» »

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014

1
2
3

rokp ::

dr.Akula je izjavil:

A si ziher, da moraš plačati še razliko subvencionirane cene?


Ziher sicer nisem, so mi pa vceraj v njihovem centru tako rekli. Morda je tudi odvisno, na katerega referenta naletis, ce so tebi naracunali drugace (glede na to, kako izgleda to vse skupaj na horuk, morda niti sami ne vedo cisto tocno (vsaj ne vsi)).
Na obvestilu pa pise (v drobnejsem tisku): Prav tako imajo narocniki moznost izbire, da pred iztekom obdobja vezave vrnejo terminalno opremo, ki so jo kupili po akcijski ceni, in zahtevajo vrnitev kupnine, operater pa jim zaracuna uporabnino zacas uporabe. Narocniki pa lahko terminalno opremo tudi obdrzijo in placajo sorazmeren del celotne vrednosti prejete terminalne opreme.

LeQuack ::

Subvencionirana cena? Tista njihova akcijska cena je dostikrat še dražja kot dobiš v Nemčiji v prosti prodaji. Lol kakšen nateg za vsakega, ki to vzame.
Quack !

Dosan ::

Če vam ukinjajo/spreminjajo ceno paketa pogodbene kazni za prekinitev vezave ni (tista subvencija kao ki jo dobiš pri vsaki vezavi). Je pa seveda treba odplačat ostale obroke za aparat (če ga niste takoj plačali). Torej če se hoče kdo znebiti vezave in vam ukinjajo tale paket, zdaj je prilika.

Izaso ::

eMarek je izjavil:

Po dolgih letih tudi iz moje strani: "Adijo Telekom". Ne vem kaj dogaja njihovim ekonomistom.
Jst bom šel verjetno kar na Tušmobil. Omogočajo en teden testiranja, če kdo želi lahko proba. Ta teden sem prizkušal in tam kjer se večino časa nahajam deluje čist ok. Res da ne lovi povsod HSDPA, ampak kolikor rabim bo čist ok. Še eno opozorilo. Njihov "mingl" paket za 17,90 eur vsebuje vse stvari neomejeno. Tudi prenos podatkov. Vendar je "haklc", da do 5GB deluje brez težav, potem ti pa zelo omejijo hitrost prenosa. Ne vem točno na katero hitrost, vendar je potem zadeva ne uporabna. Sicer pa 5GB je res precej. :)


Če boš prišel na mingl, boš dobil še bon za 120evrov za nakup telefona.
Sicer pa ja, 5giga je res veliko :D

Fairplay ::

Do kdaj pa je možno prestavit na drug paket brezplačno? Džabest 2000 za zmeraj je še možno sklenit?

Kako je pa s paketom neomejeni C za 2? Se da združiti dve obstoječi številki? Rad bi združil eno ki je na paketu 2013 in eno ki je na "Džabest 2000 za zmeraj". Obe sta trenutno brez vezave. Je potrebno plačati za prestavitev na drug paket iz džabesta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fairplay ()

Andrej82 ::

Dosan je izjavil:

Če vam ukinjajo/spreminjajo ceno paketa pogodbene kazni za prekinitev vezave ni (tista subvencija kao ki jo dobiš pri vsaki vezavi). Je pa seveda treba odplačat ostale obroke za aparat (če ga niste takoj plačali). Torej če se hoče kdo znebiti vezave in vam ukinjajo tale paket, zdaj je prilika.


Kako pa je v tem primeru z ohranitvijo telefonske številke? Je možno prekiniti vezavo na podlagi spremembe paketa in ohraniti številko če se prestavim na Bob?

eMarek ::

Midva s punco sva bila oba na paketu 2012. Če bi šla na paket Neomejeni C za 2, bi morala oba plačat 20€ za prehod na drug paket. Ko sva nekaj časa težila, so nekako čudežno našli nek popust in nosilni številki naj ne bi bilo potrebno plačati prehod na drug paket. (Beri: le eden od naju bi moral plačat 20€). Na konc sem jih imel poln kufr. Punca je že šla na Simobil, jst bom šel pa na Tušmobil.

Ne vem pa kako je za Đabest. Verjetno te bodo poskušali na nek način prepričati, da moraš plačat prehod na drug paket. :D

gusto ::

Fairplay je izjavil:

Do kdaj pa je možno prestavit na drug paket brezplačno? Džabest 2000 za zmeraj je še možno sklenit?

Jaz sem danes (koledarsko včeraj :-)) zjutraj klical na 041 700 702, kjer sem izrecno vprašal, če je prehod iz paketa 2012 na đabest brezplačen. Ženska se je nekaj posvetovala s sodelavcem, nato pa mi je zatrdila, da je prehod na katerikoli đabest brezplačen. Sem šel potem do lokalnega šerifa, ki je pooblaščen tudi za mobitel in vzel đabest na polno, ki ponuja neomejene klice in smse ter 4 giga prenosa podatkov za 22.95EUR (v osnovi 2, je pa sedaj promocijska akcija in dobiš še 2 zraven za nedoločen čas).

Ne bom pa preveč presenečen, če se bo na položnici vseeno prikazala kakšna postavka za spremembo paketa v višini 20EUR. Ne bi bilo prvič kaj takega, enkrat so mi hoteli 25. obrok za telefon zaračunat. V tem primeru se bom pač zbunil.

EDIT: Đabest 2000 je še, samo NI za zmeri, tako da če si blizu 31 bo mrbit problem.:-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

Fairplay ::

Nastane pa pri skupnem paketu en problem...verjetno lahko potem vsaki dve leti vzames samo en telefon, ali pa vsako leto enega, ampak po visji ceni. Ve pa se da danasnji telefoni niso vec tako vzdrzljivi, da bi zdrzali 4 leta...

dr.Akula ::

ni podatka

Dosan ::

dr.Akula je izjavil:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-...

Podaljšali so do 31.12., zgleda je bila prevelika gužva v centrih:
S 1. 12. 2014 bomo starejše mobilne naročniške pakete nadomestili s sodobnejšimi paketi. Uporabniki lahko brezplačno in enostavno sami spremenite naročniški paket vse do 31. 12. 2014.Še vedno ti seveda obračunajo tisti dražji paket, ki so ti ga izbrali, do dneva ko zamenjaš na izbranega.

Ana6 ::

Je bilo že veliko napisano, bom pa vseeno še dodala svojo zgodbo. Tudi sama sem bila na paketu 2013 in sicer vezana za 24 mesecev, ostalo mi jih je še 9. Ob vezavi sem prav tako vzela mobilni telefon in ga plačala takoj (ne na obroke). Obvestilo sem prejela okoli 25.11. (ne spomnim se točnega datuma). Uglavnem, čisto prepozno. Ker nisem bila seznanjena z tem (nisem prebrala drobnega tiska), da lahko brezplačno spremenim paket, sem odšla v poslovalnico v city parku in sicer v Tele Mobitel. Tam sem samo informativno vprašala, koliko bi stalo, da bi odstopila od pogodbe in mi je prodajalec rekel 61,50€, nato pa je prodajalec za sosednjo mizo rekel, ko je pogledal na ekran, da mi ne bi bilo treba plačati nič, saj imam telefon že odplačan. Rekel pa je, da se moram v tem primeru odpovedati številki. Ko sem to želela storiti, je bilo nekaj prepričevanja, nato pa so mi rekli, da se to pri njih ne da storiti, da moram v center Telekom. Tam sem čakala na vrsto več kot uro in pol. Ko sem končno prišla na vrsto, mi je prodajalka rekla, da moram še odplačati telefon. Jasno sem ji povedala, da sem bila že seznanjena, da je telefon že odplačan. Nato sem odstopila od pogodbe, hkrati pa se odpovedala številki. To je bilo v soboto.

Ker sem bila ob sklenitvi naročnine brez statusa, sem rabila poroka (moja mama). Danes so jo iz Mobitela klicali na službeno številko, ki ni nikjer objavljena, tako, da je že to kako so prišli do nje sporno. Nato so ji rekli, da moram plačati še 61,50€ za odplačilo telefona. Ko jim je povedala, da je to že odplačano itd. se je klicateljica začela opravičevati in rekla, da se bo poskušala pogovoriti s šefom in, da jo pokliče jutri.

Uglavnem, kar je preveč je pa preveč. Zavajanje, prikrivanje in dajanje lažnih informacij, nadlegovanje itd. Sem res vesela, da sem odšla z Telekoma in se ne mislim nikoli več vrniti. Jim bom pa napisala pritožbo in zahtevala opravičilo, ker se mi zdi vse skupaj že res čez mejo.

Me pa zanima, če so sploh lahko zahtevali, da se odpovem svoji številki.

Zelnick ::

61.5€ je najbrž razlika med subvencionirano in redno ceno telefona, ki jo moraš plačati pri prekinitvi pogodbe.
Številke pa ti ne morejo vzet.
I can remember a time before the Internet. But I don't like to.

Ana6 ::

Zakaj pa mi je potem prodajalec rekel, da je moj telefon že odplačan - torej ne rabim plačati niti centa, kar je potrdil tudi njegov nadrejeni? Ker, ali je telefon odplačan, ali pa ni, ne pa da vsak reče nekaj po svoje.

Zelnick ::

Glej telefon je odplačan po njihovi "akcijski ceni". Mobitel ga je tebi ponudil po znižani ceni kot v redni prodaji, ker si se vezala. In to razliko moraš poravnati.

Lahko da se motim in si ga kupila po redni ceni in je moj odgovor napačen.
I can remember a time before the Internet. But I don't like to.

Ana6 ::

Ja, kupila sem ga po akcijski ceni.

V moji pogodbi piše, da v primeru, če enostransko prekinem naročniško razmerje itd. bo zaračunan znesek v enkratnem znesku za napravo v višini 0,226€ za vsak dan do izteka veljavnosti tega aneksa.

Torej v tem primeru, ker sem odstopila od pogodbe zaradi spremembe paketa, to vseeno šteje kot enostanska prekinitev naročniškega razmerja?

Ker če je to res, mi ni jasno, kako so mi lahko vsi prodajalci (vse skupaj 4), rekli, da imam telefon odplačan in ne rabim plačati nič. Torej se gre v vsakem primeru za dajanje napačnih informacij.

damnit ::

Nekaj je pogodba o razmerju, od katere lahko odstopiš npr. vsakič ko spremenijo pogoje.
Drugo je pa aneks, s katerim kupiš telefon po nižji ceni in se hkrati zavežeš k zvestobi.

Ana6 ::

Vsi te členi, v katerih je to napisano izhajajo iz istega aneksa (vsaj tako piše v moji pogodbi) - Ankes št. 20/2013. V 6. členu tega ankesa, kjer piše višina zneska, ki ga je potrebno plačati ob prekinitvi naročniškega razmerja, piše tudi, da to velja do izteka veljavnosti tega aneksa. Torej aneks št. 20/2013 vseeno velja, čeprav paket 2013 ne obstaja več in je pod iztek veljavnosti mišljeno, ko mine teh 24 mesecev?

Dosan ::

Ana6 je izjavil:

Vsi te členi, v katerih je to napisano izhajajo iz istega aneksa (vsaj tako piše v moji pogodbi) - Ankes št. 20/2013. V 6. členu tega ankesa, kjer piše višina zneska, ki ga je potrebno plačati ob prekinitvi naročniškega razmerja, piše tudi, da to velja do izteka veljavnosti tega aneksa. Torej aneks št. 20/2013 vseeno velja, čeprav paket 2013 ne obstaja več in je pod iztek veljavnosti mišljeno, ko mine teh 24 mesecev?*Naročniki, ki se z navedenimi spremembami ne strinjate, imate do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila
stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni.


Pogodbena kazen je ta kazen, ko prezgodaj prekineš vezavo, si pa dobil nek bonus ("znižana" cena telefona). Torej ti ne bi smela imeti absolutno nič za plačati, pogodbena kazen velja ravno za vse te anekse ob vezavi. Zgleda še uslužbenci pojma nimajo kaj se dogaja pri njih.

LeQuack ::

Sem ravno danes gledal če se mi splača vzeti kak mobitel prek vezave, pa sem ugotovil da so večinoma vsi cenejši v Nemčiji, izjema je ironično samo iPhone, katerega prek vezave dobiš od 50-100€ ceneje, seveda s paketi, ki so nekje 25€ in naprej, za cenejše pakete pa očitno ne pride v poštev.
Quack !

dominuspro ::

Jaz sem dobil samo sms včeraj(1.12.), da so paket spremenili v 2014(iz 2012). Prej nobenega obvestila.

dr.Akula ::

Jaz sem pa dobil obvestilo v petek, šel še isti dan spremenit paket, v ponedeljek zjutraj pa dobim sms da je moj paket sedaj spremenjen v 2014 (iz 2013). Very nice. Menda bodo danes ob polnoči spremenili paket v pravega ;((. Dizastr vse skupaj.

@dominuspro Do 31.12. lahko prestopiš na drug paket ali h drugemu operaterju brez penalov.
ni podatka

mojca ::

@Ana6: Številko bi lahko ohranila. Ne vem, kaj vse si doslej podpisala, ampak jaz bi vztrajala pri tem, da ti številko pustijo, razen če si z novim operaterjem že podpisala pogodbo, dobila novo številko, in ti je zdaj absolutno preveč kompliciranja, da bi ohranila staro. To, da moraš vrniti številko, je dandanes čista laž.

Glede teh 61 EUR pa ti svetujem, da se obrneš na AKOS. Telekom/SiOL/Mobitel se je v primerih, ko sem spore z njimi reševala preko APEK-a, še vedno "pokesal svojih grehov" in odpovedal zahtevam po plačilu spornega zneska.

V tvojem konkretnem primeru bi na AKOS pisala, da je Telekom enostransko prekinil pogodbo in da se mora:
a) odpovedati tvojemu "dolgu" za razliko cene subvencioniranega aparata
b) poplačati vse stroške prehoda k novemu operaterju in nazaj + ti omogočiti še devet mesecev naročnine po ceni paketa 2013
in naj se sami odločijo.

Telekom poskuša in "če uspe, uspe".

Joze_K ::

presneto, a si lahko mislite, da so na račun dali gor postavko
Stroški spremembe/prekinitve NR 12M 26.11.14-26.11.14 1 1 dogodek 22,51

sem jim napisal:
zavračam račun saj ste obračunali:
Stroški spremembe/prekinitve NR 12M 26.11.14-26.11.14 1 1 dogodek 22,51 22,51 22,51 22
Pogodbo z vami (Paket 2012) sem prekinil zaradi vaše enosmerne spremembe cene paketa z vaše strani zaradi česar niste upravičeni do plačila stroškov odstopa.


in dodal:
še tole:
https://www.zps.si/index.php/tehnologij...
Opozoriti velja, da se vsi naročniki na pakete, ki jih po 1. decembru ne bo več v ponudbi, lahko do 30. novembra letos brezplačno odločijo za prestop v kateri koli drugi paket pri Telekomu Slovenije. Seveda pa lahko brez sankcij zamenjajo operaterja, v tem primeru pa bodo morali plačati vsaj za prenos številke.


zdaj pa bomo videli ?!

jusv ::

Joze_K je izjavil:

presneto, a si lahko mislite, da so na račun dali gor postavko
Stroški spremembe/prekinitve NR 12M 26.11.14-26.11.14 1 1 dogodek 22,51

sem jim napisal:
zavračam račun saj ste obračunali:
Stroški spremembe/prekinitve NR 12M 26.11.14-26.11.14 1 1 dogodek 22,51 22,51 22,51 22
Pogodbo z vami (Paket 2012) sem prekinil zaradi vaše enosmerne spremembe cene paketa z vaše strani zaradi česar niste upravičeni do plačila stroškov odstopa.


in dodal:
še tole:
https://www.zps.si/index.php/tehnologij...
Opozoriti velja, da se vsi naročniki na pakete, ki jih po 1. decembru ne bo več v ponudbi, lahko do 30. novembra letos brezplačno odločijo za prestop v kateri koli drugi paket pri Telekomu Slovenije. Seveda pa lahko brez sankcij zamenjajo operaterja, v tem primeru pa bodo morali plačati vsaj za prenos številke.


zdaj pa bomo videli ?!


A so se požvižgali, kot nemalokrat do sedaj?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

zavajon ::

V splošnih pogojih je ta člen:

9.6. Če namerava Telekom Slovenije spremeniti pogoje, določene v
naročniški pogodbi, je dolžan naročnika o nameravanih spremembah
obvestiti najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb. Če se
naročnik s predlaganimi spremembami ne strinja, ima pravico v istem
roku brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve NR in brez
pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, razen če je
sprememba pogojev, določenih v naročniški pogodbi, potrebna zaradi
uskladitve z ZEKom-1 oziroma na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.
Odstop od naročniške pogodbe v tem primeru ne vpliva in ne posega v
zapadle in neplačane obveznosti naročnika ter v obveznosti izpolnitve
pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnika. Naročnik, ki je ob
sklenitvi NR prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko v takem
primeru pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja
vezave izbira, ali bo Telekomu Slovenije povrnil znesek, ki ustreza
sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in
prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v
stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas
uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa mu bo vrnil kupnino.
Naročniku, ki želi izkoristiti odstopno upravičenje, lahko Telekom
Slovenije v zameno ponudi, da ohrani NR v veljavi pod pogoji,
določenimi v obstoječi pogodbi.


Če prav razumem, je (bivši) naročnik, ki je kupil telefon po subvencionirani ceni z aneksom, dolžan telefon vrniti, pri tem pa mu je Telekom dolžan povrniti, kar je za telefon plačal.

Tudi sam sem ob tej kolobociji prekinil naročnino na Telekomu in prejel račun, v katerem bi moral plačati del napihnjene cene telefona glede na trajanje aneksa. Seveda jim bom telefon vrnil, ker za ta denar dobim mnogo boljši spodoben telefon od tega, ki sem ga dobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

GTX970 ::

Ne, terminalska oprema so modemi in podobno, mobitelov se nikoli ne vrača, temveč odplačaš razliko do konca (npr 3 x 10 eur, če prekinjaš 3 mesece pred iztekom).
Razen če so pri TK izumili kaj novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

zavajon ::

Saj to sem tudi jaz mislil, a kaj, ko očitno Telekom meni drugače, ker so mi poslali račun za odplačilo telefona. Zato sem šel brati splošne pogoje in ta člen je najbližje omenjenemu problemu. Morda veš, kje piše, da je treba telefon le odplačati? Se mi zdi, da je treba imeti neko konkretno podlago za zavrnitev računa.

Dosan ::

zavajon je izjavil:

Saj to sem tudi jaz mislil, a kaj, ko očitno Telekom meni drugače, ker so mi poslali račun za odplačilo telefona. Zato sem šel brati splošne pogoje in ta člen je najbližje omenjenemu problemu. Morda veš, kje piše, da je treba telefon le odplačati? Se mi zdi, da je treba imeti neko konkretno podlago za zavrnitev računa.


Spet (tole je bilo na računu za oktober):
*Naročniki, ki se z navedenimi spremembami ne strinjate, imate do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila
stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni.


A ni pogodbena kazen tale denar za "odplačilo" aneksa? Kolikor jaz tole razumem, tega stroška/kazni ne bi smeli računati če oni spremenijo pogodbo. Odplačati bi moral samo če si telefon vzel na obroke, ali pač?

GTX970 ::

Saj njemu so zaračunali telefon.

šernk ::

Pogodbena kazen je eno, denar ki si ga dolžen za mobitel če predčasno prekineš pa drugo.

Morda veš, kje piše, da je treba telefon le odplačati? Se mi zdi, da je treba imeti neko konkretno podlago za zavrnitev računa.


mobitel lahko odplačaš ali vrneš in ti vrnejo znesek, ki si ga plačal s tem da ti zaračunajo uporabnino mobitela. Slednja je pa kar vem astronomsko velika in se ti bolj splača odplačat mobitel do konca.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

GTX970 ::

Hmm, malo sem googlal in našel primer številk pri uporabnini:

http://www.slo-foto.net/ftopict-19578.h...
RZ67 @RZ67 2. Jul 2010, 13:08
Evo, sem klical na Vilharjevo, pravijo, da uporabnina znaša 348,15 EUR. Za crknit od smeha. Očitno mi hočejo zaračunat uporabnino za aparat, katerega 2/3 sem sam plačal. Torej, vrnejo mi cca. 280 EUR, če jaz njim plačam 348,15 EUR in dam aparat, torej 68,15 EUR neto oz. jim lahko namesto tega plačam 40 EUR preostanka subvencioniranja in obdržim aparat.

Še enkrat:
Možnost A: plačam jim 68,15 EUR in jim dam tudi aparat.
Možnost B: plačam jim 40 EUR in aparat obdržim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

zavajon ::

šernk je izjavil:

Pogodbena kazen je eno, denar ki si ga dolžen za mobitel če predčasno prekineš pa drugo.

Morda veš, kje piše, da je treba telefon le odplačati? Se mi zdi, da je treba imeti neko konkretno podlago za zavrnitev računa.


mobitel lahko odplačaš ali vrneš in ti vrnejo znesek, ki si ga plačal s tem da ti zaračunajo uporabnino mobitela. Slednja je pa kar vem astronomsko velika in se ti bolj splača odplačat mobitel do konca.


Ne gre za to, ali plačati telefon ali ne. Jasno je, da ga moram plačati, če sem ga dobil. Problem je v tem, da Telekom želi, da ga plačam po taki ceni, kot če bi samovoljno prekinil pogodbo brez spremenjenih pogojev.

zavajon ::

Če sem bolj natančen, na računu je postavka "Stroški spremembe/prekinitve NR UMTS", na njihovi strani pa je razlaga za to postavko "Strošek spremembe oziroma prekinitve aneksa (vezave) na vaši telefonski številki."
Kar pomeni, da želijo, da jim plačam stroške aneksa, kljub tmu, da sem prekinil pogodbo zaradi spremenjenih pogojev.

Jan0 ::

zavajon je izjavil:

Ne gre za to, ali plačati telefon ali ne. Jasno je, da ga moram plačati, če sem ga dobil. Problem je v tem, da Telekom želi, da ga plačam po taki ceni, kot če bi samovoljno prekinil pogodbo brez spremenjenih pogojev.


Tudi mene zanima točno to. Ali bodo želeli da plačam telefon po polni ceni (ne akcijski), če bom sedaj prekinil pogodbo, ker so spremenili pogoje.

Jan0 ::

Pravkar sem govoril s Telekomovo službo za pomoč uporabnikom. Pravijo:

Za nas naročnike paketa 2014 ne velja ugodnost brezplačne spremembe paketa, ta velja le za pakete, ki se ukinjajo. Torej meni, ki mi paket dražijo žal ne nudijo enakih pogojev kot tistim, katerim paket spreminjajo v dražjega.

N0t0ri0us ::

Tudi meni so ukinili paket 2013 in naredili OPTIMIZACIJO !!

Sedaj se sprašujem kaj vse si lahko taka podjetja dovolijo. V njihovi ponudbi je jasno in še odebeljeno pisalo za paket "paket 2013":še vir, kjer je ta ponudba objavljena:
http://www.telekom.si/podporaobrazci%5C...

sedaj nekako ne morem na normalen način izraziti svojega navdušenja nad OPTIMIZACIJO kot so mi napisali v pošti katero sem dobil na dom, tako da bom raje tiho ker bi drugače vrjetno dobil še kak teden toplic v terme BANovci

LP

Zgodovina sprememb…

harvey ::

Tale finta Telekoma/Mobitela z ukinjanjem paketov je na las podobna nategu ob prehodu iz sekundnega intervala na minutni. Drugače pa je tale poteza s strani Telekoma najbolj prizadela njegove večletne lojalne naročnike in tale marketinški trik ni nič drugega kot lepo zapakirana podražitev :))
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Alencica ::

>večletne lojalne naročnike

Obupen odnos do tega segmenta strank. Ce pa zicas kot nova stranka kaksno ugodnost se pa na trepalnice postavijo, da bi podpisali s tabo.

Torej, tehnicno in iz anekdoticnih dokazov, vsak 201* paket drzi 1 leto, potem te pa prebacijo v drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Alencica ()

GTX970 ::

Torej, tehnicno in iz anekdoticnih dokazov, vsak 201* paket drzi 1 leto, potem te pa prebacijo v drugega?

Vsaj za odkar so združeni, da.

roCkY ::

Vsak mesec cca. 10 novih paketov. Vsako leto še za vsake praznike nekaj akcij... No ni ravno toliko ampak vseeno preveč.
To je za obdelovat enostavno predrago. Zadaj mora biti metla.
Problem te metle pa je, da ima palico na eni strani - podražitve.

Po vsaki logiki pa bi moral operater nuditi podpisane pogoje do konca vezave.

marantz ::

Do nedavnega sem imela paket 2013, sedaj so mi ga spremenili v nek X paket, ki ima seveda višjo ceno. Obenem se mi je ponudila možnost, da prek mame vzamem penzion paket. Rabim vaše izkušnje. Rada bi obdržala staro številko in jo iz mojega paketa 2013 prenesla na penzion paket z drugim lastnikom. Najbrž znajo na mobitelu komplicirat, ker bo očitno da paketa ne bo uporabljala mama. Se da to elegantno rešit, al bom morala z novim paketom vzeti tudi novo tel. številko.

Samson ::

Paket zal ni prenosljiv.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

dr.Akula ::

marantz je izjavil:

Do nedavnega sem imela paket 2013, sedaj so mi ga spremenili v nek X paket, ki ima seveda višjo ceno. Obenem se mi je ponudila možnost, da prek mame vzamem penzion paket. Rabim vaše izkušnje. Rada bi obdržala staro številko in jo iz mojega paketa 2013 prenesla na penzion paket z drugim lastnikom. Najbrž znajo na mobitelu komplicirat, ker bo očitno da paketa ne bo uporabljala mama. Se da to elegantno rešit, al bom morala z novim paketom vzeti tudi novo tel. številko.

Točno to sem naredil tudi sam, ker ima penzion paket do konca januarja dvojne količine, torej 600 enot. 2013 enot prej nisem nikoli v celoti porabil, tako da bom lahko shajal s tem.
Sicer prenosa številke na penzion nisem delal na Telekomovem centru, ampak v drugi trgovini ki je pooblaščena tudi za Telekom. Ne vem ti reči če bodo v centru kaj komplicirali, konec koncev bo položnico konec meseca še vedno nekdo plačal. Prej še pokliči na informacije pa vprašaj kaj rabiš imeti s sabo (razen mame :), jaz se zdajle ne spomnim več vsega.


Samson je izjavil:

Paket zal ni prenosljiv.

Kaj naj bi to sploh pomenilo?
ni podatka

Samson ::

To pomeni da ce vzames recimo na mamino ime paket in ga uporabljas...Potem pa dobis idejo da bi to mamino stevilko prenesel na svoje ime in uporabljal kaksen drug paket. No to pac ne mores naredit in moras vrnit obstojeco stevilko in vzet drugo. Nekako tko.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

mojca ::

Samson je izjavil:

To pomeni da ce vzames recimo na mamino ime paket in ga uporabljas...Potem pa dobis idejo da bi to mamino stevilko prenesel na svoje ime in uporabljal kaksen drug paket. No to pac ne mores naredit in moras vrnit obstojeco stevilko in vzet drugo. Nekako tko.


To ne drži. Seveda lahko preneseš telefonsko številko iz ene osebe na drugo. In seveda ti to storitev zaračunajo. Pri Telekomu stane prenos naročnika 20 EUR, prenos paketa pa tudi cca. 20 EUR (malenkost odvisno od trenutnih pogojev). Nekaterim je več vrednih tistih nekaj evrov, drugim je več vredna ohranitev telefonske številke, izbiro pa imaš. Do konca meseca verjetno lahko menjaš oboje zastonj (ker je Telekom enostransko spremenil pogoje), če želiš kasneje spet prenesti številko nase, pa utegne ta prenos stati 40 EUR ali več.

Samson ::

Prijatelj ima zastopstvo za mobitel in mi je 2 meseca nazaj tako povedal kakor sem jaz tukaj. Ostalo ne vem ce je v tem trenutku zaradi take zmesnjave paketov kako drugace.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

PARTyZAN ::

Mene so tudi premaknili na paket 2014, 3. decembra sem šel na Telekomov center in spremenil paket na Itak 2000. Komplikacij ni bilo, sprememba paketa je bila brezplačna, me pa zanima kakšno položnico bom dobil za ta mesec glede na to, da sem 3 dni imel paket 2014.

Dosan ::

PARTyZAN je izjavil:

Mene so tudi premaknili na paket 2014, 3. decembra sem šel na Telekomov center in spremenil paket na Itak 2000. Komplikacij ni bilo, sprememba paketa je bila brezplačna, me pa zanima kakšno položnico bom dobil za ta mesec glede na to, da sem 3 dni imel paket 2014.


Računali ti bodo za 3 dni paketa 2014, in za preostanek meseca za paket itak. Vsaj tako je meni povedal referent.

dr.Akula ::

@PARTyZAN Sorazmerno plačaš. Torej za 3 dni bo naneslo dobra 2€ za 2014, za ostale dni pa sorazmerno kolikor stane paket Itak.
ni podatka
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahko odstopim od pogodbe Telemacha zaradi podražitve?

Oddelek: Loža
163694 (2924) Lonsarg
»

Telekom bo zaračunaval prekinitev naročniškega razmerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7525272 (17004) Messiah
»

Mobitel - paket 2013 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7422815 (14599) menjalnik
»

Simobil podražitev

Oddelek: Mobilne tehnologije
337597 (5791) St235
»

SiMobil Paket 9 - Zavajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6412716 (10184) St235

Več podobnih tem