» »

Sum scam-a pri pošiljanju paketa v tujino - Help me, please!

Sum scam-a pri pošiljanju paketa v tujino - Help me, please!

Skpinus ::

Torej, zadeva je sledeča. Pred dnevi sem dal na bolho oglas kjer prodajam fotografsko opremo. Naslednji dan dobim direkt na mail (ki je sicer napisan v opisu oglasa),v angleščini sporočilo, da kakšna je zadnja cena. Sprva se mi je zdelo čudno, kaj in koga, ma ajde, sem se šel menit dalje...use lepo in prav, zmeniva se za ceno, kupec mi reče da mi plača preko bančnega nakazila, dam podatke in potem dobim mail iz kao njegove banke, da so dobili nakazilo zame, vendar potrebujejo potrdilo s pošte, da je bil paket poslan, preden mi lahko dokončno nakažejo denar. OPA! tukaj nekaj smrdi....grem pogledat na google in itak dobim milijon takih primerov, kjer je šlo za totalen scam (še na tem forumu je podobna debata ->https://slo-tech.com/forum/t347775/0). Kupca samo še pošljem nekam in od takrat mi ni več odpisal.
In glej, smeh, naslednji dan po vsem tem, dobim na mail spet sporočilo v angleščini - ista fora, koliko je zadnja cena :D sprva me urije smeh, sem mislu poslat vse nekam s prve, ma adje za foro si rečem, da odpišem, vendar dam pogoj da mi plača preko PayPal-a. Na ta način se lahko zavarujem, na način, da ne pošljem paketa dokler ne dobim keša. In glej, kupcu ni problema plačat preko Paypala. Ok, sedaj si mislim, da mogoče tokrat pa le ni scam. sedaj sva malo debatirala, poslal sem mu še par slik, on me je prosil za info o stroških pošiljanja, itd....zaenkrat deluje vse legit.

Zaenkrat mu nisem še poslal nič, ker še čakam na info o stroških pošiljanja, vendar bi na tem mestu rad malo povprašal za mnenje kaj se vam zdi o vsem tem. A me on lahko kako zajeb*, če mi on dejansko nakaže keš preko paypala in mu jaz šele potem pošljem paket? Edino kar mi pade na pamet, da si bo potem izmislil da je dobil poškodovano robo in da hoče refund, recimo.... ampak jaz imam namen "dokumentirat" vse preden pošljem - kaka je bila oprema pred pošiljanjem, serial številke, kako je bilo spakirano,.... tako, da imam dokaze, da je bilo z moje strani vse OK, če se bo recimo res šel kakih refund for...

Ali obstaja še kaj takega na kar moram bit pozoren recimo?

hojnikb ::

just forget it. Pomisli malo, zakaj bi on kupoval od enga slovenca ?
#brezpodpisa

madog ::

V kolikor imaš vse dokumentirani nebi smel biti problem, daš zraven še tracking number in je to to. Paypal tudi če dobi refund zahtevek bo najprej zahteval dokazila s tovoje strani da si zapakiral in poslal. V kolikor dokazila imaš in je tracking number status dostavljeno se nimaš česa bati.
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

z3ro ::

Ignoriraj, škoda časa za to.

otago ::

Pošlji opečnat zidak in skenclaj mastercard/paypal, č gre za večji znesek. Scam the scammer.

zunno ::

Jaz se ne bi šel igračkat. Vrni denar prek Paypala, če ti ga je že poslal. Paypal se največkrat postavi na kupčevo stran. Načinov natega prek Paypala je ogromno, med drugim tudi, da je roba prispela "poškodovana". Zakaj bi se izpostavljal nekomu, ki ima namen nategovati ljudi?

Mare2 ::

Ta posel ni v redu. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

McClane ::

Itak, da je skoraj 100% scam, dal ti bo dispute na paypalu, pa se boš ti na koncu pregovarjal z Paypalom, on bo pa robo lepo imel. Ali pa ti bo rekel da mu pošlji tracking number preden ti plača. Ne nasedaj tem scamom ker so nabrisani z vsemi žavbami.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

blackbfm ::

Paypal tudi če dobi refund zahtevek bo najprej zahteval dokazila s tovoje strani da si zapakiral in poslal. V kolikor dokazila imaš in je tracking number status dostavljeno se nimaš česa bati.


Ma o kakšnih dokazilih ti sanjaš neki, paypal ne more vedet kaj si ti poslal pa če snemaš vse do poštnega okenca. Enostavno ne more.

Ales ::

Skpinus je izjavil:

...dobim mail iz kao njegove banke, da so dobili nakazilo zame, vendar potrebujejo potrdilo s pošte, da je bil paket poslan, preden mi lahko dokončno nakažejo...

...kupcu ni problema plačat preko Paypala. Ok, sedaj si mislim, da mogoče tokrat pa le ni scam. sedaj sva malo debatirala, poslal sem mu še par slik, on me je prosil za info o stroških pošiljanja, itd....zaenkrat deluje vse legit...

...Ali obstaja še kaj takega na kar moram bit pozoren recimo?

Resno razmišljaš o "kupčiji"?? Tip te očitno od začetka nateguje in ti še kar jadraš v PayPal posle z njim? Preko PayPala bo kvečjemu zahteval refund ko mu pošlješ zadevo, če bo sploh prišlo tako daleč, da ti bo karkoli nakazal. Osebno dvomim, prej bo zadeva zavila v še en čisti scam, kot je pri "nakazilu". Dobil boš kak link od afriške podružnice PayMeAllPala in bo zadeva nakazana na tvoj račun takoj ko pošlješ paket, pa po možnosti te bo vmes še poprosil da založiš kak evro za njegove stroške nakazila...

V najboljšem primeru torej ne bo nič iz tega, v najslabšem pa boš ostal brez robe in denarja + da boš še kaj doplačal. Vmesne variante niti ni.

Na kaj moraš biti pozoren? Da se na ravnem ne spotakneš in si zlomiš kaj, pa na padajoče teglce in klavirje, pa take podobne zadeve...

Mimogrede... ni slaba trol tema, cel dan bo obilico zabave za folk tukaj. :D

Relanium ::

Sem se z enim malo zezal, ko mi je pisal da kupuje bicikel (v bistvu sem prodajal kosilnico) in je obljubljal preko paypala cel znesek in še bonus.
Stvar je funkcionirala tako, da mi je pošiljal lažno paypal stran po mailu (ni imelo nobene veze s pravim paypalom). Če celo nekje spodaj je dal podpis: Papal.
Ko je vidu da ne bo nič je začel pošiljat kao neke FBI pozive, pa da pride njegov/njen mož ki je vojak, in podobne fore.

Skratka, vglavnem se gre za (zelo amatersko) lažno predstavljanje, vsaj v mojem primeru.

McClane ::

Da ne bomo čez kak teden brali nove teme, kako so te nategnili preko Bolhe :)
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

RobertDev ::

S Paypal lahko kupiš Bitcoin v 10 minutah, reči mu naj jih kupi, in ti jih naj nakaže, potem mu pa pošlji paket. Sam v tem primeru ne boš več slišal od njega.

MIHAc27 ::

Sej ni čudno, da še vedno probavajo z to staro foro, če ljudje še vedno nasedajo.

Če je naslovnik v Usa ali Evropi, bi še mogoče tudi jaz razmislil, ali gre za resnega kupeca. Pa seveda, če bi prodajal kaj bolj redkega. Fotičov imajo gotovo tudi v Angliji polno. Če je naslovnik sploh tam. Če je potrebno pošiljat spet v Afriko, itak takoj veš kje si.

radmannsdorf ::

stran od tega. kam pa naj bi poslal?

loucast ::

Reč, naj ti pošlje $50 preko Western Uniona za poštnino, ker si reven in nimaš za hrano in da imaš matko maš v bolnici in moraš plačevati za njeno zdravljenje.

Skpinus ::

Kupec je iz Anglije in kupuje kao za sestro ki študira v USA, torej bi rad da pošljem v ameriko, tako da ni neka nigerija al neki, zato tudi nisem bil skeptičen s prve. In res, ni tud meni jasno zakaj bi iz anglije kupoval fotkič iz slovenije, ker tud cena je obična, bi on komot dobil boljši deal v UK, o tem ne dvomim.
Bom še malo probaval, ker zdej me bolj iz fjbca zanima, kako ma on to dejansko namen plačat, kero foro bo uporabu.
Poslal pa mu ne bom nič, kvečjemu bi mu res lahko poslal en cegu, kot je že nekdo reku :))

user-pass ::

Zivis v Angliji, imas sestro v USA, kjer je tehnicna roba nekako na 50% evropskih cen in ji kupis rabljen fotic iz Slovenije. Seems legit.

N0t0ri0us ::

Je že kdo ugotovil v čem je fora, da stalno "kupujejo" za svoje sorodnike ti nateguni?

Mogoče kdo ve, če ti plača na TRR.. v kolikem času lahko prekliče transakcijo tudi če je denar že na tvojem računu?

MIHAc27 ::

Ponavadi dobiš lažno sliko/stran plačila. Bolj redki so primeri, da oni karkoli nakažejo (in potem seveda reklamirajo/stornirajo).

V USA je tehnika pogosto cenejša, kar je rekel že user-pass. Če ni to nek special model fotoaparata... DO NOT SEND.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435939587 (8939) lolipop2
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12219317 (14837) St235
»

Pošiljanje paketa v Nigerijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8923701 (13586) St235
»

paypal - stroški vračila ?

Oddelek: Loža
412100 (1346) madog
»

Posiljanje v tujino Pay Pal?

Oddelek: Kaj kupiti
305941 (3323) BineK

Več podobnih tem