Forum » Loža » Kaj storiti, če te ustavi inšpektor in zahteva račun?
Kaj storiti, če te ustavi inšpektor in zahteva račun?
Temo vidijo: vsi
joze67 ::
Dosti mi je lovljenja kurjih tatov, ko se mimo FURSA, DURSA, NB, računskega sodišča, KPK in ostalih institucij, izgubi kar nekaj miljard € letno, tu pa se hebemo ali je oštir peljal kavico ali dve mimo davčne blagajne.
Da lahko izgubiš tistih par 10^9, jih moraš prej nekje nabrat, kajneda. To ni dvoličnost, to sta vhod in izhod tega sistema.
perci ::
Ful je izi nabijat o milijardah, ki so izpuhtele v tujino, precej težje pa to dokazati. Konkretnim ljudem. Se pa to dela, samo solatko, tega ne ve, ker so to davčne tajnosti.
Solatko pa bi to rešil tako, da se preneha z bojem proti sivi ekonomiji in tudi "malim" dovoli krasti. Mimogrede, v sivo ekonomijo niso vključeni samo mali.
No, problem solatkota je tudi, da blagajne, ki jih trži, niso več sposobne goljufati države - seveda je zaradi tega slabe volje.
Solatko pa bi to rešil tako, da se preneha z bojem proti sivi ekonomiji in tudi "malim" dovoli krasti. Mimogrede, v sivo ekonomijo niso vključeni samo mali.
No, problem solatkota je tudi, da blagajne, ki jih trži, niso več sposobne goljufati države - seveda je zaradi tega slabe volje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
solatko ::
perci - Taka trditev bi držala vodo 50 let nazaj, ob vsej tehnologiji, mi ne prodajat bučk, da se ne da ugotoviti čisto za vsak €, ki je bil enkrat na banki, kam je šel.
Slučajno niso moj problem blagajne, ki jih ne tržim pa tudi slabe volje nisem, ker so to stvari, na katere ne morem uplivat.
Lahko pa se grem državlansko nepokorščino in enostavno računov ne jemljem, če jih kdo rabi, naj jih vzame na blagajni, kjer sem plačal.
Če pogledaš teme izpred desetletja in več, boš videl, da sem takrat opozarjal na to, da nam ob prihvatizaciji družbenega premoženja, grozi velika brezposelnost, velika revščina večine prebivalstva in prazna državna blagajna.
Takrat sem dobival odgovore, da sem rdeč, da mi paše nikogaršnja lastnina in podobne floskule. Izkazalo se je, da sem imel še kako hudičevo prav, vendar vplivati na to, nisem mogel.
Tudi takrat se ni moglo nikomur nič dokazati in tudi takrat, so nekateri na veliko lovili kurje tatove, zmikavte podjetij pa nosili po rokah, kot nosilce razvoja SLO.
Pokazalo se je, da v SLO enostavno ne premoremo pameti in predvsem poštenja za premik v višjo družbo, sedaj pa ta BMK država poziva državljane, naj za njo igrajo finančno policijo.
Naj raje nekdo odgovarja za ukinitev SDK, slab nadzor prihvatizacije in še slabši nadzor bank.
Slučajno niso moj problem blagajne, ki jih ne tržim pa tudi slabe volje nisem, ker so to stvari, na katere ne morem uplivat.
Lahko pa se grem državlansko nepokorščino in enostavno računov ne jemljem, če jih kdo rabi, naj jih vzame na blagajni, kjer sem plačal.
Če pogledaš teme izpred desetletja in več, boš videl, da sem takrat opozarjal na to, da nam ob prihvatizaciji družbenega premoženja, grozi velika brezposelnost, velika revščina večine prebivalstva in prazna državna blagajna.
Takrat sem dobival odgovore, da sem rdeč, da mi paše nikogaršnja lastnina in podobne floskule. Izkazalo se je, da sem imel še kako hudičevo prav, vendar vplivati na to, nisem mogel.
Tudi takrat se ni moglo nikomur nič dokazati in tudi takrat, so nekateri na veliko lovili kurje tatove, zmikavte podjetij pa nosili po rokah, kot nosilce razvoja SLO.
Pokazalo se je, da v SLO enostavno ne premoremo pameti in predvsem poštenja za premik v višjo družbo, sedaj pa ta BMK država poziva državljane, naj za njo igrajo finančno policijo.
Naj raje nekdo odgovarja za ukinitev SDK, slab nadzor prihvatizacije in še slabši nadzor bank.
Delo krepa človeka
Furbo ::
Vedno bo precej zagovarnikov vseh teh pritiskov, navadno je najbolj ogorčen prav folk na raznih dokladah, ki jim seveda ustreza viseti na državni dojki.
Kot je lepo rekel en uspešen, v Sloveniji ti odpustijo marsikaj, samo uspeha ne.
In kaj je lepšega kot vedeti, da en uspešen poslovnež, ki mu zavidaš tisti avto, plačuje lepe denarce, da ti doma visiš na kavču?
Kot je lepo rekel en uspešen, v Sloveniji ti odpustijo marsikaj, samo uspeha ne.
In kaj je lepšega kot vedeti, da en uspešen poslovnež, ki mu zavidaš tisti avto, plačuje lepe denarce, da ti doma visiš na kavču?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Mare2 ::
Gre zgolj za šimfanje sistema človečkov, ki še niso našli samega sebe.
Psihološke težave posameznikov in vzeti račun ali ne, izdati račun ali ne, to je stvar poglobljene razprave. :)
Psihološke težave posameznikov in vzeti račun ali ne, izdati račun ali ne, to je stvar poglobljene razprave. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Matako ::
Pa si en tak inšpektor upa na burek? Bodo vlekli slamico, kdo bo šel?
Da mu ne dali ponudbe, ki je ne bo mogel zavrniti.
Da mu ne dali ponudbe, ki je ne bo mogel zavrniti.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Invictus ::
Z ukinitvijo gotovine, bi odpadla vsa siva ekonomija, preko plastike je vse sledljivo.
Bolj kot davčne blagajne pa me zanima, kdaj bo FURS našel odtečene miljarde € v tujino, če bi pol dobili nazaj, nebi bilo krize.
Račune sem prej več ali manj jemal, sedaj pa jih iz principa ne jemljem. Dosti mi je lovljenja kurjih tatov, ko se mimo FURSA, DURSA, NB, računskega sodišča, KPK in ostalih institucij, izgubi kar nekaj miljard € letno, tu pa se hebemo ali je oštir peljal kavico ali dve mimo davčne blagajne.
Dvoličnost par exelense.
Tisti "kao" milijarde v davčnih oazah so stvar preiskav in ne tekočih zadev FURSa. S tem se ukvarja policija in tožilstvo.
Ampak slovenski "modus operandi" je nategovanje države. Vsi vsakega. Potem se pa raja čudi, zakaj so nizke plače in zakaj vodilni niso zgled. zakaj bi pa bili, saj jih večina prihaja iz raje, samo zdaj so prišli k večjemu kupu denarja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
solatko: Seveda se da ugotoviti, kam so šli denarji - in to se je ugotovilo. Ni pa vsako nakazilo v davčno oazo že kar samo po sebi nezakonito. Ponavadi so zadaj take in take pogodbe, ki jih je treba najprej pred vsemi instancami razsut, če se hočeš iti kakšne pametne postopke. Skratka, ti lahko lapaš o x milijardah, inšpekcijske službe morajo pa za uspeh narediti še kaj več kot to.
Je pa dejstvo nekaj drugega. Kaj ti pomaga denar v davčnih oazah, če ga potem v Sloveniji ne moreš zapraviti? In ker FURS to gleda (porabo), se zdej precej ljudi trese in je slabe volje. In to je fajn.
Je pa dejstvo nekaj drugega. Kaj ti pomaga denar v davčnih oazah, če ga potem v Sloveniji ne moreš zapraviti? In ker FURS to gleda (porabo), se zdej precej ljudi trese in je slabe volje. In to je fajn.
Moraš biti pa res kreten, da naprej spraviš denar v davčno oazo, pol ga pa nakažeš na osebni račun v Sloveniji. Čeprav so na ta način nekaj posameznikov tudi dobili.
Isto si kreten, če kupuješ nekaj za velike zneske v Sloveniji. Pa čeprav s tujo kreditno kartico. Spet zabeleženo.
Sicer pa, zakaj bi denar iz off-shore firm zapravljal v Sloveniji? Greš pač čez mejo in trošiš tam ... Če si pobral dovolj denarja, potem v Sloveniji sploh ni možnosti zapraviti ta denar. Gre pač za tipično slovensko omejeno razmišljanje da bo Slovenec tudi ukraden/odtujen denar zapravljal samo v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Moraš biti pa res kreten, da naprej spraviš denar v davčno oazo, pol ga pa nakažeš na osebni račun v Sloveniji.
Sej jih tut s kovčki z gotovino nosijo. Ampak potem ga je treba porabit. Pa skrivat je treba, da imaš toliko gotovine, da te kdo ne oropa. Pridejo problemi s tem, večini folka se pa ne da cel lajf skrivat. Ni prijetno.
Isto si kreten, če kupuješ nekaj za velike zneske v Sloveniji.Ja, ampak...če hočeš živet s SLO, je fajn stanovanje kupit tu. Uvozi se jih ne da. Tudi bazen ti nič ne pomaga v Avstriji, če živiš v SLO. Rolex si pa lahko kupiš tam, to je res. Ampak nosil ga boš pa SLO, kjer bo viden.
Sicer pa, zakaj bi denar iz off-shore firm zapravljal v Sloveniji? Greš pač čez mejo in trošiš tam ... Če si pobral dovolj denarja, potem v Sloveniji sploh ni možnosti zapraviti ta denar. Gre pač za tipično slovensko omejeno razmišljanje da bo Slovenec tudi ukraden/odtujen denar zapravljal samo v Sloveniji.
Jao, nismo vsi enaki. Eni radi zapravljajo tu. In nihče ni rekel "samo", to si ti dodal.
Poleg tega, kot sem že rekel, ne gre samo za to, kje kupuješ. Gre tudi za to, kaj imaš in kje si dobil denar, da si to kupil. Če FURS vidi, da voziš Lexusa in nosiš Patek Phillipa, te bodo vprašali, kje si to dobil oz. kje si dobil denar za to. Ne rabiš iskat po izpiskih kreditnih kartic, samo vprašaš od kje ti denar za to. Kraj nakupa v bistvu ni relevanten. Večina ljudi pa rada potem te stvari, ki jih kupijo v tujini, uporabljajo pri nas. Ostali se pa izselijo. Zakaj misliš, da je včasih pol države švercalo iz Avstrije? Zakaj niso kar v Avstriji uporabili tistih videorekorderjev in kave?
Uporaba gotovine je v Sloveniji dokaj smiselna tudi zato, ker ima do (različno točnih) podatkov o transakcijah na vaših bančnih računih dostop pisana druščina inšpektorjev in manj znanih pisarniških marginalcev. Kateri in kaj točno... pa kdo se bo s tem ukvaral, uporabiš keš pa je.
Nekaj na to temo je bil recimo tudi članek
http://www.finance.si/8840568/Kdo-vse-l...
... pa še oni niso znali našteti vseh, kljub obetavnemu naslovu.
Nekaj na to temo je bil recimo tudi članek
http://www.finance.si/8840568/Kdo-vse-l...
... pa še oni niso znali našteti vseh, kljub obetavnemu naslovu.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Gotovina v majhnih zneskih ja, pri velikih zneskih se mora pa poročati uradu za pranje denarja. Vsi, ne samo banke.
In koliko jih vidiš? Inšpektorjev, ki bi na ulici spraševali ljudi?
Pravzaprav davčna dobi tiste male ribe, ki nimajo pojma o zakonodaji. Ostali so plačali računovodjem in odvetnikom, pa so na varnem.
Gre tudi za to, kaj imaš in kje si dobil denar, da si to kupil. Če FURS vidi, da voziš Lexusa in nosiš Patek Phillipa, te bodo vprašali, kje si to dobil oz. kje si dobil denar za to.
Pravzaprav davčna dobi tiste male ribe, ki nimajo pojma o zakonodaji. Ostali so plačali računovodjem in odvetnikom, pa so na varnem.
Zgodovina sprememb…
perci - In čez 50 let bomo zvedli, kateri in koliko zmikavtov velikega kalibra, se nahaja vsaj v Puščavi, če ne v kakšni bolj zagamani kletki.
Do takrat pa lovimo kurje tatove in se naslajajmo na novinarskih zgodbicah o ukradenih Knor jušnih kockah in čokoladkah.
Kdo bi razumel, zakaj imamo in plačujemo silne organe pregona in izvršilne oblasti.
Do takrat pa lovimo kurje tatove in se naslajajmo na novinarskih zgodbicah o ukradenih Knor jušnih kockah in čokoladkah.
Kdo bi razumel, zakaj imamo in plačujemo silne organe pregona in izvršilne oblasti.
Delo krepa človeka
Gotovina v majhnih zneskih ja, pri velikih zneskih se mora pa poročati uradu za pranje denarja. Vsi, ne samo banke.
Gre tudi za to, kaj imaš in kje si dobil denar, da si to kupil. Če FURS vidi, da voziš Lexusa in nosiš Patek Phillipa, te bodo vprašali, kje si to dobil oz. kje si dobil denar za to.
1. Za lexusa mi ni treba iti na ulico, ker obstaja register za te zadeve
2. Za bazen tudi ne, ker se zadeve vidi iz ortofoto posnetkov
3. za ure pridobiš podatke od zlatarjev, urarjev...
4. še x ostalih podatkov se da dobiti iz registrov in ni treba hoditi na teren
5. prijave vestnih sodržavljanov
6. se gre tudi na teren po infromacije, vendar usmerjeno (ne kar random po ljubljanski Čopovi), sploh pa ne v uniformah in opasani s pištolami, samo zato, da bi jih Invictus lahko opazil
Glede tega, da se FURS ukvarja samo z majhnimi ribami, pa se vidi, da več kot očitno nimaš pojma o čem govoriš. Projekt "Prijava premoženja" je v polnem zamahu in bogata "elita" se precej trese. In najlepše je to, da so tovrstne inšpekcijske odločbe potrjene do Vrhovnega sodišča, tako da je sodna praksa vzpostavljena.
Glede tega, da se FURS ukvarja samo z majhnimi ribami, pa se vidi, da več kot očitno nimaš pojma o čem govoriš. Projekt "Prijava premoženja" je v polnem zamahu in bogata "elita" se precej trese. In najlepše je to, da so tovrstne inšpekcijske odločbe potrjene do Vrhovnega sodišča, tako da je sodna praksa vzpostavljena.
To je vse lepo in prav, ampak tisti, ki znajo, so že zdavnaj vsaj na Cipru .
Če ne še kje drugje.
Pustimo te bogataše, ki so tako zabiti, da kljub celemu kupu neplačanih davkov še vedno vztrajajo kot slovenski davčni rezidenti ... Te bo FURS z lahkoto polovil. Prej ali slej.
Mr.B ::
A nej praksa ta, da Mora Furs dokazat da nisi mogel zasluzit...in be kit pro nemcih Ko tej pozvonijo in recejo vi pa nimate dohodkov za ta avto.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ne. Furs mora dokazati, da imaš ti hišo, avto, vrednostne papirje,...ti pa moraš dokazati od kje ti denar.
Ti izhajaš iz sebe, ki se ti ni problem preselit za cel lajf v tujino. Večina ljudi ni pripravljenih na to, želijo ostati blizu rodni grudi. Ja, šur, grejo za 1 mesec na Palau ali Maldive, morda zimo prekinejo na Filipinih, ampak srce kliče nazaj.
Pustimo te bogataše, ki so tako zabiti, da kljub celemu kupu neplačanih davkov še vedno vztrajajo kot slovenski davčni rezidenti ... Te bo FURS z lahkoto polovil. Prej ali slej.
Ti izhajaš iz sebe, ki se ti ni problem preselit za cel lajf v tujino. Večina ljudi ni pripravljenih na to, želijo ostati blizu rodni grudi. Ja, šur, grejo za 1 mesec na Palau ali Maldive, morda zimo prekinejo na Filipinih, ampak srce kliče nazaj.
Zgodovina sprememb…
Potem smo pa srečna država, ker imamo same poštene bogataše, saj niti enega nisem zasledil v ustanovi, ki je namenjena lumpom. Od kje toliko novih vozil, ranga 100k+ v njih pa 20-25 letniki, ki niti pod slučajno niso mogli pošteno zaslužit za tak avto, pa tudi za vzdrževanje ne. Vsi so registrirani v SLO, vi pa imate dostop do registracij, pa še za nobenega nisem slišal, da bi ga dacarji vprašal od kje mu premoženje (saj nimajo samo avtomobila, imajo tudi polne žepe denarja, lepa stanovanja ali hiše,.........).
Daj perci malo manj nakladaj, kako ste dacarji oh in sploh. Seveda kurji tatovi vam pa gredo na živce.
Daj perci malo manj nakladaj, kako ste dacarji oh in sploh. Seveda kurji tatovi vam pa gredo na živce.
Delo krepa človeka
Težko, ker gre za večinoma ljudi brez uradne zaposlitve, široke fante, postrižene na balin, s čudnim naglasom.
Večinoma izgledajo, kot bodyguard-i mafijskih mogotcev.
Večinoma izgledajo, kot bodyguard-i mafijskih mogotcev.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
solatko, iz kurjih tatov nastanejo tavelki lopovi. Al misliš, da so prej celo življenje pošteni, potem pa jih temna stran sile kar naenkrat premaga šele, ko so na vrhu?
Ostalih tvojih nebuloz pa ne mislim komentirat, ker se itak na deleč vidi, da stresaš neumnosti.
Ostalih tvojih nebuloz pa ne mislim komentirat, ker se itak na deleč vidi, da stresaš neumnosti.
Sami so si krivi. Ali pa res butasti, ker jih bo FURS prej ali slej pohopsal.
Sam še iz politike mora priti kaka zahteva po kakem trigerju nad bazami, ki bo znal narediti korelacijo med premoženjem cele družine in dohodki le te.
Je bil enkrat podoben softver že napisan za iskanje podjetij, ki utajujejo davke, pa so ga na zahtevo politike izklopili po 14 dneh. Je preveč našel .
Zgodovina sprememb…
perci - Po navadi prilika dela tatu in ni rečeno, da bo kurji tat, kadarkoli imel priliko, da postane velik zmikavt. Politika in zakonodaja, predvsem pa nadzorni organi, dovoljujejo določenim osebkom, pridobivanje premoženja, preko vsake mere.
Ne ti men o nebulozah, saj sem živ, znam razmišljat in imam oči, katerih izgleda naši organi pregona ne premorejo ali pa so določeni sloji prebivalstva, iz takega ali drugačnega razloga, nedotakljivi.
Poznam kar nekaj podjetnikov, ki so pošteno obogateli, če prav jim je davkarija gledala pod prste za vsak cent, poznam pa tudi nekaj bogatašev, za katere vem, da v življenju niso nikoli delali nič pametnega, so pa bili pri koritu, ko je bilo še dovolj možnosti, za lumparije.
Ne ti men o nebulozah, saj sem živ, znam razmišljat in imam oči, katerih izgleda naši organi pregona ne premorejo ali pa so določeni sloji prebivalstva, iz takega ali drugačnega razloga, nedotakljivi.
Poznam kar nekaj podjetnikov, ki so pošteno obogateli, če prav jim je davkarija gledala pod prste za vsak cent, poznam pa tudi nekaj bogatašev, za katere vem, da v življenju niso nikoli delali nič pametnega, so pa bili pri koritu, ko je bilo še dovolj možnosti, za lumparije.
Delo krepa človeka
MrStein ::
Zdaj ko je razburjenje mimo, me zanima, koliko kazni je bilo izrečeno iz tega naslova?
Je kje kaka statistika?
Kaki članek?
Je kje kaka statistika?
Kaki članek?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Po mojem ne kaj dosti, sem veliko na blagajnah, pa teh strašnih inšpektorjev še nisem videl.
Delo krepa človeka
Torej veliko hrupa za nič?
Slotek pa 7 strani vroče debate.
Slotek pa 7 strani vroče debate.
Motiti se je človeško.
A ti bi rad, da bi bilo čim več kazni? Je bilo večkrat povedano, da to ne bo fokus inšpektrojev (potrošniki) ampak nekateri so morali bit pametni.
Mimogrede, na edavkih je sedaj na voljo servis za pregledovanje računov, posredovanih v potrditev.
Pa tudi pregledovanje računov, ki ste jih poskenirali z appom.
Mimogrede, na edavkih je sedaj na voljo servis za pregledovanje računov, posredovanih v potrditev.
Pa tudi pregledovanje računov, ki ste jih poskenirali z appom.
Zgodovina sprememb…
A ti bi rad, da bi bilo čim več kazni?
Jaz? Kako sem naenkrat jaz v fokusu?
Tema je o zakonih in njihovemu (ne)izvajanju.
Motiti se je človeško.
Tema je o zakonih in njihovemu (ne)izvajanju.
He he. :) Saj bo bolje. A ti "vzameš račun"?
Ne razumem problema.
--> Veliko hrupa za nič.
Vlada (ki ni zastonj) je naredila zakon, ki nima smisla, je v praksi neizvedljiv, in je povzročil zgolj (nepotrebne) stroške.
Ampak, hej, nek' se vidi razkoš...
Motiti se je človeško.
No koliko se je dodatnih davkov nateklo zaradi vpeljave davčnih blagajn ? In kot kaže je plus zaradi dobrega stanja Nemčije, in ne dobrega dela lol.
Kar malo mi je žal, da še nisem srečal inšpektorja. Imam pripravljenih kar nekaj trolanj v glavo zanj. Ampak kolikor sem spraševal okrog, ga še nihče ni srečal. Sploh obstajajo?
/\/\.K.
Boljše vprašanje bi bilo, koliko firm se je zaradi obvez, zaprlo.
Firm verjetno ne kaj dosti, je pa kar precej _prodaje_ za gotovino prenehalo - recimo v raznih industrijskih prodajalnah ipd. Čeprav te so predvsem razni manjši proizvajalci in zastopniki zapirali že prej, ker je bilo pri nas vedno več gnjavaže kot koristi - škoda. Dosti je tudi nepotrebnih dram s prodajo na raznih dogodkih in sejmih in še kaj.
Skratka.. veliko drame za nič. Ta zakon si zasluži šus v glavo zaradi slabega ROI.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
St235 ::
No koliko se je dodatnih davkov nateklo zaradi vpeljave davčnih blagajn ? In kot kaže je plus zaradi dobrega stanja Nemčije, in ne dobrega dela lol.
http://www.zurnal24.si/ucinki-davcnih-b...
Definitivno, gostinci prodali za 20% več kav na račun dobrega gospodarskega stanja v nemčiji.
Je FURS že dvakrat objavil rezultate, trimesečne in polletne. Od oka slabih 40 mio v polletju. Z upoštevanjem korekcije na račun povečanja domače potrošnje.
Boljše vprašanje bi bilo, koliko firm se je zaradi obvez, zaprlo.
Samo tiste, ki že do sedaj niso poslovali v skladu z zakonom in bi jih davčne blagajne zjebale. Sicer pa se je odprlo bistveno več novih subjektov kot se je zaprlo starih. Ob taki izjemni solatkasti logiki, bi človek lahko celo argumentiral, da davčne blagajne spodbujajo registracijo podjetij?
Zgodovina sprememb…
Tistih 40mio je verjetno samo posledica dragih nakupov davčnih blagajn, ne pa kako povečanje.
Kakorkoli že, vsak 'učinek' hitro spremenijo v negativen, ko spet vržejo denar za kako neumnost.
Konkretno, ko so kao dobili teh 37,6 od davčnih blagajn (kar ni dokazano), so še enkrat toliko vrgli stran.
http://www.finance.si/8848109
Konkretno, ko so kao dobili teh 37,6 od davčnih blagajn (kar ni dokazano), so še enkrat toliko vrgli stran.
http://www.finance.si/8848109
No kot smo že ugotovili, je izplen davčnih balagajen ničen in če bi DURS dejansko delal, in ne mutil megro, bi il izkopiček bistveno višji...
Lahko pa povprašate v anketi, koliko lokalnih mosjtrov, vam je zarad davnih blagajan izstavilo račun...
Lahko pa povprašate v anketi, koliko lokalnih mosjtrov, vam je zarad davnih blagajan izstavilo račun...
Kakorkoli že, vsak 'učinek' hitro spremenijo v negativen, ko spet vržejo denar za kako neumnost.Ja nič, najboljš, da se izseliš? Ali misliš, da s takim pavšaliziranjem po forumu, kaj prispevaš k izboljšanju učinkovitosti javne porabe? Imaš supervizor, pa naredi malo konsktruktivne kritike, da te vidim.
No kot smo že ugotovili, je izplen davčnih balagajen ničenKaj si ti ugotovil (zanimivo, da sam sebe vikaš) v resnici nikogar ne zanima
Zgodovina sprememb…
Kot jaz vidim iz lastnih izkušenj, tisti ki so že prej dajali račune, so jih tudi potem, tisti, ki prej niso, pa zdaj tudi ne.
(ni pa to neki vzorec, jasno)
(ni pa to neki vzorec, jasno)
Motiti se je človeško.
perci - Saj ne pravim nič, ste odlični lovci na kurje tatove, velike ribe pa so vam nekontrolirano odnesle kar nekaj miljard €, pa še do podatkov ne morete.
Edina dobra stran davčnih blagajn (glede na to, da so bile že prejšnje take, da se ni dalo brisat računov) je področje zaposlovanja na črno, vse ostalo je napram ostalim odvodom denarja v SLO, blažev žegen.
Edina dobra stran davčnih blagajn (glede na to, da so bile že prejšnje take, da se ni dalo brisat računov) je področje zaposlovanja na črno, vse ostalo je napram ostalim odvodom denarja v SLO, blažev žegen.
Delo krepa človeka
[D]emon ::
Kar malo mi je žal, da še nisem srečal inšpektorja. Imam pripravljenih kar nekaj trolanj v glavo zanj. Ampak kolikor sem spraševal okrog, ga še nihče ni srečal. Sploh obstajajo?
A vedno jebes v glavo folk, ki samo opravlja svoje delo ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
A vedno jebes v glavo folk, ki samo opravlja svoje delo ?
Matako bi ga rad srečal, ker odslej vedno "jemlje račun". :)
Mehmed ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FURS Preveri račun (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 175467 (59717) | PINki |
» | Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24895 (9259) | Kosek1 |
» | Ima FURS prav? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12582 (9475) | AndrejO |
⊘ | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Programska oprema | 80090 (71154) | Mavrik |
» | bar/gostilna možno plačilo edino in samo z gotovino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17560 (15339) | Pithlit |