» »

Telemach - reklamacija

Telemach - reklamacija

Dejan_007 ::

Sestra je pred dobrim letom pri Tuš mobilu(telemach sedaj) kupila telefon. Nek, kitajski telefon, ki pa se je pokvaril. Zaradi baterije, ki se je napihnila in pregrela, poškodovala telefon, ki se ne more več popraviti, so rekli na servisu. Čez 10 mesecev bi bil telefon poplačan. Pri telemachu hočejo dati nek LG telefon, ki naj bi bil nadomestek prejšnjemu, vendar po specifikacijah ni enakovreden. Zdaj pa me zanima ali morajo dati enakovreden aparat po specifikacijah ali po ceni.
Ker pa to ni vse, so ji hotl podaljšat naročnino za 24 mesecev in spremeniti paket, ker tega paketa, ki ga ima sedaj ni več. Kaj naj naredi oz na koga naj se obrne, kakšne pravice ima ?

SloBiscuit ::

Hja,

Kolikor vem ti bi morali dati isti telefon, drugače pa zahtevaj denar nazaj :) (pa poskusi drugje, drugače pa mislim da gledajo po ceni, ker če nekaj kupiš za 400€ pol ti nebodo dal neki za 500€ :p )

Kar se pa tiča paketov pa nimam pojma pri Telemachu. Mam prijatelja, pa so mu že ene 2x spremenil paket "kr tko" pravi. Po mojem mnjenju oz. tako kot jaz mislim da bi moralo biti je pač tako, da si podpisal pogodbo in maš nek znesek za plečvat, da pa zdej oni zvišujejo ta znesek zato ker so paket zamenal pa tud mislim da nekaj ne štima.

Pri T-2 mam še vedno en paket ki ga že nekaj časa ni, pa mi ga niso nikoli hotli spremenit :) Drugače bo pa kdo drug kaj več povedal, odgv. lohka pričakuješ čez vikend ko bo folk doma :o
neznanec555

bambam20 ::

Telemach ni resna firma.

boogie_xlr ::

@rupsi31 zelo dober odgovor, v naslednje se bom izogibal telemacha kot hudič križa...

če je bil telefon na servisu in je totalka, potem more biti zamenjan izdelek enak ali boljši

operaterji si pridržujejo pravico do spremembe paketa, pa tudi sicer kot gledam imajo novi paketi več količin.

vezavo lahko pred podpisom pogodbe zavrneš, v tem primeru izgubiš bonitete, ki jih ponuja vezava (npr. cenejši gsm, obroki)

pr mobitelu so đabest 15 dvignal na 19, tega se pa nihče več ne spomni

Zgodovina sprememb…

SloBiscuit ::

boogie_xlr je izjavil:

@rupsi31
operaterji si pridržujejo pravico do spremembe paketa, pa tudi sicer kot gledam imajo novi paketi več količin.

vezavo lahko pred podpisom pogodbe zavrneš, v tem primeru izgubiš bonitete, ki jih ponuja vezava (npr. cenejši gsm, obroki)


Samo s tem pa tudi zvišajo ceno. Že da lahko spremenijo paket, samo ti pogodbe nimaš podpisane za novi paket. Zato mi ne gre nekaj skupi, ker si ubistvu prisiljen k novemu paketu. Na srečo jaz pri t2 nimam takih problemov.

A ni tako da ti preklic pogodbe tudi "zaračunajo"? (čeprav je preklic pogodbe zaradi neželjene spremembe paketa >.> )
neznanec555

M.B. ::

Ko Simobil spreminja pogoje je vedno to dodano na račun:
Obvestilo o spremembi Splošnih pogojev za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev

Od 03. 10. 2015 se v določenih delih spreminjajo Splošni pogoji za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev za potrošnike ter Splošni pogoji za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev za pravne osebe in podjetnike.

Dokumenti z označenimi spremembami so na voljo na www.simobil.si/pomoc-in-informacije/obv...

Naročniki, za katere veljajo pravice iz 129. člena ZEKom-1, imajo pravico, da do uveljavitve sprememb brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni, odstopijo od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Navedeno ne vpliva na in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti teh naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov. Naročnik, ki je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave izbira, ali bo Si.mobilu povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Si.mobil pa mu bo vrnil kupnino.


Zakon je tukaj. Nevem kako pa je pri tem da te kr na nov paket dajo. To se mi še ni zgodilo. Pred par dnevi sem opazil da mojega paketa SIMPL na račun na spletni strani ni več, tako da bom zgleda mogo nekaj naredit. Obvestili me pa še nič niso da bojo kaj spreminjali.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

boogie_xlr ::

če te obvestijo, da bodo spremenili paket, lahko pred tem prekineš pogodbo brez penalov, vendar pazi! še vedno moraš odplačati telefon, ki si ga vzel ob vezavi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632169500 (25708) neosonic
»

Prekinitev naročnine pri A1 in novi operater

Oddelek: Pomoč in nasveti
1812930 (12060) smacker
»

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11126271 (20209) harvey
»

Simobil podražitev

Oddelek: Mobilne tehnologije
338049 (6243) St235
»

SiMobil Paket 9 - Zavajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6414342 (11810) St235

Več podobnih tem