Forum » Loža » Samopotrdilo o davčnem rezidentstvu
Samopotrdilo o davčnem rezidentstvu
Bud_Bundy ::
Z banke mi pošilja "Samopotrdilo o davčnem rezidentstvu posameznika in Samopotrdilo FATCA".
Lahko ignoriram?
Lahko ignoriram?
Furbo ::
Ne vem če bo FURS kaj obveščen, to pošiljajo banke, ker se jim tresejo hlače pred ameriko.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
BlaY0 ::
Lahko ignoriraš, o tem pa bo obveščen FURS.
Kaj pa naj bi po tvoje _pisalo_ v tem obvestilu? Recimo: "Janez Novak ni želel podpisati."?
Da ne bom končal na kakšnem badboy seznamu. Podpišem, Hvala lepa
Če si tujec oziroma davčni rezident kake druge države (ne Slovenije) in imaš račun odprt v Sloveniji, potem podpišeš. Te podatke potem Banka posreduje FURS-u. Če si Slovenski davčni rezident pa je o tem FURS že zdavnaj bil obveščen. Če pogojujejo odprtje računa s podpisom boš pač podpisal ampak kolikor jaz vem tega ne počnejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Račun imam že par let.. So pa šele zdaj poslali. Vem pa da so mi na drugi banki za viso to takoj podturili... Jih res tako skrbi, da ne bi bli ameri brez davka....
jype ::
Podlaga za te papirje so mednarodni dogovori, ki jih morajo banke potem v določenem roku implementirat. To je vsa finta.
Invictus ::
S tem podpisom jamčiš, da lastnik računa ni ameriški državljan.
Sporazum FACTA je pač namenjen kontroli ameriških državljanov, kar se tiče bančnih, zavarovalniških in ostalih finančnih poslov. Vsako podjetje, ki ima izpostavo v ZDA, se je dolžno držati tega sporazuma, v nasprotnem primeru vsako transkacijo med ZDA in ostalim svetom IRS obdavči s 30%.
Gre preprosto za kontrolo nad pranjem denarja.
Sporazum FACTA je pač namenjen kontroli ameriških državljanov, kar se tiče bančnih, zavarovalniških in ostalih finančnih poslov. Vsako podjetje, ki ima izpostavo v ZDA, se je dolžno držati tega sporazuma, v nasprotnem primeru vsako transkacijo med ZDA in ostalim svetom IRS obdavči s 30%.
Gre preprosto za kontrolo nad pranjem denarja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
BlaY0 ::
Račun imam že par let.. So pa šele zdaj poslali. Vem pa da so mi na drugi banki za viso to takoj podturili... Jih res tako skrbi, da ne bi bli ameri brez davka....
A si dal kakšen denar vezat ali kaj podobnega?
Ja pa a so ti v drugem primeru pogojevali odprtje računa s podpisom tega?
Meni so to poslali kakšno leto nazaj, ko sem naredil en nov posel z njimi. Ampak šele po tem. Torej ni bil pogoj za sklepanje posla. Nisem podpisal in sem še živ...
S tem podpisom jamčiš, da lastnik računa ni ameriški državljan.
Banka jamči s tvojim podpisom. Ti nimaš kaj jamčit. Dolžnost banke je, da poroča...
Zbira se informacije o računih nerezidentov (ZDavP-2 255.b)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Nekaj denarja sem res vezal. Sem mislil, da sem ga tudi pred tem po mejnem datumu sporazuma, vendar kot kaže ne...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčno svetovanje - delo/selitev v tujino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33226 (17862) | SmeskoSnezak |
» | N26 prva žrtev brexita (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18112 (11354) | cegu |
» | Odprtje bančnega računa v tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 139644 (85144) | BlaY0 |
» | Prijava TRR v tujini?Oddelek: Loža | 6340 (5260) | BlaY0 |
» | Izvršba na bančnem računu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30724 (28005) | OZZY |