» »

Telekom brezžični internet preko LTE

Telekom brezžični internet preko LTE

razer ::

Pozdravljeni

Ker pri pregledu tem takih težav še nisem zasledil, tudi par komentarjev sem dodal v druge teme toda še vedno iščem rešitev težave.
Doma žal druge možnosti interneta zaradi prezasedenosti kolokacije ni kakor preko LTE Brezžičnega interneta od Telekoma, sem sklenil naročnino.
Ob priklopu se je celotna zadeva vzpostavila brez problema in tudi povezava je dosegala dobre rezultate preko Wifija brez težav dosegam okoli 9/2 Mbits.
Težava se je začela pojavljati po približno kakemu dnevu uporabe oz. takrat sem jo šele opazil, da se prekinja prenos podatkov v različnih časovnih intervalih (30min,12min,2h).
Začel sem raziskovati problem, testiral povezavo neobremenjeno žično povezan računalnik direktno na D'linkov modem/router in povezava se je še vedno prekinjala. Prestavim antene koaksialne kable napeljem v čim bolj ravni linijida ni nikakršnjih motenj, testiram ponovno težava še vedno prisotna.
Problem začnem raziskovati na D'linku kjer ko se prekine data-flow še vedno pod statusom kaže vzpostavljeno povezavo z Bazno enoto in po re-connectu SIM kartice podatki ponovno začnejo teči.
Odločil sem se narediti FR D'linka ročno nastavim ponovno APNje in težava je bila še vedno prisotna, vstavim SIM kartico od Simobila in testiram delovanje ter je na isti postavitvi delovalo brez prekinitev in še celo hitrost je bila 2x večja (Na Telekomu naročeno do 10/2 zato je omejitev).
Vredu kontaktiram servis D'linkov kjer takih problemov še niso zaznali in mi svetujejo menjavo opreme.
Na poslovni enoti menjam modem in SIM kartico in jim razložim problem toda tudi po menjavi se težava še vedno pojavlja.
Prijavim napako na TS kjer mi iz core omrežja kontaktira gospod kateri potrdi da je vidno veliko re-connectov SIM na Bazno toda problema ne najde, omenim mu da se prekinitve dogajajo na približno 9h in po vključitvi DNS check na routerju se naprava trenutno samodejno poveže nazaj na omrežje toda potrebuje cca 20sec da podatki ponovno stečejo čez mrežo kar ob 9h prekinitvah ni težavno se pa ob 30min prekinitvah pojavlja velik problem in gledanju posnetkov itd.
Telekom je napako zaključil in tudi v odgovor reklamacije samo posredoval da bazna enota na mojem območju deluje pravilno kar so oni tudi po njihovih logih napačno razbrali ker usmeritev anten je na najbližjo LTE Bazno oddaljenosti 3km in tista na katero naj bi se SIM reg. e oddaljenosti cca 14km v čisto nasprotno smer.

Zanima me ali je še kdo doživel take motnje in če je že kdo našel kakršnokoli rešitev za stabilno delovanje povezave?

Naj omenim samo še to da ne Telekomu vztrajam zaradi neomejenega prenosa podatkov kar zaenkrat Simobil še ne omogoča brez znižanja hitrosti povezave.
  • spremenil: razer ()

BlaY0 ::

Saj to je LTE Trio ane? Kje pa si to točno? Na kateri frekvenci imaš LTE? 800 ali 1800? A imaš dve zunanji usmerjeni LOG anteni? Daj reči jim, naj ti zaklenejo na točno določeno celico bazne postaje (ponavadi zaklepajo na ene 10 do 20 celic v tvoji okolici, tiste katere SIM-ka prvič "zagleda"), naj ti povejo točno za katero celico gre in kakšno frekvenco ima. Potem zakleni modem na LTE-only in točno to frekvenco.

Drugače pa pojdi pač na Simobil, saj ima Telekom kolikor vem en mesec testne uporabe z možnostjo odstopa od pogodbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

razer ::

To je LTE solo samo internetna povezava. lokacija kjer je to je tukaj:
 Bazne

Bazne


Na sliki so vse bazne od Telekoma, označene so pa samo tiste z LTE opcijo kar je na modemu tudi ročno nastavljeno tako da prekljapljanja naj nebi bilo in tudi jaz ga nisem zaznal.
Anteni sta dve čisto novi od Iskra TELA P-56,samega zaklepa modema da točno določeno frekvenco pa nisem še našel na njemu in kolikor sem sam gledal ima opcijo sam izbiro kvalitete omrežja (3g,4g)
Glede zaklepanja kolikor sem se jaz pogovarjal ga ni, naj bi se SIM lahko povezala na katerkoli bazno ker nekega mac filtering sistema na baznih ne uporabljajo toda če se zazna da se SIM povezuje na drugih lokacijah ti odpovejo pogodbo.

BlaY0 ::

Katera je tista na katero bi se moral priklopiti in katera tista na katero te vrže "po nesreči".

O ja, da se zaklenit na točno določeno celico, provisioning jim to omogoča, samo ne vem če dejansko to že uporabljajo. Kar pokliči in reči naj te zaklenejo na tisto celico. Pusti MAC filtering, tega tukaj ni, zaklepa se na IMSI.

Kar se tiče zaklepanja modema na določene frekvence se to ponavadi dela z AT ukazi, ni pa nekega generičnega ukaza, ki bi za to veljal pri vseh vendorjih. Jaz imam Huawei in tam je AT^SYSCFGEX in jaz imam to recimo nastavljeno tako, da mi vleče samo 1600 MHz LTE.

Aja, pa izklopi roaming, da te slučajno ne bo na hrvaško vrglo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

Ja, te dve sta obe 800 MHz, tako da sam ne boš mogel rešiti, morajo te zaklenit samo na eno od teh. Kje je pa tvoja lokacija točno?

beta1 ::

Pozdravljen,

Malo poglej, če je že kateri imel kakšne iste težave.

Tukaj imaš temo v kateri sem lepo razložil:

4G/LTE Router

Problem je v DLINKU.

LP

razer ::

Pozdravljen

V tej temi sva ravno midva se pogovarjala glede težav in D'link je bil menjan in tudi SIM kartica in ker je z drugim ista težava ter na omrežju od Simobila deluje brez težav sem ta problem izločil. Na prodajnem mestu sem tudi zaprosil za izdajo Huawei-a toda mi ga niso želeli izdati ker je namenjen samo za prodajo D'link je pa najemni modem.

beta1 ::

Težko rečem. Lahko pa da res imajo kaj oni narobe na oddajniku. Probaj nekje dobit kakšen drug LTE modem in sprobat.

LP

beta1 ::

Jaz sem imel na mojem prejšnem Huaweiju hudi packet loss. Začelo se je dogajat kar čez noč (prej pa več mesecev OK). Hitrost interneta po brezžičnem kablu pa mi je varirala od 2 do 10 mega/s. Prej pa zmeraj min 10mega.

Po enem tednu sem prijavil napako. Čez nekaj dni me je klical tehnik, ki ima čez bazne postaje in me je vprašal, če slučajno sem modem nesel stran od doma, ker se je povezoval na neko zelo zelo oddaljeno celico. Pa ne on in jaz nisva vedela kako je to možno. Svetoval je naj menjam modem, kar sem tudi naredil in je zadeva bila takoj rešena. Sedaj dela normalno. Prekinitev ni nobenih. Mogoče 1x na mesec, da za kakšnih 15s ne dela internet. LTE modem, svoj router in PC pa imam še na UPSu, tako da je uptime že zelo dolg.

Nimam pa nobenih zunanjih anten. Imam skoz 3/5 črtice v hiši LTE 4G signala (modem lockan na 4G).

Probaj za test lockat na 3G omrežje.

Včasih jim te bazne postaje čudno delajo. Pa odvisno koliko je tudi obremenjeno. Zmeraj več bo 4G naprav in bo se hitro omejilo in zabasalo. Bojim se tega dneva.

Baje se tudi s tem mesecem podraži naročnina za brezžični internet (oz. dodatek se bo moral plačal za uporabo omrežja). 3 EUR za fizične in 5 EUR za poslovne. Sem že lansko leto novembra napisal, da se bo najkasneje s 1.9.2015 nekaj podražilo.

Upam da boš zadevo rešil, ker more to delat brez prekinitev.

lp

razer ::

Naj še enkrat omenim, da tukaj ni izgube paketkov ali pa nihanja hitrosti.Ko je povezava vzpostavljena je hitrost OK in tudi izgube ni nobene, mogoče odleti kakšen ping ali dva na minuto maksimalno to je pa tudi to. Problem je pri stabilni seji katera se ne vzdrži dovolj dolgo in je potreben re-connect SIM kartice na omrežje.
tako da glede na stanje še vedno čakam ugotovitve iz strani TS-a da vidimo na čem točno je napaka.
Glede podražitve je pa res da se zviša in v tem primeru se skoraj bolje izplača vzeti trio paket ker namestitev opravi TS za 50€ in ni potreben nakup zunanje antene oz. jo dobiš v paketu za 1€.

beta1 ::

Upam, da ti bodo zrihtali. Pri meni dela Ok, ni treba nic rekonektat sim kartice. Nastelas in pozabis.

Ni variante, da grem na lte trojcka, razen ce bodo povisali njihov dinamicni internet na 30mbitov in omogocili 2 tv sprejemnika. Hocem imet 10mega net skoz, pa se to mi je premalo.

Televizijo imamo od ponudnika ario.net. Internet in tv loceno, oboje dela 100%.

Za tisto lte anteno se mi pa ne gre, ker jo ne rabim. Pa se to jo raje sam kupim, pa po svoje zmontiram.

Lp

tor2 ::

beta1
Koliko ima pinga do google.com, slo-tech.com, bbc.com, usatoday.com (16, 17, 57, 127 ms na bakru) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tor2 ()

šernk ::

SIM kartico so ti zamenjali z novo ali ne? Nisem razumel točno. začni jim težit za popust zaradi nedelovanja storitev, pa bodo hitreje zrihtal :)

meni so pred leti na telekomu točno povedali da napako v povezavi vidijo in je pri meni problem ter da naj probam zamenjat sim kartico, drugače je kriv mobitel in ko so mi zamenjali sim kartico je zadeva delovala (nisem prejemal večine MMSov, vse ostalo je delovalo normalno).

offtocic: s temi antenami je pa ponavadi tako ja, da ti poveže na tisto kjer lovi najboljši signal in je to pogosto skregano z logiko. RTVjevca pred leti nisem uspel prepričat da na anteno 2km stran od mene ne lovim nič od televizije, lovim pa vse na anteno 15km stran, ko so pa prišli meritve opravit so pa potrdili moje trditve.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

beta1 ::

Bom jutri napisal pinge. Nisem vec na pcju. Na arnes.si imam 32ms. 4g povezava.

razer ::

@šrenk SIM kartica in modem sta bila oba menjana in naj bi delovala normalno, tekom tedna bom testiral še povezavo na druge Bazne če bo kaj bolj stabilno oz. če bom dobil signal.
Reklamacijo na račun sem seveda dal takoj po prijavi napake toda sem dobil političen odg. da bazna postaja v mojem okolišu deluje normalno kar dejansko pomeni da lahko 4 Bazne delajo brez problema ker so 2g oz 3g na tisto ko pa se jaz povezujem pa ima lahko težave.
drugače @tor moji pingi recimo nihajo od 30ms do 57ms do google DNSov če slučajno te to zanima.

Vaseer ::

Glede na opisano je zelo verjetno, da se modem poveže na celico, ki ni na seznamu dovoljenih in se prenos podatkov ustavi kljub aktivni povezavi. Ker se priključek šteje kot fiksen, je zaklenjen na določene okoliške celice in ti internet na drugi lokaciji (npr. na morju) ne deluje. Lahko, da na seznamu manjka ena od celic, ki ti na območju zagotavlja enega boljših signalov in se potem dogaja opisano.

razer ::

Po mojem če bi se modem povezoval na neko celico kjer nisem dovoljen bi Telekom takoj prekinil naročnino oz. izdal kakšno opozorilo ker naj bi bila to kršitev njihove pogodbe, nisem pa 100% glede tega ker pri nazadnjem pogovoru mi je njihov tehnik razlagal da je vidna reg. sim kartice na drugo bazno.

beta1 ::

Evo pingi na prosti brezžični liniji :)

Average:
google.com 30ms
slo-tech.com 35ms
bbc.com 80ms
usatoday.com 56ms

Speedtest.net:
10,42 Mbit download
2,02 Mbit upload
20ms ping

Povezava: Telekom LTE 4G LTE-1800mhz

Glede multipleyerja ne morem nič konkretnega povedat. Na kompu ne igram več (konec časov COD1,COD2 in COD4). Igral pa sem preko xbox360, black opse in forzo4, preko Xbox Gold Trial. Pri black opsih je delalo bolj tak tak, samo mislim da je problem, ker so xbox live serverji vprašanje kako daleč stran. Pri forzi 4 pa ni bilo problemov.

Definitivno pa dela internet boljše kot pa od ponudnika Ario.net. Pri njih sem imel dragih 4 mega in ko si obremenil linijo na 2 mega, je ping narastel na 250ms na arnes.si. Tam pa nisem mogel igrat sploh preko xbox-a, ko je bil xbox gold free weekend. Na ario so rekli, da jim ping ni prioriteta. LOL

Preko bakra in kabelske ne morem dobit interneta, hudo hudo predaleč stran. Optike nebo menda nikoli do nas, preveč na samem.

alkoo ::

Lahko kdo sedaj po daljšem času uporabe poroča o stabilnosti interneta? Pride večkrat do kakšne preobremenjenosti/padca hitrosti/izgube signala ipd.?

Ali ima vreme kakšen poseben vpliv na kvaliteto signala?

alkoo ::

Dobil sem Huawei modem za test. LTE-ja ne ulovim, čeprav imam zračno?! linijo do oddajnika (cca 4-5km). 3G je zunaj ali ob oknu (30-60 ms, 9-11Mbps, 1-2Mbps), takoj ko je vmes zid se preklopi na 2G. Ali to pomeni da je preslab Telekom signal ali je preslab sprejemnik v modemu? Bi dodatna LTE antena lahko rešila problem? Simobil pa lovi tudi znotraj hiše 3G (nimam LTE naprave da bi testiral Simobil LTE).

alkoo ::

Pokvarjen modem...

Z drugim dela BP. 4G in stabilno delovanje :)

razer ::

Pozdravljen

Sam nihanja hitrosti nisem zaznal, imam povezano preko dveh LOG anten in ko je usmeritev direktna je hitrost stabilna, izgube packet loss-a ni, odzivni čas niha od 25ms-35ms kar je za tako povezavo odlično edino kar se očitno še vedno samo pri meni dogaja prihaja do izgube data flow podatkov na različnih časovnih intervalih kar TS od priključitve do danes še ni našel ustrezne rešitve.

Lep pozdrav.

alkoo ::

Torej že več kot eno leto uporabljamo 10/2 brezžični internet+telefonijo (duo paket) - modem Billion, brez LTE antene. Večinoma ok. Tu in tam je kdaj padla hitrost ampak nič zelo motečega.

V zadnjem času pa je veliko večerov hitrost konstantno med 1-2 Mbps - nekje med 18-22 uro. Modema nisem nič prestavljal in ima vedno signal med -70 in -75 dBm kar bi naj bilo dobro ane? V bližini imamo 2 postaji, nisem še preverjal pri telekomu kakšno je stanje - pričakujem najprej nek splošen odgovor, zato me zanima če ima kdo še kakšno idejo, da se "oborožim". Žal te šele takrat začnejo resno obravnavat. Sumim pa na preobremenjeno omrežje. Ali je lahko modem zrel za menjavo?

Mogoče LTE antena? Ali to izboljša signal do te mere, da ga postaja "obravnava" z večjo prioriteto v konicah? Veste kaj mislim :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
38583689 (29453) simnov
»

T-2 ali A1 za internet doma?

Oddelek: Omrežja in internet
4013411 (5607) crypto0
»

Izpad mobilnega interneta

Oddelek: Mobilne tehnologije
444201 (2536) VelkBla
»

Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14335737 (16208) modelno1
»

LTE - da ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5414180 (12011) celada

Več podobnih tem