Forum » Pomoč in nasveti » Kvaliteten program za COMPRESS HD Videa
Kvaliteten program za COMPRESS HD Videa
WinXP ::
Živjo,rabil bi nasvet kateri dober program bi lahko stisnil HD video,ki sem ga downloadal
z interneta,saj je film ponavadi okoli 700 MB,pri meni pa zaseda blesavih 2,6 GB.
Probal sem z "navadnimi" konverterji ki sicer STISNEJO video, a ga potem naredijo
z "KOCKICAMI",se pravi popolnoma izgubi kvaliteto,kaj šele da bi o HD govoril.
Videl sem pa,da so pa taki isti filmi v HD kvaliteti po cca.950 MB (namesto 2,6GB)
na internetu, samo ne vem s katerimi kvalitetnimi programi ti uporabniki
to prekodiravajo, da video stisne, a da hkrati ostane v HD kvaliteti
vsaj približno...
Kako se imenuje kakšen tak konverter ali program,v ta Virtual Dub se ne spoznam,
to je kar nekaj...
Hvala za pomoč vnaprej.
z interneta,saj je film ponavadi okoli 700 MB,pri meni pa zaseda blesavih 2,6 GB.
Probal sem z "navadnimi" konverterji ki sicer STISNEJO video, a ga potem naredijo
z "KOCKICAMI",se pravi popolnoma izgubi kvaliteto,kaj šele da bi o HD govoril.
Videl sem pa,da so pa taki isti filmi v HD kvaliteti po cca.950 MB (namesto 2,6GB)
na internetu, samo ne vem s katerimi kvalitetnimi programi ti uporabniki
to prekodiravajo, da video stisne, a da hkrati ostane v HD kvaliteti
vsaj približno...
Kako se imenuje kakšen tak konverter ali program,v ta Virtual Dub se ne spoznam,
to je kar nekaj...
Hvala za pomoč vnaprej.
m0LN4r ::
Najprej nastavi na variable bitrate pass1 al pass2 in mpeg4/h.264. Za statične zadeve je target bitrate dovolj 12mbs za malo bolj razgibane posnetke pa daj 15.
Pa če je še kaka opcija "high quality" encoding vklopli, bo pa trajalo malo dlje
Pa če je še kaka opcija "high quality" encoding vklopli, bo pa trajalo malo dlje
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
WinXP ::
To sem dal v programu SUPER konverter,samo,če vklopim še High Quality traja v nedogled da to odkodira,imam pa 6 takih filmov (serijal) za odkodirati.
Pa sem probal z Im Too HD Video Converterjem,nastavil sem da najprej proba prekodirati v avi,nato,probal v mp4 in še v original mkv,tak kot je,samo da je tam 9800 Kbps,jaz sem
pa dal na 1400 Kbps in kot rečeno video SE stisne,ampak naredijo se "KOCKICE" in ni tak vsaj približno da bi bil lep za pogledat...
Razumem da ne more biti kvaliteta potem ista,ampak da je vsaj približno tako,ker eni uploaderji znajo to naredit,da recimo ISTI video ki ga nekdo ponuja v 2,6 GB formatu
drugi uporabnik ponuja "skoraj" enak v HD 700 MB...
Handbrake bom probal... a je še kakšen drug ?
Pa sem probal z Im Too HD Video Converterjem,nastavil sem da najprej proba prekodirati v avi,nato,probal v mp4 in še v original mkv,tak kot je,samo da je tam 9800 Kbps,jaz sem
pa dal na 1400 Kbps in kot rečeno video SE stisne,ampak naredijo se "KOCKICE" in ni tak vsaj približno da bi bil lep za pogledat...
Razumem da ne more biti kvaliteta potem ista,ampak da je vsaj približno tako,ker eni uploaderji znajo to naredit,da recimo ISTI video ki ga nekdo ponuja v 2,6 GB formatu
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
m0LN4r ::
To sem dal v programu SUPER konverter,samo,če vklopim še High Quality traja v nedogled da to odkodira,imam pa 6 takih filmov (serijal) za odkodirati.
Ja pa klikni desno, pa poglej media info enega takega posnetka, saj tam po details vse piše.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pri video obdelavi ZVOK NESKLADEN Z VIDEOMOddelek: Pomoč in nasveti | 1196 (1016) | m0LN4r |
» | Grafična kartica in HD filmiOddelek: Kaj kupiti | 2495 (2001) | pviran3 |
» | Pomoč pri obdelavi videa iz kamereOddelek: Zvok in slika | 2376 (2103) | branko63 |
» | ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9517 (9513) | gruntfürmich |
» | program za kompresirat VideoOddelek: Programska oprema | 1436 (1135) | Jakka |