» »

Pomoč pri obdelavi videa iz kamere

Pomoč pri obdelavi videa iz kamere

Yoxi ::

Kupil sem digitalno kamero Canon FS100 KLIK
ter 16 Gb sdhc spominsko kartico. Dela zelo lep video in tudi z zoomam sem zelo zadovoln, no lahk bi imela boljši stabilizator slike kar se pri oddaljenih posnetkih poznajo tresljaji, drugače sm pa zelo zadovoln z njo.
Lahk snemaš lepe ponetke in baterija zdrži 3 ure :-)

Problem pa nastane pri predvajanju. Poleg dobiš program za obdelavo posnetkov iz *.mov v mpeg2. Ko pa predvajam posnetke na predvajalniku Philips 5680 DivX se pa video zatika, je pa kvaliteta lepa.
Ali morem posnetke še kako obdelati ( convertirati v avi ) ali kako odelati posnetke da se bodo lepo predvajati na tv.


Hvala za kakršnokoli pomoč.....



Lp
Borut
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)
  • spremenil: Yoxi ()

dzinks63 ::

Lahko svoj video posnetek obdelaš in posnameš kot pravi DVD z npr: Ulead VideoStudio trial 30dni, dober in ne kompliciran program.

Yoxi ::

Že že mogoče bi se dalo, sam jst bi rad spravil v format *.avi k jih več spraviš na en dvd. Sej mam ene par programov za convertirat iz *.mpg v *.avi ampak fora je v tem da ko spravim v format *.avi, spečem na dvd in predvajam na DivX playerjem Philips 5680, se video posnetek full zatika.
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

vasquez ::

Da nisi mogoče izbral previsok bitrate in player ne more dovolj hitro prebrati iz dvd-ja oz. usb-ja?
Kaj pa na PC-ju, ti dela tekoče?

Yoxi ::

Na računalniku mi delajo posnetki tekoče, lepa slika, še lepša je na tv.

Kamera mi snema posnetke na tri načine :
- HIGH QUALITY 9 Mbps 1152x864 pikslov
- STANDARD PLAY 6 Mbps 1152x648 pikslov
- LONG PLAY 3 Mbps 640 x 480 pikslov

Ko spravim iz spominske kartice video je v obliki video.mov ter ga s priloženim programom, ki je bil poleg kamerce ImageMixer 3 SE for SD obdelam, razni efekti ter podobno, po tej obdelavi pa mi video shrani kot video.mpg .
To posnamem na cd,dvd ali usb ključ, se mi video zatika.
Razmišljam če je potrebno ta video.mpg še s kakim programom skonvertirat npr. v video.avi fajl, da ga bo predvajalo tekoče na predvajalniku ( DivX Philips 5680 ).
Če je komu v pomoč, kamerca ima slikovni senzor 1.070.000 pikslov ( 800.000 majo menda ostale ) in
Prosim za kakršnokoli pomoč, ker sem še čist frišn s to kamerco :-)

HVALA
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

vasquez ::

Meni se je zatikalo samo takrat, ko sem mpg dal na usb ključek (usb v playerju je prepočasen). Potem sem z Nero Vision naredil video DVD in je bilo vse OK.

#000000 ::

Probi za finto (20 sekund filma) s priloženim .MOV 2 MPEG-2 konverterjem izvozit najkvalitetnejši MPEG-2, dobljeno pa z Virtual Dub MOD skonvertat v AVI uporabiš seveda divx ali xvid kodek ter deinterlace filter da zginejo črtice.

al pa nekam uploadi tak odlomek da še jest probam, mam namen tako kamero nabavt pa da se prpravm :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Yoxi ::

Ja prek usb ključa sm opazil počasno predvajanje, poskusil sem pravtako zapeči na cd, je bila razlika ampak je še vedno prihajalo do zatikanja.
Probal sem skonvertirat video.mpg s programom Xilisoft video converter v Divx in Xvid, lepo skonvertira ampak mam demo program, dovol za poskušno 5 minut videa. Dela lepo tekoče ampak se pa na kvaliteti videa pozna, vidijo se kockice in je kr dokaj slaba slika potem na TV. Bom mogu še poskusit navadn DVD posnet pa bomo videli kako pa kaj.
Po mojem razmišljanju naj bi prihajalo do zatikanja zaradi previsokega bitrejta, popravite me če se motim. Kamerca mi snema z najmanjšo nastavitvijo, se pravi Long Play 3Mbps.

P.S.
#00000 priporočam nakup Canon FS100 je super zadeva,lep posnetki in majhna zadeva, baterija pa drže cele 3 ure, kar je precej veliko za kamerco. Ter kolker sem bral ta kamera nima mehanskih delov, se pravi raznih motorčkov, in je s tem možnost da se kaj pokvari manjša od ostalih npr. HDD kamer, miniDV.....
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

Yoxi ::

Superca, dobu program Ulead VideoStudio 11 Plus, malce poklikaš da malce pomelje in imaš kvaliteten posnetek. Deluje brezhibno tekoče z zelo lepo sliko na TVju. 40 minut mi je zasedlo 1.4 Gb podatkov video.mpg SUPERCA HVALA VSEM ZA POMOČ
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

branko63 ::

Tudi jaz imam canon fs 100 in sem zelo zadovoljen.
Vpašal bi par stvari.
-Ko prenesem datoteke na PC in jih zbrišem iz kartice je vse v redu. Ko pa želim iz Pc prenesti iste datoteke nazaj na kartico jih kamera ne zna več prebrati. Saj na ekranu ne zazna ničesar.
-Glede prikaza datuma in ure. Na kameri deluje vse v redu ko gledaš posnetke. Če pa to isto delam preko PC pa datuma in ure nikakor ne morem videti. Rad pa bi da se na posnetku vsako toliko prikaže datum in ura . ZA enkrat toliko in hvala za odgovore.
Lp iz Kopra


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Filmi iz DVD-kamere v Pinncale

Oddelek: Pomoč in nasveti
5872 (832) Han
»

Ne morem uvoziti .avi datotek v Sony Vegas 7.0

Oddelek: Programska oprema
362481 (2117) opeter
»

Katero kamero (HDD) naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
294876 (3812) 5er-->
»

Digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
102409 (2222) Tomson
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375327 (4155) m1h4

Več podobnih tem