Forum » Pomoč in nasveti » Router in PC
Router in PC
Fajt666 ::
Pozdravljeni, ker sem nov na forumi in imam eno vprašanje upam da sem se pravilno spravil zraven :P
no vglavnem bom kratek... zanima me samo če je možno imeti routar, pri domačem računalniku za sprejem signala? Kajti danes so mi prišli iz telekoma postavit omrežje in sedaj nimam kako povezat očetu računalnika.
Hvala za hiter odgovor.
LP Jure
no vglavnem bom kratek... zanima me samo če je možno imeti routar, pri domačem računalniku za sprejem signala? Kajti danes so mi prišli iz telekoma postavit omrežje in sedaj nimam kako povezat očetu računalnika.
Hvala za hiter odgovor.
LP Jure
- spremenil: bluefish ()
SaXsIm ::
Ne razumem, kaj želiš. Če je telekom naredil povezavo, potem je njihov CPE že tudi router za tvoje omrežje in najlažje bo, če vanj vključiš UTP kabel, s katerim ga povežeš z računalnikom.
SaXsIm
SeMiNeSanja ::
Težko bo odgovoriti na tole, ker praktično nisi navedel nobenega uporabnega podatka.
Torej, Telekom je 'nekaj' napeljal. Kaj? Kam? Kaj je priključeno tam gor na tisti kabel, katerega so napeljali?
Kje je ta priključek? Kje je PC? Koliko je PC-jev? Samo ta, ali še kakšen? Kje so ostali, če jih je več?
Kaj je s tistim routerjem? Si kupil dodaten router? Ga imaš še od prej? Ali govoriš o tistem, katerega Telekom prinese in priključi, ko te poveže?
Skica?
Skratka.... vidiš, koliko vprašanj si pustil odprtih? Če hočeš na tem področju kakšen res uporaben odgovor in ne zgolj 'blodenje', potem moraš situacijo čim bolj natančno opisati. Tisto situacijo zdaj in tudi tisto, katero želiš doseči.
Torej, Telekom je 'nekaj' napeljal. Kaj? Kam? Kaj je priključeno tam gor na tisti kabel, katerega so napeljali?
Kje je ta priključek? Kje je PC? Koliko je PC-jev? Samo ta, ali še kakšen? Kje so ostali, če jih je več?
Kaj je s tistim routerjem? Si kupil dodaten router? Ga imaš še od prej? Ali govoriš o tistem, katerega Telekom prinese in priključi, ko te poveže?
Skica?
Skratka.... vidiš, koliko vprašanj si pustil odprtih? Če hočeš na tem področju kakšen res uporaben odgovor in ne zgolj 'blodenje', potem moraš situacijo čim bolj natančno opisati. Tisto situacijo zdaj in tudi tisto, katero želiš doseči.
Gapi ::
Z malo domišljije, mogoče on želi domači router uporabit kot klienta za očetov kompjuter ker nima brezžične kartice v PC-ju. PC je pa na drugem koncu stanovanja.
No person is rich enough,to buy back his past.
smacker ::
Kupiš USB wifi anteno za cca. 10eur v najbližji računalniški štacuni ala. big bang ali pa potegneš UTP kabel od telekomove škatle do PCja.
MIHAc27 ::
Jaz mislim, da želi imeti WIFI? Zelo čudno je res vse skupaj napisano. Bo treba bolj podrobno.
Ali pa rabi samo usb antenco, kot predvideva smacker, če z kablom ni možno povezati računalnika.
Mogoče oboje?
Ali pa rabi samo usb antenco, kot predvideva smacker, če z kablom ni možno povezati računalnika.
Mogoče oboje?
SeMiNeSanja ::
Take imam najrajši. Odpre si account, zajamra, kakšen hud problem ima in želi takojšnjo rešitev zanj, potem ga pa niti blizu ni več, da bi še kaj pojasnil, ali pa vsaj preveril, kaj se mu je napisalo.
Kaj se res ne da naresti enega sistema, da se avtomatsko izbriše teme, katere objavi nekdo z novim accountom, ki se nato v naslednjih 24/48/36 urah ne prikaže več blizu? Bi bilo precej več reda tukaj.
Kaj se res ne da naresti enega sistema, da se avtomatsko izbriše teme, katere objavi nekdo z novim accountom, ki se nato v naslednjih 24/48/36 urah ne prikaže več blizu? Bi bilo precej več reda tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569822 (6651) | c23po |
» | Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 25446 (10408) | Daniel |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 63992 (30051) | Lonsarg |
» | Telekom hitrostOddelek: Omrežja in internet | 3817 (2703) | Skyman |
» | Optika (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14114 (11530) | Skyman |