Forum » Loža » Gradnja hise od 3 faze naprej stroski nasveti vprasanja
Gradnja hise od 3 faze naprej stroski nasveti vprasanja
;-) ::
Imam hisko v priblizno tretji fazi gradnje (ometi, elektrika, vodovod).
14x6 so mere pritlicja in mansarde, in v celoti podkleteno razen verande cca 11x6m. Sedaj pa dalje.
Zanima me vrstni red, stroski, nasveti.
Prvo bo prisla na vrsto centralna napeljava, podbetoni, vse razen kleti se bo obdelalo (podi) in opremlo.
Rabim nasvet na koga se obrnit da bi zadevo ocenil in povedal koliko denarja bo dovolj za vselitev.
Centralna:
Zaradi narave dela, prostora, stroskov itd. Se odlocam za kurjavo na drva z zalogovnikom toplote (pec v kleti) z kasnejso mozno nadgradnjo na pelete. V pritlicju bi v osrednjem prostoru bil kamin, morebiti povezan na vso napeljavo in zalogovnik toplote kot imam ze v obstojeci nepremicnini in se je do sedaj izkazalo za dobro stvar. Okoli 50 kvadratov bi bilo talnega gretja v pritlicju ostalo radiatorji.
Estrihi:
Me zanima koga priporocate in okvirno ceno, sedanjo ponudbo imam okoli 2500€.
V vecini bajte bi uporabil laminate ter keramiko za kopalnice ter kuhinjo in verando.
Zanima me ce ima kdo kake ideje, nasvete ki bi jih dal in tak ki je nekaj ze delal in bi zdaj naredil drugace...
14x6 so mere pritlicja in mansarde, in v celoti podkleteno razen verande cca 11x6m. Sedaj pa dalje.
Zanima me vrstni red, stroski, nasveti.
Prvo bo prisla na vrsto centralna napeljava, podbetoni, vse razen kleti se bo obdelalo (podi) in opremlo.
Rabim nasvet na koga se obrnit da bi zadevo ocenil in povedal koliko denarja bo dovolj za vselitev.
Centralna:
Zaradi narave dela, prostora, stroskov itd. Se odlocam za kurjavo na drva z zalogovnikom toplote (pec v kleti) z kasnejso mozno nadgradnjo na pelete. V pritlicju bi v osrednjem prostoru bil kamin, morebiti povezan na vso napeljavo in zalogovnik toplote kot imam ze v obstojeci nepremicnini in se je do sedaj izkazalo za dobro stvar. Okoli 50 kvadratov bi bilo talnega gretja v pritlicju ostalo radiatorji.
Estrihi:
Me zanima koga priporocate in okvirno ceno, sedanjo ponudbo imam okoli 2500€.
V vecini bajte bi uporabil laminate ter keramiko za kopalnice ter kuhinjo in verando.
Zanima me ce ima kdo kake ideje, nasvete ki bi jih dal in tak ki je nekaj ze delal in bi zdaj naredil drugace...
maco-maco ::
Najbrž ne bom ravno pomagal, a vseeno. Sedaj pride največji razkorak med cenami. Kaj pa kako, pa kdo bo delal. Ali bo laminat iz Bau.. ali kvaliteten gotovi parket...
Naša bajta je šele v fazi ideje. Laminat me blazno moti - čuden občutek, ko hodiš in čuden zvok. Kamin pa bo sigurno. Z zunanjim dotokom zraka, povezan z zalogovnikom - za ogrevanje v prehodnem obdobju. Za poleti gret sanitarno vodo, pa najbrž celice v kombinaciji z vgrajenim električnim grelcem.
Na žalost bi bilo to vse z moje strani.
Naša bajta je šele v fazi ideje. Laminat me blazno moti - čuden občutek, ko hodiš in čuden zvok. Kamin pa bo sigurno. Z zunanjim dotokom zraka, povezan z zalogovnikom - za ogrevanje v prehodnem obdobju. Za poleti gret sanitarno vodo, pa najbrž celice v kombinaciji z vgrajenim električnim grelcem.
Na žalost bi bilo to vse z moje strani.
Kaj?
Scorpia ::
Sicer pa lahko sam postavljas estrih, ker to ni nobena znanost. Sam sem na 64 kvadratov sam polozil estrih, omet oziroma nasplosno sam nadeljeval do zakljucne faze, ko sta elektricar in vodovodar koncala svoje dela.
Glede laminata, raje vzami vinilne talne obloge, ki so tanjse kot laminat. Talno ogrevanje pride bolj izraza.
Glede laminata, raje vzami vinilne talne obloge, ki so tanjse kot laminat. Talno ogrevanje pride bolj izraza.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71204 (11401) | edi123 |
» | Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 41340 (17980) | fikus_ |
» | Talno ogrevanje - da ali ne (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40037 (13108) | urosh |
» | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanjaOddelek: Loža | 17950 (5319) | letmein |
» | Nakup klimatske naprave za ogrevanje A+++ (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33364 (29889) | klimatos |