» »

Cene v Abu Dhabiju

Cene v Abu Dhabiju

BorutO ::

Firma mi je ponudila, da bi šel delat v Abu Dhabi za nekaj mesecev, s tem, da ne vem kako je tam drago vse. Glede na to, da so tam same stolpnice, je verjetno tudi zelo drago, saj tja hodi cel svet. Tolko bi rad vedel kako je kaj draga hrana proti nam, za koliko dražja pa kaj je drago in kaj ne? Morem vedeti, da se bom lahko pogajal za najnižjo tarifo. Po netu nisem nič našel glede tega, kako je kaj drago tam, poceni ziher ni.

Compufreek ::

Nimam nekih izkušenj ampak kratko iskanje, če ti seveda kaj pomaga :)
https://www.google.si/webhp?sourceid=ch...

pa lepo potuj ;)

marcoite20 ::

dice7 ::

Tukaj imaš malce okvirno primerjavo z ljubljano
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co...

BorutO ::

Hvala vsem. Najbolj bližje željam je prav zadnji link od dice7. Kolkor vidim, ni nekaj hrana draga, alkohola pa itak ne pijem in ne kadim, tak da je meni čisto primerno. Zdaj vsaj vem kakšna je minimalna cena, pod katero bi lahko šel tja delat.

Tribal ::

Bil tam lansko leto poleti v vročini in nikakor ne bi šel več tja. Pametno bi bilo, da bi najprej šel tja testno, saj je klima precej drugačna kot pri nas in je življenje težko v kolikor nimaš pisarniškega opravila. Cene v trgovini so sprejemljive, nekako 20-30% dražje. V kolikor greš v restavracijo jest si pa hitro ob precejšne vsote denarja (vsaj glede na slovenske plače). Kar se tiče materialnih stvari je pa vse poceni, saj nimajo davkov tako kot pri nas. Se splača nabavt kej tehnike katero lahko zbašeš v kovček. Alkohol je pa precej drag, v Dubaiu je 0.5l pivo okoli 8€.

Sami ::

V Dubai in Abu Dhabi grem skoraj vsako leto, cene naj te ne skrbijo....ješ in oblečeš se lahko ceneje kot v Sloveniji....moraš pa vedeti kje nakupovati oz. iskati cenejšo opcijo, večino pritegne recimo Dubai Mall in druga nakupovalna središča...kar se nakupovanja oblek tiče....kar seveda odpade. Če boš nekaj časa tam boš že našel kakšno ugodno stvar, malo moraš raziskovati. Veliko je Indijskih, Arabskih, Italijanskih, Ameriških,....itd. restavracij kjer lahko poceni in dobro ješ. Bi pa raje živel v Abu Dhabiju kot recimo v Dubaju, je bolj mirno.....Dubai je bolj razvrat.

Tiste 4 mesece poleti je pa res problem vročina, ampak se boš navadil in med 13-20 uro manj pogosto hodil ven, sicer je pa povsod AC (celo na BUS postajah in metroju).
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

gansta ::

pod 5 k€ mesecno se ti dol ne splaca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia je predstavila nove Lumie

Oddelek: Novice / Windows Mobile
3912057 (6465) nejcek74
»

potovanje v nemčijo z vlakom

Oddelek: Loža
102342 (1837) thramos
»

GlobalFoundries investira 10 milijard in prehaja na 14 nm in 20 nm

Oddelek: Novice / Ostale najave
249558 (7328) Tarzan
»

Delo na ladji - davek

Oddelek: Loža
183654 (3152) DoubleEm
»

Libijski uporniki zasegli ugasnjeno GSM omrežje

Oddelek: Novice / NWO
94804 (3698) Bistri007

Več podobnih tem