» »

Bo Joli še tekla kdaj za Zdravljico ?

Bo Joli še tekla kdaj za Zdravljico ?

1 2
3
»

damjan11 ::

Z takšnimi stavi niste odrasli in še dolgo ne boste. Nemešajte računalniško izobrazbo z drogami, si pa res najdu povezavo ?

username ::

Čimprej rajš legalizirati pa kriminalcem odvzeti tiste cekine, ki jih dobivajo s to dejavnostjo.
Točno tako. Evo, eni razumemo.

Ostalim pa v premišljevanje še ene par citatov od Friedmana:
(vir: http://en.wikiquote.org/wiki/Milton_Friedman)



On drug prohibition

* I’m in favor of legalizing drugs. According to my values system, if people want to kill themselves, they have every right to do so. Most of the harm that comes from drugs is because they are illegal.

* It is because it's prohibited. See, if you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel. That's literally true.

One role of prohibition is in making the drug market more lucrative.

* So long as large sums of money are involved — and they are bound to be if drugs are illegal — it is literally impossible to stop the traffic, or even to make a serious reduction in its scope.

* There is no logical basis for the prohibition of marijuana. $7.7 billion is a lot of money, but that is one of the lesser evils. Our failure to successfully enforce these laws is responsible for the deaths of thousands of people in Colombia. I haven't even included the harm to young people. It's absolutely disgraceful to think of picking up a 22-year-old for smoking pot. More disgraceful is the denial of marijuana for medical purposes.


Evo to je to, za danes. Razen če si premislim 8-)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

No ampak, če naredim en kratek povzetek za Kritične Intelektualce™:
glede tega (in vsega ostalega v življenju) je treba zavzeti stališče "ko voli, nek' izvoli". (dokler neposredno ne ogroža drugih kajpak).

Če kdo želi drugim diktirati, kako naj živijo, gre za poseganje v svobodo posameznika in osebno intimo, kar pa je IMO moralno zavrženo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

SmeskoSnezak ::

Ravno zadnič bla oddaja po TV, kjer so spremljali kaj otroci raje jedo. Dali so jim na izbiro dve jedi, ki so jih otroci pred tem ocenili za enako dobri.(meli so mandlje in še nekaj) Ko so lahko jedli drugo (saj so eno jed prepovedali), so vedno bolj hoteli jesti ravno to prepovedano, postali so nasilni in nekateri celo zelo odvisni. Mandlji pa so jim bili vedno manj všeč, saj je bila druga jed prepovedana in zato slajša. V glavnem, bilo je zelo poučno, kar se tiče "prohibicije" oz. prepovedi neke stvari. Verjamem, da če otroci raje posežejo po prepovedanih stvareh, da lahk na nek način zaključimo da smo ljudje na splošno tudi takšni (IMHO).

Imeli pa so skrito kamero, ki je vse spremljala. Če kdo najde ta prispevek, bi ga z veseljem še enkrat gledal. Bil pa je celo na eni naši TV, saj so bli slo podnapisi, če se ne motim je blo na SLO2.
@ Pusti soncu v srce... @

Matev ::

alkohol in cigarete so dovoljene
pa ni nič videti, da bi se ljudje kaj dosti odrekali temu

SmeskoSnezak ::

Pa vsaj kar dosti vejo, kaj točno je alkohol in tobak in kako vpliva nanje... Torej, dovoljeno jim je da se zastrupljajo, ampak zdaj vsaj vedo, da je to na lastno odgovornost.
@ Pusti soncu v srce... @

suntrace1 ::

Cigareti so strup, nedvomno, za alkohol v vseh oblikah pa tega ne bi mogel trditi. Bi pa rad videl junaka, ki si upal prepovedati plemenite pijače kot so vino, pivo, whiskey, konjak, ... Če se ne motim je letos dobil nagrado za podjetnika leta ravno vinar.

Če pa imaš v mislih alkoholizem, pa je to zopet društveno in psihično pogojen problem, kot stvar samega alkohola kot substance.

Sam resno, ne morem se izraziti kakšen globok prezir občutim do čistunskih ljudi, kot so recimo deviške nune ali spreobrnjene cipe (te so običajno še hujši patološki primer), ki frustrirajo mladino da je spolnost umazana, seksualne fantazije greh in da je seks s kondomom obsodba na pekel! V enako kategorijo lahko zbašem tudi vse ultra-športnike, kvazi-odrasleže in ostale papeže, ki si drznejo vsiljevati kako naj razmišljamo in se NJIM sprejemljivo obnašamo! Zato prosim, PROSIM, ''sproščajte'' in ''varujte pred vsega hudim'' (a.k.a. frustrirajte) svoje bližnje, nas pa pustite na miru!

Matev ::

SUNTRANCE
v enem postu si toliko gneva izrazil
da je kar hudo

dejstvo je da da so droge škodljive
in da docvoljenje njih; ne povzroči nih opustitev

suntrace1 ::

Matev

Gnev? Motiš se, to je hladen prezir do pokroviteljskega tona, ki ga imaš do vseh ki ne mislijo tako kot ti in obnašanja ki ga imaš, kot da si nekakšen ''dušni pastir'' - ti nekje zgoraj, mi ostali pa brezmožganska raja, ki jo je potrebno voditi. Lahko bi temu rekel napuh.

Dejstva? Raje reci tvoja selektivna dejstva. Zagotovo pa je dejstvo, da si globoko neizobražen glede zgodovine drog in njihovega vpliva na človeško civilizacijo, ki je neločljiva od psihotropnih substanc, tudi v današnjem času. Seveda je s tvojega ignorantskega stališča vse kristalno jasno, kar pa je stična točka vseh fundamentalistov. Po mojem ni treba izgubljati besed, da ravno taki jezuščki, kot si ti, naredijo v družbi daleč več škode, kot zmerni toleranti in v lastnem prepričanju, da ''imajo absolutno resnico'' sprožajo val nasilja nad vsemi, ki se z njimi ne strinjajo. Zato je logičen zaključek, da kakšna nadaljnja konstruktivna debata z osebo, ki ima povsem zaprt pogled, NI možna. Če je zate logičen zaključek gnev, pa je to potem tvoj problem in ne moj.

Matev ::

suntrance

dovoli droge
dovoli kriminal - saj itak vsak ve kaj je dobro in kaj slabo
dovoli vse - ljudje se itak sami znajo odločiti...


ja - ok

ampak - ne gre

poglej recimo na cesto - vsak ve in vsak zna
pa kakšno je stanje - kljub omejitvam se dogajajo nesreče zaradi prevelike hitrosti, alkohola itd.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doping štorje

Oddelek: Problemi človeštva
403410 (2476) jype
»

Doping testi tudi za igralce računalniških iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9530537 (23348) Superboyy
»

Armstrong - končno ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8214751 (12168) thramos
»

Ali je še smiselna prepoved dopingiranja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
648894 (6662) Andreij
»

Peterka is Back (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516079 (4962) Lucifer Tanatos

Več podobnih tem