Forum » Mobilne tehnologije » Google Pixel
Google Pixel
¤janezvalva| ::
nabavil pixel 6a iz amazon co uk z uvoznimi dajatvami poštnimi stroški in premijo 8€ na menjalni tečaj za 367€
vinkop ::
jaz čakam na zelo dober deal za pixel 8 pro 12GB/256GB v črni izvedbi. Zdaj sem se odločil, da vsaj za eno rundo (4-5) let, zapuščam samsunga. Če bo kak dober deal kje, se priporočam.
akulp ::
A lahko prosim kdo, ki ima:
- A14,
- po možnosti Pixel 7/7Pro (verjetno je sicer na 6-ki isto),
- je na Telekomu in ima njihov IPTV ter naloženo app Neo preveri,
če mu deluje TV v živo v landscape načinu?
Namreč od zadnje posodobitve (zdaj pa ne vem ali na A14 ali njihove app) namreč ob izbiri programa vrže za sekundo v landscape, potem pa takoj odleti nazaj v seznam...
- A14,
Namreč od zadnje posodobitve (zdaj pa ne vem ali na A14 ali njihove app) namreč ob izbiri programa vrže za sekundo v landscape, potem pa takoj odleti nazaj v seznam...
Lukcc
enemon ::
¤janezvalva| je izjavil:
nabavil pixel 6a iz amazon co uk z uvoznimi dajatvami poštnimi stroški in premijo 8€ na menjalni tečaj za 367€
Uf, tale 6a pa kar drži ceno. Jaz sem ga lani oktobra kupil na amazon.de za cca. 380 EUR.
blackbird42 ::
- A14,
Meni na Pixel 6 deluje normalno. Izbereš program in gre lepo v landscape način in predvaja program.
kateri polnilec se priporoča za pixel 8 pro recimo? Sploh nisem seznanjen, da tega več ne dobiš zraven novega telefona. Se vidi, da je že dolgo tega, odkar sem nazadnje kupil telefon. Takrat je bil polnilec še v paketu s telefonom.
Magic1 ::
Se mi zdi, da bo vsak star (15-20W) dovolj dober. Kot vem zmore 19W max filat baterijo.
Magic
user-pass ::
kateri polnilec se priporoča za pixel 8 pro recimo? Sploh nisem seznanjen, da tega več ne dobiš zraven novega telefona. Se vidi, da je že dolgo tega, odkar sem nazadnje kupil telefon. Takrat je bil polnilec še v paketu s telefonom.
30W naj bi bil optimalen. Toliko mocan je tudi od Googla "uradni" polnilec.
lonewolf_ ::
- A14,
Meni na 7pro deluje vse bp.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
30W naj bi bil optimalen. Toliko mocan je tudi od Googla "uradni" polnilec.
Se posipam, osmice podpirajo 30W polnenje.
Magic
ZveeZ ::
Pozna kdo razlog zakaj Google, Samsung in ostali "premium" proizvajalci vztrajajo pri teh 30W?
SlimDeluxe ::
Ali bi bil tale wireless stand in tale charger ok izbira za Pixel 8?
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Reaper ::
Charger je itak original, brezžični polnilec je pa tudi ok. 15 W, več pa tako večina telefonov brezžično ne podpira.
SlimDeluxe ::
Cool, tnx, naročil :)
Če prav razumem pa je za wireless stand tudi en stari polnilec >= 15 W dovolj?
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
sterlenejc ::
če kdo po neki normalni ceni prodaja Pixel z 256gb ali več (najraje 7 ali 7 pro), naj mi pošlje ZS ali SMS na 051328428. Smešnim ponudbam ne bom odgovarjal. Smernice so cene na ebayu
Reaper ::
SlimDeluxe je izjavil:
Cool, tnx, naročil :)
Načeloma bi moglo biti ja. Zdaj s kakšnimi ultra starimi bo polnjenje počasnejše, 10 W recimo. Saj boš videl na telefonu, ko bo napisalo "brezžično polnjenje" ali pa "hitro brezžično polnjenje".
hmmm, ali res ne znam poiskati dobrega deala za 8 pro ali je to vse kar nudijo po Evropi ???
Pixel ni nikoli bi pretirano usmerjen za EU trg. Starejši modeli gredo bolj v promet tukaj.
Magic
acookook ::
Yaaaay, na android 14 spet dela SDLnet. Matr so dolg rabili, da so pofixali pri Googlu.
.
katerega od teh dveh polnilcev naj vzamem ? Tale na prvi povezavi naj bi bil bolj univerzalen, na drugi povezavi pa je samo za pixle ?
https://www.amazon.de/-/en/Charger-csha...
https://www.amazon.de/-/en/Google-Pixel...
https://www.amazon.de/-/en/Charger-csha...
https://www.amazon.de/-/en/Google-Pixel...
GupeM ::
Če ti ni predrag, ni jaz tega vzel.
https://www.amazon.de/dp/B09LLRNGSD?ref...
Je sicer večji, amk je 65 W in lahko z njim polniš tudi laptopa, če se ti polni na usb c.
Od zgornjih dveh bi pa jaz drugega vzel. Prvega ne poznam firme.
https://www.amazon.de/dp/B09LLRNGSD?ref...
Je sicer večji, amk je 65 W in lahko z njim polniš tudi laptopa, če se ti polni na usb c.
Od zgornjih dveh bi pa jaz drugega vzel. Prvega ne poznam firme.
AgiZ ::
Če ne želite menjati baterije prepogosto je smiselno gledati za počasnejšimi polnilci, ne hitrejšimi. Baterijo zelo redko rabiš polniti maximalno hitro, če jo lahko počasi napolniš čez noč. So seveda izjeme, ampak so to točno to, izjeme.
Povišana temperatura med polnjenjem, polnjenje na 100% dolgoročno škodujejo bateriji. Pixel žal nima možnosti (brez roota) omejiti polnjenje na 80% oziroma poljubno vrednost.
Povišana temperatura med polnjenjem, polnjenje na 100% dolgoročno škodujejo bateriji. Pixel žal nima možnosti (brez roota) omejiti polnjenje na 80% oziroma poljubno vrednost.
GupeM ::
Če ne želite menjati baterije prepogosto je smiselno gledati za počasnejšimi polnilci, ne hitrejšimi. Baterijo zelo redko rabiš polniti maximalno hitro, če jo lahko počasi napolniš čez noč. So seveda izjeme, ampak so to točno to, izjeme.
Za polnjenje ponoči ima Pixel seveda nastavitev Adaptive charging, ki ti baterijo počasi fila in jo do konca napolni nekaj pred nastavljeno budilko. Omejitev na 80 % pa je vsaj zame brezvezna. Že če jo napolnim na 100 % mi zvečer (pre)pogosto ostane samo še kakšnih 15 %. Potem se pa ravno takrat zgodi, da je treba z otrokom na urgenco.
Da bom pa ne vem kako pazil na baterijo, zato da mi bo namesto 3 leta zdržala 3 leta in dva meseca? Ne, hvala. Telefon imam zato, da ga uporabljam. In tudi baterija je za to, da se uporablja.
akulp ::
Meni je tudi ta fama okrog počasnega polnjenja baterije brez pomena.
Zdaj imam mislim da 4. ali 5. Pixla, pa ga menjam tam na 2-3 leta recimo. In nikoli še nisem opazil kakega drastičnega upada moči baterije po letu ali dveh.
Tisti Adaptive Charging pa je meni povsem bv, ker če ne nastaviš budilke, kot je omenil @GupeM, nima učinka.
Prej sem že večkrat zafrknil sam sebe, ker sem imel budilko kot opomnik, recimo ob 11:00, pa sem potem zjutraj vzel telefon v roke in je bil nafilan na 80%. :)
Zdaj imam mislim da 4. ali 5. Pixla, pa ga menjam tam na 2-3 leta recimo. In nikoli še nisem opazil kakega drastičnega upada moči baterije po letu ali dveh.
Tisti Adaptive Charging pa je meni povsem bv, ker če ne nastaviš budilke, kot je omenil @GupeM, nima učinka.
Prej sem že večkrat zafrknil sam sebe, ker sem imel budilko kot opomnik, recimo ob 11:00, pa sem potem zjutraj vzel telefon v roke in je bil nafilan na 80%. :)
Lukcc
Meni je fascinantno to, da bi nekdo nalasc izkoristil le 80% baterije zato, da ne bi kapaciteta prehitro padla na.. 80% :)
WhiteAngel ::
Lastim si nov Pixel 7a. Prej sem uporabljal 3 leta staro Motorolo g7 power (za nekajkratnik cene manj), ki ji je počil zaslon, in sem se raje odločil za menjavo. Nove Motorole so vse prevelike in sem zato vzel Pixla, ki je še edini manjši telefon, pa še firma mi ga je plačala. Iskreno sem pričakoval več. V primerjavi z Motorolo je telefon pretežek, baterija je slabša, zaslon je temnejši na soncu, touch preveč "spolzi" in ne zazna, da imam prst na miru, zvočnik je tišji, res mi manjka 3.5mm plug (BT slušalkam zmanjka baterije, v avtu ne dela vedno BT). Qi je fajn, ampak ne prime zmeraj na moji nočni omarici. Očiten plus je, da je kamera za razred boljša. Na Motoroli je laufal Android 10, tu 14 in UX je slabši kot na Motoroli: Na start screenu se ne moreš znebiti Googlovega sranja brez custom launcherja, ni možno snemati 720p posnetkov, posledično bom kmalu rabil dodaten storage, ampak telefon ne podpira microsd kartice, opozorila za smse/maile prihajajo tudi s 5-minutno zamudo (nek bug v power savingu), telefon včasih zvoni tudi, če je utišan (!). Če ima kdo kakšen alternativen telefon, dobrodošel.
WhiteAngel je izjavil:
Lastim si nov Pixel 7a. Prej sem uporabljal 3 leta staro Motorolo g7 power (za nekajkratnik cene manj), ki ji je počil zaslon, in sem se raje odločil za menjavo. Nove Motorole so vse prevelike in sem zato vzel Pixla, ki je še edini manjši telefon, pa še firma mi ga je plačala. Iskreno sem pričakoval več. V primerjavi z Motorolo je telefon pretežek, baterija je slabša, zaslon je temnejši na soncu, touch preveč "spolzi" in ne zazna, da imam prst na miru, zvočnik je tišji, res mi manjka 3.5mm plug (BT slušalkam zmanjka baterije, v avtu ne dela vedno BT). Qi je fajn, ampak ne prime zmeraj na moji nočni omarici. Očiten plus je, da je kamera za razred boljša. Na Motoroli je laufal Android 10, tu 14 in UX je slabši kot na Motoroli: Na start screenu se ne moreš znebiti Googlovega sranja brez custom launcherja, ni možno snemati 720p posnetkov, posledično bom kmalu rabil dodaten storage, ampak telefon ne podpira microsd kartice, opozorila za smse/maile prihajajo tudi s 5-minutno zamudo (nek bug v power savingu), telefon včasih zvoni tudi, če je utišan (!). Če ima kdo kakšen alternativen telefon, dobrodošel.
V podobnih "gabaritih" s stockish androidom imas samo se zenfone 9 ali 10.
Alternativa je tudi s23 ampak z bloatanim oneUI.
KTr1sk ::
Zakaj pa nobeden ne omeni Google unlimited photos and videos on Pixel devices...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
NejcSSD ::
7 pro je znižan na 719... Kolebam med 7 pro in 8 pro, ampak je 8ka skoraj 400e več...
Kaj pravite?
Kaj pravite?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
WhiteAngel ::
acookook ::
Zakaj pa nobeden ne omeni Google unlimited photos and videos on Pixel devices...
Ker so ukinili? Sam imam še sicer perk, da lahko nalagam "zastonj" HQ content, ne pa losless. So pa nekaj pred kratkim spremenili, da naj bi se kar RAW fotke gor pošiljale, ki pa afaik kurijo plac.
Ker so ukinili? Sam imam ĹĄe sicer perk, da lahko nalagam "zastonj" HQ content, ne pa losless. So pa nekaj pred kratkim spremenili, da naj bi se kar RAW fotke gor poĹĄiljale, ki pAa afaik kurijo plac.
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: acookook ()
KTr1sk ::
WhiteAngel je izjavil:
Za to prvič slišim. Kje imaš to?
Žal sem mislil, da je to na vseh Goolovih telefonih, ker imam sam rootan telefon XIAOMI in naložen pixel oz lineage custom rom in zadeva deluje, lahko nalagam slike in video in ne napolni računa.
Drugače pa mogoče tudi tole deluje?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Boobiz ::
najbrž zato, ker je že nekaj let to samo joke. RAZEN, če te ne moti, da ti slike compressajo do te mere (1-2MB), da dobro zgledajo samo dokler ne pozoomaš.
potem se človek najbrž vpraša zakaj si je sploh kupil tako (dobro) kamero, če se na koncu zadovoljiš s stisnjenimi slikami.
I'm drunk, what's your excuse?
7 pro je znižan na 719... Kolebam med 7 pro in 8 pro, ampak je 8ka skoraj 400e več...
Kaj pravite?
8 Pro je 919€ https://www.idealo.de/preisvergleich/Ma...
dr.Akula ::
Da povem svojo izkušnjo... Se zavedam da ta problem lahko nastane pri katerikoli pošiljki, bolj je need to vent.
Pixel 8 sem prejšnji teden naročil na italijanskem amazonu, danes dostavljen. Prejle odprem in sta notri samo dva case-a, ki sem ju še naročil zraven, telefona ni. Preden kdo vpraša, paket je bil poslan v enem kosu, ni bilo razdeljeno na več pošiljk.
Grem na moj order in na podporo, jim napišem da telefon ni prišel. Po parih stavkih mi je na chatu rekel, naj počakam do 25. novembra, da raziščejo.
Že ko sem paket (kuverto) v avtu odprl, se spomnim občutka ki me je prešinil, da tole se je pa odprlo precej lažje kot se ponavadi te kuverte, ponavadi je kar mali 'pok' ko greš z roko spodaj in pretrgaš lepilo. Mislim da je bilo vse, kar je držalo pokrov zlepljen, tista nalepka za "baterija warning" in malo residue lepila.
Tu je lepilo. Jaz sem sicer šel tu s prsti, ampak vem kako se mora čutit ko je zalepljeno:
Še slika paketa z obema case-oma na tehtnici, kjer pokaže 159g, "label weight" pa piše 2 lbs (SHP WT: 2 LBS), kar je 900g.
Pixel 8 sem prejšnji teden naročil na italijanskem amazonu, danes dostavljen. Prejle odprem in sta notri samo dva case-a, ki sem ju še naročil zraven, telefona ni. Preden kdo vpraša, paket je bil poslan v enem kosu, ni bilo razdeljeno na več pošiljk.
Grem na moj order in na podporo, jim napišem da telefon ni prišel. Po parih stavkih mi je na chatu rekel, naj počakam do 25. novembra, da raziščejo.
Že ko sem paket (kuverto) v avtu odprl, se spomnim občutka ki me je prešinil, da tole se je pa odprlo precej lažje kot se ponavadi te kuverte, ponavadi je kar mali 'pok' ko greš z roko spodaj in pretrgaš lepilo. Mislim da je bilo vse, kar je držalo pokrov zlepljen, tista nalepka za "baterija warning" in malo residue lepila.
Tu je lepilo. Jaz sem sicer šel tu s prsti, ampak vem kako se mora čutit ko je zalepljeno:
Še slika paketa z obema case-oma na tehtnici, kjer pokaže 159g, "label weight" pa piše 2 lbs (SHP WT: 2 LBS), kar je 900g.
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.Akula ()
res zanimivo in škoda, da se to dogaja, ker ravno Amazon in ebay naj bi bila zgled za online nakupovanje.
dr.Akula ::
Ja res. Samo glede na to da je shipping weight pošiljki primerna, bi sklepal da je iz Amazonovega skladišča šlo še vse in je zadevo nekdo ukradel nekdo v verigi med centri za sortiranje od dostave. Prvi tracking je v Rimu, potem naslednji dan Carpi in danes na Brniku.
Je pa tudi butasto narejeno po eni strani, ker je na shipping label poimenovano kaj je v paketu - DESC: CELLULAR_PHONE
Čeprav amazonu precej zaupam kar se customer servica tiče, tule vseeno ene 10% mene cvika, da bodo mislili da jih hočem nategniti. Sem sicer že veliko naročil skozi 10 let, kar imam račun z njimi, še nikoli problemov. Upam da imajo vsaj kakšno možnost da preverijo kakšna je bila teža na vsaki postaji... Če je recimo nekdo maznil v centru v Carpiju in da je potem v Sloveniji že tehtala manj kot bi morala. Špekuliram, nimam pojma kako dejansko gredo poštne verige in kaj se počne s paketi na vsaki.
Se opravičujem za smetenje teme, bom zdaj nehal.
Je pa tudi butasto narejeno po eni strani, ker je na shipping label poimenovano kaj je v paketu - DESC: CELLULAR_PHONE
Čeprav amazonu precej zaupam kar se customer servica tiče, tule vseeno ene 10% mene cvika, da bodo mislili da jih hočem nategniti. Sem sicer že veliko naročil skozi 10 let, kar imam račun z njimi, še nikoli problemov. Upam da imajo vsaj kakšno možnost da preverijo kakšna je bila teža na vsaki postaji... Če je recimo nekdo maznil v centru v Carpiju in da je potem v Sloveniji že tehtala manj kot bi morala. Špekuliram, nimam pojma kako dejansko gredo poštne verige in kaj se počne s paketi na vsaki.
Se opravičujem za smetenje teme, bom zdaj nehal.
ni podatka
prljavac ::
Da povem svojo izkušnjo... Se zavedam da ta problem lahko nastane pri katerikoli pošiljki, bolj je need to vent.
men se je identična stvar zgodila. Imel celo kalvarijo z Amazonom, Zahteval so final police report, kar ga pa pri nas ne dobiš. Nikakor se nisem mogel zmenit z njihovim supportom. Katastrofalen odnos Amazona. Potem sem pa dal na svojo banko reklamacijo Mastercard transakcije in mi je dejansko potem uspelo dobit od njih nazaj keš. Seveda Amazon takrat takoj pisal zakaj sem storniral transakcijo in ko sem jim poslal vso melijado z njimi in kako so me ignorirali in po domače rečeno drkali v glavo so mi sam nazaj poslali ok it is settled. V glavnem grozna izkušnja z Amazonom in neverjetno slab ignorantski odnos. NA srečo sem uspel dobit keš nazaj in od sedaj naprej raje kupujem kje drugje pa tud če me pride dražje.
opaaa ::
Tudi jaz sem naročil Pixel 8 prejšnji mesec iz italijanskega amazona in v paketu dobil le slušalke, ki so bile darilo. Paket je bil preliman z rjavim selotejpom, a nisem pomislil, da bi lahko bilo kaj narobe in se takoj lotil odpirat. Sem potem kontaktiral amazon in so mi poslali pošto z navodili, da naj jim pošljem policijski zapisnik. Ko sem jim ga poslal, so mi kmalu vrnili kupnino telefona (preračunano vrednost brez slušalk).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opaaa ()
prljavac ::
Jaz sem sicer kupil prek Amazon.de. Prijavil sem kot krajo, nardijo zapisnik in potem gre naprej na sodišče. Iz tega pa itak nikol ni nič (sedaj je že leto dni od tega). Mi je že sam policaj takrat rekel, da take primere ne rešijo. Na konc, ko sem težil sodišču, da rabim nek dokument za amazon, da lahko claim nardim so mi dali potrdilo da je v obdelavi kot primer obtožbe kraje proti neznanem storilcu. Tudi vsa ta dokumentacija ni bila dovolj za Amazon in so vedno znova ponavljali, da ne morejo potrdit final police reporta in da naj se oglasim ko ga dobim.
V kolikor boš imel isto situacijo z njim in ti ne bodo hoteli priznat police report je men na koncu rešila stvar Mastercard reklamacija transakcije na banki.
V kolikor boš imel isto situacijo z njim in ti ne bodo hoteli priznat police report je men na koncu rešila stvar Mastercard reklamacija transakcije na banki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prljavac ()
mailer ::
Vedno snemajte odpiranje pošiljk pa čeprav le za 10€. Tako imaš dokaz kaj se je zgodilo. Obvezno najprej naslov dostave in potem odpiranje. Sicer pa naroči doma naj pošiljko zavrnejo v kolikor ni originalno zaprta.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 71471 (446) | Hudobec82 |
⊘ | Google pixel 7 pro kupil pokvarjenOddelek: Loža | 1120 (702) | mangoslo |
» | Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9Oddelek: Novice / Android | 3619 (1770) | stara mama |
» | Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15690 (12566) | Leko |