» »

Nekdo mi je preluknjal pnevmatike

Nekdo mi je preluknjal pnevmatike

1
2
3

Pithlit ::

Kapitalisti vemo da je kapitalizem jeba. Za vse vpletene.
Life is as complicated as we make it...

Telbanc ::

LordBebo je izjavil:

Ravnokar sem opazil, da mi je nekdo preluknjal vse štiri pnevmatike na avtu, očitno čez noč, včeraj proti večeru so bila kolesa še popolnoma v redu. Res ne vem, kdo bi lahko bil. Naj prijavim policiji? Se mi splača izgubljat čas, ali sploh kdaj najdejo storilce? Ali naj se pač čimprej sprijaznim in jih zamenjam?

Jezen ;(


Nimaš kaj, meni so preluklnali 2 gume v 14 dneh, kot opoorilo, da je na tistem sicer javnem mestu parkiranja nimam kaj iskat.

Rešitev je pač v mojem primeru selitev iz bloka v hišo. Že dolgo načrtovana..zato se ne razburjam.. Ker zmeraj se najde kak debil, ki si lasti določen del javnega zemljišča.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

solatko ::

Seveda vsi opravičujete primitivce, ki se niso naučili svojo nepremičnino odlagat, na zato namenjenih površinah. V cca 46-ih letih, mojega vozila nisem postavil na - mesta, kjer je parkiranje in ustavljanje prepovedano, na gozdnih poteh (zaprisežen gobar), na pločniku, na mestu, kjer bi oviral dostop, na prostoru, ki je namenjen invalidom,...! Zato mi v tem času nihče po širnem svetu ni preluknjal gum, polomil stranskih ogledal, odtrgal brisalca, spraskal pleha,....

Ko ti model, ki se pripelje z avtom vrednim 40k+ in je dokaj velik privatnik, reče, da on pa že ne bo plačeval Zokiju 0,40€ za uro parkiranja, potem pa cel čas pogleduje proti vozilu na pločniku, da prehiti komunalce, se dejansko vprašaš, pa kaj se dogaja s tem folkom.
Ko sem mu omenil, da mu jaz plačam parkiranje, če revež nima denarja, je pa naredil surlo, kot da bi mu mladiče požrl.

Pobje, glasovali smo za kapitalizem a vsi obdržali v glavah, da mora bit vrtec skoraj zastonj, šola, zdravstvo tudi, da ti mora stanovanje preskrbet država, da te mora pred zlobnimi delodajalci ravno tako ščitit država (da bi reorganizirali sindikat, seveda nikomur ne pade na misel), da je privat lastnina še vedno naša,..........

Ko smo še hodili v Trst in Celovec, smo pridno plačevali parkiranje in se nam to ni zdelo nič nenavadnega, ko pa se nam to dogaja vsak dan, pa to nebi, bi kar malo po socialistično - pa nekateri tu dostikrat omenjajo, kak yugo nostalgik je Solatko, če prav se obnaša po kapitalistični doktrini - nič ni zastonj.
Delo krepa človeka

Aston_11 ::

Malajlo je izjavil:

z grdo sem pa brez stranskega špegla ostal.
Zanimivo... kaj sta imela in ali je potem dal mir?

Pithlit ::

solatko je izjavil:

Seveda vsi opravičujete primitivce

Bi blo fajn ko bi se ti naučil brat preden se usajaš.

_Nihče_ ne opravičuje primitivcev ki ne znajo parkirat. V nasprotju s tabo pa tudi _nihče_ ne opravičuje primitivcev ki luknjajo gume. Več ali manj si ti edini ki opravičuje primitivizem. In to niti ne zob za zob... ampak preštihane gume (v vrednosti par sto evrov zaradi enega pohojenega regrata).
Life is as complicated as we make it...

Malajlo ::

Aston_11 je izjavil:

Malajlo je izjavil:

z grdo sem pa brez stranskega špegla ostal.
Zanimivo... kaj sta imela in ali je potem dal mir?

Hja, sem rekel, da peljem psa na sprehod in bi rad novo ogledalo čez eno uro. Sem ji še najbližjo štacuno svetoval. In od takrat sem imel frej izvoz iz garaže.
Saj ni problem, če pustiš avto nekje na neprimernem mestu, ampak vsaj malo poglej, če oviraš ostale. Mi je vseeno neumno ob treh zjutraj zvoniti, naj avto umakne. Kar sem siver tudi delal. Ni pa nikoli prišla v prosojni kombineži odpret :(

Pithlit ::

Malajlo je izjavil:

Ni pa nikoli prišla v prosojni kombineži odpret :(

Mogoče pa bi... če bi ti pred vrati čakal v eni.
Life is as complicated as we make it...

r3dkv1c4 ::

Seveda vsi opravičujete primitivce, ki se niso naučili svojo nepremičnino odlagat, na zato namenjenih površinah. V cca 46-ih letih, mojega vozila nisem postavil na - mesta, kjer je parkiranje in ustavljanje prepovedano, na gozdnih poteh (zaprisežen gobar), na pločniku, na mestu, kjer bi oviral dostop, na prostoru, ki je namenjen invalidom,...! Zato mi v tem času nihče po širnem svetu ni preluknjal gum, polomil stranskih ogledal, odtrgal brisalca, spraskal pleha,....


Solatko, a to je tema o tebi in o tvojih štorijah, al kako?

Ne vem no......koga sploh briga, kaj si ti počel zadnjih 46 let.
Malo manj nakladaj....ti bo ostalo več energije za kaj bolj pametnega.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

solatko ::

Ne to je zgodba o primitivcih in normalnih ali malo manj normalnih reakcijah na njihovo početje.
Ko nekdo po forumu joka, da je ostal brez gum ali zoba, ker je narobe parkiral, naj si prebere moj post in se nauči, kako se to prepreči, če nisi primitivec.

Vedno se je bolje učiti iz napak drugih in predvsem je to lahko ceneje.

Če pa ti kaj ni všeč, poste, ki jih piše Solatko, enostavno preskočiš, da ti ne bojo dvigali pritiska.

In še ena, ki je velikokrat uporabna - osel gre samo enkrat na led, torej, če imaš večkrat poškodbe na vozilu, ko parkiraš, delaš nekaj narobe.
Delo krepa človeka

Unknown_001 ::

Nobden nima popolnoma prav, ampak zgolj deloma.

Za prvi tabor:
Ni fer da se zaparkira lastniški parkplac ali drugo vozilo. Ampak vkolikor je avto na tvoji parceli se komot prijavi motenje posesti.

Za drugi tabor:
Napaka drugega ni opravičilo za objestnost nad njegovo lastnino! Žal bi bilo treba takega ki se ne zna kontrolirat dat na prevzgojo.
No, saj potemtakem če se strinjate s takim načinom reševanja problemov, ne bo nihče imel nič proti če kak cegu prleti v šipo ker pač je naredil tako nesorazmerno škodo na avtu da je treba poglihat, ane? Ah neee, vi drugim lahk sam vam nihče ne sme nič.

Kdor se ne more zadržat, naj poišče pomoč čim prej.
Za psihopate je značilna nagnjenost k psihološki potešitvi kriminalnih, spolnih ali nasilnih impulzov ter nezmožnost učenja na napakah. Osebe s to motnjo najdejo potešitev v svojem asocialnem vedenju in ne obžalujejo svojih dejanj. Svojim impulzom se ne morejo upreti ali jih nadzorovati.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

bluefish ::

solatko je izjavil:

Ko nekdo po forumu joka, da je ostal brez gum ali zoba, ker je narobe parkiral, naj si prebere moj post in se nauči, kako se to prepreči, če nisi primitivec.
Veš, vedno se najde hujši primitivec. Tisti ata, ki ga občuduješ, je nekomu prislonil klofuto. Naslednjič mu bo nekdo v odziv na to med rebra zaril pipec. Potem bo pa jok.

LuiIII ::

Nekoč davno tega, ko sem še živel v mestu, za nekatere najlepšem mestu pod soncem, sem bil primoran parkirati avto na javnih površinah. Ker je bilo naselje dimenzionirano in zgrajeno v socialističnih časih, je bilo na voljo tam okoli 0.3 parkirnega mesta na stanovanje. Sicer je bilo malo dalj od stanovanjskih objektov zgrajeno novo parkirišče, a se očitno nobenemu ni dalo hoditi tistih 65s dalj do stanovanja. Vladal je kar kreativen kaos kar se tiče parkiranja, gajbičartva,... Tam sem se res naučil dobro in tesno voziti vzratno, kako prestaviti sosednji avto, da je kljuka argument moči ipd. No po kakem letu mi je postalo dolgčas in sem začel redno parkirati na oddaljenemu parkirišču. Ni bilo nobene drame, nižji pritisk, manj naritega snega,...

SuperVeloce ::

solatko predvideva, da ce nekdo unicuje tuje vozilo, ima avtomatsko za to dober razlog... kolikor sem sam videl takšne policaje pri delu, se na koncu izkaze, da se gre veckrat za bolane osebke, ki si napacno interpretirajo osebno lastnino in pravico. mogoce so kje obmocja, kjer se taksne zadeve dogajajo, ker nekomu vozniki resnicno otezujejo zivljenje, ampak v vecini primerov pac ni tako.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

bambam20 ::

LuiIII je izjavil:

Sicer je bilo malo dalj od stanovanjskih objektov zgrajeno novo parkirišče, a se očitno nobenemu ni dalo hoditi tistih 65s dalj do stanovanja.


Seveda je to tvoje posploševanje in to novo parkirišče ni bilo stran minuto, pač pa 500 metrov ;). Ne laži.

Če bi bilo res stran minuto bi tam parkirali večina.

solatko ::

SuperVeloce - Potrčeva ulica v LJ, za blokom nasproti šole je triplex garaža, nekaj let ni bilo dneva, da nekdo nebi mogel v garažo ali iz garaže, zaradi parkiranega vozila, seveda obvezno v prvi in zategnjeno ročno (komot bi lahko pustili v leru in spuščeno ročno ter poravnana kolesa in bi lasniki za malo šalo avto premaknili za tista 2 metra in nebi bilo problemov.

Zadeva gre pa tako, ko parkira prvi brez problemov, pripelje drug dan še koga in v štirih dneh, so zaparkirane vse garaže.

Na opozorila stanovalcev, da ovirajo garažiste, so tisti, ki so modele ali še huje modelke opozorili, po navadi dobili odgovor v stilu - a nimaš drugega dela.

Po nekaj praznih gumah, kletvicah in včasih kakšnemu klicu ablasti, se je stanje normaliziralo, po uvedbi enesmerne pa ni več tako pogosto teh problemov.

Večina jih je s svojim obnašanjem in izivalno, češ kaj te briga, prav izzivalo, da so jim lastniki garaž, naredili štalo. Večina teh garaž ne pripada stanovalcem tega bloka, ki pa začuda nima niti enega PP, kljub 110-im stanovanjskim enotam.
In začuda, noben od stanovalcev tega bloka, ni puščal svojega pleha pred garažami ali na zelenicah.
Delo krepa človeka

SuperVeloce ::

Res je, da z Ljubljano (vsaj ti predeli) nimam veliko izkušenj, ampak nekako se mi zdi, da se drugod po Sloveniji redko dogaja tako očitno "zaparkiranje" na tako masovni skali. Večinoma nihče ni oškodovan časovno ali premoženjsko, ampak rezanje gum in ključi po karoseriji so pa vseeno stalna praksa. Le ego teh "redarjev" in demenca se pomešata in takšen pač misli, da je pol naselja njegova lastnina in obsodba ter kaznovanje v njegovi pristojnosti.

Ne razumem pa tudi, kaj točno tukaj spremeni enosmerna ulica? Zakaj taisti pacienti ob spremembi režima nebi več za-parkirali še naprej...

Dam dva primera. Pri babici v Celju je oče parkiral na parkirnem mestu direktno pod babičinim balkonom. Znak označuje dovoljenje za lastnike stanovanj IN obiskovalce. Sosedje seveda vedo, kdo je kdo, itak se poznajo. Je pa en rahlo "premaknjen" (sedaj že preminuli) sosed takole igral redarja in nam, kot tudi komu drugemu (tudi kateremu od sosedov) polomil kakšen brisalec, ker je bil mnenja, da je tisto parkirno mesto njegovo. Ob živce je spravljal prav vse, tudi svoje bližnje zaradi vse bolj skrhanih sosedskih odnosov.

Drugi primer, pred našim blokom v Velenju. Sosed je na vsak način hotel imeti avto parkiran na parkirišču, ki je v zračni liniji najbližje njegovemu balkonu. Dal je jasno vedeti vsem sosedom, da želi on tam parkirati. Občasno sem slišal, da je kdo od sosedov tožil o najdenih manjših poškodbah na avtomobilu. Tip je upokojeni knap in je preko poznanstev tudi dobil delo hišnika, izsilil je tudi prestavitev dveh invalidskih mest iz veliko bolj primernega prostora na tisti parkirni prostor, ki je njemu ugajal. Sosedom je počilo, ko se je en večer zdrl na eno od sosedovih punčk, da ji bo "prste polamal", ker se je igrala na javni zelenici ob posajenem majhnem grmu blizu njegovega balkona. To je edina stvar, zaradi katere si je nakopal plačilni nalog policista, pa čeprav je že vlekel kakšnega za ušesa, ker je brcal žogo na travi in vsi smo vedeli, da je odgovoren za poškodbe na vozilih.
Dosegli smo prepoved opravljanja hišniških del, ampak na občini so nam jasno povedali, da zaradi njegovega nenehnega (baje 2 leti trajajočega) teženja na občini invalidskih prostorov ne bodo prestavljali. In ima tip svoj osebni parkirni prostor, ima celo toliko energije in časa, da parkira vedno na tistega tadrugega, zato da ima vedno pregled, da ostane tudi prvi prost (v nasprotnem primeru preveri in takoj kliče redarje). Največji vic? Nihče ne ve, zakaj ima invalidsko dovolilnico že dobrih 15 let. Tako on, kot žena za svoja leta nista čisto nič slabše gibljiva, kot povprečen slovenec pri starosti 60-70 let.

O izkušnjah v MB pa raje nebi, tam pa je "prtegjen" vsak tretji upokojenec.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Enosmerne ulice so prispevale toliko in toliko parkirnih mest, ki pa so res za plačat - 60€/leto ali 0.40€/h, sobota, nedelja in prazniki džabe.
Seveda večinoma ni problem takrat, ko ni potrebno dat zokiju, kar je zokijevo, je tudi vozil manj - študentje praviloma v petek proti večeru izginejo in se vrnejo v nedeljo zvečer, če prav bi lahko šli z vlakom - postaja 5 minut hoje.

In fantje, da ne bo nesporazumov, spuščali gume so lastniki garaž, ko niso mogli v ali iz garaže, praviloma aktivna populacija.
Res pa, da na napačno parkiranje pa večinoma opozorijo upokojenci, saj so več ali manj doma in vedo, kako je lastnikom garaž, ko mora v službo, po opravkih, peljat otroka do zdravnika,...... pa zaradi debila ne more iz garaže.

Tisti, ki nimate teh problemov, sploh ne veste, kako znajo bit take situacije zahebane.
Delo krepa človeka

Pithlit ::

solatko je izjavil:

Tisti, ki nimate teh problemov, sploh ne veste, kako znajo bit take situacije zahebane.

Ali pa se enostavno ne gremo primitivce špilat...

Če je nasilje edino kar ti poznaš, mi je zelo žal zate. Ni pa zato treba kar privzeto domnevat da smo, ali vsi neki nasilneži (kot ti) al pa da takih problemov ne poznamo. 50 odtenkov sive, a veš...
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

Aja... pa še malenkost možgane uporabi:

Otrok mora nujno do zdravnika (tvoj argument... ali pa se ti mudi na šiht... karkoli nujnega pač...). Prideš do avta in je zaparkiran. Ti znoriš (ker se itak ne znaš normalno obnašat) in lastniku avta preluknjaš vse štiri gume.

Now what? A se ti bo umaknil kaj prej al kako? Zato ker si mu ti gume zaštihal in mu povzročil za 300€ in več škode bo ta človek tolk prijazen da bo avto na feltnah potiskal da ti omogoči izhod?
Life is as complicated as we make it...

SaXsIm ::

solatko je izjavil:


Seveda večinoma ni problem takrat, ko ni potrebno dat zokiju, kar je zokijevo, je tudi vozil manj - študentje praviloma v petek proti večeru izginejo in se vrnejo v nedeljo zvečer, če prav bi lahko šli z vlakom - postaja 5 minut hoje.



Mora biti pa že dolgo nazaj, kar si živel v Ljubljani. Študentov, ki se vozijo z osebnimi avtomobili je precej manj, sploh odkar se je ukinil dodatek za prevoz pri štipendijah in uvedla kombinirana subvencionirana vozovnica za 30 EUR.

@Pithlit - seveda bog ne daj, da bi se v tem primeru človek poslužil javnega prevoza. Ki je v Ljubljani precej na nivoju.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaXsIm ()

SuperVeloce ::

Vsi, ki jih poznam in študirajo v Ljubljani, imajo urbano. Malo se jih v LJ vozi z avtomobilom, kolikor sem seznanjen, imajo večinoma vsi prostor za parkiranje. Mislim, da nihče od tistih, ki so v samem centru ali v študentu, niso redno z avtomobilom v LJ.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

St235 ::

Med tem ko primitivci s solatkom na celu režeje gume (kar je mimogrede kaznivo dejanje), predlagam, da si pogledate 16. točko, 4. odstavek, 65. člen zakona o pravilih cestnega prometa. Dela čudeže, ko je treba radarjem dopovedat naj pošljejo pajka.

Malajlo ::

Ampak ni malce glupo, da imaš garažo zaparkirano, potem pa še gume predreš? To še podaljša čas, da se skida stran.
Me je že zaparkiral en heroj, ko sem pustil avto očitno na "njegovem" parkpčacu. Sem policijo poklical, so napisali nalog. Sam sem potem po travi okoli zapeljal.
Imam pa list papirja in pisalo, pa napišem opravičilo in telefonsko gor, pa pustim na vidnem mestu. Nobenega problema nikoli.

Mehmed ::

Solatkotu oz. njegovemu sosedu se itak ne gre za prost izvoz. To bi dosegu ze z enim napisom pazi tle luknjajo gume.
Gre se mu za izgovor za izzivljanje. Ker tisto luknjanje je samo to. Ni preventivno, ce je skoz drug folk, ne produktivno, ker zavlece vse skupaj.

Pithlit ::

Malajlo je izjavil:

Ampak ni malce glupo, da imaš garažo zaparkirano, potem pa še gume predreš?

Ja, je. Kar precej v bistvu. Ampak mi se kle s solatkotom pogovarjamo. On je bog-i-batina v prometu (vedno počne vse prav, nikoli enega problema, milijone km ma za sabo... v bistvu superman za volanom). Njemu je normalno da ko se ti mudi, in imaš oviro pred sabo... ovire ne umakneš ampak jo na vsak način imobiliziraš ali kako drugače onemogočiš... da se ja ne more premaknit.
Life is as complicated as we make it...

Tear_DR0P ::

St235 je izjavil:

Dela čudeže, ko je treba radarjem dopovedat naj pošljejo pajka.

Ni treba nobenih čudežev. Mirno pokličeš, da avto ovira dovoz/izvoz - še bolje je, če slučajno ovira požarno pot. Vsaj v LJ se redarji pridno odzivajo na take klice.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

solatko ::

Torej, če bi bili bralno pismeni, sem navedel, da se je to dogajalo pred uvedbo enosmernih ulic in znatnemu povečanju parkirnih prostorov.
Poleg tega sem napisal, da so dotični, s preluknjanimi gumami, bili opozorjeni, da delajo nekaj narobe in so nonšalantno pokazali sredinec (v raznih oblikah) in, ko jim je prvič ratalo, so to ponavljali iz dneva v dan, dokler lastnikom garaž ni prekipelo.
Vmes je bila klicana policija in redarstvo, ki pa na teh površinah nimajo pristojnosti, vsaj take so bile njihove izjave.

Sam nisem bil nikoli zraven, pri poškodovanju, sem pa parkrat opozoril nekaj voznikov, ko sem šel po svoje vozilo (na srečo sem imel garažo na vrhu, kjer se to ni dogajalo) in res se je večina odpeljala, le mlada gospodična me je vprašala, če res nimam drugega dela, zaklenila vozilo in odšla proti UKC.
Drug dan so mi razlagal, da je naredila celo štalo, da je bila prisotna policija, prišel njen mož, bivši policist, potem pa sta gume odpeljala najbližjemu vulkanizerju, da je dal ventilčke in gume napolnil z zrakom (niso bile predrte, temveč izpuščene).

Baje, da so ji policisti svetovali, da naj drugič najde parkirno mesto, kjer ne bo napoto, drugih posledic ni bilo, pa dečve tudi nikoli več.

Sicer pa ne podpiram nasilja, podpiram pa vzgojo neprilagojenih in, če je zato potrebno naredit nekaj škode, nimam nič proti.
Zase vem, da bi poklical policijo, zahteval, da naredijo zapisnik, naročil taxi, opravil svoje potrebe, potem pa poizkušal iztirjat stroške, od lastnika vozila.
Koliko bi lahko imel uspeha, bi mi povedal odvetnik, iztirjano pa bi šlo za dobrodelne namene.

Toliko o moji nasilnosti in neprilagojenosti o vas pa ne vem, kako bi v takih situacijah reagirali, če že poste berete vsak po svoje in na podlagi tega, klasificirate ljudi.

In mimo grede, v teh primerih, upokojenci niso imeli prstov zraven.
Delo krepa človeka

Malajlo ::

Lepa beseda lepo mesto najde. Ne pa nujno on vedno. Ekstremi zahtevajo ekstremne ukrepe. Jaz solatkota naprbližn zastopim, ker sem bil v isti poziciji. Večkrat. Ampak nikoli nisem naredil ničesar, česar ne bi mogel sam odpraviti (odkleniti verige, s katero sem priklenil avto na oreh npr.).
Tko da gume rezat je malo tricky. Če te kdo vidi in identificira, zna precej udariti po žepu.

solatko ::

Ampak verjetno to tistim, ki to iz obupa naredijo, dol visi.
Možakarja iz Potrčeve 8 so večkrat prijavili, vendar brez dokazov, so ga lovili (iz slaščičarne se odlično vidi), pa ga niso nikoli ujeli. Sedaj je že pokojni, pa še vedno imajo prazen PP, verjetno straši njegov duh.
Pred tistim stolpičem dejanso ni bil noben tuj avto parkiran več kot 5 minut s celimi gumami.
Delo krepa človeka

Unknown_001 ::

Rešitev je Tweel :D


Mišelinova pogruntavščina.
http://www.michelintweel.com/

Pa naj kurbl proba preštihat če bo sploh mel kaj za preštihat .
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Se da tudi na klocne postavit, saj je dosti dve kolesi.
Delo krepa človeka

Unknown_001 ::

https://shops.audi.com/en_GB/web/zubeho...

Da se tud posebne šrafe kupit... pa da vidimo če maš dost dobro orordje pri roki.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

bluefish ::

Mah, primitivec si bo za povzročitev škode v vsakem primeru vzel čas ali pa se zadovoljil z lomljenjem stranskih ogledal,...

bambam20 ::

Ni v vsakem manjšem mestu pajka in predno pride avta ni več. Kjer piše zasebno zemljišče in parkiranje dovoljeno samo za stanovalce se je tega potrebno držati. Tam ostali nimate kaj parkirat. Izgovori bom skočil za minutko. Vsak naj poišče prakirišče in potem gre peš, s taksijem ali pa vpraša kakšnega , ki živi tam, če lahko parkira avto in celo doda na vetrobransko steklo svojo telefonsko številko.

Eni bi pa mal po domače ampak tako ne gre.

Unknown_001 ::

bambam20 je izjavil:

Ni v vsakem manjšem mestu pajka in predno pride avta ni več. Kjer piše zasebno zemljišče in parkiranje dovoljeno samo za stanovalce se je tega potrebno držati. Tam ostali nimate kaj parkirat. Izgovori bom skočil za minutko. Vsak naj poišče prakirišče in potem gre peš, s taksijem ali pa vpraša kakšnega , ki živi tam, če lahko parkira avto in celo doda na vetrobransko steklo svojo telefonsko številko.

Eni bi pa mal po domače ampak tako ne gre.


Ja kaj si pa mislil. To je balkan: "Pa dobro, pa to pa ono"... in smo tam kjer smo.

Može seljak iz sela al nemože selo iz seljaka.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

St235 ::

Tear_DR0P je izjavil:

St235 je izjavil:

Dela čudeže, ko je treba radarjem dopovedat naj pošljejo pajka.

Ni treba nobenih čudežev. Mirno pokličeš, da avto ovira dovoz/izvoz - še bolje je, če slučajno ovira požarno pot. Vsaj v LJ se redarji pridno odzivajo na take klice.

Tocno o tem govori moj post. Redarji se radi neumne naredijo ces da nimajo pristojnosti, ker gre za privatno zemljisce in je dobro vedet na kaj jih spomnit.

Utk ::

Može seljak iz sela al nemože selo iz seljaka.

Mislim da je iz raznih tem na tem forumu že zdavnaj jasno, da največji kmetavzarji so ljubljančani.

solatko ::

Utk - Pravih ljubljančanov je morda 10% in seveda imaš prav. Vsi kmetje so več ali manj ostal kmetje.
Delo krepa človeka

Furbo ::

bambam20 je izjavil:

Ni v vsakem manjšem mestu pajka in predno pride avta ni več. Kjer piše zasebno zemljišče in parkiranje dovoljeno samo za stanovalce se je tega potrebno držati. Tam ostali nimate kaj parkirat. Izgovori bom skočil za minutko. Vsak naj poišče prakirišče in potem gre peš, s taksijem ali pa vpraša kakšnega , ki živi tam, če lahko parkira avto in celo doda na vetrobransko steklo svojo telefonsko številko.

Eni bi pa mal po domače ampak tako ne gre.

Ko pa pridete take mestne srajce na deželo, pa parkirati glih kjerkoli se vam sprdne.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

solatko ::

Furbo - Ko kmet pride domov, se obnaša kot kmet, tako, kot v mestu. Saj tudi v mestu, ko ustavi vozilo, takoj rata klasičen butast pešec, pa se z eno roko še za kluko drži.
Delo krepa človeka

Utk ::

solatko je izjavil:

Utk - Pravih ljubljančanov je morda 10% in seveda imaš prav. Vsi kmetje so več ali manj ostal kmetje.

Še sreča. Že tako je neznosno v Ljubljani, kaj šele če bi v njej živeli "pravi" Ljubljančani.

solatko ::

Potem bi na vstopih v Ljubljano za vstop bile postavljene mitnice - os.avto - 200€, kombi - 400€, kamion - 1000€ in bi nabrali dovolj, da ljubljančanom sploh več nebi bilo treba delat - kot norvežani s plinom in nafto.
Delo krepa človeka

Unknown_001 ::

solatko je izjavil:

Potem bi na vstopih v Ljubljano za vstop bile postavljene mitnice - os.avto - 200€, kombi - 400€, kamion - 1000€ in bi nabrali dovolj, da ljubljančanom sploh več nebi bilo treba delat - kot norvežani s plinom in nafto.


Pr tej ideji si popušil že osnovnim gospodarnim razmišljanjem. Folk se v ljubljano vozi da troši na stvareh ki se jih v Lj da dobit. Za kaj koji kurac ni nekdo potem guzil v Ljubljano po opravkih za katere bi zapravil manj ali enako kot bi prišla mitnina? Ljubljana bi na pol propadla. Denar bi se pa drugod obračal pa razvoj delal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

MadMen ::

Prometno gledano so v Ljubljani največji problem neljubljančani. Ukinitev potnih stroškov + dostop do samega centra bi bila dobra odločitev...

Unknown_001 ::

MadMen je izjavil:

Prometno gledano so v Ljubljani največji problem neljubljančani. Ukinitev potnih stroškov + dostop do samega centra bi bila dobra odločitev...


Potem naj se pa tud ustrezni parkirni prostori po normalnih cenah zrihtajo, ne pa tam sred šavja mal šodra nametat pa rampo s kaso postavt. Najlažje. Če pa koristiš javni prevoz naj bo vsaj parking pri postaji zastonj. Za kaj koji kirac bi se jajcal po troli in zapravil več ko pa se lahko pripelješ v center plačaš parkplac in prihraniš denar za trolo
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Za P+R še nisi slišal?

MadMen ::

Sej maš P&R, parkirnina je 1.20/dan, hkrati imaš pravico do dveh voženj.

Unknown_001 ::

bluefish je izjavil:

Za P+R še nisi slišal?


Dokler jaz v parkirni coni 3 plačam 40 c na uro... prffff. 3 ire je več kot dovolj za kake izvenredne stvari uredit ko ne študiram (za poletje ne plačam karte).
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

zmaugy ::

MadMen je izjavil:

Prometno gledano so v Ljubljani največji problem neljubljančani. Ukinitev potnih stroškov + dostop do samega centra bi bila dobra odločitev...


Biti glavno mesto in imeti vsa ta delovna mesta, ki jih plačujejo davki iz vse države, pač za sabo potegne tudi določene posledice.

MadMen ::

Kar seveda nima veze s tem, da ne bi reševali prometno problematiko.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422435 (18356) Saul Goodman
»

Parkirni avtomati - Bežigrad (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15633654 (28220) solatko
»

Zakaj žabarji mislijo/mislite da je Ljubljana središče sveta! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26150086 (44978) Mehmed
»

Napačno parkiranje in upravičenost vigilantstva (samovoljni odvoz avta z viličarjem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8014046 (13083) T-h-o-r

Več podobnih tem