ladje in nazaj v Afriko, kr sama od sebe:( WTF.

Vsaj izgradnja letališč ob USA je delno uspela. Lepo so mi pomagala tepsti po američanih dokler na 1x nisem zagledal v večini letališč po 15000 zavezniških letal parkiranih! No ta problem z letali naj bi z patchom 1.3.3. odpravili.

Mislim da bom moral to igro počasz spet zbrisati ker se preveč sekiram.

cebelar123 ::

Zmaga!
Naval invasion sicer ni uspel sem pa ugotovil kaj sem delal narobe, ko sem hotel svoje enote iz afrike v USA prepeljati.
Enote morajo biti na eni strani na polju kjer se nahaja pristanišče"do sem že prej imel" na drugi strani kjer je tvoje ozemlje pa moraš stisnit, ko imaš enote izbrane direktno na pristanišče in ne na ozemlje okoli njega.

cebelar123 ::

Nekaj govora o par spremembah v Patch 1.3.3
https://forum.paradoxplaza.com/forum/in...

cebelar123 ::

Še nekaj govora o spremembah v Patch 1.3.3 Nekaj jih je kr zanimivih :)

https://forum.paradoxplaza.com/forum/in...

cebelar123 ::

Nekaj se dogaja na sceni HoI4 prihaja nov DLC in update 1.4

License Production:
In the game, a nation with good relations with a foreign nation can request a license to produce the foreign equipment. The types equipment a nation is willing to license out is dependent on their relations. Germany, for example, may not be willing to license out their latest tank or fighter designs to other nations, but would be happy to provide Panzer IIs to friendly or neutral nations.


Producing licensed equipment will not be quite as efficient as producing your own designs, however. A cutting edge licenced production will have a noticeable output penalty, but a design a few years old will be almost as efficient to produce as your own technology. If you aren't in the same faction as the owner of the design, you will also receive a little bit less technical support and manufacturing assistance.



Impassable areas..
Več je na :
https://forum.paradoxplaza.com/forum/in...

cebelar123 ::

Malo sem spet začel igrati, da nebi pozabil kako se sploh igra " sem vseeno rabil par dni spet, da sem se spomnil :) "

Skratka igram Finsko. Vidim da je igra še zmeraj bugsta, recimo rusi so me napadli 1940tega in čeprav so imeli vojsko po celotni meji z mano so napadli samo ob Leningradu WTF. Tako sem malo počakal, da so jih Nemci napadli potem pa sem s celotne linije vojsko premaknil proti Leningradu in ga zavzel #moja obrambna linija sploh ni bila ob meji ampak v centru Finske". Rusi še zmeraj niso napadli preko meje čeprav so imeli tam vojsko jaz pa svoje ne.

Bom probal še s kakšno drugo državo, če bo čas :8)

mikhail ::

Smurf je izjavil:

Zmajc je izjavil:

UI te igre je res katastrofalen. Igra pa je tipično Paradoxovska ...da bo zablestala rabi 30 DLCjev in 5 let. ;)

HOI4 UI je super oz. svetlobna leta pred HOI3. HOI3 UIja pa ne bi zelel niti svojim najvecjim sovraznikom :D.

Sicer nisem igral HOI4, ker me žal že preko vseh videov, najav in opisov ni več interesirala.
HOI3 je kar kompleksen in učenje traja nekaj časa, ampak potem sem precej užival. Sploh z Black Ice mod-om stvar res zaživi in nikoli več nisem igral vanilla verzije. Ima pa par slabosti, predvsem supply mehanika je buggy in čudno zamišljena in nekaj provinc ima nerealno visoko fortifikacijo. Recimo Moskvo in Gibraltar sem s celo armijo (cca 20 divizij + 10 rezerv) napadal več kot pol leta, kar poslabša feeling, ampak vseeno top zadeva.

cebelar123 ::


Make Finland great again!
Zdaj pa nevem ali se sploh še lahko širim. V tem trenutku pošiljam svoje enote v afriko lol.

Zgodovina sprememb…

Berserker ::

Špil je zanimiv do ene 1942, potem rata brezvezen, ker ni late war kontenta. Zavezniki pa začnejo podivijano spammat divizije in potem imaš razne Irske in Nove Zelandije s po 60 divizijami, se pravi kompletno ignorirajo demokratične vrednote in moč civilni inštitucij.

Zmajc ::

Počakaj par let boš mel 10 DLCjev po 15€ each :))

Paradox 4tw.

Berserker ::

A še kdo igra? Špil je precej bolj zanimiv z raznimi modi, recimo Kaiserreich je kr dostojno narjen z dosti kontenta in fokusi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Europa Universalis IV Grand strategy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12910006 (4636) Zmajc
»

Stellaris Grand strategy (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
606274 (3757) cebelar123
»

Zakaj BDP ni odsev realne moči države (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10523286 (21729) Smrekar1
»

severna korea ''grozi'' z napadom na washington dc (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12024969 (22449) Osprey
»

Ali se sploh splača, da imamo vojsko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10320278 (18097) BlueRunner

Več podobnih tem