Forum » Na cesti » "Homemade Hydrogen Hybrid"
"Homemade Hydrogen Hybrid"
Ciklamen ::
https://www.facebook.com/anonews.co/vid...
Preden se vsajate da sem naiven ali kar koli, naj povem da itak temu videu ne verjamem, ker prvo: nima nobenih konkretnih dokazov za zvišanje mileage, kot drugo: niti ne pokaže kam ima to priklopljeno (cevi so, samo priklopa pa ne vidim(o)). Me pa vseeno zanima, je kaj na tem, da bi samo z baking soda in destilirano vodo in štromom ustvarjal alternativno gorivo?
Preden se vsajate da sem naiven ali kar koli, naj povem da itak temu videu ne verjamem, ker prvo: nima nobenih konkretnih dokazov za zvišanje mileage, kot drugo: niti ne pokaže kam ima to priklopljeno (cevi so, samo priklopa pa ne vidim(o)). Me pa vseeno zanima, je kaj na tem, da bi samo z baking soda in destilirano vodo in štromom ustvarjal alternativno gorivo?
- End of the Post ->
Fuks ::
Več energije porabiš za štrom da dobiš vodik iz vode (zelo potraten proces), kot pa jo pridobiš s tem ko ta vodik porabiš v motorju. Razen tega da mogoče stvar tišje dela je vse ostalo nateg.
Ciklamen ::
Fuks hvala. Itak bi kdo to tudi prej že "pogruntal", če ne bi bilo potrate nečesa.
- End of the Post ->
Spajky ::
andromedar je izjavil:
Čakamo, da se javi Spajky :)Evo mene ..
Zadeva v principu deluje vendar tako enostavno pa le NE ! Mora bit bolj sofisticirano, da se pozna pri porabi (sam testiral), je pa kar nekaj problemov + zajebancije in se ne splača zezat s tem.
Zadeva DELUJE v kolikor NE obremenjuje moči motorja, torej rabiš izvor "Free Energy" par kW ter kompliciran elektrolajzer, ki potem ne pride poceni in se ne splača, če ne delaš ogromnih razdalj.
Za prišparat gorivo : 1 promil acetona v gorivo za boljše izgorevanje (dizel ali bencin) in pa/ali dodatni pedal switch (4.ti pedal), ki preko avtokompa izklopi dovajanje goriva motorju, ko se pelješ po klancu navzdol ... to zadnje dvoje imam jest že na zadnjih dveh avtih ...
Za bolj exotiko pa za bencince Plasma_CDI vžig (izprobal mojo nizkonapetostno verzijo na mizi), ma je treba imet lahek dostop do dražjih svečk zaradi pogoste menjave teh.
Še večja exotika pa je mešanje ionizirane vode z gorivom (celo do 50% prihranka, poseben postopek), skoraj potrebno je imeti tudi že oni Plasma_CDI vžig ... avto postane napol parni stroj ... nisem še sprobal; delam premalo km, da bi se mi še splačalo dalje zezat z experimenti ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
hojnikb ::
in kok si do sedaj profitiral napram stock ?
to imajo novejsi avti ze tovarnisko...
ki preko avtokompa izklopi dovajanje goriva motorju, ko se pelješ po klancu navzdol ... to zadnje dvoje imam jest že na zadnjih dveh avtih :) ...
to imajo novejsi avti ze tovarnisko...
#brezpodpisa
Spajky ::
no, drive by wire spet ni _tako_ dolgo..Imam ja tu spravu u kolima u gepeku već desetlječima, zove se po naški debela špaga za svaki slučaj, da ak mi kola krepnu, da me prijatelj vuče do mehaničara ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lučka za motor goriOddelek: Na cesti | 11217 (9942) | Spajky |
» | Avti, ki nimajo potovalnega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15198 (12832) | Spajky |
» | Avto dolgi klanec (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 24196 (22065) | Zheegec |
» | Poraba sodobnega vozila pri vožnji po klancu navzdol (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12902 (10755) | darkolord |
» | VPP Naprava za dodajanje vodika v diesel motorje (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 16629 (12895) | overman |