» »

Prekinjanje internetne povezave

Prekinjanje internetne povezave

Zelenko ::

Ali obstaja kak pripomoček, orodje, s katerim bi preverjal, če se internetna linija prekinja ali ne. Operater trdi, da je modem neprekinjeno on-line (so nadzorovali linijo), čeprav prekinja in meče iz programov, ki zahtevajo neprekinjeno internetno linijo.

Običajno surfanje po internetu ni problematično, saj se prekinitve ne zaznajo, četudi se zgodijo.

Gejspodar ::

Težava s tvojo mrežno?

Mislim, da ne. cca pol leta star Lenovo računalnik. Isti problem se dogaja tudi s prenosnikom (na delovnem mestu VIP, od doma AMIS/Tcom).

Morda tile podatki kaj pomagajo:

- iz Zagreba prek VIP operaterja RDP konekcija na našem strežnik v LJ požene program z SQL bazo zadaj
- kak dan dela normalno, večinoma pa se prekinitve dogajajo stalno (npr 15x v eni uri) ali pa sploh ni možno ponovno vzpostaviti RDP povezave
- naš administrator in dobavitelj programa trdita, da je problem v ponudniku interneta, kar sem po njunem opisu tudi sam nekako sprejel. Je pa med celodnevnim nadzorom VIP ob prekinitvi programa poročal, da je bil internet neprekinjen. To mi da misliti, da je problem na našem serverju.
- V Zagrebu je dinamični IP (enako imam jaz doma)
- V Sloveniji ni problema z RDP konekcijo, deluje brez prekinjanja.
- na strežniku v LJ imamo Telekom (jaz imam doma Telemach)

Zaradi tega iščem neko orodje, ki bi mi lahko konkretno pokazala, če imam na določenem računalniku resnično neprekinjeno internetno povezavo in da bi bile zaznane tudi morebitne najkrajše prekinitve.

krneki0001 ::

Sem imel identične probleme pri amisu. Oni sploh niso zaznali, da je model dol padel. Problem je bil pri njih. Sta pa morala priti tehnika in vsak razdelek kablov (od rač do modema, od modema do stene, od stene do omarice, od omarice do pošte in od pošte do njihovega sderverja) pomerit, da sta ugotovila, kje striže.

Zgodovina sprememb…

@nebivedu, danes naj bi prišli VIPovci tja, da ravno to preverijo fizično na kablovju. Potlej bomo morda kaj vež vedeli.

Vseeno pa me zanima, če res ne obstaja kako tako orodje, internetna stran ali kaj podobnega, kjer bi lahko človek sam testiral zanesljivost internetne povezave?

krneki0001 ::

Nope, nič pametnega ne obstaja, ker je ponavadi napaka na liniji.

NooB ::

Ping 8.8.8.8 -t ?
LP, JAZ

||pSyCh0| ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1939600396 (196) skumpl
»

Telekom brezžični internet preko LTE

225760 (2476) alkoo
»

Amis in pogodbena kazen

489884 (8179) Enron x86
»

Server v podjetju (strani: 1 2 )