» »

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Temo vidijo: vsi
««
22 / 63
»»

fantasycamp ::

sheeshkar je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

ti hočeš povedat kot da oni hočejo integraijo pa jim jo ne dajo, medtem pa živijo isto kot so prišli, govorijo arabsko, malo švedsko, forsirajo svoje območje v katerega rabiš dovoljenje.
torej so Švedi po naravi zelo agresivni in so jim dali vse, potem jih pa pridejo v ta območja zafrkavat da vsak ki ni musliman rabi spremstvo?
Vsakič te dokazi potisnejo še bolj v krivdo in opravičevanje za ksenofobijo kjer je sploh ni!

Govoriš, kot da živiš na Švedskem in poznaš situacijo iz prve roke. Nažalost pa so tvoji "dokazi" samo selektivni YouTube posnetki, ignoriraš pa seveda vsa tista območja, kjer se je muslimanska skupnost in posamezniki uspešno integrirala v bližnji in daljni preteklosti in to po vsej Evropi, ne samo na Švedskem (ta območja so seveda povsem nezanimiva za snemanje ali gledanje, pa tudi če bi jih videl, bi jih ignoriral). Nikjer nisem trdil, da je krivda za neuspešno integracijo izključno pri ksenofobih, definitivno je del krivde na vsakem posamezniku, njegovih starših, skupnosti v kateri odrašča, voditeljih njihove manjšine itd. Vendar to še ne pomeni, da imate pravico opravičevati svojo ksenofobijo, kjer vse muslimane, ki danes prihajajo v Evropo označujete za grožnjo.

problem tvojih trditev je da so vedno prav ker so tvoja ko pa vidiš dokaze so vedno narobe, ker pač ne ustrezajo tvoji pogojenosti, teh dokazov in dokazov o posilstvih je kar nekaj!
To se ne da kar zbrisat, z trditvijo da to ni res!

In tudi ne govorimo o vseh, problem je ker je kar dober procent za shario in uvajanje starih praks iz arabije v Eu, bi rad podatke o tem ali boš to v naprej razglasil tudi za ksenofobično propagando?

Slovenistan ::

sheeshkar je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

ti hočeš povedat kot da oni hočejo integraijo pa jim jo ne dajo, medtem pa živijo isto kot so prišli, govorijo arabsko, malo švedsko, forsirajo svoje območje v katerega rabiš dovoljenje.
torej so Švedi po naravi zelo agresivni in so jim dali vse, potem jih pa pridejo v ta območja zafrkavat da vsak ki ni musliman rabi spremstvo?
Vsakič te dokazi potisnejo še bolj v krivdo in opravičevanje za ksenofobijo kjer je sploh ni!

Govoriš, kot da živiš na Švedskem in poznaš situacijo iz prve roke. Nažalost pa so tvoji "dokazi" samo selektivni YouTube posnetki, ignoriraš pa seveda vsa tista območja, kjer se je muslimanska skupnost in posamezniki uspešno integrirala v bližnji in daljni preteklosti in to po vsej Evropi, ne samo na Švedskem (ta območja so seveda povsem nezanimiva za snemanje ali gledanje, pa tudi če bi jih videl, bi jih ignoriral). Nikjer nisem trdil, da je krivda za neuspešno integracijo izključno pri ksenofobih, definitivno je del krivde na vsakem posamezniku, njegovih starših, skupnosti v kateri odrašča, voditeljih njihove manjšine itd. Vendar to še ne pomeni, da imate pravico opravičevati svojo ksenofobijo, kjer vse muslimane, ki danes prihajajo v Evropo označujete za grožnjo.

In švedksa je rape capital of europe

Ti nori švedi, tako so ksenofobični da h sebi povabijo cel arabski svet, nato jim pa xenofobično odrekajo pravice :D

Zakaj ti misliš da je integracija naloga slovencev ali švedov, in ne muslimanov samih ?
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

Martin Krpan ::

Ker so infantilni in niso sposobni samostojnega odločanja ? Premajhen IQ in opravilna nesposobnost ?

Tak občutek sem namreč dobil tu od raznih borcev za človekove pravice , ki so z svojo obravnavo celih narodov kot nedoraslih otrok največji nacisti in white supremacysti.;(

Dajte se zavedat da so tile migranti v resnici v večini polnoletni , dovolj pametni in sposobni poskrbeti za sebe , svoje življenje in svojo državo.
Če bodo to storili , super , če pa ne bodo , njihov problem ,vsak je svoje (ne)sreče kovač.

Lonsarg ::

Več kot je novih priseljencev eksponentno težja je integraciija. In če vodje držav niso sposobni bili integrirati teh nekaj % bodo seveda se bolj nesposobni integrirat vse te novo množice.

Z tem da prosti trg pač ne zna integrirat, ker posledica prostega trga so razlilne četrti. Za delujočo integraciji bi morala država MOČNO regulirati kam se priseljenec lahko nastani.

Shegevara ::

sheeshkar je izjavil:

V bistvu sploh ne razumeš, kaj sem ti želel povedati. Tukaj nisem želel trditi, da so moji argumenti boljši ali bolj logični in smiselni, to sploh ni bistveno, ker ne gre za tekmovanje, temveč za izmenjavo mnenj (če si temo ustvaril z namenom, da se boš na koncu razglasil za zmagovalca, se oproščam). Zmotilo me je samo to, da si vse tiste, ki se ne strinjajo s tvojimi argumenti označil za naivne in da živijo v svojem svetu - to je nespoštljivo ter malce žaljivo. Dejansko si ti tisti, ki svoje argumente s tem označuje za superiorne, ostale pa kot manjvredne in naivne.

Ne, izmenjava mnenj na to tematiko ni bistvo mojega komentarja, da nekateri tu živijo v svojem svetu. Neposredno namreč cilja na njihove razloge, in na njihovo »logično razmišljanje«, kot si ti po svoje komentiral argumente. Svoja mnenja že lahko izražaš povsem svobodno, ampak to me niti ne zanima, saj takšna mnenja poznam. In ravno pri mnenjih, imaš prav, ni napačnih ali pravilnih, česar sicer nikoli ni tukaj kdorkoli sploh trdil. Ko pa preideš v argumentiranje, sem pa jasno te argumente tudi jaz pokomentiral in odgovoril s svojimi argumenti, zakaj sem jaz mnenja, da si na podlagi predstavljenih argumentov »v svojem svetu«.
Cilj debate je v bistvu v tem, da se razvijajo argumenti in ne samo mnenja, zaradi česar lahko tudi vidiš, da jaz v glavnem vodim debato tako, da se trudim pridobiti vse različne argumente, jih komentiram in podam svoje. Če te že res zanima kakšno imam mnenje o vaših mnenjih (ne argumentih) bi samo to rekel, da so vsekakor mnenja na to tematiko izrazito preveč polarizirana, podajajo se pa po zelo navidez usklajenem in že večkrat videnem kopitu, kjer nihče ne bo kritično skušal razumeti sogovornika z nasprotujočimi mnenji ravno zaradi prevelike nastrojenosti in zaradi slabih argumentov na obeh straneh debate, ki jih posledično nihče ne jemlje resno.

To, da se pa meni MOJI argumenti zdijo bolj logični, je pa povsem normalno, kar pa ne pomeni, da sem absolutno prepričan, da imam jaz prav in ti ne (glede na to, da govorimo o hipotetičnih scenarijih v prihodnosti in ne o nečem, kar je dokazljivo z izračunom ali kaj podobnega). Problem bi bil, če bi jaz tvoje argumente označil za naivne ter trdil, da živiš v nekem svojem svetu. Do sedaj je bilo ravno nasprotno, tvoje argumente sem sprejel, tudi če se z njimi nisem strinjal. Vendar glede na to, da se vedno bolj izkazuje, kako ti niso jasne osnove debatiranja ter da nisi sposoben sprejeti nasprotnih argumentov (to ne pomeni, da se moraš z njimi strinjati), mislim, da je vrednost tvojih argumentov vedno nižja, s tem pa tudi raven debate, ki si jo želel vzpostaviti v OPju.

Zame je načeloma irelevantno to, kaj ti misliš o mojih argumentih, veliko raje bi videl, da napišeš raje s čim in zakaj se ne strinjaš, pa bom tudi jaz lahko potem sam od sebe doumel kaj ti misliš o tej zadevi in na kakšen miselni način si prišel do teh spoznanj. Seveda, če je potrebno pred dejansko tematiko porabiti polovico strani, da se razčiščijo nesporazumi glede stilov komentiranja in o raznoraznih tehnikah debatiranja bom do tega prišel zelo zelo počasi, seveda, če boš sploh dal možnost in se o svojih prepričanjih in argumentih tudi kaj bolj razpisal.

Če pa se vrnemo na prvotno debato - prosim razloži mi, kako gresta skupaj sledeči trditvi:
Torej tebe moti, da se zanašam na trende v katerih se premikamo zadnjih 100 ali več let (čeprav to še zdaleč ni edina, niti glavna stvar, na kateri baziram svoje mišljenje), potem pa nadaljuješ s tem, da je zgodovina ciklična, torej da se nekatere stvari ponavljajo in na podlagi tega TRENDA, ti napoveduješ, da bo Evropa sčasoma podlegla islamizaciji? Ti torej lahko moje trende zavrneš kot naivne, tvoj trend ponavljanja zgodovine pa te niti malo ne moti, čeprav je veliko težje določljiv in po mojem mnenju sploh ne drži, ker zgodovina ni ciklična in se ne ponavlja (ampak to je bolj stvar za drugo debato).

Enosmeren proces stopnje sekularizacije in ustavni temelji svobode verovanja so trend zadnjega stoletja. Če imaš k temu še kaj dodati, ti pa seveda z veseljem dam besedo.
To, da je zgodovina ciklična je argument, ki sem ga podal eksplicitno kot odgovor na vaš nasprotujoč argument: enosmeren proces stopnje sekularizacije 21.stoletja. Cikličnost zgodovine ni trend, kot ga ti imenuješ, je samo koncept, s katerim na kratko lahko opišemo to situacijo. Rimsko Pax Romano so načeli različni vzroki. Eden izmed njih vsekakor krščanstvo. Islamsko in perzijsko zlato dobo verske tolerance je porušil notranji nemir ali pa zunanji sovražnik, odvisno od tega kateremu pripisuješ večjo težo. Razumeti morava namreč najprej o čem govoriva. O vzrokih ali o posledicah propada evrope?
S tem želim povedati to, da razčistiva nesporazum o tem, da mi pripisuješ trditev, da pravim, da je islamizacija vzrok in ne samo posledica propada evrope. Vzrokov, kot veš, je lahko več. Za današnje čase so najbolj bistveni: globalno podnebje, bolezni in vojne.
Posledic teh vzrokov za propadanje družbe je lahko tudi več različnih vrst. V prejšnem stoletju smo jih imeli kar nekaj. V tem stoletju je pa to pač terorizem in ISIS. Vidimo, kako zelo lahko vplivajo na populacijo najhitrejše-rastoče religije v Evropi vključujoč ateizem . Nepriviligirani bolj, kot priviligirani (pa tudi ni vedno res, saj so islamski teroristi v evropi nadpovprečno izobraženi).
Pa vseeno lahko rečemo, da je danes ta problem razmeroma obladljiv. Lahko bi celo rekel, da imamo dandanes tudi še večje skrbi. Verjetno je res tako. Muslimani so v evropi danes v večini (~ 60%) razmeroma miroljubni in se trudijo, da svoja mišljenja usklajujejo tako, da ne kršijo zakonov države. Pa bo v prihodnosti tudi tako?

Muslimani so v evropi danes v večini (~ 60%) razmeroma miroljubni in se trudijo, da svoja mišljenja usklajujejo tako, da ne kršijo zakonov države.

To je samo stvar tiranske vlade. Ko pridejo na oblast se bo delalo tako da zakoni ne bodo kršili njihovih mišljenj.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

Axbcd ::

Muslimani so v evropi danes v večini (~ 60%) razmeroma miroljubni in se trudijo, da svoja mišljenja usklajujejo tako, da ne kršijo zakonov države.

Miroljubnost se doseže samo z represijo. Jugoslavija je en tak lep primer. Samo z represijo se spravi ljudi v red. Problem danes v evropskih državah je da se vsaka oblika represije označi za kršenje človekovih pravic in islamofobijo. Hočeš ukinit socialo migrantom, označijo te za islamofoba. Hočeš prepovedat burke zaradi lažje integraciej v okolje, označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimana ker se vsake 3 ure na kolena meče (na delavnem mestu), označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimanke, ker nosi burko, označijo te za islamofoba. Skratka če ne nastaviš muslimanom si islamofob.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

mailer ::

Axbcd je izjavil:

Problem danes v evropskih državah je da se vsaka oblika represije označi za kršenje človekovih pravic in islamofobijo. Hočeš ukinit socialo migrantom, označijo te za islamofoba. Hočeš prepovedat burke zaradi lažje integraciej v okolje, označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimana ker se vsake 3 ure na kolena meče (na delavnem mestu), označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimanke, ker nosi burko, označijo te za islamofoba. Skratka če ne nastaviš muslimanom si islamofob.

Zelo dobro napisano. Muslimani se bodo morali čemu odpovedati za boljšo integracijo. Ena od teh stvari je vsiljevanje njihovih (verskih) običajev ostalim. Druga je izenačitev pravic žensk njihovim, pomoje jih tole še najbolj peče. Da ne omenjam še vseh ostalih zaostalih stvari, ki so jih naučili. Če pa že kakšna ženska hoče delat v nikabu (dvomim, da jih ima toliko tudi ustrezno izobrazbo)oz zapakirana od glave do pet pa naj gre delat v kakšno kemično ali farmacevtsko industrijo bo lahko plesala vsak dan okol mašin v skafandru.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Axbcd je izjavil:

Miroljubnost se doseže samo z represijo. Jugoslavija je en tak lep primer. Samo z represijo se spravi ljudi v red. Problem danes v evropskih državah je da se vsaka oblika represije označi za kršenje človekovih pravic in islamofobijo. Hočeš ukinit socialo migrantom, označijo te za islamofoba. Hočeš prepovedat burke zaradi lažje integraciej v okolje, označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimana ker se vsake 3 ure na kolena meče (na delavnem mestu), označijo te za islamofoba. Nočeš zaposlit muslimanke, ker nosi burko, označijo te za islamofoba. Skratka če ne nastaviš muslimanom si islamofob.

Ni dejanskega recepta za miroljubnost. Lahko se jo doseže tudi z demokracijo v stilu ZDA.

Še najlažje se ljudi "spravi v red" tam, kjer je ugodno gospodarsko razmerje in stabilno politično ozadje pa naj bo demokracija, teokracija ali pa bilokakšna diktatura.

S tistim mojim komentarjem (60%) sem občutno pretiraval, upam da ga ni kdo zares vzel. Procent ni tako važen, važno je, da kolikor spoznavam muslimane, jih večina želi Z MIROM, ne z mečem izpodriniti ateizem, krščanstvo in druga verovanja.

To prakticirajo že stoletja v regijah, kjer jim ni potrebno "s silo" spreobračat nevernikov. Čas je vedno na islamski strani. Se jim res ne mudi na silo ljudi prepričevat, če lahko počakaš par stoletij, pa bo islam prevladal brez prelite krvi.

jype ::

pirat> in potem ko to ugotoviš se sklicuješ na izjavo Slovenistana.

O, ne, sem kar od začetka odgovarjal na projekcije v Evropi, ker sva se pogovarjala o Evropi - ti si pa očitno želiš prikazat, da se moramo muslimanov bati in biti do njih sovražni, zato na vsak način poskušaš najt rešilno bilko, ki bi nas prestrašila.

Tudi tvoja matematika je, mimogrede, napačna, ker ne upošteva, da je generacijski osip islama med evropskimi muslimani znaten.

Odličen komentar bivše zmerne muslimanke v ZDA glede reformiranja islama
https://www.facebook.com/simi.rahman/po...

I went deep into the Midwest, wore a hijab for a year and lived there for 8 years. In that time, I attended ISNA gatherings, met w educated, professional people like myself who were also asking the same questions. They were looking to their faith for answers. And sure, there were efforts made to modernize Islam, but they were only superficial. We couldn't do it. We couldn't do it because there is a logical dilemma at the core of Islam. And that is, that the Quran is the last word of God, that it is perfect and unchangeable. And to even suggest such a thing is blasphemy and apostasy.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

matematika je, mimogrede, napačna, ker ne upošteva, da je generacijski osip islama med evropskimi muslimani znaten.

O kakšnem generacijskem osipu nabijaš, džipe?

Shegevara je izjavil:

Odličen komentar bivše zmerne muslimanke v ZDA glede reformiranja islama
https://www.facebook.com/simi.rahman/po...

I went deep into the Midwest, wore a hijab for a year and lived there for 8 years. In that time, I attended ISNA gatherings, met w educated, professional people like myself who were also asking the same questions. They were looking to their faith for answers. And sure, there were efforts made to modernize Islam, but they were only superficial. We couldn't do it. We couldn't do it because there is a logical dilemma at the core of Islam. And that is, that the Quran is the last word of God, that it is perfect and unchangeable. And to even suggest such a thing is blasphemy and apostasy.

Se strinjam, Resist Islam!

AC_DC ::

http://www.faz.net/aktuell/politik/inla...
Več tisoč podivjanih levičarjev se je spopadlo s policijo, ki je varovala shod desničarjev.

Burning garbage containers, water cannons and battered slices: At the edge of a neo-Nazi demonstration in Leipzig on Saturday there has been serious clashes between demonstrators and police left counter. Masked threw stones, bottles and fireworks, the officials went with water cannons and tear gas against the black-clad hooligans before.

According to a police spokeswoman policemen were "massive" attack from a crowd of about 1,000 people out. 40 officers were injured, police said. Police took several people into custody.

In the riots a bus stop was broken, dumpster burned. Even the fire department had been attacked, the police tweeted. There had been a threatening atmosphere and high potential for violence in the Leipzig Südvorstadt afternoon. In the evening the situation had calmed down a bit, however.

Policaje na sceni so obmetavali s kamenjem, steklenicami in pirotehničnimi izdelki (40 so jih poškodovani), ti so odgovorili z vodnimi topovi in solzivcem.
Take imamo ;((.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

pirat ::

jype je izjavil:

pirat> in potem ko to ugotoviš se sklicuješ na izjavo Slovenistana.

O, ne, sem kar od začetka odgovarjal na projekcije v Evropi, ker sva se pogovarjala o Evropi - ti si pa očitno želiš prikazat, da se moramo muslimanov bati in biti do njih sovražni, zato na vsak način poskušaš najt rešilno bilko, ki bi nas prestrašila.

Tudi tvoja matematika je, mimogrede, napačna, ker ne upošteva, da je generacijski osip islama med evropskimi muslimani znaten.

- pogovarjala sva se o Evropi,
- stališče sem argumentiral z uporabo tvojega linka: http://www.pewforum.org/2015/04/02/euro...
- glede na številke v tvojem linku se motiš (ponovno)
- zakaj ti je tako težko akceptirati, da je organizacija iz tvojega linka sicer res napovedala rast števila ateistov v Evropi, vendar hkrati še hitrejšo rast števila muslimanov (ne glede na to ali je rast izražena v absolutnem številu ljudi ali v odstotkih)?

Tole so trditve iz pewforum.org:
- Europe is the only region projected to see a decline in its total population between 2010 and 2050;
- Europe’s Muslim population is projected to increase by 63%, growing from 43 million in 2010 to 71 million in 2050;
- The religiously unaffiliated population in Europe is expected to grow by about 16%, from 140 million in 2010 to 162 million in 2050.

Kaj je tukaj tako težko razumeti?

pirat> - zakaj ti je tako težko akceptirati, da je organizacija iz tvojega linka sicer res napovedala rast števila ateistov v Evropi, vendar hkrati še hitrejšo rast števila muslimanov (ne glede na to ali je rast izražena v absolutnem številu ljudi ali v odstotkih)?

Ni mi težko.

pirat> Kaj je tukaj tako težko razumeti?

Da so viri za različne podatke različno kvalitetni in imajo različno metodologijo, očitno.

Ko pogledaš tega fašističnega levaka ki mu ni para med retardi na tem forumu mi pride samo ena misel na pamet, ker tudi ko dobi dokaze pač niso dokazi, ker niso njegovi..

lexios ::

Četudi sam poda vir za failan argument, ki ga (vir) kasneje, ko ugotovi, da je zaj..., poimenuje "različni podatki različno kvalitetni in imajo različno metodologijo". Argumentiranje na ST - priceless! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Vi kar poglejte cifre in vire, ki jih navajajo, potem se pa smejte.

jype je izjavil:

Vi kar poglejte cifre in vire, ki jih navajajo, potem se pa smejte.

Pa saj se ti stalno smejemo ! :))

Slovenistan> Pa saj se ti stalno smejemo ! :))

To me ne moti - moti me, da poskušate zavajat.

Na tujem forumu sem najdel post ki dobro opisuje današnjo levico, moram reči da je lepo spisan..

It's amazing, because you can fully understand why wealthy special interests would want this. They want more people under their thumb. Either working menial jobs for low wages, or dependent on benefits from the government they control. And they don't care what happens to the communities these folks move into, because wealthy people don't live in those communities anyway. They're off in secluded mansions elsewhere. This is something being thrust by the government onto everyday people, many of whom don't want it.

But the REMARKABLE thing is the social conditioning of liberals to want to do ANYTHING to make themselves appear "more compassionate" than the next guy. It's certainly nice to BE compassionate, but you have to be rational and think about the pros and cons of each specific situation. But the left seems to be driven by a need to separate themselves as more righteous and tolerant than the right, regardless of circumstance. They'd welcome a hungry lion into a crowded public space if a conservative said 'Let's NOT let the lion in.'

The pathology is incredible. And seriously, where do these people actually get their stated morals from? They claim not to like "organized religion" yet they always seem to take the same exact positions as each other on every issue.

These people resent the shit out of their own race/culture. And again, when you look at WHOM it is that always sides way to the left, it's always the meek, weak, timid, pvssy, outcast, misfit, pansy, effeminate, insecure shmucks. And they hate themselves and the establishment that considers them losers SO MUCH that they want to fill it up with as many 'outcast' people from around the world as possible, until the whole entire thing collapses. If THEY can't win, they don't want ANYONE to win.

Really quite an unbelievable period in western civ that we're seeing.

Ah, naivni preprosteži.

Vse, kar predlagate, smo v zgodovini že preizkusili - in tudi zelo dobro vemo, kaj deluje.

The truth has a well known liberal bias.

Ah ti kompleksen preprostež :))

arnecan1 ::

Evo, dobrodošli v 21. stoletju http://www.rtvslo.si/svet/v-somaliji-ta...

V Somaliji, Tadžikistanu in Bruneju prepovedali božična slavja, ki jih mimogrede praznujejo tudi ateisti, čeprav ne v verskem kontekstu.

Evo, v Gazi prepovedali praznovanje Novega leta: http://www.rtvslo.si/svet/hamas-v-gazi-...

Pravilno. Naj se tujci prilagodijo, ali pa pobegnejo tja, od koder so prišli s svojo nekompatibilno kulturo, ane.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

AC_DC ::

jype je izjavil:

Pravilno. Naj se tujci prilagodijo, ali pa pobegnejo tja, od koder so prišli s svojo nekompatibilno kulturo, ane.

Si torej že začel metati v Eu uvožene muslimane v fojbe oz jih odvažati nazaj ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

jype je izjavil:

Končno si napisal nekaj pametnega !:))

AC_DC> Si torej že začel metati v Eu uvožene muslimane v fojbe oz jih odvažati nazaj ?

Ne, ker jaz, za razliko od tebe, arnecan1, AnS in Hamasa nisem nacist.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: razerznak2 ()

jype je izjavil:

To je namenjeno predvsem za domačine.

jype je izjavil:

AC_DC> Si torej že začel metati v Eu uvožene muslimane v fojbe oz jih odvažati nazaj ?

Ne, ker jaz, za razliko od tebe, arnecan1, AnS in Hamasa nisem nacist.

Ti sploh ne veš kdo je nacist??? 8-O
Jaz že nisem nacist !
Ne napadam tujih držav , se ne mešam v njihove notranje zadeve , se ne selim , ne zažiram in izkoriščam nikogar , nikomur v tujini ne odžiram delovnega mesta , ne potujem preko tujih ozemelj brez dokumentov , v vojnem stanju ne dezertiram ampak se borim za svojo domovino.
Držim pa se gesla tovariša Tita : Tujega nočemo , svojega ne damo !8-)

arnecan1> To je namenjeno predvsem za domačine.

Misliš tiste Belgijce, ki so streljali po Parizu?

AnS> Ne napadam tujih držav , se ne mešam v njihove notranje zadeve , se ne selim , ne zažiram in izkoriščam nikogar , nikomur v tujini ne odžiram delovnega mesta , ne potujem preko tujih ozemelj brez dokumentov , v vojnem stanju ne dezertiram ampak se borim za svojo domovino.
AnS> Držim pa se gesla tovariša Tita : Tujega nočemo , svojega ne damo !8-)

Tovariš, nacist ste zato, ker:
- Zahtevate etnično čistost v nacionalni državi,
- spodbujate rasno in versko nestrpnost zoper skupine, ki jim ne pripadate,
- zagovarjate selektivno nespoštovanje človekovih pravic in svoboščin,
- se zavzemate za prost pretok kapitala in blaga, ljudi bi pa segregirali.

Ne ! Mi nasprotujemo prostemu pretoku kapitala in blaga , prav tako ljudi.
Ne spodbujamo rasne in verske nestrpnosti , celo zelo radi jih imamo , samo tam v njihovi domovini.
Mi ne rinemo tja , oni pa naj ne rinejo sem!
Če je domovina nacionalna , naj taka tudi ostane!
Pravice naših državljanov spoštujemo!
Tujci imajo svojo državo , svoje pravice naj iščejo tam !
Če jih tam ne dobijo , revolušn is solušn !

Če rabijo pomoč se javim za dril sarđenta in politkomisarja.
Predavam po potrebi tudi Zbrana dela Edvarda Kardelja!

Zgodovina sprememb…

AnS> Ne ! Mi nasprotujemo prostemu pretoku kapitala in blaga , prav tako ljudi.

Če bi res, potem ne bi kupovali izdelkov iz tujine, pa jih.

AnS> Ne spodbujamo rasne in verske nestrpnosti , celo zelo radi jih imamo , samo tam v njihovi domovini.

Z vašim denarjem so v njihovi domovini trenutno bombardirani.

AnS> Če je domovina nacionalna , naj taka tudi ostane!

Homo sapiens in vse kulture primarno izvirajo iz nastanka naše vrste, za katero že vemo, da je geografsko in časovno omejena: Nastali smo v Afriki, pred 200.000 leti. Vse ostale regije so "lastnika" mnogokrat zamenjale z nasiljem, bodisi medčloveškim, bodisi kakšnim še bolj zoprnim.

AnS> Pravice naših državljanov spoštujemo!

Seveda, saj to ni nikoli bilo vprašanje.

AnS> Tujci imajo svojo državo , svoje pravice naj iščejo tam !

Človekove pravice so univerzalne.

AnS> Če jih tam ne dobijo , revolušn is solušn !

Glede na to da se tvoj denar uporablja za to, da oni tam ne dobijo pravic, imajo zelo dober razlog, da migrirajo v tvojo državo.

AnS> Če rabijo pomoč se javim za dril sarđenta in politkomisarja.

Ko boš prišel nazaj boš pa postrelil par 10 ljudi na rock koncertu?

AnS> Predavam po potrebi tudi Zbrana dela Edvarda Kardelja!

To lahko pa tudi jaz, če bodo tebe francoski policisti ustrelili.

Zgodovina sprememb…

Pozabil sem, še tole spada zraven:

Pa še kako v praksi zgleda to: Political international @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

AnS> Ne ! Mi nasprotujemo prostemu pretoku kapitala in blaga , prav tako ljudi.

Če bi res, potem ne bi kupovali izdelkov iz tujine, pa jih.

Izdelki iz tujine niso problem dokler so carinjeni.

AnS> Ne spodbujamo rasne in verske nestrpnosti , celo zelo radi jih imamo , samo tam v njihovi domovini.

Z vašim denarjem so v njihovi domovini trenutno bombardirani.

Ko mi zamenjamo njihovo dobrino za naš denar , tedaj ta denar in dobrina zamenjata lastnika .
Z svojim denarjam pa oni lahko počno kar hočejo. Kdo pa si ti , da jim boš pravil kaj naj z svojim denarjem počnejo ?
AnS> Če je domovina nacionalna , naj taka tudi ostane!

Homo sapiens in vse kulture primarno izvirajo iz nastanka naše vrste, za katero že vemo, da je geografsko in časovno omejena: Nastali smo v Afriki, pred 200.000 leti. Vse ostale regije so "lastnika" mnogokrat zamenjale z nasiljem, bodisi medčloveškim, bodisi kakšnim še bolj zoprnim.

AnS> Pravice naših državljanov spoštujemo!

Seveda, saj to ni nikoli bilo vprašanje.

AnS> Tujci imajo svojo državo , svoje pravice naj iščejo tam !

Človekove pravice so univerzalne.

Seveda so , zato jih pa lahko in MORAJO dobiti doma.

AnS> Če jih tam ne dobijo , revolušn is solušn !

Glede na to da se tvoj denar uporablja za to, da oni tam ne dobijo pravic, imajo zelo dober razlog, da migrirajo v tvojo državo.

Ne moj , svoj denar.
Če ne znajo kaj pametnejšega početi z denarjem , njihov problem. So opravilno sposobni in večinoma polnoletni.
Mogoče ti trdiš , da niso ?
Imaš pokroviteljsko in neoimperijalistično , lahko bi se reklo nacistično mnenje o njih.
Hitler bi bil ponosen nate.:P
Ti bi jim vzel državo , svobodo in bi ti razmišljal za njih ? Zelo se ceniš , hujše kot Loreal.:))

AnS> Če rabijo pomoč se javim za dril sarđenta in politkomisarja.

Ko boš prišel nazaj boš pa postrelil par 10 ljudi na rock koncertu?

Glede na to da jih gre vsak dan skozi Slo 3000-4000 lahko to nalogo kamot opravljam tudi v Koševski Reki.

AnS> Predavam po potrebi tudi Zbrana dela Edvarda Kardelja!

To lahko pa tudi jaz, če bodo tebe francoski policisti ustrelili.

Lahko vseeno , čeprav me ne bodo.

AnS> Ko mi zamenjamo njihovo dobrino za naš denar , tedaj ta denar in dobrina zamenjata lastnika .

Ne, v resnici vi politično podpirate opcijo, ki z vašim (in mojim) denarjem kupuje vojaško opremo, ter jo stresa tja.

AnS> Seveda so , zato jih pa lahko in MORAJO dobiti doma.

Pa jih ne - zato je naša dolžnost, da jim jih zagotovimo tukaj. K temu smo se obvezali kot civilizacija. Razumem, da bi nekateri od vas radi barbarski srednji vek, ampak ne bo šlo.

AnS> Glede na to da jih gre vsak dan skozi Slo 3000-4000 lahko to nalogo kamot opravljam tudi v Koševski Reki.

Ni videt, da bi karkoli počel v tej smeri.

AnS> Imaš pokroviteljsko in neoimperijalistično , lahko bi se reklo nacistično mnenje o njih.

Narobe si razumel svojo odgovornost - tako kot večina desničarjev na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pozabil sem, še tole spada zraven:

Pa še kako v praksi zgleda to: Political international @ Wikipedia

Dokler bo obstajalo več jezikov in kultur bodo obstajali tudi narodi.

Ko bo ostala le še angleščina in Holiwoodska kultura , pa tudi narodov ne bo več.

Tega pa si multikulturniki menda res ne želite !!!???;(

AnS> Dokler bo obstajalo več jezikov in kultur bodo obstajali tudi narodi.

Nič hudega. Ni problem, da narod obstaja, problem je, da si nekateri mislite, da so pravice odvisne od narodnostne pripadnosti. Niso.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

AnS> Ko mi zamenjamo njihovo dobrino za naš denar , tedaj ta denar in dobrina zamenjata lastnika .

Ne, v resnici vi politično podpirate opcijo, ki z vašim (in mojim) denarjem kupuje vojaško opremo, ter jo stresa tja.

Kvvvaaaa ?
Luka Mesec in Violeta Tomić z našim gnarjem kupujeta vojaško opremo in jo stresata tja !!!!???:O
Prasca !;(

AnS> Seveda so , zato jih pa lahko in MORAJO dobiti doma.

Pa jih ne - zato je naša dolžnost, da jim jih zagotovimo tukaj. K temu smo se obvezali kot civilizacija. Razumem, da bi nekateri od vas radi barbarski srednji vek, ampak ne bo šlo.

Imaš en sam razlog , da si oni sami , magari z najino pomočjo tega ne zagotovijo doma. Razumem , da bi jih nekateri radi suženjsko izkoriščali , ko bodo delali za vas tu parkrat ceneje od predragih domačinov.

AnS> Glede na to da jih gre vsak dan skozi Slo 3000-4000 lahko to nalogo kamot opravljam tudi v Koševski Reki.

Ni videt, da bi karkoli počel v tej smeri.

Na žalost res ne ! Vsi bi jih raje videli kot ponižane sužnje tu v EU, kot pa kot svobodne in ponosne ljudi doma!

AnS> Imaš pokroviteljsko in neoimperijalistično , lahko bi se reklo nacistično mnenje o njih.

Narobe si razumel svojo odgovornost - tako kot večina desničarjev na tem forumu.

Vsak odgovoren človek je svoje sreče kovač. Ostali lahko le pomagamo.

jype je izjavil:

AnS> Dokler bo obstajalo več jezikov in kultur bodo obstajali tudi narodi.

Nič hudega. Ni problem, da narod obstaja, problem je, da si nekateri mislite, da so pravice odvisne od narodnostne pripadnosti. Niso.

Seveda niso !
Sirijci v Siriji naj imajo ravno toliko pravic kot Slovenci v Sloveniji.

Ne morejo pa tujci imeti take in toliko pravic kot domačini.
Jih nikjer na svetu niso , nimajo in ne bodo imeli !
Ne sirijci v sloveniji , ne slovenci v siriji.

Zgodovina sprememb…

AnS> Ne morejo pa tujci imeti take in toliko pravic kot domačini.

Motiš se.

AnS> Jih nikjer na svetu niso , nimajo in ne bodo imeli !

Motiš se.

AnS> Ne sirijci v sloveniji , ne slovenci v siriji.

Motiš se.

Pa presledki in velike začetnice ti delajo hude težave.

Zgodovina sprememb…

denisd ::

Mogoče ni čisto ON Topic, delno pa definitivno!

The Islamic Connection(to Catholicism!) - The Shrine- ISIS- Professor Walter Veith.

Zanimv pogled na ta problem in tudi precej zanimivih, dobrih indicev, da je dejansko(oz. bom rekel raje, bi lahko bil!) Islam, samo del Katolištva! -druga stran kovanca.

dice7 ::

arnecan1 je izjavil:

V Somaliji, Tadžikistanu in Bruneju prepovedali božična slavja, ki jih mimogrede praznujejo tudi ateisti, čeprav ne v verskem kontekstu.

a je kaka razlika npr med to prepovedjo in prepovedjo burk, mošej, itd?

dice7 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Burke so lahko ali pa ne težava, odvisno od situacij. Absolutno uničujejo kvaliteto pouka po šolah, na sodišču, otežujejo tudi delo policajem z identifikacijo, skratka so situacije, kjer je težko ravnati in se prilagajati eni osebni verski kulturi in se mi absolutno pod nobenim pogojem ne zdi, da se jim kratijo pravice, če se morajo oni v specifičnih situacijah prilagajati v skupno dobro in ne ostali njim.

Kar se prepovedi mošej tiče je pa dobra primerjava. Zraven bi še dodal kar kompletno prepoved ateizma. To je nekaj, kar zelo verjetno čaka evropski kontinent, pa čeprav ti daje trenuten "časovni" prdec v morje, 21. stoletje, morda drugačen občutek. Veliko ljudem se zdi, da bo sekularna država obstala tudi v naprej, ampak, kaže že ne bo tako.

Zgodovina sprememb…

Shegevara> To je nekaj, kar zelo verjetno čaka evropski kontinent,

Ne, to ni res. Muslimani, ki pridejo v Evropo, pridejo sem zato, ker bi radi postali ateisti, ne zato, ker bi radi prepovedali ateizem tudi tukaj.

Shegevara> Veliko ljudem se zdi, da bo sekularna država obstala tudi v naprej, ampak, kaže že ne bo tako.

Tvoje napačno predvidevanje se strokovno imenuje paranoja, razumem pa, da te je strah krščanskega vpliva na življenja Evropejcev: V Sloveniji so pred kratkim kljub ustavni prepovedi izsilili nadaljevanje diskriminacije zoper skupino ljudi, ki jo vodilna krščanska institucija v Sloveniji želi bolje nadzorovati.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

AnS> Ne morejo pa tujci imeti take in toliko pravic kot domačini.

Motiš se.

AnS> Jih nikjer na svetu niso , nimajo in ne bodo imeli !

Motiš se.

AnS> Ne sirijci v sloveniji , ne slovenci v siriji.

Motiš se.

Pa presledki in velike začetnice ti delajo hude težave.

Ajd na dan z besedo kje je ta Indija Koromandija kjer imajo tujci isto pravic kot domačini !
Že pokam kufre !

dice7 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Ni nobene razlike. Oboji imajo prav !

Zgodovina sprememb…

pirat ::

jype je izjavil:

Ne, to ni res. Muslimani, ki pridejo v Evropo, pridejo sem zato, ker bi radi postali ateisti, ne zato, ker bi radi prepovedali ateizem tudi tukaj.

Ni res. Muslimani (vsaj večinoma) zaenkrat še ne postajajo ateisti. "In recent decades, the Muslim share of the population throughout Europe grew about 1 percentage point a decade, from 4% in 1990 to 6% in 2010. This pattern is expected to continue through 2030, when Muslims are projected to make up 8% of Europe’s population.
http://www.pewresearch.org/fact-tank/20...

Če že pride do izstopa iz islama gre očitno bolj v smeri krščanstva kot ateizma:
"Every week I meet one or more persons who come to me and want to know more about Christianity and the Bible because they are very angry about being a Muslim. They don't want to continue to be Muslim," Imran said.
http://www1.cbn.com/cbnnews/world/2015/...

Muslims converting to Christianity in Germany to get asylum
http://tribune.com.pk/story/950749/musl...

jype je izjavil:

Shegevara> Veliko ljudem se zdi, da bo sekularna država obstala tudi v naprej, ampak, kaže že ne bo tako.

Tvoje napačno predvidevanje se strokovno imenuje paranoja, razumem pa, da te je strah krščanskega vpliva na življenja Evropejcev: V Sloveniji so pred kratkim kljub ustavni prepovedi izsilili nadaljevanje diskriminacije zoper skupino ljudi, ki jo vodilna krščanska institucija v Sloveniji želi bolje nadzorovati.

Bejž bejž , prihajajo v evropo ker bi radi postali ateisti?
Ker je splošno znano , da je ateizem geografsko pogojen in arabcem njihovo zlobno ozemlje preprečuje to postati doma.8-O

Ufff , jaz sem očitno imel velikansko srečo da v času bivanja na pretežno islamskem ozemlju nisem izgubil ateizma in postal muslić!:))

AnS> Ajd na dan z besedo kje je ta Indija Koromandija kjer imajo tujci isto pravic kot domačini !

Staršev in kraja rojstva si ne izbereš prostovoljno, zato je skrajno neokusno, da ta "izbira" določa tvoje pravice in svoboščine oziroma količino dela, ki ga moraš opravit, da izbiro spremeniš.

pirat> Ni res.

Ja, je. To, da si kulturno še vedno povezan s svojo skupnostjo ne pomeni, da nisi ateist. Židje in kristjani imajo podoben pojav - v postindustrijskih državah je med njimi že skoraj polovica ateistov, ki zaradi kulturne kohezije vztrajajo pri tradicijah, v katerih vidijo izključno pripadnost kulturi, ne pa tudi veri.

pirat> Če že pride do izstopa iz islama gre očitno bolj v smeri krščanstva kot ateizma:

Krščanstvo je torej "gateway drug" za tiste, ki ne morejo kar na suho stopit v ateizem.

AnS> Bejž bejž , prihajajo v evropo ker bi radi postali ateisti?

Tako je.

AnS> Ker je splošno znano , da je ateizem geografsko pogojen in arabcem njihovo zlobno ozemlje preprečuje to postati doma.

Ker je splošno znano, da te ubijejo, če postaneš ateist v državi, kjer je takšna zakonodaja. Pri nas ni.

AnS> Ufff , jaz sem očitno imel velikansko srečo da v času bivanja na pretežno islamskem ozemlju nisem izgubil ateizma in postal muslić!:))

Predvsem si imel veliko srečo, da so ti dovolili prit v Evropo, ko si bil enkrat zunaj.

Zgodovina sprememb…

««
22 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25247532 (43637) zee

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

998159933 (145596) BigWhale
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

1419216598 (176419) Alencica

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

548570 (7496) Mavrik
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

22938419 (33820) guest #44

Več podobnih tem