» »

Ram problem

Ram problem

TheZihc ::

Zdravo,

torej imam en problem, imam dva OCZ RAM-a DDR-2 800 2 GB, oba imata 5-5-5-5 mislim da so to latence, skoz memtest gresta oba brez problema, problem pa nastane pri bootanju v windowse, računalnik zamrzne, zdaj razmišljam v opciji da se med sabo ne razumeta najbolje, z eno palčko sem prišel v windowse... ampak se vedno se mi zdi čudno da pa memtest prestaneta oba skupaj. Ima mogoče se kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo ?

aja mamaplata je pa Gigabyte GA-G31m- ES2, Grafična Nvidia 7900 GTO 512 MB, pa napajalnik FSP Group INC. 350 W

Hvala za vse odgovore.

LP

Han ::

Je na plati zadnji BIOS? Kako je RAM nastavljen v BIOS? Lahko poskusiš z malo počasnejšimi latencami, npr. 6-6-6-21. Do dodatnih BIOS nastavitev prideš tako, da držiš tipko Ctrl in pritisneš tipko F1.

DarwiN ::

Jaz sem imel OCZ rame s "cold boot" defektom, kjer so bili simptomi točno takšni, kot jih opisuješ, ampak so se pojavljali BSODi samo ob vklopu računalnika, kmalu po prihodu v Windowse. Potem ko sem resetiral, ugasnil in ponovno vklopil računalnik, je ta delal normalno tudi 2 meseca, dokler ga nisem prvič ugasnil. :)

Praviš, da pri tebi ne gre za podobno napako in se to dogaja tudi ob "segretem" računalniku oziroma sploh nikoli ne prideš v windowse?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Riff ::

jaz mam 2X2gb samsung in 2x2 gb patriot ram oba ddr2 800Mhz sm vmes menjal ploščo ( obakrat gigabaytove) ker mi je prejšna odpovedala ( ni več zaznavala diskov :D) na obeh ploščah so rami delovali brez problema jst dam ponavad vse nastavitve za ram na avto in do sedaj tud na tej trenutni nism imel nobenih problemov z ramom

Update

Evo probal oba rama v drugi plati ce lahko temo tk recem ker je isti model, v prvih 2 poizkusih ni slo v biso-u nastavljeno 5-4-4-12, prestavim na 5-5-5-12 in za enkrat je slo v windowse, med tem ko na uni drugi plati ni slo not na noben nacin.., zdej je mozno slucajno da je napajalnik prešvoh nt fsp group 350 W ???

Bolj verjetna je nekompatibilnost s plato...

Samo ce druga maticna je pa isti model..

Identična plata, identičen BIOS...?

Riff ::

ja za foro probaj še močnješi napajalnik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Navijanje
264283541 (44134) krneki0001
»

High end DDR2 RAM - Ali 800 ali 1066

Oddelek: Pomoč in nasveti
161322 (1095) RuskiSnajper
»

PC ne boota po vstavitvi 4GB rama

Oddelek: Pomoč in nasveti
91295 (1080) eg0ist45
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

24120716 (9599) ZaLoMaT
»

Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39629630 (16365) smarty

Več podobnih tem