» »

Nakup rabljenega avta

Nakup rabljenega avta

Temo vidijo: vsi
««
35 / 61
»»

miha98 ::

eh svojega furaj še 2 leti pa menjaj pol...

mr_chai ::

Ima kdo Subaru Levorg ? Kje je sploh kakšen dober subaru mehanik pri nas ?

Likalnik ::

Twixz je izjavil:

MaticKregar je izjavil:

En kolega bi mi dal za male pare marcedez c 220 karavan avtomatik 2005. Avto poznam, je redno serviseran, ampak mu je serviser rekel, da bo treba počas menjat avto. Problem je, da ima avto 600.000 km, vožen na daljše razdalje. Trenutno imam manjši avto, dela normalno. Ali je za tvegat in vzeti njegovega, pa svojega prodam? Problem je , potreba za večji avto, s časom(1 do 2 leti) bi lahko si kupil nekaj v rangu 20k...

Odvisno, zakaj mu je serviser rekel za menjavo avta.
Za prehodno obdobje (kot si rekel 2 leti) se mi zdi okay, še posebej če dobiš za male pare.
Sam riziko da crkne je tud. :))

riziko je pri vsakem rabljenem avtomobilu...če so res male pare ga kupi...ker ga boš s temi kilometri težko naprej prodal za kaj več kot gajbo pira.

wcpapir ::

Blinder je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Blinder je izjavil:

Če ti je vseeno, kaj voziš, lahko iščeš nekaj poceni (za kupit in za vzdrževat). BMW serija 7 je v redu nakup ampak za drugačnega tipa kupca kot si ti..

BMW serije 7 ni pocen za vzdrževanje.. Ne ga lomit no. Direktorski avto .

pa sej sem rekel, da je bmw uredu nakup ampak ne za cloveka, ki zeli nekaj poceni za kupit in poceni za vzdrzevat

Če je 730d ni problema z vzdrževanjem.

kak ni če pride altenator zanjga 2x več kot za reno....

Twixz ::

Likalnik je izjavil:

Twixz je izjavil:

MaticKregar je izjavil:

En kolega bi mi dal za male pare marcedez c 220 karavan avtomatik 2005. Avto poznam, je redno serviseran, ampak mu je serviser rekel, da bo treba počas menjat avto. Problem je, da ima avto 600.000 km, vožen na daljše razdalje. Trenutno imam manjši avto, dela normalno. Ali je za tvegat in vzeti njegovega, pa svojega prodam? Problem je , potreba za večji avto, s časom(1 do 2 leti) bi lahko si kupil nekaj v rangu 20k...

Odvisno, zakaj mu je serviser rekel za menjavo avta.
Za prehodno obdobje (kot si rekel 2 leti) se mi zdi okay, še posebej če dobiš za male pare.
Sam riziko da crkne je tud. :))

riziko je pri vsakem rabljenem avtomobilu...če so res male pare ga kupi...ker ga boš s temi kilometri težko naprej prodal za kaj več kot gajbo pira.

Tej ga bo pa tut težko kupil za kaj več kot gajbo pira :))

shark_nm ::

wcpapir je izjavil:

Blinder je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Blinder je izjavil:

Če ti je vseeno, kaj voziš, lahko iščeš nekaj poceni (za kupit in za vzdrževat). BMW serija 7 je v redu nakup ampak za drugačnega tipa kupca kot si ti..

pa sej sem rekel, da je bmw uredu nakup ampak ne za cloveka, ki zeli nekaj poceni za kupit in poceni za vzdrzevat

Hah motor je še najmanjši problem... Zračna blazina ki jo pač moraš menjati 1000 eur, rabiš 4 :)

zobnik ::

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

2000 evrov za 18 let str clio 2 in bencinar, to so res požrešni, ta avto je kot jugo, ga mam in vem kak je to vozit.
2 let nazaj so bli taki clioti po 500-700 max.900 evrov.

Brat je kakih 6 let nazaj prodal ibizo takrat l.2003 1.9 tdi s 300.000km, za 1300 evrov, sosed je prodajal isto za tam tam ceno, dizl 1.4..... Se prav danes tak avto l.2009 stane 3500 evrov, moral bi okol 2000 evrov z upoštevano inflacijo,, ma od kje njim take cene.
Škopa da potem folk vozi svoje shitavte napol iztrošene k kadi črno, plav....in kak veselo to enim pol smrdi.
Ko svojga stisnem, ni nobenga več zadaj, on zadaj stop iz gasa, ker tolk smrdi. Če nebi blo požrešnih prodajalcev bi že svoj shit avto zamenjal pa nebi nobenmu smrdel več.
Da ne omenjam zastojev po snegu, ker so se tud gume podražile in so enim predrage, d abi nove kupoval....po zakonodaji pa DOT nima veze, glavno da je 3mm profila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Blinder ::

mihi666 je izjavil:

Vsi bi imeli poceni shitbox. Nihče se pa ne vpraša da lahko imaš vsak mesec dosti stroškov z njim. Jaz vozim shitbox ampak letno delam samo 3km z njim + foter je mehanik in tudi sam znam kaj popravit.

v tem primeru bi se mi zdelo smiselno, da voziš nekaj starega in pokvarljivega.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

zobnik je izjavil:

Brat je kakih 6 let nazaj prodal ibizo takrat l.2003 1.9 tdi s 300.000km, za 1300 evrov, sosed je prodajal isto za tam tam ceno, dizl 1.4..... Se prav danes tak avto l.2009 stane 3500 evrov, moral bi okol 2000 evrov z upoštevano inflacijo,, ma od kje njim take cene.
Škopa da potem folk vozi svoje shitavte napol iztrošene k kadi črno, plav....in kak veselo to enim pol smrdi.
Ko svojga stisnem, ni nobenga več zadaj, on zadaj stop iz gasa, ker tolk smrdi. Če nebi blo požrešnih prodajalcev bi že svoj shit avto zamenjal pa nebi nobenmu smrdel več.
Da ne omenjam zastojev po snegu, ker so se tud gume podražile in so enim predrage, d abi nove kupoval....po zakonodaji pa DOT nima veze, glavno da je 3mm profila.

JE to res? ni važna letnica pa da so gume že čist trde ? glavno da je 3,5 mm profila...? :0

DOT je lahko tud 2010, gume morajo met 3mm profila, to je min to je vse

m0LN4r ::

Odvisno kaj hoces od gume in kako vozis.
Je pa boljse 3mm kot pa 1mm ne glede na DOT.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

shark_nm je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Blinder je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Blinder je izjavil:

Hah motor je še najmanjši problem... Zračna blazina ki jo pač moraš menjati 1000 eur, rabiš 4 :)

Za bemfle dobis blazine za 80eur ponaredke, mamo jih na dveh f11 doma in delajo ok. Menjava traja doma 20min za zadnjo os.

Sem preverjal nisem nasel zaloge za 730d zracno blazino, tako da ne bom trdil.

Sem pa imel e61 z blazinami f11, a6.

Povsod dobre izkusnje z ponaredki e61 ko smo gradili je kar trpel :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

A. Smith ::

mr_chai je izjavil:

Ima kdo Subaru Levorg ? Kje je sploh kakšen dober subaru mehanik pri nas ?

En uradni servis je v Čirčah pri Kranju, Štern, ni pa ravno poceni. Naredi pa dobro.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

pol3ni ::

borut_p ::

wcpapir je izjavil:

Sem preverjal nisem nasel zaloge za 730d zracno blazino, tako da ne bom trdil.

Sem pa imel e61 z blazinami f11, a6.

Povsod dobre izkusnje z ponaredki e61 ko smo gradili je kar trpel :)

Kolk te je prisla blazina za 730d?

shark_nm ::

wcpapir je izjavil:

shark_nm je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Blinder je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Blinder je izjavil:

Za bemfle dobis blazine za 80eur ponaredke, mamo jih na dveh f11 doma in delajo ok. Menjava traja doma 20min za zadnjo os.

F11 pa F01 sta dva pojma, edino če imaš GT podvozje. Evo ti OEM 37126794139 in OEM 37126794140 sta zadnji blazini. Če najdeš za 100 eur kapo dol ;)

vito123 ::

Zdravo!

Se da za 6k EUR dobit bencinarja za kratke razdalje med tednom (max 5 KM mestne vožnje) in kak trip med vikendom (100-200km), al ni realno? Ketere znamke/modeli pridejo v poštev? Hvala!

matobeli ::

Ne bo šlo. Rabljeni bencinarji se začnejo pri 6099€.

Kolk velikega pa?

Recimo kaj takega:
https://www.avto.net/Ads/media.asp?ID=1...

Ok, se ponovno javim, ko naberem še 99 EUR. ;)

Hatch bo v redu, ja. Na Mazdo 2 in 3 sem naletel tudi na temu tvojemu seznamu iz januarja - oboje čist zadost veliko.

Majhni avti:
Toyota Yaris, Honda Jazz, Mazda 2
Malo večji:
Toyota corolla/auris, Honda Civic, Mazda 3
Še nekaj večji:
Toyota Avensis, Honda Accord, Mazda 6

Honde in Mazde v tem cenovnem razredu so mi dost grde, ampak se pač morm sprijaznit, da je tak budget.

Morš pogledat kater avto bo za določen budget ponujal najnovejši model.

Recimo, mazda 2 za 6k je neumnost ker dobiš od 2.5k naprej enak model ampak recimo 2 leti starejši, pa niti ni nujno da bo bistveno bolje ohranjena.

Recimo tole bi blo kul za 6k
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

so pa cene teh malih jajc ubijalske. Ker za slabe dva jurja dobiš nekaj takega https://www.avto.net/Ads/details.asp?id... pa ne bo neke blazne razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Kaj pa ta? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Me pa zanima, če ma kdo kak splošen nasvet pri nakupu rabljenih avtomobilov za ljudi, ki nimajo pojma o avtomobilih... Bi bilo smiselno plačat mehaniku, da gre zraven na ogled? Res nimam pojma o avtomobilih in me lahko gladko vsak nategne.

hojnikb ::

če nimas pojma, vzam 4 jurje za polog, ostalo pa financiraj za nov avto. Za 20 čukov se pa dobi ze soliden hatchback, če nisi izbirčen pri opremi.
#brezpodpisa

tony1 ::

Se strinjam. Še posebej je ta nasvet dobro upoštevati pri kupovanju 15 let starega avta, ko je lahko za avtom potencialno vse narobe...

S 5 let starim avtom pol-spodobne znamke (japonci so običajno vsi okej), ki ga je vozil en lastnik, ki ni lopov in prasec, teoretično nima kaj biti... S 15 let starim pa je možnosti za težave veliko, poleg tega ti manjka znanja, kaj bo treba na toliko starem avtu tega modela pri teh letih zamenjati že zaradi same obrabe... Zato je tak nakup potencialno toliko bolj problematičen...

vito123 je izjavil:

Kaj pa ta? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Dober avto, ampak praktično brez opreme in predrag za 2 jurja. Za ta denar hočeš met obvolanske kontrole, tempomat in avtomatsko klimo. Zdej je sicer slab letni čas za kupovanje, ampak vseeno bi za tak denar moral dobit več.

Če vzameš mehanika moraš dobit takega ki ti ne bo predlagal samo VW ali Renoja.

Zdej sm se odloču da bom do jeseni enkrat (oktobra mi poteče tehnični pri trenutnem avtu) kupil nek avto. Za obdobje 5 let.
Gledal sem med Mazdo 3, Toyoto Auris/Corollo in pa Golfom.
Mazda 6, Avensis in pa Passat tudi prideta v poštev.
Če avto ne bo imel kljuke jo bom dal montirat, ker jo rabim vsaj 10x letno.
Dal bi pa do 3500EUR.
Furam se relacijsko 35-40 km dnevno + avtocesta. Zato bi blo fajn da je tud mal šparovček, ma 6 prestav, tempomat :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

AvtoR ::

Mogoče dobiš kaj 15 let starega:|

AvtoR je izjavil:

Mogoče dobiš kaj 15 let starega:|

Edino kar pade v moje zahteve je Passat/Golf, Toyota je pa tudi blizu.
Rabim za prehodno obdobje zdej, do 2027/28, potem bom pa najbrž nabavil kaj konkretnega.

tony1 ::

Potem vsekakor Toyoto, če boš gledal enako ohranjene avte bi moralo biti s toyoto najceneje in z najmanj je6e.

m0LN4r ::

Kupi taksnen avto, ki ima kljuko ze gor. To je ze zrjavelo skup in drzi.
Naknadno gor montirat na 20 let staro zrjavelo zelezo, ni to to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

bobby ::

Avensis, luna paket.
Edino kar je,, menjaj olje na 10kkm, glede tega se drzi ko pijanc plota, mrzlw ne tiscat, vroce ne ugasat, ne kupovat 143 konakih moci ampak tu je odvisno katera serija motorja. Pol pa furaj dalje.
Napake: ce ti crkne peta soba ti ne bo jacilo, d aje narobe ampak zapacalo spf in egr, steosek 250eur, v masino gre 6l olja, stropna obloga odstopa-popraci sam, 30min za demontazo, 30min za remontazo ostalo je cca 50eur in 2h dela, prednji amortizerji 2x 100eur in pa motorcek za avtomatsko klimo zna ropotat pri 22c, vecinoma voznikova stran, 300eur.

Se enkrat poudarek na menjavi olja,...
Iakreno 30eur za olje na vsake pol leta in pol ure dela v lastni reziji,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gambino ::

m0LN4r je izjavil:

Kupi taksnen avto, ki ima kljuko ze gor. To je ze zrjavelo skup in drzi.
Naknadno gor montirat na 20 let staro zrjavelo zelezo, ni to to.

Bolje, da ne kupuje avta s kljuko gor, ker je večja verjetnost, da bo prej šla sklopka, menjalnik!

bobby je izjavil:

Avensis, luna paket.
Edino kar je,, menjaj olje na 10kkm, glede tega se drzi ko pijanc plota, mrzlw ne tiscat, vroce ne ugasat, ne kupovat 143 konakih moci ampak tu je odvisno katera serija motorja. Pol pa furaj dalje.
Napake: ce ti crkne peta soba ti ne bo jacilo, d aje narobe ampak zapacalo spf in egr, steosek 250eur, v masino gre 6l olja, stropna obloga odstopa-popraci sam, 30min za demontazo, 30min za remontazo ostalo je cca 50eur in 2h dela, prednji amortizerji 2x 100eur in pa motorcek za avtomatsko klimo zna ropotat pri 22c, vecinoma voznikova stran, 300eur.

Se enkrat poudarek na menjavi olja,...
Iakreno 30eur za olje na vsake pol leta in pol ure dela v lastni reziji,...

Hvala za izčrpen odgovor! Bom imel Avensisa v planu. :)
Se mi pa kar dopade golf 5 4motion, sicer skoraj 20 let star ampak za 5 let bo pa menda še :P

Se mi pa kar dopade golf 5 4motion, sicer skoraj 20 let star ampak za 5 let bo pa menda še :P

joj, sam 4motion ne kupovat, razn če res res res rabis 4x4 pogon. Racunaj pa, da bo z mk5, razn če das 5k za clean primerek, hitro za jurcka vlozka, če hočes met napol spodobn daily. Pa seveda tipični problemi fauvejov teh časov kot je rja, električni grimlini pa pronicanje olja iz vsake spranje.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

joj, sam 4motion ne kupovat, razn če res res res rabis 4x4 pogon. Racunaj pa, da bo z mk5, razn če das 5k za clean primerek, hitro za jurcka vlozka, če hočes met napol spodobn daily. Pa seveda tipični problemi fauvejov teh časov kot je rja, električni grimlini pa pronicanje olja iz vsake spranje.

Itak je treba za vsakega rabljenga met 1000 v rezervi. Kot je npr. napisal za Avensisa.
Je pa res da dobim za isti denar 20 let starga golfa ali pa 5 let mlajšo Mazdo/Toyoto.
Je6a je...

je pa tudi res, da boš golfa, ko se ga boš odloču prodat, prodal v isti uri našim južnim bratom, no problem. Good luck z japoncom pri prodaji :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

je pa tudi res, da boš golfa, ko se ga boš odloču prodat, prodal v isti uri našim južnim bratom, no problem. Good luck z japoncom pri prodaji :)

Mja, sej pravim, mel sm nagledanga Leona karavana ampak se mi zdi trenutno brezveze vlagat v avto 10k+€ ker mam mansardo v fazi urejanja & prekrit bo treba bajto zato iščem neki do 5 let da se ne nakopiči vse.
Ampak ja, ker sem s podeželja in dost furam okol robo + smučanje, morje, itd. sem si rekel da bi kupil karavana.
Passat iz prvega "šusa" izgleda kar ok, ampak je Toyota hvaljena, Mazda pa tudi ni švoh.
Potem sem si rekel ma sej tud če ni karavan, kak hatchback stila Mazda 3 pride v poštev. Potem sem pa tule našel da sta uredu tud Auris, Corolla, vmes sem pa gledal še Forda in Škodo (samo se mi nič ni zadopadlo).
Je pa res da se bom vozil dost po avtocesti (relacija Celje - Novo Mesto vsaj 2x mesečno) in zato bi rad mel ta "luksuz" 6 prestav + tempomat :))

sonar1 ::

mihi666 je izjavil:

Vsi bi imeli poceni shitbox.

ja res je. In meni je žal da sem šel iz shitbox megane l.2000 , na nov avto. :P
Še posebej ker temu k sm ga prodal, dela še vedno brez problemov. No malo lažem, enkrat je začela puščat voda v kabino.
Vsekakor , ja bi rad mel shitbox za 1000€, ampak zdej sm že vzel novga, ni več poti nazaj. Ta nov pa ma neko tovarniško napako in servis pravi da ni dovolj na videu napaka, da mora v živo delat, bil na dveh krajih slovenije oboje isti odgovor. Samo zdej je nehal delat ta zvok že ene 7 mesecev je ql. Samo so res bolani v glavo da jim pokažeš zvok na videu in ti ga ne popravijo. Sliši se zelo dobro.

sirotka ::

Ni ravno avto, je pa podobno:

nečakinji sem za darilo kupil motor, je opcija, da ga lastniku plačam in tam naredimo odjavo brez da ga prepišem nase, da se ga potem direktno prepiše na njo? Darilo dobi čez 3 tedne, prej nočem da kaj ve o tem.

Brez osebne/vozniške ne bo šlo, pa še to samo če te bodo na okenčku spustil (recimo da ti jo starši zrihtajo za par ur). Razen če nečakinja ni polnoletna, pol verjetno lahko dobiš pooblastilo od staršev.

Polnoletna ni, 14 let. Sem upal, da je opcija, da ne gre name prej, bo očitno treba 2x prepis plačat :)

Dej vpraš na AMZS če bo dovolj pooblastilo staršev.

Hvala, pokličem.

Sc0ut ::

Ne delaj tega. Motor naj kupijo starši, ti pa kupi dobro čelado.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Valda ne dela tega brez blagoslova staršev...

So se strinjali z nakupom javno. Malo me skrbi, da ne bi bilo kake jebe, ampak saj veš...v vato ne morejo bit zaviti celo življenje :)

kixs ::

Ne vem, ce bo moj se zdrzal 5 let in malo tipam... EV-ji so zaenkrat nad mojim budgetom. Ceprav tudi rabljeni ICE niso ravno poceni - posebej za vzdrzevat - vsaj tile iz spiska.

Pogoji:

Slovensko poreklo, idealno 1. lastnik, okoli 100kkm navozenih, karavan, moc okoli 150KM, avtomatik cim novejsi in cena do 20K€.

Nekaj primerkov. MB je bil verjetno kaj razbit.

Za, proti?

Opel Insignia 2.0 CDTI 154KW INNOVATION 4WD.AVT.
BMW serija 3 Touring: 320d Sport Line
Mercedes-Benz C-Razred C 220 d AVANTGARDE

Ce samo pomislim, da sem za svojo Opel Astro H karavan, staro 5 let, dal 5999€ in mi zvesto sluzi ze 12. leto...

kixs je izjavil:

Ne vem, ce bo moj se zdrzal 5 let in malo tipam... EV-ji so zaenkrat nad mojim budgetom. Ceprav tudi rabljeni ICE niso ravno poceni - posebej za vzdrzevat - vsaj tile iz spiska.

Pogoji:

Slovensko poreklo, idealno 1. lastnik, okoli 100kkm navozenih, karavan, moc okoli 150KM, avtomatik cim novejsi in cena do 20K€.

Nekaj primerkov. MB je bil verjetno kaj razbit.

Za, proti?

Opel Insignia 2.0 CDTI 154KW INNOVATION 4WD.AVT.
BMW serija 3 Touring: 320d Sport Line
Mercedes-Benz C-Razred C 220 d AVANTGARDE

Ce samo pomislim, da sem za svojo Opel Astro H karavan, staro 5 let, dal 5999€ in mi zvesto sluzi ze 12. leto...

Jst opažam da cene rabljenim avtom začenjajo padat, zato bi z nakupom malce počakal.
Kar si linkal, jaz bi vzel BMW. Mercedes ima drago vzdrževanje, Opel tudi ni slab (malo liči na Passata). Aja, pa Passata si poglej, dobiš veliko za 15 jurjev že. :))
««
35 / 61
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22129305 (6809) KTr1sk
»

Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )

17421627 (16404) zobnik
»

Poceni avto? (strani: 1 2 3 )

10020004 (16858) zobnik
»

Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )

15826345 (20770) KAVINSKY
»

Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )

15331779 (27006) Heavy

Več podobnih tem