» »

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Temo vidijo: vsi
««
33 / 63
»»

jype ::

Jaz bom od zdaj naprej nosil burko. Jebeš fašiste.

Shegevara ::

v evropi bo še vsaj nekaj desetletij verjetno dovoljeno, da boš 'zlorabljal' (odvisno koga sprašuješ) določena verska oblačila določenih verskih skupin, zato, ker takšna dejanja ne prizadenejo dovoljšnega odstotka ljudi na njihovo reakcijo. Hudič je samo v tem, da se trenutno manjšinski odstotek ljudi, ki jih nekaj takega moti povečuje, na račun vse več evropskih fašistov, predvsem pa vse več fašistov drugih kultur.

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha ::

jype je izjavil:

Jaz bom od zdaj naprej nosil burko. Jebeš fašiste.

Ni treba, saj si itak burkač! :D

vostok_1 ::

jype je izjavil:

thramos> Zato si ne bil upal trdit, da je prepoved res pravi način. Se mi pa zdi prav, da se opozarja na ta vidik nasilja nad ženskami. Še posebej v svetu "progresivne levice".

S tem se strinjam. IMO je treba vsaki ženski razložit, da sme, če res želi - če ne želi, potem ji pa ni treba.


Zavedaj se, da islamisti prosperirajo na liberalni zemlji. Vrjemi, puška je vedno premagala plemenite namene. Razen če so slednji imeli večjo puško, seveda.

thramos ::

Bryn je izjavil:

Super, če stroka tole potrdi in dokaže, da našteto drži in da bo prepoved burk v veliki meri spremenila zdravje in vobče dobro, sem potem za stvar.


No vidš, sej se strinjava. Če stroka pokaže, da pozitivni vidiki odtehtajo slabe in da se ženske zanje odločajo prostovoljno in ne kot posledica vseživljenskega pranja možganov okolice in verske organizacije, bom tudi jaz spremenil mnenje.

maco-maco ::

Samo bistvo bo pa še vedno (poleg tega seveda, da s tem nikor ne ogrožajo in bi morale biti burke dovoljene): Te ženske niso zatirane, ker nosijo burke, ampak nosijo burke, ker so zatirane. Če jim prepoveš burke, jih še bolj izoliraš, saj ne bodo smele v javnost.
Še enkrat: Treba se je borit proti zavrtemu islamu, ne pa proti burkam. Burke bodo tako postale zgolj možnost, od muslimanskih žensk pa bo odvisno, kaj si bodo nadele.
Kaj?

morbo ::

maco-maco je izjavil:

Treba se je borit proti zavrtemu islamu, ne pa proti burkam.

Kako si ti predstavljaš boj proti zavrtemu islamu, tako da obenem nudiš fundamentalistom vse možnosti da pri nas še naprej furajo svoj zavrti fundamentalizem?

maco-maco ::

Tako da za nošenje neke obleke prideš iz zapovedi do prepovedi sigurno ne. Saj si sam prej dal nekaj namigov, kaj je vse pri psiho islamu narobe. Npr. prisilne poroke, kamenjanje in najbrž še veliko zadev, ki so pri nas prepovedane z razlogom. Nekatere pa najbrž tudi zapovedane.
Kaj?

morbo ::

Bah, s tem ko pustiš da fundamentalisti lahko vsiljujejo burke / nikab, zgolj omogočiš naslednjo stopnjo. Recimo to da žensk v burkah ne sme ustavljat in identitete preverjat (moški) policaj. V islamskih teokracijah lahko identiteto ženske potrdi spremljajoči moški lastnik, zato v KSA recimo ženske sploh nimajo in ne rabijo osebnih dokumentov.

Potem bodo regresivni levaki verjetno zahtevali posebne šeriatsko-kompatibilne organe, ki bodo obstajali da zadovoljujejo potrebe special snowflake muslimanov. Vse to skupaj potem pripelje do komičnih situacij nekompatibilnosti z zahodnimi demokracijami in do kapitulacije sekularne države.

Je bolje v kali zatreti idejo o burkah in ostalih pustih maskah, ki zakrivajo identiteto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

maco-maco ::

Kaj v KSA smejo pa ne, jaz ne vem. Pri nas imamo svoje zakone.

Glede burk lahko pri nas spišemo naprimer to: ''Prepovedano je obvezno nošenje burk.''. Ker se pa to sliši čudno, je najbrž pravilno ''Nihče ne sme biti prisiljen v nošenje burke.''. To je tud čudn.

Grem raje spat, mogoče se kaj spomnim.
Kaj?

jype ::

vostok_1> Zavedaj se, da islamisti prosperirajo na liberalni zemlji.

Na liberalni zemlji vsak prosperira.

morbo> Je bolje v kali zatreti idejo o burkah in ostalih pustih maskah, ki zakrivajo identiteto.

Ne, ni. Verjamem, da je desničarjem stalinizem všeč, meni pa ni.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: AC_DC ()

maco-maco ::

Spanje ni pomagalo. Sanjal sem o Butalcih. Nimam idej, zato se umikam iz te teme.

To je bilo tiste dni, ko je Turek, krivoverna ta nesnaga, strašil po deželi in robil živino in mladino. Pa so se zbali tudi v Butalah, da ne pride se nad nje, in so imeli vzroka, da se boje, kajti so bill ponosni na svoje krave in junice. Pa so moževali in sklenili, da se brez boja ne udajo. Nego da na cesti, ki jim pelje v staroslavne Butale, postavijo napis: ''Turkom prepovedana pot!''

Se je oglasil glas: ''Ne bodimo zajci!'' Napišimo: ''Strogo prepovedana pot!''

Pa je navdušeno obveljolo županovo, da s Turkom nič usmiljenja in se naj zapiše: ''Najstrožje prepovedana pot.'' Toda je v Butalah dan le podnevi, ponoči pa je tema, in se je bilo po pravici bati, da bo Turek prišel ponoči in ne bo videl neustrašene prepovedi. Pa so izbrali čuvaja in mu dali helebardo ali sulico, da bo ponoči stražil, in če bi se zgodilo in bi nenadoma pritisnil Turek, krivoverna ta nesnaga, naj ga brez usmiljenja ustavi. Če Turek ne bi ubogal, naj pa pri tej priči zbudi župana in može, da bodo storili svojo dolžnost.

Pa se je zgodilo, da je čuvaja sredi noči zavilo v trebuhu. Stopil je v kraj, da se olajša. Helebardo je zasadil v tla in lepo počenil. Ondi pa so rasle robide in ko je hotel vstati, so se mu zapele v hlače. Pa je v smrtnem strahu zarjul: ''Jojata, ojojata! Turek me drži! Pomagajte, pomagajte!''

Župan in možje so slišali divje kričanje, pa so planili kvišku in se hiteli posvetovat. In so sklenili, da sedajle ni časa za posvet in za sklepe. Nego so kar zbežali v hrib. V hribu so čakali dne. In ko je napočil dan in ni bilo od Turka ne duha ne sluha, so sklenili, napis da je dober, napis da ostane, robide pa da se morajo iztrebiti in požgati.
Kaj?

morbo ::

jype je izjavil:

Ne, ni. Verjamem, da je desničarjem stalinizem všeč, meni pa ni.

Šur habibi... Vseeno nimaš predloga kako bo v EU policaj preveril identiteto ženske v burki, brez da bi jo slekel.

Bryn ::

morbo je izjavil:

Recimo to da žensk v burkah ne sme ustavljat in identitete preverjat (moški) policaj. V islamskih teokracijah lahko identiteto ženske potrdi spremljajoči moški lastnik, zato v KSA recimo ženske sploh nimajo in ne rabijo osebnih dokumentov.


Zakaj bi to rekli? Iste pravice in dolžnosti, kot ostali prebivalci Slovenije. Ker pač nismo v KSA, morajo imeti osebni dokument s seboj in pokazati obraz. Če nočejo, potem pa isti postopek, kot če slovenec noče pokazat obraza pri legitimaciji. Vmes pa lahko nosijo burko, če to pač že po vsej sili hočejo.

jype ::

morbo> Šur habibi... Vseeno nimaš predloga kako bo v EU policaj preveril identiteto ženske v burki, brez da bi jo slekel.

Kakšna bedasta laž. Stalinistična propaganda? Vsekakor.

morbo ::

Sleči burko / nikab vpričo tujcev je prepovedano. V Saudski arabiji to ne predstavlja problema, ker je ženska lastnina moškega in lahko spremljajoči lastnik potrdi identiteto. Na zahodu je to malo bolj problematično, ker nismo več v srednjem veku.

jype ::

morbo> Sleči burko / nikab vpričo tujcev je prepovedano.

URL na zakon, prosim.

morbo ::

"The modern Salafi movement (with the only exception of Muhammad Nasiruddin al-Albani) state that it is obligatory for a woman to cover her entire body when in public or in presence of non-mahram men.[18][19] Some interpretations say that a veil is not compulsory in front of blind, asexual or gay men.[20][21][22]"

Niq%C4%81b @ Wikipedia

Torej le policaj iz Village People bi lahko preveril identiteto fundamentalistične sunitske ženske.

---
In še lep primer regresivne levice, ki rada klečeplazi pred islamskimi fundamentalisti:

Woman at heart of niqab debate becomes Canadian citizen

Muslimanka ni hotela sneti maske niti za trenutek prisege za pridobitev kanadskega državljanstva.

jype ::

URL na zakon. S tem mislim na uradni list.

morbo> Muslimanka ni hotela sneti maske niti za trenutek prisege za pridobitev kanadskega državljanstva.

URL na zakon, ki pravi, da bi jo morala.

Bryn ::

jype je izjavil:

morbo> Sleči burko / nikab vpričo tujcev je prepovedano.

URL na zakon, prosim.


Ve kdo, kakšen je postopek, če me recimo ustavi policaj, jaz imam zakrit obraz, in se nočem odkrit?

jype ::

Bryn> Ve kdo, kakšen je postopek, če me recimo ustavi policaj, jaz imam zakrit obraz, in se nočem odkrit?

ZNPPol je jasen:

41. člen

(načini ugotavljanja identitete)

(1) Policisti ugotavljajo identiteto osebe tako, da osebo na primeren način ustavijo in ji pojasnijo razlog ustavitve ter nato zahtevajo izročitev javne listine z njeno fotografijo, ki jo je izdal državni organ, da listino pogledajo ter primerjajo in preverijo podatke v ustreznih evidencah.

(2) Če je oseba zakrita ali zamaskirana, smejo policisti zahtevati, da se odkrije, zato da lahko nedvomno ugotovijo njeno identiteto.

(3) Če policisti dvomijo o pristnosti javne listine ali je oseba nima ali identitete ni možno z gotovostjo ugotoviti, smejo ugotavljati identiteto z razgovorom, v katerem preverjajo podatke o identiteti s pomočjo podatkov iz evidenc po tem zakonu, uradnih evidenc in drugih zbirk podatkov, drugih listin, s pomočjo drugih oseb ali na drugem kraju ali na način, ki ga predlaga oseba, če je varen in razumen.

(4) Če policisti ne morejo ugotoviti identitete osebe, jo smejo privesti v policijske prostore in izvesti identifikacijski postopek.

(5) Policisti smejo vzeti prstne odtise in odtise dlani osebi, ki je poskušala nezakonito prestopiti ali je nezakonito prestopila državno mejo, in osebi, katere identitete ni mogoče ugotoviti na drug način. Osebo smejo policisti tudi fotografirati, zapisati njen osebni opis in fotografijo in njen osebni opis objaviti.

(6) Zaradi ugotovitve identitete pogrešane osebe in identifikacije najdenega trupla smejo policisti poiskati in zavarovati material za identifikacijo (nosilce biološkega materiala in materiala za pridobitev odtisov prstov in dlani pogrešane osebe), ob soglasju osebe, ki je s pogrešano osebo v krvnem sorodstvu, pa tudi odvzeti bris njene ustne sluznice. Fotografijo in osebni opis pogrešane osebe in trupla smejo policisti objaviti.

42. člen

(identifikacijski postopek)

(1) Identifikacijski postopek zajema preverjanje podatkov v evidencah policije, upravnih organov in drugih zbirkah podatkov, za pridobitev katerih je policist pooblaščen z zakonom, primerjavo prstnih odtisov in odtisov dlani, fotografije in osebnega opisa osebe, brisa ustne sluznice ter druga operativna in kriminalističnotehnična opravila.

(2) Določbe prejšnjega odstavka ter petega in šestega odstavka prejšnjega člena veljajo tudi za identifikacijo trupel in pogrešanih oseb.


morbo si sicer želi živeti v stalinistični državi, noče se pa preseliti vanjo.

morbo ::

jype je izjavil:

morbo> Muslimanka ni hotela sneti maske niti za trenutek prisege za pridobitev kanadskega državljanstva.

URL na zakon, ki pravi, da bi jo morala.

Saj si ga sam citiral. Kako sploh organi vedo da je oseba prava, če ni možno njenih dokumentov primerjat z obrazom.

Bolj vsakodnevni primer: V žakelj za smeti zavita oseba pride na bančno okence....

jype ::

morbo> Saj si ga sam citiral.

Sem. Postavlja te na laž. Ti si trdil, da je "prepovedano" nekaj, kar očitno ni.

Vem tudi, čemu si to zapisal: Rad bi nas prepričal, da so muslimani priviligirana manjšina. Kje smo že to videli?

A, saj res:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

dice7 ::

morbo je izjavil:

jype je izjavil:

morbo> Muslimanka ni hotela sneti maske niti za trenutek prisege za pridobitev kanadskega državljanstva.

URL na zakon, ki pravi, da bi jo morala.

Saj si ga sam citiral. Kako sploh organi vedo da je oseba prava, če ni možno njenih dokumentov primerjat z obrazom.

Bolj vsakodnevni primer: V žakelj za smeti zavita oseba pride na bančno okence....

Zakaj pa ne bi smeli oz ni mozno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dice7 ()

morbo ::

jype je izjavil:

morbo> Saj si ga sam citiral.

Sem. Postavlja te na laž. Ti si trdil, da je "prepovedano" nekaj, kar očitno ni.

Seveda je prepovedano - v islamu. Burka in nikab sta del islamske zakonodaje. Zgodba z muslimanko v kanadi je lep primer kako se fundamentalisti nočejo prilagoditi sekularni državi niti za milimeter in kako regresivna levica prihiti na pomoč z izjemami - torej s priviligiranjem.

A mi rešiš zagonetko ko burka pride na bančno okence in hoče opravit storitev, a noče sneti maske da bi bilo možno preverit identiteto? V Saudski arabiji je to rešeno s tem da so ženske drugorazeredni državljani in nimajo nobenih pooblastil. Kako bo pa v regresivnem marksizmu?

dice7 ::

Ne ugodi se ji storitev. Ampak je nekaterim tezko dopovedat da ce je dovoljeno nositi en kos oblacila, da to ne pomeni da je drzava zakone kar s sarijo zamenjala

morbo ::

dice7 je izjavil:

Zakaj pa ne bi smeli oz ni mozno?

Zato ker v sunitskem fundamentalizmu ženska ne sme pred tujci sneti maske.

dice7 ::

V sloveniji pa lahko oz mora ce zeli upravljati nekatere storitve. So se kje kaksne tezave?

morbo ::

dice7 je izjavil:

Ne ugodi se ji storitev.

Ampak to je potem diskriminacija in bodo Jypeti zagnali vik in krik, ter zažgali ulico in prevračali avtomobile

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

dice7 ::

morbo je izjavil:

dice7 je izjavil:

Ne ugodi se ji storitev.

Ampak to je potem diskriminacija in bodo Jypeti zagnali vik in krik, ter zažgali ulico in prevračali avtomobile


Slippery slope @ Wikipedia

jype ::

morbo> Seveda je prepovedano - v islamu.

V krščanstvu je prepovedano obleči obleko iz dveh različnih tkanin.

morbo> A mi rešiš zagonetko ko burka pride na bančno okence in hoče opravit storitev, a noče sneti maske da bi bilo možno preverit identiteto? V Saudski arabiji je to rešeno s tem da so ženske drugorazeredni državljani in nimajo nobenih pooblastil. Kako bo pa v regresivnem marksizmu?

Trivialno. Postavi prst na čitalec prstnih odtisov. Prva banka, ki bo tako rešitev ponudila, bo dobila promet od manjšine, ki ima zaradi verskih predpisov čudaške navade.

morbo> Ampak to je potem diskriminacija in bodo Jypeti zagnali vik in krik, ter zažgali ulico in prevračali avtomobile

Diskriminacija je prepovedana od države, ne od zasebnikov. Če mi ti nočeš zloščit čevljev, ti tega ni treba, ne glede na to kakšne vere, rase ali političnega prepričanja sem jaz.

Avtomobile bomo zažgali zato, ker z njihovo uporabo financirate ISIS. Za staliniste to sicer ni nič neobičajnega, je pa vseeno dobro, da vam to preprečimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

morbo ::

jype je izjavil:

Diskriminacija je prepovedana od države, ne od zasebnikov. Če mi ti nočeš zloščit čevljev, ti tega ni treba, ne glede na to kakšne vere, rase ali političnega prepričanja sem jaz.

To dopovej tvojim "pravičniškim" kohortam.

Colorado Court Rules Against Baker Who Refused to Serve Same-Sex Couples

A state appeals court in Colorado ruled Thursday that a baker could not cite religious beliefs in refusing to make wedding cakes for same-sex couples.

The decision is the latest in a series of similar rulings across the country that have been cheered by civil rights groups

Če bi ponudnik storitve diskriminiral nindžo ker se ob zamaskirancih ne počuti varno, bi ga SJW regresivci raztrgali na kosce.

jype ::

morbo> To dopovej tvojim "pravičniškim" kohortam.

Tvoje so, niso moje. Jaz nisem konzervativec, ki drugim razlaga, kako se morajo oblačit.

morbo> Če bi ponudnik storitve diskriminiral nindžo ker se ob zamaskirancih ne počuti varno, bi ga SJW regresivci raztrgali na kosce.

URL na zakon prosim.

ProGo ::

jype je izjavil:

morbo> Seveda je prepovedano - v islamu.

V krščanstvu je prepovedano obleči obleko iz dveh različnih tkanin.

morbo> A mi rešiš zagonetko ko burka pride na bančno okence in hoče opravit storitev, a noče sneti maske da bi bilo možno preverit identiteto? V Saudski arabiji je to rešeno s tem da so ženske drugorazeredni državljani in nimajo nobenih pooblastil. Kako bo pa v regresivnem marksizmu?

Trivialno. Postavi prst na čitalec prstnih odtisov...


Hehe, sosed pa sosedo po buči z lopato in z njenim prstom na banko. Slabo premišljeni argumenti.

morbo ::

jype je izjavil:

morbo> Če bi ponudnik storitve diskriminiral nindžo ker se ob zamaskirancih ne počuti varno, bi ga SJW regresivci raztrgali na kosce.

URL na zakon prosim.

Zgoraj imaš lep primer kako je tvoja trditev da "zasebniki lahko diskriminirajo" lažna, tako da ne se delat neumnega. Levičarji in ostali "pravičniki" tudi radi vsiljuje ljudem kako morajo živeti in poslovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

Bryn ::

Jaz ne vem kaj je tak problem to razumet:
(2) Če je oseba zakrita ali zamaskirana, smejo policisti zahtevati, da se odkrije, zato da lahko nedvomno ugotovijo njeno identiteto.


Po zakonu lahko zahtevajo, da se odkrije, kaj se zgodi če se noče pa ne vem. Jype?

@Morbo: Jaz ne vem kako lahko trdiš, da naj bi zagovarjali, da se ne legitimira, če pa napišem, da mora slediti zakonu in sneti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bryn ()

morbo ::

Bryn je izjavil:

@Morbo: Jaz ne vem kako lahko trdiš, da naj bi zagovarjali, da se ne legitimira, če pa napišem, da mora slediti zakonu in sneti...

Organi pregona to dosežejo s prisilo. Kaj pa ostale socialne situacije, kjer fizična / pravna oseba ne more na silo legitimirat muslimanke v burki / nikabu? Tam nastane problem. Ali se muslimanko diskriminira, ker ni mogoče 100% potrdit njene identitete ali potem delamo izjeme, samo za sunitske fundamentaliste.

ProGo ::

Muslimanka se alienira sama, s tem ko se ne želi integrirati in se izolira od okolice s krinko.

Razumem potrebo po krinkah v letu 500, ko je lahko žensko ugrabil vsak mimoidoči na kameli, v 21. pa so obupno nesmiselne.

Bryn ::

morbo je izjavil:

Bryn je izjavil:

@Morbo: Jaz ne vem kako lahko trdiš, da naj bi zagovarjali, da se ne legitimira, če pa napišem, da mora slediti zakonu in sneti...

Organi pregona to dosežejo s prisilo. Kaj pa ostale socialne situacije, kjer fizična / pravna oseba ne more na silo legitimirat muslimanke v burki / nikabu? Tam nastane problem. Ali se muslimanko diskriminira, ker ni mogoče 100% potrdit njene identitete ali potem delamo izjeme, samo za sunitske fundamentaliste.


Če imam banko in v svojem poslovanju zahtevam identifikacijo s fotografijo in tega ni pripravljena storiti, ji lahko zavrnem storitev. Če imam kafič in in je ne postrežem ker ima burko, je pa to diskirminacija in ni ok.

Če pa se najde nekje banka, ki bo dovoljevala pokritost in bo legitimirala z burko pokrito žensko na podlagi prstnega odtisa ali česarkoli drugega, pa je to spet stvar banke.

ProGo je izjavil:

Muslimanka se alienira sama, s tem ko se ne želi integrirati in se izolira od okolice s krinko.

Razumem potrebo po krinkah v letu 500, ko je lahko žensko ugrabil vsak mimoidoči na kameli, v 21. pa so obupno nesmiselne.


Popolnoma nesmiselne so, kar pa ne pomeni, da jim moramo mi z zakonov prepovedovat kaj smejo oz. ne smejo nosit. Izobrazba in prebivanje v sekularni državi naj pač stori svoje in bo verjetno že druga generacija brez burke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bryn ()

Matej22 ::

Bryn je izjavil:


Če imam kafič in je ne postrežem ker ima burko, je pa to diskirminacija in ni ok.

Zakaj bi to bila diskriminacija? Če imam kafič, potem želim videti svoje goste. Kaj če recimo ne plača? Ali pa želim preveriti, če je polnoletna? Naj potem prijavim policiji kar vse ninje?

Dilbert ::

Za pusta ne smem vozit avta v maski. Veliko podjetij ima t.i. dress code. Na MZZ recimo morajo ženske obvezno nositi najlonke in krila do kolen (tudi poleti na 40 stopinj). In še bi lahko našteval ...

Pravila so pravila, ne glede na religijo in osebna prepričanja. Pač tako je. Če se sprejme prevoved nošenja burk, se pač ne bodo nosila. Če se pa sprejme, da jih moramo vsi nosit, jih bomo pa tudi morali.

Bryn ::

Matej22 je izjavil:

Bryn je izjavil:


Če imam kafič in je ne postrežem ker ima burko, je pa to diskirminacija in ni ok.

Zakaj bi to bila diskriminacija? Če imam kafič, potem želim videti svoje goste. Kaj če recimo ne plača? Ali pa želim preveriti, če je polnoletna? Naj potem prijavim policiji kar vse ninje?


Preverjanje polnoletnosti je edini legitimen razlog in če si sname burko, se legetimira in da nato nazaj gor je to dovolj. Ampak te potrebe itak ni, ali se ti zdi, da bo naročila alkohol? :D

Če zavračaš storitev, ker ti muslimani niso kul, je to pač diskirminacija, kar po definicji.

Dilbert je izjavil:

Za pusta ne smem vozit avta v maski. Veliko podjetij ima t.i. dress code. Na MZZ recimo morajo ženske obvezno nositi najlonke in krila do kolen (tudi poleti na 40 stopinj). In še bi lahko našteval ...

Pravila so pravila, ne glede na religijo in osebna prepričanja. Pač tako je. Če se sprejme prevoved nošenja burk, se pač ne bodo nosila. Če se pa sprejme, da jih moramo vsi nosit, jih bomo pa tudi morali.


Točno to, če dela ženska v podjetju kjer imajo dress code, ne sme priti v burki, sicer pa ne bo že v štartu tam delala, ker bo prišla že na razgovor v burki, kjer se razloži, kakšen je dress code.

V burki ne sme tudi ona vozit avta, če je tak zakon.

In ženske, ki delajo na MZZ lahko izven službe komot oblečejo minič, tako kot lahko muslimanka obleče burko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bryn ()

stjan ::

Če bo nošenje burk prepovedano, ali bo to veljalo samo v javnosti ali povsod?
Bomo imeli posebne enote policije, ki bo po domovih preverjala kako so oblečene ženske?

Matej22 ::

Bryn je izjavil:

Matej22 je izjavil:

Bryn je izjavil:


Če imam kafič in je ne postrežem ker ima burko, je pa to diskirminacija in ni ok.

Zakaj bi to bila diskriminacija? Če imam kafič, potem želim videti svoje goste. Kaj če recimo ne plača? Ali pa želim preveriti, če je polnoletna? Naj potem prijavim policiji kar vse ninje?


Preverjanje polnoletnosti je edini legitimen razlog in če si sname burko, se legetimira in da nato nazaj gor je to dovolj. Ampak te potrebe itak ni, ali se ti zdi, da bo naročila alkohol? :D

Če zavračaš storitev, ker ti muslimani niso kul, je to pač diskirminacija, kar po definicji.


https://www.uradni-list.si/1/content?id...

http://www.policija.si/index.php/compon...


Če lastnik ali upravljavec varovanega območja oziroma varnostnik, ki to območje varuje, oceni, da bi vstop oseb, ki nosijo pustne maske, lahko ogrozil varnost ljudi, osebno varnost, varnost premoženja ali red na varovanem območju, lahko varnostniki uporabijo vse ukrepe v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje. Med drugim lahko varnostniki od oseb zahtevajo, da maske odstranijo z obraza, ugotovijo istovetnost osebe, opravijo površinski pregled, če oseba slednje odkloni, pa preprečijo vstop na varovano območje.
Obvestilo o prepovedi vstopa oseb s pustnimi maskami na varovano območje mora biti označeno na vhodu varovanega območja.


Dovolj je da na lokal nalepim to:

stjan ::

Prekleti fašist, motoristom ne bi dovolil vstopa.

Bryn ::

Matej22 je izjavil:

Bryn je izjavil:

Matej22 je izjavil:

Bryn je izjavil:


Če imam kafič in je ne postrežem ker ima burko, je pa to diskirminacija in ni ok.

Zakaj bi to bila diskriminacija? Če imam kafič, potem želim videti svoje goste. Kaj če recimo ne plača? Ali pa želim preveriti, če je polnoletna? Naj potem prijavim policiji kar vse ninje?


Preverjanje polnoletnosti je edini legitimen razlog in če si sname burko, se legetimira in da nato nazaj gor je to dovolj. Ampak te potrebe itak ni, ali se ti zdi, da bo naročila alkohol? :D

Če zavračaš storitev, ker ti muslimani niso kul, je to pač diskirminacija, kar po definicji.


https://www.uradni-list.si/1/content?id...

http://www.policija.si/index.php/compon...


Če lastnik ali upravljavec varovanega območja oziroma varnostnik, ki to območje varuje, oceni, da bi vstop oseb, ki nosijo pustne maske, lahko ogrozil varnost ljudi, osebno varnost, varnost premoženja ali red na varovanem območju, lahko varnostniki uporabijo vse ukrepe v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje. Med drugim lahko varnostniki od oseb zahtevajo, da maske odstranijo z obraza, ugotovijo istovetnost osebe, opravijo površinski pregled, če oseba slednje odkloni, pa preprečijo vstop na varovano območje.
Obvestilo o prepovedi vstopa oseb s pustnimi maskami na varovano območje mora biti označeno na vhodu varovanega območja.


Dovolj je da na lokal nalepim to:


Potem je to ok. Zakon to dovoljuje, tako da lahko to narediš. Ampak če sklepam bo besedilu, moraš imeti varnostnika, ki lahko to zahteva oz. prepreči vstop.

In pa temu pogoju mora biti zagotovljeno:
...oceni, da bi vstop oseb, ki nosijo pustne maske, lahko ogrozil varnost ljudi, osebno varnost, varnost premoženja ali red na varovanem območju...


Torej ocena da je ogoržena varnost ali redm kar moraš verjetno potem tudi na sodišču dokazat, če te toži dotična oseba za diskriminacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bryn ()

SimplyMiha ::

stjan je izjavil:

Prekleti fašist, motoristom ne bi dovolil vstopa.

Motorist nima kaj nosit čelade v banko. Razen če rabi za nosit denar iz trezorja...

jype ::

Mene še niso vrgli iz banke, pa sem prišel z masko na glavi.

Bryn> Po zakonu lahko zahtevajo, da se odkrije, kaj se zgodi če se noče pa ne vem. Jype?

Piše v odstavkih nižje.

Bryn ::

jype je izjavil:

Mene še niso vrgli iz banke, pa sem prišel z masko na glavi.

Bryn> Po zakonu lahko zahtevajo, da se odkrije, kaj se zgodi če se noče pa ne vem. Jype?

Piše v odstavkih nižje.


(3) Če policisti dvomijo o pristnosti javne listine ali je oseba nima ali identitete ni možno z gotovostjo ugotoviti, smejo ugotavljati identiteto z razgovorom, v katerem preverjajo podatke o identiteti s pomočjo podatkov iz evidenc po tem zakonu, uradnih evidenc in drugih zbirk podatkov, drugih listin, s pomočjo drugih oseb ali na drugem kraju ali na način, ki ga predlaga oseba, če je varen in razumen.

(4) Če policisti ne morejo ugotoviti identitete osebe, jo smejo privesti v policijske prostore in izvesti identifikacijski postopek.


Po točki 3 pomeni, da jo načeloma lahko legitimira s pomočjo moža in se ji ni treba odkrit :D

vostok_1 ::

jype je izjavil:

Mene še niso vrgli iz banke, pa sem prišel z masko na glavi.

Bryn> Po zakonu lahko zahtevajo, da se odkrije, kaj se zgodi če se noče pa ne vem. Jype?

Piše v odstavkih nižje.


Nisem bral, predvidevam pa da gre v nadaljni postopek...najbrž na policijsko.

V resnici, bi se policaj od strahu pred medijskim škandalom raje odmaknil ali bi se ona res razkrila, pa doma bila pretepena od moža.
««
33 / 63
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25241009 (37114) zee

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998145764 (131427) BigWhale
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
1419196773 (156594) Alencica

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
547814 (6740) Mavrik
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935845 (31246) guest #44

Več podobnih tem