Forum » Programiranje » kako izdelovati igre
kako izdelovati igre
teac ::
Ja, to pa je odvisno, kakšno igro hočeš naredit. Če bi rad naredil kako igro npr. deljenje kart(poker), lahko uporabiš C++, za kaj drugega pa ne vem. Ne vem pa kakšne programe si mislil. Zdi se mi, da se uporabljajo pradvsem navadni programi za programiranje(SE MI ZDI).
Če pa boš naredil novi Quake, al pa kaj podobnega, pa mi jo takoj pošlji!!!
Če pa boš naredil novi Quake, al pa kaj podobnega, pa mi jo takoj pošlji!!!
Koci ::
Baje je trenutno najboljši, vsaj tako je pisalo v januarskem Mojem Monitorju program Game Blender. Sicer maš pa tu link
bastadu ::
Uporabljaš lahko Maya for Games, ki je praktično 3D studio za delanje plat in tega. Seveda pa morš znat tut kej sprogramirat...
Thomas ::
Igrco je samo nekoliko tezje programirati kot saldakonte (=kompletne biznis pakete) in nekoliko lazje, kot simulacije eksplozij atomskih bomb.
Tudi eden ne programira vsega. Vsaj ponavadi ima le par specializiranih taskov. Kot naprimer, narest realisticno valovanje vode.
Je pa fun.
Tudi eden ne programira vsega. Vsaj ponavadi ima le par specializiranih taskov. Kot naprimer, narest realisticno valovanje vode.
Je pa fun.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Thomas ::
Ne. Bo pa verjetno v Casanovi. Ampak ne ravno moje delo, ampak delo enega mojga programa s hecnim imenom GENERator ALgoritmov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
_MeSSiah_ ::
Rok: probaj tukaj
Poišči kakšen "Teach yourself C++..." ali "SAM'S ..." naslov v zvezi s C++.
Knjige so celotne in jih lahko preneseš brezplačno (popolnoma legalno).
Poišči kakšen "Teach yourself C++..." ali "SAM'S ..." naslov v zvezi s C++.
Knjige so celotne in jih lahko preneseš brezplačno (popolnoma legalno).
^cyer3d ::
Izdelovat igre ni ravno enostaven proces. Ujemati se mora vec faktorjev od igralnosti, grafike, zwoka + vse skupaj je treba sprogramirat(razcen ce ne uporablas v te namenske proggye-juckie:), sam tko za popotnico, game-i k jih trenutno lohka kups u trgovini majo cca. od 550.000 - 3.000.000 wrstic kode tko da->have fun:)da, ne goworim da mora se use ostalo klapat 1 2 3. Ce ze delas igro zacni s kaksno majhno in ful pomemben je, da jo dokoncas. Najbl bedn je use skp pustit neki na pol poti, kar naredi priblizno 90% ljudi. Kokrkol, have fun:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Saints Row IV (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 12627 (3722) | oo7 |
» | Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Novice / Igre | 150772 (115280) | Truga |
» | Deset najbolj piratiziranih iger (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 17251 (11012) | BigWhale |
» | Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7925 (5529) | BigWhale |
» | Windows ali Linux? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4870 (4108) | moj_nick |