» »

Temperatura in potenje

Temperatura in potenje

1
2
»

c3p0 ::

Sam uporabljam deo kristal, drži cel dan, povsem brez vonja.

So pa bile že kdaj cote krive, taki specifičen, zelo neprijeten smrad, ki se sčasoma pojavi. Program čiščenja v stroju (če ga ima), je skoraj nuja. Sploh, ker dandanes ne peremo več toliko na 95C.

tony1 ::

Tole sem malo razmislil, in se strinjam, tudi meni se zdi najbolj verjeten vzrok cunje, ki niso iz 100% bombaža ali pa bakterije v stroju, ki so se razvile zaradi tekočih detergentov ali premajhne temperature vode...

Če bi bil vzrok v potenju verjetno ne bi bilo težave že takoj zjutraj.

T743 ::

Morda pa skupek vsega, tudi mene teli Old Spice-i ne prepričajo (v bistvu mi smrdijo, kupil probal in vrgel v smeti), poizkusi kaj drugega niso vsi za vse tipe kože. Pri pranju dodajam sodo bikarbono namesto mehčalca. Zase pa deo kristal in čimmanj špricanja z deodoranti, še posebej pa ne po oblekah. Poznam par osebkov, ki se morda sicer umivajo ampak potem oblečejo stare cunje in se izdatno prešpricajo vsako jutro. Rezultat je čisti "GOAT mode" haha...
Raznorazni umetni materiali za majice imajo prav tako izredno lastnost vpijanja in oddajanja vonja delujejo kot ojačevalci le tega.
Po pranju tudi pusti vrata stroja odprta prav tako predal za detergent, da se čimprej posuši.

bizgech ::

Tole sem še pozabil napisati: Cunje običajno sušim zunaj na balkonu, razen pozimi, takrat pa jih razgrnem v kopalnici. Eno majico vedno nosim samo en dan, potem gre (ko se jih več nabere) v pralni stroj. Pralni stroj je star 4 leta - skoraj nemogoče, da bi se v njem kaj zaredilo. Ljudje perejo v veliko starejših strojih pa je vse v redu.

Razmišljal sem, da bi prenehal uporabljati deodorante (samo milo), cunje pa nekaj časa pral ročno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bizgech ()

tony1 ::

Težavo imamo s komuniciranjem: ne govorimo o tem, kaj je verjetno bolj ali manj, ampak o tem, kakšne ukrepe je treba preizkusiti. Oprati prazen stroj na 95 stopinj ni nič dela in stane nekaj centov. Flaša alkoholnega kisa stane kakšen evro. Ne eno ne drugo stroju ne bo škodilo.

In še: ne ga srat z življenjem brez deodoranta (preizkusi pa stick, ker z njim enostavno več materiala naneseš na kožo kot pa s sprejem), ker ne bo nič bolje.

Prav tako pa ne teoretiziraj o ročnem pranju, ker je to noro; da bi človek tako dobro opral cunje kot to naredi stroj v dveh urah bi verjetno porabil 5x več časa. (Moja pokojna babica, ki je hodila cunje prat v bližnji potok pred 50imi leti, bi se obrnila v grobu.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

c3p0 ::

4 leta star stroj komot zasmrdi. Zato boljši imajo že vgrajen program sterilizacije (Gorenje "steriltub"), da pa se tudi brez tega.

Ganon ::

bizgech je izjavil:

Pralni stroj je star 4 leta - skoraj nemogoče, da bi se v njem kaj zaredilo. Ljudje perejo v veliko starejših strojih pa je vse v redu.


Starost ne igra vloge, ključno je, kako ravnaš z njim. Mati ima 25 let star Gorenjev pralni stroj, iz katerega ni nikoli nič prismrdelo. Je pa tako, da se pere večinoma izmenično (barvno pri nižjih in belo pri visoki temperaturi). Poleg tega je perilo v košu vedno suho, ne uporablja se mehčalcev (zakaj bi si sploh želel dodatnih kemikalij na oblačilih?), po pranju in tudi ves preostali čas, so vrata pralnega stroja odprta, po pranju se ven vzame tudi predal, da se vse v celoti posuši. Oblačila se vedno posuši kar se da hitro.

Verjemi, da ko enkrat oblačila smrdijo, se tega vonja ne boš rešil. In ta neprijeten vonj se začne širiti takoj, ko daš nekaj nase.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskanje pravega antiperspiranta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7331401 (2934) Machete
»

Pralni stroj - preveč programov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8010897 (8138) Furbo
»

Pranje oblačil (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5510178 (8159) kuglvinkl

Antirespirant - da / ne?

Oddelek: Loža
81577 (1470) bluefish
»

Kateri deoderant (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7419922 (15672) Tilen

Več podobnih tem