Forum » Omrežja in internet » Kako preprečiti vsem programom dostop do interneta le brskalniku ne?
Kako preprečiti vsem programom dostop do interneta le brskalniku ne?
urli ::
Omejili so mi instant internet na 64/64kb in do nedavnega sem mislil, da je zadeva povsem neuporabna, pa ni tako. Sem dal kartico v telefon in še kar odpira strani. Težava je le na računalniku. Tam pa skoraj ni šans, da karkoli odprem. Po moje zato, ker v ozadju veliko programov uporablja internet in takoj zabumfajo linijo? Ne vidim drugega razloga zakaj bi mi drugače net na telefonu še delal sprejemljivo, na računalniku je pa zadeva povsem neuporabna. Verjetno bi lahko v požarnem zidi za vsak program posebej omejil dostop ampak je to res zamudno. Se da kako na hitro omejiti internet vsem aplikacijam (programom in os), le firefox bi imel dovoljenje?
Highlag ::
Ustrezno nastavljen Firewall.
Samo kar se sistema tiče bo bolj težko, sploh če imaš kakšne W10.
Samo kar se sistema tiče bo bolj težko, sploh če imaš kakšne W10.
Never trust a computer you can't throw out a window
AC_DC ::
fosil ::
Tudi jaz bi priporočal comodo, lahko omejiš dostop tudi sistemskim storitvam.
Moraš pa vedet eno stvar, na telefonu se ti pogosto naložijo mobilne strani, ki prenesejo manj podatkov.
V brskalniku na računalniku bi bilo dobro vsaj naložit adblock, pa izklopit flash.
Moraš pa vedet eno stvar, na telefonu se ti pogosto naložijo mobilne strani, ki prenesejo manj podatkov.
V brskalniku na računalniku bi bilo dobro vsaj naložit adblock, pa izklopit flash.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 650118 (7655) | Domini tm |
» | Telefoni ubijejo WiFiOddelek: Omrežja in internet | 2107 (1495) | imagodei |
» | Odkritih več tisoč vohunskih aplikacij za AndroidOddelek: Novice / Android | 13967 (10346) | shadeX |
» | WannaCry okuževal večinoma Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 24821 (20218) | SeMiNeSanja |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131789 (21276) | Qushaak |