» »

Nakup rabljenega avta

Nakup rabljenega avta

Temo vidijo: vsi
««
67 / 67
»
»»

iloveboobz ::

dizl za 80% mestne voznje? Vi to resno?
smoki

Meizu ::

Isti kurac je, vsi moderni bencinarji so DI, isto sranje, vsi se packajo. Dizla morda celo vsaj trefiš z blokom in glavo motorja iz železa, se vsaj ne rabiš sekirat glede različnih razteznih koeficientov pri segrevanju in ohlajanju mašine.

ZveeZ ::

iloveboobz je izjavil:

dizl za 80% mestne voznje? Vi to resno?

Mestne in primestne skupaj.
Ne zivim v LJ in tako mestna ne pomeni nonstop start/stop.

EV za 15k+ mi je trenutno predrag oz bi trajalo predolgo za uredit ekosklad kredit in se borzen subvencijo (je sploh zunaj veljaven razpis?).

Kolikor gledam, bo ocitno best buy Clio IV za 6-9k ali pa mogoce kak Sandero na plin.

Ampak cene so pa nore. Tudi stari shitboxi (+- l. 2010) so 3k+ ce hoces karkoli voznega, pa se to vprasanje kaj dobis, ker pac starost.

AvtoR ::

Kaj pa kakšna hibridna Toyota?
80 % mestne in primestne vožnje ji je pisano na kožo.

bm1973 ::

Poglej kako Škoda octavia, 2. generacija, bencinar, limuzina.

Zanesljiv motor, atmosferc.

feryz ::

AvtoR je izjavil:

Kaj pa kakšna hibridna Toyota?
80 % mestne in primestne vožnje ji je pisano na kožo.
Za 5 do 10 jurjev?
Katero pa?

Blinder ::

ZveeZ je izjavil:

Ampak cene so pa nore. Tudi stari shitboxi (+- l. 2010) so 3k+ ce hoces karkoli voznega, pa se to vprasanje kaj dobis, ker pac starost.

Cenejše kot je vzdrževanje bolj je potem drag avto. Zato pa dobiš rabljenega BMW-ja za ceno golfa. In za podoben denar mogoče yarisa ali aygo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

bm1973 ::

Blinder je izjavil:

Cenejše kot je vzdrževanje bolj je potem drag avto.

Sliši se lepo, ampak to ni v nobeni korelaciji...

Potem bi bilo vzdrževanja Maybacha in Ferrarija zastonj...

Nisem se dovolj dobro izrazil ampak pomoje si tudi ti razumel point.
Avti samo da pripelje od točke A do točke B najceneje držijo najbolje ceno.
Še bolje držijo ceno terenci. In še bolje držijo ceno avto prikolice.

NejcSSD ::

Vzami Mazdo ali Toyoto s ketno, bencinarja, atmosferca... Tankaš in voziš
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

NejcSSD je izjavil:

Mazdo ze imam, pa je tako rjava, da sem se odlocil, da gre na Dinos :)

Kolikor sem pregledal ponudbe ter obrnil stevilke, se mi zdi najcenejsi Clio IV za 8-9k (cca l. 2020) ali pa 2021 Sandero LPG za okoli 10k.
Mogoce se Clio V za 10k.
Cez 5 let in dodatnih 100k km, bosta oba izgubila priblizno enako vrednosti. Strosek goriva bi bil tudi podoben (7EUR vs 8EUR /100km), saj im Sandero (stepway) vecji zracni upor.

EV brez garancije nebi kupoval. Sem pogledal tudi najcenejso Dacio, ki bi bla "vozna". Cena le 2.6k EUR, ampak ko upostevam se vse ostale stroske, je drazja kot 10 let novejsa na lpg.

In zato ne razumem cemu take cene rabljenih. Realno je vredna 1k.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

NejcSSD ::

To si mel pa star letnik, da je samo še za na Dinos. Takrat so rjavele na polno
še kake druge znamke, Fordi vsi rjavi, VW ipd...

Sem pozabil rečt letnik 2016-2018... Imel, eno še imam, nobena rjava.
Budget 10-12. Francozi in Dacie par razredov nižja kvaliteta.
Sam ne mi primerjat 1.0-1.2 3 valjne kavne mlinčke z 2.0 atmosfercem s ketno... Ni primerjave.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

delavec44 ::

3 valjni boljš potegne :D

J.McLane ::

Zadnje dni vozim od mame Yarisa letnik 2008, avtu prav nič ne manjka, rja je požrla zadnji most, sklopka je malo čudna na feeling, sicer pa motorček prede, da ga prostem teku sploh ne slišiš, poraba relacijsko + naselja 5,4 l/100 km.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Tudi moj motorcek prede pri 300k km pa gre vseeno na odpad :D

Djole ::

ZveeZ je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Kolikor sem pregledal ponudbe ter obrnil stevilke, se mi zdi najcenejsi Clio IV za 8-9k (cca l. 2020) ali pa 2021 Sandero LPG za okoli 10k.
Mogoce se Clio V za 10k.
Cez 5 let in dodatnih 100k km, bosta oba izgubila priblizno enako vrednosti. Strosek goriva bi bil tudi podoben (7EUR vs 8EUR /100km), saj im Sandero (stepway) vecji zracni upor.

EV brez garancije nebi kupoval. Sem pogledal tudi najcenejso Dacio, ki bi bla "vozna". Cena le 2.6k EUR, ampak ko upostevam se vse ostale stroske, je drazja kot 10 let novejsa na lpg.

Ne vem kako je s stroskom goriva ampak captur 1.0 2018 letnik, clio 1.0 cisto nov 2025, oba sem vozil kratek cas vmes, mestna voznja vec ali manj, poraba cca 8-10l.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Djole ()

pero50 ::

ZveeZ je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Mogoce se Clio V za 10k.

Sem gledal cliota par let nazaj in sem prišel do zaključka, če je 5 let star 10 jurjov, da se ga tudi slučajno ne splača kuput. Nov je ~15, torej izgubi jurja na leto, kar je manj kot 100€ na mesec.
Ravno toliko ti bo izgubil, če kupiš 5 let starega in ga 10 let starega prodaš za 5 jurjov.

realno, 3 leta star clio za 10 jurjov, ali 5 let star za 7, bi bilo sprejemljivo.

J.McLane ::

Računica je dokaj jasna, ampak imaš potem 10k € "zaklenjenih" v avtu, to je pa marsikomu problem.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Novi clio te pride 15k le ce vzames njihovo financiranje + zavarovanje za vsaj 4 leta!
Torej efektivno placas okoli 18k + kaksnih 500€/leto preplacila zavarovanja.

Imam raje 5 let starega za 10k :)

Djole je izjavil:

Ne vem kako je s stroskom goriva ampak captur 1.0 2018 letnik, clio 1.0 cisto nov 2025, oba sem vozil kratek cas vmes, mestna voznja vec ali manj, poraba cca 8-10l.

8l za mestno voznjo je nekako normalno.
Jaz sem si lastil enega Clia dci, kateri je imel porabo 5,5l z malo tezjo nogo.
0.9 tce podobna zgodba, le da je bilo malo mestne voznje in normalno lahka noga:)
Captur pa verjamem, da porabi kak liter vec, predvsem na AC.

Zgodovina sprememb…

Djole ::

Pardon ja, 0.9 sta bila oba :)

iloveboobz ::

Kot obstaja T03 za 10 jurjov, je karkšna kol diskusija o rabljenih ICE kantah moot, če se pogovarjamo max nizkem TCO
smoki

J.McLane je izjavil:

sicer pa motorček prede, da ga prostem teku sploh ne slišiš, poraba relacijsko + naselja 5,4 l/100 km.

Čutiš pa vibracije. 5.4 pa je verjetno več, kot ti kak 1.2 TSI porabi.

iloveboobz je izjavil:

Kot obstaja T03 za 10 jurjov, je karkšna kol diskusija o rabljenih ICE kantah moot, če se pogovarjamo max nizkem TCO

Pogovarjamo se o max nizkem TCO z moznostjo takojsnje registracije ter dosegom vsaj 220km tudi pozimi.
12k za tak avto mi deluje prevec.

denabiker ::

Res zanimivo koliko ta cliotova jajca imajo ceno. To je res fenomen.
A ni bilo enkrat govora, da pridejo ta jajca iz tovarne za 2.5k? Zanimivo koliko zaslužijo še vsi ostali...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

sbawe64 ::

Clio jajca so se lepo podražila od 2020.
In ja, trg ne ponuja nič boljšega v tem segmentu (poceni vožnja + vzdrževanje).

Motorje z mokrim jermenom, 3 cilindri, dvomasnim vztrajnikom kupujejo samo neznalci, KER SO AVTI LEPI!
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

delavec44 ::

Jaz sem ga kupil, ker je bil poceni. Pa zaenkrat še dela brez problemov, jermen je po 5 letih kot nov.

Res pa da takrat nisem vedel za to težavo in ga verjetno ne bi, če bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Twixz ::

ZveeZ je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Mogoce se Clio V za 10k.

Ker sem oboževalec SEATov si poglej Ibizo. Ista jajca kot Clio s tem da dobiš 1.0 mašin 2023 letnik za 10k - LINK

Twixz je izjavil:

Ker sem oboževalec SEATov si poglej Ibizo. Ista jajca kot Clio s tem da dobiš 1.0 mašin 2023 letnik za 10k - LINK

Hvala za predlog, vendar mi deluje Clio V boljsi P/P. Nisem preprican ce si zelim 3cyl atmosferca.

Imam se vprasanje kako se resiti starega avta.
Naceloma bi kar poklical Dinos, da si ga pridejo brezplacno iskat in imam tako najmanj dela.
Po drugi strani pa so na avtu nove celoletne gume (3k km), nov akumulator (100€), android avtoradio in 60l goriva (tankal polno 10 dni od tega).
Je kaksna verjetnost, da bi koga zanimal za par stotakov al je boljse da pozrem izgubo in se avta direkt resim?
Naj poudarim, da avto ni vozen (blokirana ena zavora).

RookY ::

Twixz je izjavil:

Se ti sploh zavedaš, da ima ta Ibiza 95nm navora pri skoraj 4k obratih?? Te mašine ne moreš predlagati niti najhujšemu sovražniku... Clio 0.9 ima 160nm pri 2000...
Juhu juhu spet bom bruhu

ZveeZ
Popravi zavoro pri kozolčarju in se voziš dalje.

Disk ali boben je blokiral ?
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

ZveeZ
Popravi zavoro pri kozolčarju in se voziš dalje.

Disk ali boben je blokiral ?

Ne gre se mi za zavoro ampak rjo.
Za ga spodobno zrihtat (4x zavore + prednje roke + en nosilec motorja) bi me prislo cez 1k. Pol pa se sanacija rje.
Avto ni vreden pol toliko in mi nic ne garantira da po tem vlozku, ne bo padla spet "bomba" za jurja cez par mesecev.

Twixz ::

Vrž ga na avtonet.
Če ne pa pober vn kar je vrednega (kar si napisal) pa stankaj vn nafto pa jo dej enmu za evro po liter.
Na konc koncev če se noben ne javi ga še zmer lahk daš na Dinos. V tak avto se definitivno ne splača vlagat.

Kar se tiče Ibize pa ja, pač ni avto za kej drugega kot po mestu. Clio ni slab ker je dost rezervnih delov ker je pač najbolj pogost avto. Sam men ni všeč ne noter ne zunaj. Mogoče kaka Ford Fiesta, Toyota Yaris, ipd.?

ZveeZ
Za kateri model je taka cena popravila (4x zavore + prednje roke + en nosilec motorja) ? A voziš bivšo feryz "zafiro" oz. kakšno drugo nemško "premijo" za direktorje ?
Zavore če pri diskih bati zablokirajo je potrebno razdreti in očistiti čeljusti in hode batov (vsaj pri motorjih je tako).Rja (površinski sloj) se na diskih naredi, če se voziš po dežju in nič/malo ne zaviraš.
Prednji roki sta čisto zanič (obe) ?
Nosilec motorja ni neka cena imho, je pa potrebno motor dvigniti.

Kdo ti je delal diagnostiko in predvideno ceno ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

ZveeZ
Za kateri model je taka cena popravila (4x zavore + prednje roke + en nosilec motorja) ? A voziš bivšo feryz "zafiro" oz. kakšno drugo nemško "premijo" za direktorje ?
Zavore če pri diskih bati zablokirajo je potrebno razdreti in očistiti čeljusti in hode batov (vsaj pri motorjih je tako).Rja (površinski sloj) se na diskih naredi, če se voziš po dežju in nič/malo ne zaviraš.
Prednji roki sta čisto zanič (obe) ?
Nosilec motorja ni neka cena imho, je pa potrebno motor dvigniti.

Kdo ti je delal diagnostiko in predvideno ceno ?

Gre se za staro Mazdo 6.
Na servisu so mi dali ceno cca 800+EUR za 4x diske/ploscice, menjava zav. olja + to kar je slo v k pri celjusti in nosilec motorja. Sama celjust je verjetno se ok.
Pol so se komplet prednje roke (2x na kolo) za cca 300EUR + delo in pol se sanacija rje na enem pragu (je kar grdo videt spodaj).
In tudi ce vse to popravim, kar samo po sebi ni problem, je vprasanje ce ne bo cez pol leta spet kaksen podoben strosek.
Roke niso toliko nujne. Lahko komot uredim samo prednje zavore in rjo in se vozim dalje. Ampak prej ali slej, bom moral urediti vse. Zato raje neham sedaj.
Enostavno se mi zdi, da je sedaj dovolj "zajebancije" in je cas, da gre.

Sem tudi dal vse stroske na list in za obdobje 5 let, je npr Clio za 10k cenejsi od te mazde za 1.5k (strosek popravila). Tudi ce se mi nebi vec kvarila, bi bil TCO po 5ih letih vsaj 350EUR/m za cca 25kkm/leto.

Edit: sem dal oglas za gume+benz+avtoradio in zraven zastonj se cel avto za 200EUR.
Prodano cetrtemu klicatelju v roku 10min. Bom videl, ce jo pride jutri res iskat.

Zgodovina sprememb…

Eko, danes grem v akcijo.

Povejte mi samo, ce ima kdo izkusnje z LPG Daciami?

Nekako sem dal v ozji izbor 2017 Cliota IV dci (70kkm) in 2022 Sandero LPG (100kkm).

Ist pašta kot Renault.

Ja... Ne.. :)

Sem danes pogledal Sanderota in ja.. baziran na isti platformi kot Clio V, je lepo oblikovan, ampak se ne more primerjat s "kvaliteto" izdelave Cliota IV (kaj sele V). Se opazi, da so varcevali na zvocni izolaciji, sedezih.

No, nekaj morajo prišparat, da se na ceni pozna. Ne vem koliko ti izolacija pomeni, meni nič, ker vsi avti grmijo čeravno ni rolls royce. Nikoli še nisem imel Dacie ampak tja na prvo žogo bi rekel, da svoje delo pa že najbrž opravi, za kar je namenjeno. S tem da jaz osebno, če bi Dacio kupova, bi gledal bolj na utility modele. Kak Dokker npr.

Brez testne vožnje ne moreš primerjati.
In če daš vsakič telefon + app za "sound meter", boš dobil tudi neke objektivne številke o hrupu v kabini med vožnjo.

Glej tudi položaj voznika na sedežu, oprijem, udobnost in celotno ergonomijo pri upravljanja vozila.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

««
67 / 67
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22139776 (17280) KTr1sk
»

Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )

17427880 (22657) zobnik
»

Poceni avto? (strani: 1 2 3 )

10024337 (21191) zobnik
»

Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )

15833361 (27786) KAVINSKY
»

Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )

15338163 (33390) Heavy

Več podobnih tem