Forum » Operacijski sistemi » (win7) Nepravilno prikazan datum certifikata
(win7) Nepravilno prikazan datum certifikata
MrStein ::
https://netstik.sparkasse.si/
Če pogledamo podatke o certifikatu strežnika, pokaže Windows 7 napačno datum kreiranja (in tudi poteka):
Windows: 9. November 2015 2:00:00 (narobe)
Firefox: 9. November 2015 1:00:00 (9. November 2015 0:00:00 GMT) - prav
Gre sicer za zgolj eno uro narobe.
Ugotovil pa sem, ker sam pišem program, ki se ukvarja s temi datumi in mi ni bilo jasno, zakaj en kaže tako uro, drugi pa drugačno.
Lahko kdo v Win10 preveri, ali so vmes popravili?
Če pogledamo podatke o certifikatu strežnika, pokaže Windows 7 napačno datum kreiranja (in tudi poteka):
Windows: 9. November 2015 2:00:00 (narobe)
Firefox: 9. November 2015 1:00:00 (9. November 2015 0:00:00 GMT) - prav
Gre sicer za zgolj eno uro narobe.
Ugotovil pa sem, ker sam pišem program, ki se ukvarja s temi datumi in mi ni bilo jasno, zakaj en kaže tako uro, drugi pa drugačno.
Lahko kdo v Win10 preveri, ali so vmes popravili?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
V win8 in win10 je enako.
Motiti se je človeško.
SeMiNeSanja ::
Prehitro pisal...vidim, da imaš GMT navedeno
Možno, da Windows upošteva lokalni čas, pa moraš preračunat v GMT, da bi dobil isto kot v FF? Lokalni čas = GMT+1...
Pa novembra imaš še zimski čas? je še ta upoštevan za tisto dodatno uro?
Možno, da Windows upošteva lokalni čas, pa moraš preračunat v GMT, da bi dobil isto kot v FF? Lokalni čas = GMT+1...
Pa novembra imaš še zimski čas? je še ta upoštevan za tisto dodatno uro?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SeMiNeSanja ()
Miha 333 ::
Eden kaže čas v skladu s trenutnim časovnim pasom (poletni čas, GMT+2), drugi pa v skladu s časovnim pasom, ki velja ob tistem datumu (november - zimski čas, GMT+1). Ob datumu poteka, ko bomo dejansko v časovnem pasu, ki velja takrat, bosta oba kazala isto. Itak je relevanten GMT čas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi zaradi premika kazalcev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 47593 (34356) | nsa_ag3nt |
» | Google Authenticator kode ne delujejoOddelek: Mobilne tehnologije | 1054 (925) | RejZoR |
» | Danes ponoči prestopna sekunda (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20458 (17275) | BlueRunner |
» | Središče sveta že 125 let v GreenwichuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7281 (6541) | Azrael |
» | Zimski/letni časOddelek: Problemi človeštva | 4232 (3981) | BigWhale |