» »

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Temo vidijo: vsi
««
24 / 35
»»

globoko grlo ::

Če bi pa preko wifija pohekala cel ship.
Men grejo edin na K Mihaelčine grimase. Res ne vem zakaj morjo tolk pretiravat s čustvenimi "facami".

Red angel je pa Ariana iz prihodnosti?
Pa mimogrede, jokanje adnroida??? WTF!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

MrNighthawk ::

Gregor P je izjavil:

Torej tole prežarčevanje ni dobro funkcioniralo v zadnjem delu, ali kako?
Mislim, ko je njihova najboljša kolegica lebdela v vesolju, bi jo preprosto prežarčili v zapor na ladji ipd. Lahko bi tudi prežarčili en kup ljudi v pomoč na to postajo, ko smo že pri tem itd.


A ni bilo rečeno, da transport iz postaje ni mogoč, ker je bil to nekoč zapor? Pa imeli so cca 15 sekund :)
oz. because story

Nikec3 je izjavil:

In ko pomislim da mogoče res gledamo Borg origin story me kar zmrazi.
Mimogrede, kaj je v prejšnjih Star Trekih Deadalus project?


Jaz upam, da ne. Ker bo potem klasična moralna zgodba "naš največji sovražnik, ki smo ga sami naredil"
Deadalus je bil tudi v Ent. Dvomim, da ima kaj veze.

globoko grlo je izjavil:

Pa mimogrede, jokanje adnroida??? WTF!

sej ni android. Cybernetically augmented. Aka Robocop :))

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

MrNighthawk je izjavil:



globoko grlo je izjavil:

Pa mimogrede, jokanje adnroida??? WTF!

sej ni android. Cybernetically augmented. Aka Robocop :))

Samo se je doslej res obnašala bolj kot Data, ne kot kakšen Geordi z malo več kibernetičnimi dodatki.

BigWhale ::

Men je bolj bizarno to, da si je morala delati varnostne kopije spominov, ker je imela 'v glavi' premalo prostora. :>

ahac ::

Ja, če so pa v HD!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zvezdica27 ::

kolikor jaz razumem... ne razumem (debata glede rebootov): STD se dogaja v reboot vesolju - je tako? Vulcan bo uničen. MI smo torej malo pred tem - nekdo je napisal 8 let pred tem.

Če to drži, potem se jim seveda ni treba držati nobenih okvirov TNG ali DS9 oz STV.

zz

BigWhale ::

Ne, Discovery naj bi se dogajal v ST TOS, TNG, DS9 vesolju.

Gregor P ::

Ta povsem odvečni zapleteni odnos med bratom in sestro se trudim kar se da ignorirati. Je povsem odveč. Razumem sicer to problematiko okoli polčloveka; ta seveda sodi v kontekst ST.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Gregor P ::

BigWhale je izjavil:

Spoilers ahead ... :>

Men se zdi, kot da gledamo The Borg origin story. Nisem imel obcutka, da se je ful stvari naenkrat dogajal, oziroma se je ampak se je v tem delu en kup reci razresilo. Oziroma je dobilo malo vec repa in glave. Zdaj vemo kaj se dogaja, ugotoviti moramo samo se zakaj. :)

Saj v bistvu tega “control centra” še niso razrešili dolžnosti, tako da ... v bistvu pa je bilo že pri tisti modificirani sondi iz prihodnosti (ki naj bi bila neka posodobitev teh federacijskih) in tisti viziji prihodnosti, ko vidiš cel kup teh sond/raket jasna povezava med to tehnologijo; torej vsaj, da je sorodna; ni bila pa videti borgovska.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Phantomeye ::

imagodei je izjavil:

Hm, počas gledam 2. sezono, zdajle sem pri 5. delu. Mislim, pa to je res brez veze, da so šli tiščat pred Original Series. Saj sem prepričan, da bodo pogruntali en super duper twist, ampak ultimativno gledano, bo brez veze.

Tolk se dogaja, in tega nikoli kasneje nihče ni vedel? Section 31 se je znala cloakat v asteroide, v času TNG pa united federation of planets nima cloakanja za ladje? Zakaj so imeli na Discoveryju vse te napredne touch screene, HUD-e, avgmentirano realnost, holograme - na Originalni Enterprise pa gumbe kot na Sojuzu - me spomni na trenutne primerjave med Sojuzom in Starshipom. Tudi Picardovi Enterprisei, stoletje kasneje, zgledajo zastarelo proti tej super duper Discovery ladji. Aja, pa srečal so The SphereTM, ki jim je dala za 100.000 let znanja. Sam, še kar ne, 100 let kasneje Enterprise zgleda ko stara ruska podmornica v primerjavi z Discoveryjem.

Sej, če se fejst potrudim in zamižim na obe očesi (potem je težko gledat serijo), lahko dol pogoltnem te diskrepance. Ampak ne zastopim zakaj te zgodbe ne moreš povedat v obdobju 100 let po TNG, recimo. Je fino, da slišimo za Spocka, pa Sareka, pa za kapitana Pikea - ampak, v resnici se mi zdi, da tega nihče ne bi pogrešal, če bi zgodbo prestavili v čas 100 let po TNG - pa še povsem proste roke bi imeli pri zgodbi. Zdaj se bodo zmislili en "Deus Ex Machina", da bodo vse skupaj nekako zmašili v okvire, kjer se začne The Original Series. In nam prodali eno težko verjetno zgodbico, zakaj nikoli, ne v original timelineu niti v alternate timelineu nismo nikoli slišali za Spockovo sestro, za slavno ladjo Discovery, niti za micelijsko mrežo, niti za sedem znamenj, ... Škoda, no.


Okej, prvo kot prvo, tudi jaz jim zamerim, da nihče ne upa posneti nekaj kar se dogaja v prihodnosti (ampak, ok to be fair federacijci iz prihodnosti so do zdaj vedno imeli neke deus ex machina gadgete). Ampak to, da discovery zgleda tehnološko bolj napreden (z izjemo spore drajva) je treba zamižat na eno oko, ker zadeva mora zgledat moderno za naš čas. Je pa cel štos, ki velja tudi nove filme - serija mora zgledat 25 % drugače od starejših serij. Gre za pravno zadevo okoli avtorskih pravic CBS-a in Paramounta. Tale tip vse razloži:

MrNighthawk ::

Zvezdica27 je izjavil:

kolikor jaz razumem... ne razumem (debata glede rebootov): STD se dogaja v reboot vesolju - je tako? Vulcan bo uničen. MI smo torej malo pred tem - nekdo je napisal 8 let pred tem.

Če to drži, potem se jim seveda ni treba držati nobenih okvirov TNG ali DS9 oz STV.

zz


BigWhale je izjavil:

Ne, Discovery naj bi se dogajal v ST TOS, TNG, DS9 vesolju.


ja dogajanje naj bi bilo v prime universe (lahko se zgodi, da bo to sicer 3. alt. universe :))) ampak Vulcan je bil uničen v prime universe (enkrat v prihodnosti) in takrat je prime spock in captain nero pomotoma pripotoval v preteklost (star trek 2009) ter s tem ustvaril kelvin time line.

stjan ::

Novih idej pa nimajo?
Religiozni Rdeči angel, pa prividi zblojenih duš?
Časovno čudne povezave, smešno obnašanje igralcev, pretirana čustvenost...
V zadnjem delu se pojavi še Vidžer iz prvega filma, ki hoče pobiti vse živo v vesolju.
So začeli kopirati Orvile?

Phantomeye ::

Sej vem, da Discovery pogosto uporablja fantazijske elemente, ki že malo šlatajo preko območja znanstvene fantastike (npr. spore network), ampak kaj dafak je Time Stone. Kaj je to Marvel, lol.

Pa še fora z DNK, da preveč ne spoilal. Ni šanse, da tehnologija 23. stoletja ni spodobna razlikovat med med osebi x in njegovim potomcem. Ne bi smel biti 100 % match.

Zgodovina sprememb…

free_rider ::

Shakima :)

imagodei ::

Najboljše bi sicer bilo, da bi tole ... stvar ... razglasili za non-canon in basta. Saj ima svoje zanimive momente, ampak... STD je "skočil čez morskega psa" že v trenutku, ko so štartali z idejo, da je Michael herojska Spockova sestra, o kateri do sedaj nihče nikoli ni govoril.

Seveda, rešitev se ponuja sama od sebe - na koncu bodo napletli nekaj o alternativni časovni premici, ali pa neke vrste Grandfather paradox, ki bo "verodostojno" rešila problem, zakaj v TOS, STTNG, Deep space 9 in Voyagerju nihče nikoli ni niti omenil Spore Driva, rdečega angela in/ali herojskih podvigov Michael Burnham. Časovne anomalije so v Star Trek postale fix-it-all Deus Ex Machina rešitev za vse, kar se ne sklada s kanonom.

Kar je absolutno brez veze. Galaksija je hudičevo velika, prostora in časa je na voljo neomejeno. Zakaj se mora vse, kar je bilo sproducirano v zadnjih desetih letih, navezovat na obstoječe karakterje, jih po nepotrebnem modificirat, dodajat, obračat... A bi bili npr. JJAbramsovi filmi kaj slabši, če bi se dogajali post STTNG/DS9/Voyager s čisto drugimi karakterji in bi ostali del Prime timelinea? Ne vem, a ustvarjalci sklepajo, da smo gledalci preneumni, da bi se lahko zapomnili nove like in časovna obdobje in je treba stalno vlačit v igro Spocka, Sareka in se navezovat na tisto, kar že poznamo?

Pa dobro, recimo da to še požrem. Ampak STD? Ne se hecat, no. Spore drive tehnologija, ki je nato 140 let nihče ni niti odkril neodvisno od United Federation of Planets niti z besedo omenil? Ne glede na to, kakšno pojasnilo nam bodo podali ustvarjalci serije - ali je bila prepovedana, ali je timeline izginil zaradi kakšnega paradoksa in v STTNG/DS9/Voyager timelineu ni bila poznana. Kaj pa Klingoni? Kaj pa Romulani - a oni nimajo znanstvenikov, ki bi znali odkriti Spore Drive? UFP v 24. stoletju ne pozna niti tako osnovne tehnologije, kot je cloak - ki jo obvladajo tako Klingoni kot Romulani. Pa imamo tu še nebroj ras, nenazadnje so tu še The Borg...


Skratka, tole polomijo bi bilo najboljš razglasit za non-canon. Never happened.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Okapi ::

No ja, če se dovolj potrudiš, se da vse rešit tudi brez časovnega stroja in/ali vzporednih vesolj. Dogajanje, ki ga sedaj gledamo, razglasijo za največjo skrivnost, izbrišejo vse dokumente, videoposnetke, telefonske pogovore ... po potrebi vsem po vrsti s kvantnim modifikatorjem cerebralnih omrežij izbrišejo tudi spomin nanj. Micelij pa okuži nek virus in izgine iz vesolja.

puRetuer ::

Morda pa bojo vpeljali Vibranium? S tem magičnim elementom bi vse te probleme lahko preprosto rešili.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: bfranklin ()

MisterM ::

Time crystals so bili kar pripravni, da jih zlorabi znanstvena fantastika. Spodaj podajam video, kjer Dr. Lincoln lepo razloži, kaj ti časovni kristali sploh so:

Okapi ::

Kar se pa navezovanja na prejšnje StarTreke tiče, je IMHO stvar v reklu "ziher je ziher". Če bi naredili serijo, ki se dogaja čez 500 let, z nekimi čisto drugimi liki, bi ne bilo dosti drugače, kot če bi naredili nekaj čisto novega. Recimo kot Orville. Ustvarjalci se bojijo, da bi ljubitelji rekli, da to pa že ni StarTrek, in ne bi gledali.

stjan ::

Saj tudi sedaj gledalci ne gledajo Star treka, temveč nekaj čudnega.
Ta nadaljevanka iz vsaj malo SF prehaja v neko fantazijsko področje.
Če bi se dogajalo v nekem času, daleč po originalni nadaljevanke nebi bilo tako čudno.

MrNighthawk ::

imagodei je izjavil:

Najboljše bi sicer bilo, da bi tole ... stvar ... razglasili za non-canon in basta. Saj ima svoje zanimive momente, ampak... STD je "skočil čez morskega psa" že v trenutku, ko so štartali z idejo, da je Michael herojska Spockova sestra, o kateri do sedaj nihče nikoli ni govoril.

Seveda, rešitev se ponuja sama od sebe - na koncu bodo napletli nekaj o alternativni časovni premici, ali pa neke vrste Grandfather paradox, ki bo "verodostojno" rešila problem, zakaj v TOS, STTNG, Deep space 9 in Voyagerju nihče nikoli ni niti omenil Spore Driva, rdečega angela in/ali herojskih podvigov Michael Burnham. Časovne anomalije so v Star Trek postale fix-it-all Deus Ex Machina rešitev za vse, kar se ne sklada s kanonom.

Kar je absolutno brez veze. Galaksija je hudičevo velika, prostora in časa je na voljo neomejeno. Zakaj se mora vse, kar je bilo sproducirano v zadnjih desetih letih, navezovat na obstoječe karakterje, jih po nepotrebnem modificirat, dodajat, obračat... A bi bili npr. JJAbramsovi filmi kaj slabši, če bi se dogajali post STTNG/DS9/Voyager s čisto drugimi karakterji in bi ostali del Prime timelinea? Ne vem, a ustvarjalci sklepajo, da smo gledalci preneumni, da bi se lahko zapomnili nove like in časovna obdobje in je treba stalno vlačit v igro Spocka, Sareka in se navezovat na tisto, kar že poznamo?

Pa dobro, recimo da to še požrem. Ampak STD? Ne se hecat, no. Spore drive tehnologija, ki je nato 140 let nihče ni niti odkril neodvisno od United Federation of Planets niti z besedo omenil? Ne glede na to, kakšno pojasnilo nam bodo podali ustvarjalci serije - ali je bila prepovedana, ali je timeline izginil zaradi kakšnega paradoksa in v STTNG/DS9/Voyager timelineu ni bila poznana. Kaj pa Klingoni? Kaj pa Romulani - a oni nimajo znanstvenikov, ki bi znali odkriti Spore Drive? UFP v 24. stoletju ne pozna niti tako osnovne tehnologije, kot je cloak - ki jo obvladajo tako Klingoni kot Romulani. Pa imamo tu še nebroj ras, nenazadnje so tu še The Borg...


Skratka, tole polomijo bi bilo najboljš razglasit za non-canon. Never happened.


Continuity v Star Treku je bil vedno bolj tko tko. Ni vedno vse štimal, sproti so si izmišljeval zadeve itd.
Tudi Spockovega brata so samo enkrat pokazal potem pa zbrisal. Warp, wormholes, black holes, rase itd. vse se je spreminjalo, odvisno od efektov, idej in zajebov.
Romulani so uporabljali klingonske ladje, ker je v TOS nekdo izgubil model Romulanske ladje in je bilo predrago, da bi naredil novega :)).
btw...Star Fleet je imel cloak v 24. stoletju...highly classified :P

preprosto ne moreš za serijo, ki je nastala v 60ih trajal tri sezone računat, da bo vedno vse poklapalo. zato se mi zdi najboljša opcija, da je Disco "soft reboot".

Okapi je izjavil:

No ja, če se dovolj potrudiš, se da vse rešit tudi brez časovnega stroja in/ali vzporednih vesolj. Dogajanje, ki ga sedaj gledamo, razglasijo za največjo skrivnost, izbrišejo vse dokumente, videoposnetke, telefonske pogovore ... po potrebi vsem po vrsti s kvantnim modifikatorjem cerebralnih omrežij izbrišejo tudi spomin nanj. Micelij pa okuži nek virus in izgine iz vesolja.


zato sem jaz upal, da bo spore drive na koncu 1. sezone (tako je kazalo) čisto odstranjen.
U.S.S. Discovery bo slej ko prej pridobila A.I. in na koncu ji bo nekdo ukazal, da mora it neznano kam in tam čakat...vsaj tisoč let. Če gledamo kaj se je zgodilo v short seriji Calypso.

imagodei ::

Okapi je izjavil:

po potrebi vsem po vrsti s kvantnim modifikatorjem cerebralnih omrežij izbrišejo tudi spomin nanj.

Ja, spet nek Deus Ex Machina poseg, za katerega ne prej ne kasneje nismo nikoli slišali :)

Recimo, da bi jim res uspelo nekako okužiti in uničiti micelij (oh, samo eno vrsto vzporednega vesolja smo uničili, precej človeško), potem ni potrebno brisat vseh podatkov in spominov udeležencev. Če že kaj, potem bi o tem morali učiti na akademiji, da bi prihodnji rodovi vedeli, da lahko z nepremišljenim ravnanjem uničijo cele svetove - to bi bilo nekako v duhu Starfleeta in Prime Directive.

Če pa so zgolj uničili vse podatke in izbrisali spomine udeležencev, pa - kdo pa pravi, da Spore newtorka in Spor drivea ne morejo neodvisno odkriti npr. Romulani? Ki so znani po tem, da za njih cilj opravičuje sredstva in da se poserjejo na moralo?

Kot pravim, na koncu se bodo sigurno spomnili "prepričljivega" razloga, zakaj Picard, Sisko in Hathawayeva očitno ne vedo ničesar o tej tehnologiji (vsaj v seriji Voyager bi komu lahko prišlo na misel, da so se nekoč učili o Spore Driveu, ki bi jih lahko v trenutku pripeljal nazaj v Alfa kvadrant).
- Hoc est qui sumus -

globoko grlo ::

Hja tko je to Imagpodei, če si večji papež od papeža samega.
Oz. fanatiki (canoniki?) so bili vedno vir konfliktov!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

imagodei ::

To si ti kar dopoveduj. V resnici gre pa za to, da se pod imenom dobro prodajane franšize poskuša prodat "nekej", ker se pač lahko boljše proda, kot če bi rekel, da se to zdaj imenuje Starship Discovery in nima veze s Star Trek vesoljem.

Ni dost drugače kot Prometej in Zaveza v Alien vesolju.
- Hoc est qui sumus -

Phantomeye ::

imagodei je izjavil:

Najboljše bi sicer bilo, da bi tole ... stvar ... razglasili za non-canon in basta. Saj ima svoje zanimive momente, ampak... STD je "skočil čez morskega psa" že v trenutku, ko so štartali z idejo, da je Michael herojska Spockova sestra, o kateri do sedaj nihče nikoli ni govoril.

Seveda, rešitev se ponuja sama od sebe - na koncu bodo napletli nekaj o alternativni časovni premici, ali pa neke vrste Grandfather paradox, ki bo "verodostojno" rešila problem, zakaj v TOS, STTNG, Deep space 9 in Voyagerju nihče nikoli ni niti omenil Spore Driva, rdečega angela in/ali herojskih podvigov Michael Burnham. Časovne anomalije so v Star Trek postale fix-it-all Deus Ex Machina rešitev za vse, kar se ne sklada s kanonom.

Kar je absolutno brez veze. Galaksija je hudičevo velika, prostora in časa je na voljo neomejeno. Zakaj se mora vse, kar je bilo sproducirano v zadnjih desetih letih, navezovat na obstoječe karakterje, jih po nepotrebnem modificirat, dodajat, obračat... A bi bili npr. JJAbramsovi filmi kaj slabši, če bi se dogajali post STTNG/DS9/Voyager s čisto drugimi karakterji in bi ostali del Prime timelinea? Ne vem, a ustvarjalci sklepajo, da smo gledalci preneumni, da bi se lahko zapomnili nove like in časovna obdobje in je treba stalno vlačit v igro Spocka, Sareka in se navezovat na tisto, kar že poznamo?

Pa dobro, recimo da to še požrem. Ampak STD? Ne se hecat, no. Spore drive tehnologija, ki je nato 140 let nihče ni niti odkril neodvisno od United Federation of Planets niti z besedo omenil? Ne glede na to, kakšno pojasnilo nam bodo podali ustvarjalci serije - ali je bila prepovedana, ali je timeline izginil zaradi kakšnega paradoksa in v STTNG/DS9/Voyager timelineu ni bila poznana. Kaj pa Klingoni? Kaj pa Romulani - a oni nimajo znanstvenikov, ki bi znali odkriti Spore Drive? UFP v 24. stoletju ne pozna niti tako osnovne tehnologije, kot je cloak - ki jo obvladajo tako Klingoni kot Romulani. Pa imamo tu še nebroj ras, nenazadnje so tu še The Borg...


Skratka, tole polomijo bi bilo najboljš razglasit za non-canon. Never happened.


Pa ne, saj še vedno je lahko canon v zelo širokem pomenu besede. Samo alternate reality. Tako kot je tisti "mirror" svet z "emperor" kapitanko. Pa kot je ta, od kjer se je prikazala mati od Michael, pa od Adamsa ST. Alternate reality ne pomeni nujno, da pride kdaj v stik s prime timeline. Samo obstaja. Kot so recimo stripi v Marvel in DC universe.

Zgodovina sprememb…

MrNighthawk ::

Phantomeye je izjavil:


Pa ne, saj še vedno je lahko canon v zelo širokem pomenu besede. Samo alternate reality. Tako kot je tisti "mirror" svet z "emperor" kapitanko. Pa kot je ta, od kjer se je prikazala mati od Michael, pa od Adamsa ST. Alternate reality ne pomeni nujno, da pride kdaj v stik s prime timeline. Samo obstaja. Kot so recimo stripi v Marvel in DC universe.


Sej tut Sela je bila hčerka Tashe Yar iz drugega timeline :)

Phantomeye ::

MrNighthawk je izjavil:

Phantomeye je izjavil:


Pa ne, saj še vedno je lahko canon v zelo širokem pomenu besede. Samo alternate reality. Tako kot je tisti "mirror" svet z "emperor" kapitanko. Pa kot je ta, od kjer se je prikazala mati od Michael, pa od Adamsa ST. Alternate reality ne pomeni nujno, da pride kdaj v stik s prime timeline. Samo obstaja. Kot so recimo stripi v Marvel in DC universe.


Sej tut Sela je bila hčerka Tashe Yar iz drugega timeline :)


https://fanlore.org/wiki/Alternate_Univ... tole je zanimivo branje tudi.

imagodei ::

Phantomeye je izjavil:

Pa ne, saj še vedno je lahko canon v zelo širokem pomenu besede. Samo alternate reality. Tako kot je tisti "mirror" svet z "emperor" kapitanko. Pa kot je ta, od kjer se je prikazala mati od Michael, pa od Adamsa ST. Alternate reality ne pomeni nujno, da pride kdaj v stik s prime timeline. Samo obstaja. Kot so recimo stripi v Marvel in DC universe.

Ne vem, vsakemu svoje. Jaz tole jemljem kot čisto izven konteksta. Teh alternate reality/alternate timeline variant je za moj okus enostavno preveč. Zanimivo je enkrat, dvakrat, potem pa to postane znucano. Še več, postane univerzalna rešitev za vse zaplete. O, fak, ne moremo zadeve postavit v kontekst? Nič hudega, bomo rekli, da je to v alternate reality. In to potem copy-pastaš ad nauseam.

Ja, sej je bilo v preteklosti tudi kaj zajebov in si kanon nasprotuje na mnogih mestih. Ampak, vmes se je zgodilo marsikaj: gledalci smo postali malo bolj zahtevni, ne dopuščamo več, da nek "Rambo" lastoročno ubije 600 vojakov, ne dopuščamo, da "John Wayne" pobije 30 indijancev z revolverjem na 6 nabojev brez ponovnega polnjenja. Zgodil se je Internet, pa Wiki strani (recimo za Star Trek je to memory-alpha, za druge TV Serije glej recimo fandom.com) in ostale fan-driven spletne strani, kjer navdušenci secirajo in analizirajo epizodo po epizodo, postavljajo teorije, ugibajo o možnih razlagah, nadaljevanju, razsuvajo nelogičnosti... Če bi ustvarjalci katere koli serije samo občasno vrgli oko na te strani, bi lahko videli, kaj navdušence moti, katere odgovore pričakujejo, kakšne dileme mora serija razrešit. V bistvu še več: če leta 2019 ustvarjalci serij tega ne počnejo, pove veliko o tem, koliko jim je sploh mar za gledalce - pač producirajo low quality šit, dokler ga lahko, potem pa serijo ugasnejo.

Še enkrat: kamot je bilo v preteklosti nebroj zajebov; danes pa povprečno zahteven gledalec želi, da ravno vsaka kontradikcija ne gre skoz. In kar je v konkretnem primeru najbolj pomembno: Discoveryju ni bilo treba drezat v osje gnezdo. Kamot bi reč postavili v čas po STTNG/DS9/Voyager in se izognili vsem zapletom. Ali pa bi ga postavili v JJ Abramsovo vesolje, v čas po obstoječih filmih: Alternativni timeline že imamo, tam so vse možnosti odprte in bi bilo tudi jasno, zakaj v Prime Timeline v STTNG/DS9/Voyagerju ni podatkov o Spore Drive, rdečem angelu in/ali herojstvih Michael Burnham. Čist simpl bi bilo. Pa spet bi bilo odprto, a hočejo Spocka in Sareka tiščat v zgodbo, ali pa bi bila to ena vzporedna zgodba, kjer bi bili Spock, Sarek, Kirk in ostali samo neke povsem obstranske osebe. Pizda, Reboot smo imeli, zakaj ne nadaljevat tam?!

Ali pa, nenazadnje, polovica 1. sezone se je odvila v Alternate Universe. Zakaj, o le zakaj Discovery ni ostal tam, pa bi bilo spet čisto jasno, zakaj nismo slišali niti besede o herojski ladji Discovery in njeni posadki. Ampak ne, Philippo Georgiou so morali iskat v alternativno vesolje in jo pripeljati v našega zato, da se je tu lahko... civilizirala?!?! Zadeva gleda obupno nepremišljena, scenarij precej stihijski...
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

imagodei je izjavil:

Ja, sej je bilo v preteklosti tudi kaj zajebov in si kanon nasprotuje na mnogih mestih. Ampak, vmes se je zgodilo marsikaj: gledalci smo postali malo bolj zahtevni, ne dopuščamo več, da nek "Rambo" lastoročno ubije 600 vojakov, ne dopuščamo, da "John Wayne" pobije 30 indijancev z revolverjem na 6 nabojev brez ponovnega polnjenja.

Govori v svojem imenu. Marsikoga take reči niti najmanj ne motijo.

Nikec3 ::

ST Discovery poskuša bit najbolj ambiciozen star trek do zdaj, ampak se mi zdi, da se včasih v tej ambiciji malo zaciklajo. Ambicije so, znanja za vrhunsko izpeljavo zgodbe pa manjka. V tej epizodi raje sploh nočem razmišljat koliko nelogičnosti/paradoksov, ne-canonov je vsebovala.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

49106 ::

Prisilil sem se, da sem do konca pogledal prvo sezono, druge ne bom gledal. Komaj čakam na novi, pravi ST.

Jarno ::

Mah, ne bom rantal kot ST poznavalec, čeprav sem pogledal vse serije in filme. ToS je bil nekaj novega, zato jim je uspelo. STD je tudi malce drugačen in to jim odpustim.
Ali pa bi ga postavili v JJ Abramsovo vesolje

Raje se pritožujem nad J.J. Abramsom, ki je iz protagonistov oz. federacije naredil največje takerje. ToS Kirk npr. je aliene/bogove... učil manir, njegova specialiteta pa je bila (super)računalnik/robota zvezat na kurcšlus. :)
#65W!

BigWhale ::

49106 je izjavil:

Prisilil sem se, da sem do konca pogledal prvo sezono, druge ne bom gledal. Komaj čakam na novi, pravi ST.


Hvala, da si nam povedal in nas obvestil. Tvoja zrtev ne bo sla v pozabo, lahko si brez skrbi. Tvoje ime bomo vklesali v spominsko plosco in ji odpeljali na Romulus. Hvala ti!

imagodei ::

Okapi je izjavil:

imagodei je izjavil:

Ja, sej je bilo v preteklosti tudi kaj zajebov in si kanon nasprotuje na mnogih mestih. Ampak, vmes se je zgodilo marsikaj: gledalci smo postali malo bolj zahtevni, ne dopuščamo več, da nek "Rambo" lastoročno ubije 600 vojakov, ne dopuščamo, da "John Wayne" pobije 30 indijancev z revolverjem na 6 nabojev brez ponovnega polnjenja.

Govori v svojem imenu. Marsikoga take reči niti najmanj ne motijo.

What? Jasno, da govorim v svojem imenu. Upam sicer, da večina to sicer opazi in da jih zmoti, ne bi pa ravno zadrževal diha. Upam, da tebe zmoti, da akcijski junak s tremi preostalimi naboji v avtomatski puški ubije 7 zlikovcev, ampak protagonist se nikdar ne bo sklonil in od pravkar ubitega zlikovca, mimo katerega se sprehodi, vzel polnega avtomatskega orožja in dodatnega nabojnika, ki jih ima zlikovec pri sebi.

To da "marsikoga" ne zmoti nikakor ne izključuje tega, da "marsikoga" pa zmoti. Ampak, še vedno, govorim v svojem imenu. Zapisi po internetu, prebiranje wiki strani, ki so namenjene posameznim serijam ipd., pa kaže jasno sliko, da še zdaleč nisem osamljen.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

I'll just leave this here:

Why the Star Trek Prime Timeline is NOT Canon Explained:


Razloži malo, čemu takšna zmeda in zakaj ni pričakovat izboljšanja. No surprise there: money.
- Hoc est qui sumus -

MrNighthawk ::

49106 je izjavil:

Prisilil sem se, da sem do konca pogledal prvo sezono, druge ne bom gledal. Komaj čakam na novi, pravi ST.


Vprašanje, če ga boš dočakal. Ko je prišel TNG so si pritoževali TOS fani. Serije se pa s časom spreminjajo.

Tudi Picard serija najbrž ne bo v stilu TNG.

Phantomeye ::

imagodei je izjavil:

I'll just leave this here:

Why the Star Trek Prime Timeline is NOT Canon Explained:


Razloži malo, čemu takšna zmeda in zakaj ni pričakovat izboljšanja. No surprise there: money.


Basically sem tole jst že na prejšnjih straneh linkal, to je drugi del

49106 ::

BigWhale je izjavil:

49106 je izjavil:

Prisilil sem se, da sem do konca pogledal prvo sezono, druge ne bom gledal. Komaj čakam na novi, pravi ST.


Hvala, da si nam povedal in nas obvestil. Tvoja zrtev ne bo sla v pozabo, lahko si brez skrbi. Tvoje ime bomo vklesali v spominsko plosco in ji odpeljali na Romulus. Hvala ti!


Lepo je slišat, da žrtvovanje ni bilo zamanj.


MrNighthawk je izjavil:

49106 je izjavil:

Prisilil sem se, da sem do konca pogledal prvo sezono, druge ne bom gledal. Komaj čakam na novi, pravi ST.


Vprašanje, če ga boš dočakal. Ko je prišel TNG so si pritoževali TOS fani. Serije se pa s časom spreminjajo.

Tudi Picard serija najbrž ne bo v stilu TNG.


Vprašanje, če bom čez pol leta še živ? TOS je še danes gledljiva serija, TNG pa še toliko bolj.

PARTyZAN ::

Jarno je izjavil:

ToS je bil nekaj novega, zato jim je uspelo.


TOS v resnici ni uspel - vsaj takrat, ko je airal.

Star Trek's Nielsen ratings while on NBC were low, and the network canceled it after three seasons and 79 episodes. Several years later, the series became a bona fide hit in broadcast syndication, remaining so throughout the 1970s, achieving cult classic status and a developing influence on popular culture.

Vir: Star Trek: The Original Series @ Wikipedia

Zvezdica27 ::

no, no, sezona 2 je boljša kot prva. Je bil pa Lorca vrhunski (spet pa: čist neizkoriščen lik).

Je pa pač ozadje komercialno. Ne morejo prodati after TNG ST, ker pač morajo prodati serijo in merchandise, je treba reciklirati Spocka. I get it. Zato najbrž ST Enterprise ni palil, čeprav je bil meni zelo všečen. Čudno mi je da so DS9 pustili - meni je bil zelo všečen, a ratingi so bili slabi. V glavnem... bomo videli. Saj pravim, tale 2 serija je boljša in zdaj počasi počasi začnejo razvijati like, celo nekaj malega smo o Piku izvedeli v kdaj, 8 epizodi. Bravo. Še vedno pa nič o, recimo, zdravniku, ona dva gejlorda, tud ne vemo nič o zgodovini... počasi, počasi gre to, vse sam neke akcisjke fore.

Jaz bi si tudi želel ST kakih 100 let po DS9 (saj je to kao zadnji, ne?, Voyager je prej). To bi bilo bomba, pa tam lahko ta kurčev micelial network razvijajo. In bi ga lahko uporabili podobno kot Bajoran wormhole.

na koncu pa šteje samo allmighty dollar - jaz sem vseeno vesel, da to sploh je, kot da ga ni. Mi pa ni všeč, sam če se bodo pametovali, bodo to razvijali naprej. Predvsem me moti tudi, da ni nekih možnih zunanjih enemy likov. Tale red angel ne šteje, ker ga ni. Kdaj bo Q uletel? Kje so Romulanci, jebote? Kam so šli vsi klingoni - ne bo noben Voqa lovil?

zz

Jarno ::

PARTyZAN je izjavil:

Jarno je izjavil:

ToS je bil nekaj novega, zato jim je uspelo.


TOS v resnici ni uspel - vsaj takrat, ko je airal.

Star Trek's Nielsen ratings while on NBC were low, and the network canceled it after three seasons and 79 episodes. Several years later, the series became a bona fide hit in broadcast syndication, remaining so throughout the 1970s, achieving cult classic status and a developing influence on popular culture.

Vir: Star Trek: The Original Series @ Wikipedia

Šteje to, da je kultni status imela že pred TNG. Sicer so mnenja o gledljivosti ToS-a danes deljena, sem pa si pred kratkim vseeno pogledal remastered verzijo.
Sicer pa vsaka verzija malce dodaja v univerzum. ST Enterprise so npr. dodali pink space in temporal cold war, TNG Borge, DS9 Dominion. Brez "jajc" producentov in scenaristov je zadeva obsojena na preveliko reciklažo.
#65W!

MrNighthawk ::

Zvezdica27 je izjavil:

Zato najbrž ST Enterprise ni palil, čeprav je bil meni zelo všečen. Čudno mi je da so DS9 pustili - meni je bil zelo všečen, a ratingi so bili slabi

Jaz bi si tudi želel ST kakih 100 let po DS9 (saj je to kao zadnji, ne?, Voyager je prej). To bi bilo bomba, pa tam lahko ta kurčev micelial network razvijajo. In bi ga lahko uporabili podobno kot Bajoran wormhole.


ST Enterprise je bil fail zaradi ratingov in temporal cold war. DS9 je imel solidne ratinge, dovolj da so ga imeli 7 sezon in tudi o 8. so razmišljali.
Se je pa Voyager začel med DS9 in končal cca tri leta po koncu DS9

globoko grlo ::

Vsakemu svoje, men je vseen al je to Star Trek, Star Wars al pa Adventures of Mihaelca : STD

VAžn, da je solidna zgodba in akcija, pa čim manj "žajfasta" zadeva in je ok :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zvezdica27 ::

ma ni res... ST je bil vedno bolj "intelektualna" zadeva, odkrivanje morale, razpletanje težkih vprašanj... Nenazadnje je bil prvi poljub na TV v USA med belcem in črnko - prav v TOS.

Kirk and Uhura%27s kiss @ Wikipedia

A veš... vse epizode s Q, sojenje človeštvu, Picard in Borg, first encounter, mučenje Oda, xenocide itd... top shit. ST zame nikoli ni bil akcija, tudi tedaj ne, ko je bila akcija dobra (recimo kak Dominion wars). Za to naj gleda Star wars, kdor hoče. No, to mi vsaj doslej manjka v STD, kar pa je, pa je čist banalno (že omnjeni Kelpians). Moram pa zdaj 9 epizodo pogldat, bom danes.

Nisem pa vedel, da je imel DS9 dobre ratinge, sem mislil, da ne.

zz

imagodei ::

Jaz sem moram tle strinjat z Zvezdico. Ravno ta element je bil ful prisoten, že v TOS, sploh pa v STTNG, DS9 in Voyagerju... Vedno so bila posredi neka eksistenciala vprašanja, nikoli ni šlo samo za pokanje in čreva. Po svoje ful zanimivo, nizek budget in pomanjkanje specialnih efektov so zakrili v večna vprašanja, zavita v celofan 24. stoletja. V primerjavi s Star Wars so bili vanjzemaljci vedno kanček preveč človeški - vsi so imeli enak basic template, samo mal drugač obliko čela, nosu, obrvi, ušes... Ampak zadeva je delovala.

Jaz sicer zaenkrat gledam, ampak... To ni več Star Trek.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Meh. To je se vedno Star Trek.

Eksistencialna vprasanja so se vedno prisotna. Je Culber isti Culber, kot je bil prej ali ni? Sentient AI vs. biological life. Genocid. Represija Kelpiancev, ... Jasno je pa stvar narejena za danasnje obcinstvo z nekaj vec akcije, ki je tudi solidno odigrana. In ker zadeva serializirana se te reci dogajajo skozi vec epizod in v vsaki vidimo samo del.

MrNighthawk ::

Zvezdica27 je izjavil:

Nisem pa vedel, da je imel DS9 dobre ratinge, sem mislil, da ne.


Če bi bili slabi ratingi potem ne bi trajal 7 sezon. Ni pa bil nikoli tak "hit" kot TNG, ni imel Enterprisa in najbrž najtežjo nalogo obstat, vsaj v začetku.

imagodei je izjavil:

Po svoje ful zanimivo, nizek budget in pomanjkanje specialnih efektov so zakrili v večna vprašanja, zavita v celofan 24. stoletja. V primerjavi s Star Wars so bili vanjzemaljci vedno kanček preveč človeški - vsi so imeli enak basic template, samo mal drugač obliko čela, nosu, obrvi, ušes... Ampak zadeva je delovala.


Star Trek je imel enega največjih TV budgetov, vsak kar se TNGja tiče, tudi Enterprise. Kot kaže ga ima tudi Disco.

DS9 je bil eden izmed redkih, ki malo bolj konkretno prikazal bojevanje v vesolju in ne streljanje dveh ladji na jadra, ampak to si lahko vsak po svoje razlaga kako bi bilo najboljše :)

BigWhale ::

Mal predvidljiv del in mal prevec drame tipa: "DEJ VZAM PHASER V ROKE PA NEH ZE CMERAT!" :>

Sicer pa vsecen in zanimivo kam so zapeljali vse skupaj.

imagodei ::

Sej ne vem... A ma mati Burnham zdej obleko al ne?
- Hoc est qui sumus -

MrNighthawk ::

imagodei je izjavil:

Sej ne vem... A ma mati Burnham zdej obleko al ne?


Če sem prav razumel jo ima ampak pokvarjeno.
««
24 / 35
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Sedem umetnosti
3427554343 (3867) Pithlit
»

Star Trek: Strange New Worlds (TV serija) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Sedem umetnosti
39862001 (7544) predi
»

Star Trek 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9726942 (22570) Dami
»

Star trek enterprise - Pa pa (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
529689 (7749) simnov

Več podobnih tem