» »

internet konekšn gone bad :(

internet konekšn gone bad :(

Elemen_T ::

da sem iz googla prišel semle, vtipkal svoje login podatke, odklikal do te izbe in odprl to temo mi je vzelo dobre 3 minute. To bi meni ob normalnih okoliščinah vzelo 10 sekund.
yes, you are right, it's a fucking dialup rollercoaster.

Imam ADSL 2mbit, na mojem leptopu pa mi surfanje zadnje dni predstavlja pravo moro. Nimam pojma kaj je narobe. Spucal sem cel komp, pregledal za virusi, spywareom, prečekiral nastavitve routerja (ki itak nimajo veze saj na desktop kompjutru vse dela BP), pogledam če slučajno nisem kdaj počel kakšne neumnosti s proxyji, skratka analiziral sem vse kar je v moji moči in znanju. Premakne se pa nič. Zanimivo je to, da občasno pa dela vse okej.

Naj omenim še to, da je tudi dostop do routerja zelo upočasnjen. Skratka, brskanje dela počas. Nima veze kateri brskalnik uporabljam, vse enako. Najbolj pa me čudi to, da lahko iz neta datoteke vlečem s polno hitrostjo!!

Glede na to, da mi ni do formata, ker imam tako lepo vse urejeno, niti mi ni več do vnovičnega poglabljanja v nastal problem, mi ostane le še to, da se obrnem na vas, dragi slo-techovci da mi priskočite na pomoč in svetujete kaj vraga bi tole lahko bilo! Morda ima kdo podobno izkušnjo in je potem ponesreči ugotovil kakšno trivialno napako...

Hvala vam, dam za pir!!

Matheeew ::

Težave z routingom?

Si vseeno že poskusil z direktno povezavo modem - prenosnik?

Kdo je tvoj internetni ponudnik? Kateri modem, kateri router imaš?

Elemen_T ::

Matheeew,

hvala za ideje - poskusil sem tudi že z direktno povezavo, kakorkoli že, problem je bil v jebenem torrentu. I have no idea - če izključim utorrent vse šiba tako kot se pričakuje!
zdej pa naprej - zakaj torrent ovira browsing?

AndrejS ::

Zato ker imaš slabi router, ki ne more obdelat vseh povezav v uglednem času. Vsak torrent pa uprarabla veliko število povezav.

Rešitev.

1. Kupi boljši router- boljši CPU.... (nad 1000€)
2. Na torrentu zmanjšaj max. števelo povezav.

Elemen_T ::

AndrejS:

router je WL500g Deluxe. Kolikor vem je to eden boljših routerjev...vsaj bil je. Agree/Disagree?

Elemen_T ::

aah. dvomim da je kriv router! ta trenutek sem konektan na cisco router, ki bi tole moral vzdržat?

Matheeew ::

Router je na splošno lahko odličen, kar pa še ne pomeni, da je odličen v povezavi s torrenti.

Kar precej tem je bilo odprtih na to temo. Večina se je zaključila z rešitvijo - drug firmware (npr. tomato).

Elemen_T ::

Matheeew,
ampak tale firmware pa verjetno ni kompatibilen za moj asus?

Matheeew ::

Povedano po pravici - ne vem, bodo drugi morali povedati več o temu...

NavadniNimda ::

Element: preveri še operacijski sistem na dotičnem PCju:
http://t-2.stamcar.com/viewtopic.php?f=1&t=2944&p=67353

amigo_no1 ::

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

ddwrt, oleg FW, x-wrt, pri tomatu je podprt WL500G Premium (mogoče dela tudi na Deluxe - preveri).

Elemen_T ::

NavadniNimda,

waw, tole je pa res pomagalo, čeprav v praksi dejansko sploh ne :( še vedno šteka čeprav zmanjšal število povezav na 50. Hm, bom še malo pogleda. Tenx a lot.
Jebote pa kaj za vraga se grejo na microsoftu? Zakaj nižajo število konekšnov? Pa naj jih za tiste ki ne vedo za kaj se gre...naj pustijo vsaj možnost nastavitve!!

jeje997,
hvala za link!

vipeer ::

Jaz imam isti problem. Začelo se je okrog novega leta. Mislim, da točneje 30 decembra dopoldne. Torrent dela lahko na polno sam ko je client prižgan internet explorer ali pa firefox preprosto prenehata delovati. Ni mogoče odpreti nobene nove povezave. Če torrent client ni zagnan startam MMO ki ga špilam in se povežem mi igra dela normalno. Če pred tem imam zagnan torrent clienta se igra noče povezat v net. niti serverja ne najde. ČE potem zaženem torrent clienta igra dela normalno brez problema in torrent dela lahko s polno brzino igra pa tudi. Mel sem Azureusa in sem ga menal za mutorrent in težava ni šla stran. Port forwarding test on mutorrenta dela in port je odprt. Na routerju sem tudi odprl ustrezen port tako, da problem v port forwardingu ni. Torrent ima 80 globalnih povezav, ki sem jih zmanjšal s 300 prej v azureusu sem mel omejitev na 3000 pa je zadeva delovala brez težav kljub temu, da mi je azureus vedno javljal NAT problem, ki sem ga okrog 5 januarja odpravil in je azureus tudi kdaj pokazal zelen :). Torrente je torej downloadal vendar ja hkrati bilo nemogoče se povezat v net z internet explorerjem. Ko je govor o fixu microsoftovem so ga ruknli ven 9 januarja in sem staknil na www.lvllord.de fix ki ti omogoči da si nastaviš kolikor češ povezav; mislim, da je strojni limit tam pri 106.000 ali 1.06M hkratnih povezav ne vem točno in sem si dvignil najprej nazaj na 50 povezav in sedaj na 150 kar je 3x več kot prej ampak zadeva še vedno ne deluje.

Daedalus ::

Pri delovanju internetne povezave je precej pomemben faktor - povezava od računalnika. Ker je pri povezovanju s spletnimi strežniki treba tud z njimi čvekati (jim pošiljat podatke, requeste in podobne zadeve), ti popolnoma zabit upload (zafilana pasovna širina povezave od računalnika) ponavadi zelo uspešno "ubije" povezavo. Beri -> zafilan upload -> ni potrebne dvosmerne komunikacije (oziroma je zelo počasna) -> internet dostop dela počasi ko hudič.

Rešitev? Omejitev uploada v [vstavi po želji] P2P clientu, da ga bo vedno nekaj ostalo za ostalo komunikacijo. Pa ne bo več fucking dialup rollercoaster . TO je še posebej pomemben del biznisa pri asimetričnih povezavah, kjer je upload pipca vedno ožja od download pipce.

Nima router dosti s tem.

1. Kupi boljši router- boljši CPU.... (nad 1000€)

Ja, za 2Mbit ADSL:\

V stanovanju imamo mrežo s 5 računali, na 2 Mbit kablu, router je pa nek el cheapo Netgear. Dokler ma folk omejen upload na 10 kbit/s in malo okleščeno število povezav, dela vse ok. Če pa upload kje sprostiš, maš pa štekanje v roku parih minut. Malo osnov "mrežologije" ne škodi poznat, pa je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

vipeer ::

nadalje

Sem pognal Mutorrenta in pingal IP od katerega sem ravn dwnloadal 11KB/s. IP je bil iz kanade in mi je vrnil command prompt 4* iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.

Pingal sem ameriški IP od katerega sem downloadal 11,6 KB/s rezultat isti kot pri prejšnjem.

Potem sem ugasnil Mutorrenta in pingal ameriški IP še enkrat. tokrat mi je prve tri paketke spet usjal četrti pa je prišel na cilj.

Pingam še enkrat amerikanca in tokrat je vse OK. Ping je 220 ms ampak to je normalno. Pingam amerikanca še enkrat in spet vse OK. ping 224 ms ampak linija dela. Torej nove internetne povezave se nočejo naredit SAMO če je torrent client pognan in vse to sranje se je začelo konec lanskega leta.


Any idea anyone?

P.s. Imam 2Mb/384Kb linijo in četudi imam aktiven samo en torrent in ga omejim na 5KB dol pa 1 KB gor internet še vedno noče delat novih povezav za internet explorerja itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vipeer ()

vasquez ::

Meni se dogaja isto če uporabljam utorrent 1.7 in navzgor. Ravno včeraj sem poskusil upgrade in ni nič bolje. Ostajam pri 1.6.1.

BlazP ::

Dokler ma folk omejen upload na 10 kbit/s in malo okleščeno število povezav, dela vse ok. Če pa upload kje sprostiš, maš pa štekanje v roku parih minut. Malo osnov "mrežologije" ne škodi poznat, pa je.


To je to! Pika. Nobene znanosti, skrivnosti, cudeznih nastavitev in custom made firmwareov.

Torrent tudi Ciscota ubije mimogrede, ce ni ravno 7600.

vipeer ::

Naj pojasnim še naprej. Pred 30 decembrom sem lahko downloadsl s 100KB in uploadal s 30 KB/s pa nisem imel nobenih težav z internetnim brskalnikom. Strani so se loadale v par sekundah pa če je torrent laufal ali pa ne ker je bilo dost pasovne širine za surfanje po netu. Moj problem ni v tem, da sem butl, ki ima torrent nastavljen na neomejen prenos in potem gledam ko tele ker se net ne odziva.

Prej je zadeva delala tekoče sedaj pač ne dela in medtem sem zrihtal še port forwarding, ki prej ni delal in še čudo optimizacij/nastavitev v Mutorrentu ampak vedno ko štartam Mutorrent računalo sprejema sam še nove povezave v Mutorrent. tudi pingat ne morem IP iz katerega downloadam. Zadeva gre celo tako daleč, da ne morem downloadat upgrada, ki ga sam Mutorrent flikne gor.

P.s. Pred problemi sem uploadal 90 torrentov v Azureusu tako, da število povezav tukaj nima veze ker je bila včasih nastavitev 3000 in kot sem rekel je zadeva funkcionirala brez kakršnihkoli težav kljub temu, da port forwarding ni bil nastavljen in so torrent vedno bli rumeni ot modri in NIKOLI zeleni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vipeer ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896470406 (20542) Rias Gremory
»

Vprašanje - torrent in preobremenitev routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
153835 (3616) OmegaBlue
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354606 (3214) jan01
»

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

Oddelek: Omrežja in internet
233623 (3024) Caligula
»

Bit Torrent Client in pocasno surfanje

Oddelek: Omrežja in internet
101379 (1282) Wox

Več podobnih tem