Forum » Pomoč in nasveti » Ram problem
Ram problem
TheZihc ::
Zdravo,
torej imam en problem, imam dva OCZ RAM-a DDR-2 800 2 GB, oba imata 5-5-5-5 mislim da so to latence, skoz memtest gresta oba brez problema, problem pa nastane pri bootanju v windowse, računalnik zamrzne, zdaj razmišljam v opciji da se med sabo ne razumeta najbolje, z eno palčko sem prišel v windowse... ampak se vedno se mi zdi čudno da pa memtest prestaneta oba skupaj. Ima mogoče se kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo ?
aja mamaplata je pa Gigabyte GA-G31m- ES2, Grafična Nvidia 7900 GTO 512 MB, pa napajalnik FSP Group INC. 350 W
Hvala za vse odgovore.
LP
torej imam en problem, imam dva OCZ RAM-a DDR-2 800 2 GB, oba imata 5-5-5-5 mislim da so to latence, skoz memtest gresta oba brez problema, problem pa nastane pri bootanju v windowse, računalnik zamrzne, zdaj razmišljam v opciji da se med sabo ne razumeta najbolje, z eno palčko sem prišel v windowse... ampak se vedno se mi zdi čudno da pa memtest prestaneta oba skupaj. Ima mogoče se kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo ?
aja mamaplata je pa Gigabyte GA-G31m- ES2, Grafična Nvidia 7900 GTO 512 MB, pa napajalnik FSP Group INC. 350 W
Hvala za vse odgovore.
LP
Han ::
Je na plati zadnji BIOS? Kako je RAM nastavljen v BIOS? Lahko poskusiš z malo počasnejšimi latencami, npr. 6-6-6-21. Do dodatnih BIOS nastavitev prideš tako, da držiš tipko Ctrl in pritisneš tipko F1.
DarwiN ::
Jaz sem imel OCZ rame s "cold boot" defektom, kjer so bili simptomi točno takšni, kot jih opisuješ, ampak so se pojavljali BSODi samo ob vklopu računalnika, kmalu po prihodu v Windowse. Potem ko sem resetiral, ugasnil in ponovno vklopil računalnik, je ta delal normalno tudi 2 meseca, dokler ga nisem prvič ugasnil. :)
Praviš, da pri tebi ne gre za podobno napako in se to dogaja tudi ob "segretem" računalniku oziroma sploh nikoli ne prideš v windowse?
Praviš, da pri tebi ne gre za podobno napako in se to dogaja tudi ob "segretem" računalniku oziroma sploh nikoli ne prideš v windowse?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Riff ::
jaz mam 2X2gb samsung in 2x2 gb patriot ram oba ddr2 800Mhz sm vmes menjal ploščo ( obakrat gigabaytove) ker mi je prejšna odpovedala ( ni več zaznavala diskov ) na obeh ploščah so rami delovali brez problema jst dam ponavad vse nastavitve za ram na avto in do sedaj tud na tej trenutni nism imel nobenih problemov z ramom
TheZihc ::
Update
Evo probal oba rama v drugi plati ce lahko temo tk recem ker je isti model, v prvih 2 poizkusih ni slo v biso-u nastavljeno 5-4-4-12, prestavim na 5-5-5-12 in za enkrat je slo v windowse, med tem ko na uni drugi plati ni slo not na noben nacin.., zdej je mozno slucajno da je napajalnik prešvoh nt fsp group 350 W ???
Evo probal oba rama v drugi plati ce lahko temo tk recem ker je isti model, v prvih 2 poizkusih ni slo v biso-u nastavljeno 5-4-4-12, prestavim na 5-5-5-12 in za enkrat je slo v windowse, med tem ko na uni drugi plati ni slo not na noben nacin.., zdej je mozno slucajno da je napajalnik prešvoh nt fsp group 350 W ???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 283541 (44134) | krneki0001 |
» | High end DDR2 RAM - Ali 800 ali 1066Oddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (1095) | RuskiSnajper |
» | PC ne boota po vstavitvi 4GB ramaOddelek: Pomoč in nasveti | 1295 (1080) | eg0ist45 |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20716 (9599) | ZaLoMaT |
» | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 29630 (16365) | smarty |