Forum » Loža » Slovenska carina
Slovenska carina
janlesnik ::
Pozdravljeni,
pred enim tednom sem preko spleta narocil Modafinil (psihoaktivna substanca, ki se uporablja pri zdravljenju narkolepsije)
Zal sem danes videl, da ga je slovenska carina zadrzala.
Verjetno lahko v naslednjih dneh pricakujem njih odziv.
Zanima me, kaksna je kazen (ali blago samo unicijo)?
Lep pozdrav vsem!
pred enim tednom sem preko spleta narocil Modafinil (psihoaktivna substanca, ki se uporablja pri zdravljenju narkolepsije)
Zal sem danes videl, da ga je slovenska carina zadrzala.
Verjetno lahko v naslednjih dneh pricakujem njih odziv.
Zanima me, kaksna je kazen (ali blago samo unicijo)?
Lep pozdrav vsem!
- zaklenilo: zee ()
darkolord ::
če se pa te pa zaprejo?Uvoz zdravil s strani pozameznika je prekršek, za katerega znaša kazen 100 do 500 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
mjaa ::
Hja, tukaj zadeva žal ni tako preprosta. Ne vem sicer kako se v praksi to izvaja ampak modafinil je uvrščen na seznam snovi, ki so prepovedane v športu in sicer v skupino S6, poživila, ki so sicer prepovedana samo na tekmovanjih. Pri nas je, vsaj po mojem laičnem mnenju, tu v zakonodaji precejšnja anomalija, saj 186. in 187. člen KZ-1 enačita prepovedane snovi v športu z prepovedanimi drogami.
Anomalija tu je zaradi tega, ker seznam prepovedanih snovi v športu vključuje tudi snovi kot alkohol in beta blokatorje (in marsikatere druge, tudi modafinil, ki se jih po nobeni logiki ne da enačiti z prepovedanimi drogami), ter določene snovi katera so prepovedana samo pri zadosti veliki koncentraciji v urinu (npr. pseudoefedrin, ki ga najdemo v zdravilih brez recepta). Že samo za modafinil ne obstaja absolutne prepovedi ampak samo na tekmovajnih.
Ne bi te rad strašil, sam nisem pravnik, vendar ti vseeno priporočam, da v ponedeljek stopiš do kakšnega odvetnika in se tam pozanimaš.
tldr: neumni politiki, neumna zakonodaja, pozanimaj se pri odvetniku in ne na tehničnem forumu.
Anomalija tu je zaradi tega, ker seznam prepovedanih snovi v športu vključuje tudi snovi kot alkohol in beta blokatorje (in marsikatere druge, tudi modafinil, ki se jih po nobeni logiki ne da enačiti z prepovedanimi drogami), ter določene snovi katera so prepovedana samo pri zadosti veliki koncentraciji v urinu (npr. pseudoefedrin, ki ga najdemo v zdravilih brez recepta). Že samo za modafinil ne obstaja absolutne prepovedi ampak samo na tekmovajnih.
Ne bi te rad strašil, sam nisem pravnik, vendar ti vseeno priporočam, da v ponedeljek stopiš do kakšnega odvetnika in se tam pozanimaš.
tldr: neumni politiki, neumna zakonodaja, pozanimaj se pri odvetniku in ne na tehničnem forumu.
Ales ::
No ja, preden greš do odvetnika lahko počakaš na odziv oblasti. Takrat pa boš moral pohiteti, če bo treba, in se ne odzivati na kak nespameten način, s čimer bi si nakopal kaj nepotrebnega.
k3k3tz ::
@darkolord: upam, da si samo na koncu pozabil "/s"
V praksi: če je zadeva zanimiva za policijo (prepovedane snovi, tudi nekatere snovi s spiska SLOADO), se preda njim, drugače se pa samo vrne pošiljatelju (zdravila - tudi modafinil, armodafinil...).
Kazni (zaenkrat) ni.
V praksi: če je zadeva zanimiva za policijo (prepovedane snovi, tudi nekatere snovi s spiska SLOADO), se preda njim, drugače se pa samo vrne pošiljatelju (zdravila - tudi modafinil, armodafinil...).
Kazni (zaenkrat) ni.
jgiro ::
@janlesnik:
Kako so se potem stvari odvile?
Lahko deliš izkušnje z nami in nam daš kakšen nasvet?
Kako so se potem stvari odvile?
Lahko deliš izkušnje z nami in nam daš kakšen nasvet?
jusv ::
Tole je bil prvi in zadnji post @janlesnik, tako da dvomim, da bo odgovoril. Bi pa bilo zanimivo slišat kaj se je pol dejansko zgodilo.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Halucinogene gobe legalnost in kje kupitOddelek: Loža | 14979 (9876) | BRBR |
» | Doping testi na turnirjih v računalniških igrah so realnostOddelek: Novice / Igre | 17757 (14204) | brunoland |
» | THC in vožnja (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 30821 (17950) | CoolBits |
» | problem s policijo in travo... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 62968 (39876) | donfilipo |
» | Bo Joli še tekla kdaj za Zdravljico ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 8774 (6809) | Matev |