Forum » Omrežja in internet » težave z internetom
težave z internetom
Maver ::
Pozdravljeni,
Kakšne razloge navajate za občasen ping boost (sem sicer gamer) kjer bi gre iz npr. 30-40 pinga na 300-1000 ali mi celo občasno prekine internetno povezavo kljub temu da svetijo use lučke na modemu/ruterju ter je spodaj desno v orodni vrstici internetna povezava povezana? Interneta imam download 15 mb/s, uploada pa 2mb/s. Probal sem tudi preklopit iz 1-4 porta med sabo pa je na vseh enako. Ponudnik interneta (teleing) mi seveda reče da je pri njih vse ok in da je tudi modem vredu. Odkrito povedano sem obupal, saj ne morem več normalno brskat po netu, gledat twitcha oz. enostavno igrat igric z prijatelji kot prejšnja leta ipd. Tudi kabel, ki povezuje računalnik in modem oz. modem in router je praktično nov/zamenjan.
Prosim za odgovore. Bi bilo mogoče vseeno dobro zamenjat modem, saj je star že kakih 5 let ali kaj storit?
Kakšne razloge navajate za občasen ping boost (sem sicer gamer) kjer bi gre iz npr. 30-40 pinga na 300-1000 ali mi celo občasno prekine internetno povezavo kljub temu da svetijo use lučke na modemu/ruterju ter je spodaj desno v orodni vrstici internetna povezava povezana? Interneta imam download 15 mb/s, uploada pa 2mb/s. Probal sem tudi preklopit iz 1-4 porta med sabo pa je na vseh enako. Ponudnik interneta (teleing) mi seveda reče da je pri njih vse ok in da je tudi modem vredu. Odkrito povedano sem obupal, saj ne morem več normalno brskat po netu, gledat twitcha oz. enostavno igrat igric z prijatelji kot prejšnja leta ipd. Tudi kabel, ki povezuje računalnik in modem oz. modem in router je praktično nov/zamenjan.
Prosim za odgovore. Bi bilo mogoče vseeno dobro zamenjat modem, saj je star že kakih 5 let ali kaj storit?
wungad ::
Ponavadi oni gledajo itak trenutno stanje modema in zgodovino tvojih povezav, ne pa dejanski throughput, rtt in pl ... in zato pravjijo, da vse ok.
Dej vzporedno med svojim normalnim početjem zalaufaj en command prompt pa pingaj recimo DNS od tvojega ponudnika (ping -t x.x.x.x) . Ko ti vse skupaj začne trokirat poglej na okno, da vidiš kaj se dogaja. Ko prekines ping (ctrl+c) pa poglej statistiko, da in razberi min/max/avg vrednosti.
To so čist valid informacije za prijavo ponudniku in ureditev problema. Pa naj zamenjajo modem, če je vse ostalo OK.
Dej vzporedno med svojim normalnim početjem zalaufaj en command prompt pa pingaj recimo DNS od tvojega ponudnika (ping -t x.x.x.x) . Ko ti vse skupaj začne trokirat poglej na okno, da vidiš kaj se dogaja. Ko prekines ping (ctrl+c) pa poglej statistiko, da in razberi min/max/avg vrednosti.
To so čist valid informacije za prijavo ponudniku in ureditev problema. Pa naj zamenjajo modem, če je vse ostalo OK.
.
BivšiUser2 ::
Včeraj smo dobili nov modem za link 150/4. Nekaj časa je res vleklo tolko potem pa počasi padalo, prav tako stacionarni telefon ne dela. ISP mi je zagotovil, da internet 100% dela, vendar tega pri sebi ne morem potrditi. Večinoma internet ne dela, ko pa dela pa dela zelo počasi. Recimo, da je router kriv, kaj na njemu naj točno preverim?
Preveril sem FW, porte, IP naslov dobi bp.
Preveril sem FW, porte, IP naslov dobi bp.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
crniangeo ::
Preveri pinge, speedtest, pingaj ip od routerja, modema, gw od modema , ostalo napravo v mrezi :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Preveri pinge, speedtest, pingaj ip od routerja, modema, gw od modema , ostalo napravo v mrezi :)
Pingi so različni, včasih mi vse recieva, včasih vrne request timed out / host unreachable (kaže na ip od modema) , vsaj en paket je vedno sprejet, speedtest se, ko se povezava vzpostavi giba ~45Mbit ( stara hitrost) DL in ~4Mbit UL. Za direktno povezavo z modemom bom še sprobal.
MaliJanez ::
neki kvazi zasebni ponudnik, nikol nisem slišal za ta teleing, priporočam da si najdeš kakšnega spodobnega ponudnika
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BorutK-73 ()
Telemach je moj ISP. Je vem, da je za popizdit, samo je problem, ko moraš plačat 70EUR, da ti vode speljejo (Telekom, vodi od Telemaha), al pa čakat T2, da ti to naredi v najmanj letu. Smo pa hotli k T2 prešaltat ker je itak najcenejši, samo kaj ko... Je v Slovenistanu kak resen operater, ki ponuja storitve ceni primernd in se ne pusti izsiljevat od Pro+? Nažalost bom moral pri Telemachu še dve leti trpeti.
Whatever, če comp povežem preko modema net tudi zajebava, modem fuč.
Whatever, če comp povežem preko modema net tudi zajebava, modem fuč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
crniangeo ::
Ni receno. Lahko jim javis preko facebooka. So precej azurni
Men dela top shit
Men dela top shit
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
čuhalev ::
Lahko da je prekoračena kapaciteta kabla. Če kabel zmore 1300 Mbit/s, potem ga 10 naročnikov z 150 Mbit/s zasiči. Upam pa reči, da vas je na istem kablu gor 50 ali še več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 609042 (932) | Mr.G. |
» | KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4 … 359 360 361 362 )Oddelek: Omrežja in internet | 2741471 (4687) | ales74 |
» | Internetna povezava (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5866 (4837) | BK5 |
» | internet konekšn gone bad :(Oddelek: Omrežja in internet | 2242 (1910) | vipeer |
» | pomoč pri vezavi omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1259 (1099) | Pinzl |