» »

Google Nexus 5X

Google Nexus 5X

Temo vidijo: vsi
««
20 / 38
»»

hojnikb ::

Jerry000 je izjavil:

Saj zato :). Ker res ne vem zakaj so 16gb dali sploh ven. 32 do dandanes moral biti minimum...

Zato da kupiš 32GB
#brezpodpisa

Jerry000 ::

hojnikb je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Saj zato :). Ker res ne vem zakaj so 16gb dali sploh ven. 32 do dandanes moral biti minimum...

Zato da kupiš 32GB

Če bi dali 32GB in 64GB, bi pa 64GB kupovali verjetno, "budget" bi bil pa 32GB :). Hočm rečt, za veliko je še 32GB premalo...sploh za telefon brez SD podpore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

trik je, da nardiš en mizern capacity point, da potem prisiliš folk, da kupi dražji model hkrati pa maš nek cenejši model, da se lahko šopiriš kako si best price/performance.
#brezpodpisa

Sami ::

Jaz imam N5 16GB in N7 (2013) 16GB pa je več kot dovolj, nameščenih čez 100 appov, še navigacija zraven (vseh sosednjih 9 držav) in je še 5GB frej, slike in videe pa pač redno prenašam na PC, drugače pa seveda OTG.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Trenutno mam OPX z 16 interno in 32SD. 16GB mam zafilano z appi (2GB je še prosto). SD imam pa za slike in videje. Redno prenašat se mi enostavno ne da. Ker rad tudi slike kdaj pogledam na telefonu, tudi v offline (ciljam na google photos). pa glede na to da so appi čedalje večji, je danes zame 16GB enostavno nesprejemljivo. 32GB je OK, 64 bi bilo pa super. Sicer sam nisem fan SD kartic, ampak je to edini način zdaj.

PowerofPeopl ::

https://www.mimovrste.com/usb-kabli/icy...

Je to dovol dobro, da bi lahko zunanji disk na 5x priklopil?(če je to možno)

modelno1 ::

Načeloma ja. Je pa nekdo že napisal, da ima težave z usb ključi prav na 5x. Verjetno zato, ker android nativno ne podpira NTFS ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

jukoz ::

A je kdo kaj pogledal koliko zasede stock sistem? Gledam da bi vzel tale telefon, vendar ne vem če se mi splača dat dodaten keš za več placa.

PARTyZAN ::

Ha, sploh nisem pomislil na to, hvala =)

Če bo koga zanimalo, po googlu sodeč je 10,67GB.

16GB je kriminal za 2016 telefon...pa brez SD...

BorutK-73 ::

PowerofPeopl je izjavil:

Kot je nekdo omenil, android ne prebavi NTFS ki je default datotečni sistem od WinXP dalje.

Jerry000 je izjavil:

16GB je kriminal za 2016 telefon...pa brez SD...

Ja, se strinjam.

Še bolj mi je pa kriminal, da sem 3 leta nazaj za 170 EUR + 2 letno vezavo lahko kupil "flagship" telefon. Danes v Sloveniji to ni več mogoče, kar naenkrat vsi poslijujejo neko obročno odplačevanje, če ga pa kupiš brez oborkov in z vezavo, je pa telefon dražji kot če bi ga kupil na amazonu.
Zato pa tudi gledam tega nexusa, ker je še najcenejša zadeva za katero sem lahko prepričan da bom čez 3 leta nanj spravil nek cyanogen ali katerikoli drug andrid.

PrimozR ::

BorutK-73 je izjavil:

PowerofPeopl je izjavil:

Kot je nekdo omenil, android ne prebavi NTFS ki je default datotečni sistem od WinXP dalje.

Default datotečni sistem za Windows ja. Na Linuxu (Androidu) je to pomembno kako že?

MrStein ::

Ker vsi diski iz trgovin imajo ta format?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jaz še nisem kupil novega internega diska, ki bi bil sploh formatiran (je imel le unallocated space), USB ključki in podobno so pa po mojih izkušnjah ali enaki ali pa formatirani v FAT32.

NTFS ni rešitev za ključke in prenosne diske, ravno zato, ker deluje le na Windows (tako kot mora). Če FAT32 ne zadošča, prenosni medij formatiraš v exFAT, ki deluje na vseh platformah.

klinker ::

A kdo fura N preview na 5X?
Ga imam gor 2 dni pa zadeva kar dela brez tezav do sedaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

PrimozR je izjavil:

Jaz še nisem kupil novega internega diska, ki bi bil sploh formatiran (je imel le unallocated space), USB ključki in podobno so pa po mojih izkušnjah ali enaki ali pa formatirani v FAT32.

Pojdi v prvo trgovino in vprašaj prodajalca. NTFS je standard že kar nekaj let.
Primeri (prvi zadetki na seagate in geizhals):
http://www.seagate.com/gb/en/external-h...
http://www.cnmemory.de/sites/default/fi...
Motiti se je človeško.

pirlo ::

klinker je izjavil:

A kdo fura N preview na 5X?
Ga imam gor 2 dni pa zadeva kar dela brez tezav do sedaj :)

Ja, od verzije 1 :). Verzija 3 (izdana na I/O) je postala kar normalno delujoča. So pa še stvari, ki ne delajo vredu. Meni zdaj na verziji 4 ne dela roaming... ni šans da se povežem na tuje omrežje. Pa tu pa tam postane grafični interface čuden (razni glitchi), da je treba resetirat telefon. Drugače pa je več ali manj ok.

buneech ::

Js ga mam od DP3. Je blo par čudnih glitchev glede nekaj aplikacij, v DP4 so to poštimal. Na cajte je kej čudnga še, da je treba telefon reštartat, recimo, da bluetooth ni delu, itd.
Morm pa rečt, da sm res presenečen, da tko stabilno dela.

Jst tudi...za zdaj nic problemov, roaminga pa se nisem poskusu.
Hmm, pa naj se kdo rece da je Android polizdelek, ko ze preview dela kar dobro...po pol leta na WP dejansko res vem kaj je polizdelek :D

MrStein je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Pojdi v prvo trgovino in vprašaj prodajalca. NTFS je standard že kar nekaj let.
Primeri (prvi zadetki na seagate in geizhals):
http://www.seagate.com/gb/en/external-h...
http://www.cnmemory.de/sites/default/fi...

Napisal sem interni disk.

Pa vseeno, zakaj zaboga bi imel USB ključek oz. eksterni disk formatiran v NTFS? Kot sem rekel, če že potrebuješ FS za večje diske, ki dela povsod, zadevo formatiraš v exFAT. Sicer pa FAT32, da vsaj kje dela ključek (sem že gledal čudno, zakaj mi v NTFS (Windows install media) formatiran ključek ne dela v avtu, ker sem predvideval, da je formatiran v FAT32).

Kako so kaj izkušnje tistih ki mate nexus 5x? glede rama me najbolj skrbi...a je 2 GB dovol.
Uporabljam pa večinoma za: fb,smsi,klici, snapchat, isntagram, youtube...pa kakšni videji preko interneta tudi...

Mavrik ::

Kaj od tega pa se ti zdi da rabi 2GB RAMa da dela? :P
The truth is rarely pure and never simple.

te stvari delajo še z 1G rama..
#brezpodpisa

no hvala haha

Snapchat se mi zdi da nikjer ne dela tako, kot bi moral. Na nExus 4 in an 5X je zadeva precej štekajoča. Instagram je problem, če greš več kot 24 ur v zgodovino feeda (sicer je to odvino od števila followanih računov in pogostosti objavljanja, jaz sledim ~250im), ker precej obremeni RAM. Ko greš ven iz Instagrama, je menjavanje aplikacije relativno počasno, precej pogosto pa opažam ponovno nalaganje homescreena (najprej pokaže ozadje, šele nato naloži ikone, nato pa widgete). Menjavanje aplikacij obenem povzroči, da Instagram feed skoči nazaj na začetek, torej moraš ponovno scrollati nazaj navzdol, če si dlje v zgodovini.

Morda to ni povezano z RAM-om, a meni se to zdi, kot da telefon pač meče aplikacije v ozadju iz RAM-a, ker ga ima premalo.

Podoben efekt naredi veliko tabov v Chromu (zadnje čase odpiram zanimive linke iz Google Now, po nekaj časa, pri nekaj 10 tabih, pa zadeve prenesem na PC). Za zadnjih 24 ur mi telefon kaže max porabo 683 MB za Instagram ter 888 MB za Chrome. Android OS pa max 541 MB. Pri Snapchatu ni problem s porabo RAMa, max je 296 MB.

To se dogaja tudi na 6P / SGS7 ker ti Instagram in Snapchat na tistih telefonih nalaga večje slike (nekompresirane) zaradi večje resolucije zaslona. Obenem jih pa boli kurac za omejitve in ti bo aplikacija požrla ves RAM ne glede na to koliko ga imaš, ker nima omejitve. Posledično ti bo scrollanje po aplikaciji požrlo spomin in bo Android moral počistiti vse v ozadju.

Piši razvijalcem Instagrama / Snapchata naj ne bodo nesposobni.

Stipex ::

Naj podam svojo izkušnjo. Imel sem Nexus 5 32GB, nato iPhone 6 64GB in sedaj Nexus 5X 32GB, torej sem šel iz stock Androida na iOS in zopet nazaj.

Nexus 5X vs Nexus 5
+ kamera na N5X je razred ali dva višje kakovosti kot na N5
+ N5X ima boljši display, kljub nižjem PPI
+ baterija mi zdrži cca 20% dlje kot na N5
+ multitasking dela hitreje kot na N5
+ ohišje in gumbi se mi zdijo malo bolj robustni kot na N5
+ precej napredka na MM6.0 varnosti, fingerprint scanner
- N5X je manj kompakten
- kvaliteta zvočnika je še vedno enako slaba
- USB-C je nova tahnologija, moral sem dokupiti še nekaj USB - USB-C kablov ipd.

Če koga zanima še Nexus 5X vs iPhone 6
+ display na N5X boljši, sploh pri višjih svetlostih
+ MM 6.0 na N5X je bolj odziven od iOS9 na iP6
+ N5X kamera je boljša kot na iphonu skoraj v vseh pogojih
+ je bolj "samostojna" naprava kot iphone, ni potrebe po itunes, stock android mi bolj leži in ima bolj clean GUI (subjektivno)
+ oblačne storitve google photos in web vmesnik delajo hitreje in so manj lesene od Apple photos
- N5X ima max 32GB, na iphonu sem bil razvajen z 64GB, in če bi rabil, bi pri applu imel opcijo 128GB.
- kvaliteta zvočnika je slabša napram iphonu
- SOT na N5X cca 3-4h, medtem ko sem na iphonu imel čez 5h

Pred nakupom na telekomu sem še kolebal med N5X in N6p. Prevledala je nižja cena in kompaktnost N5X, N6p mi je bil neroden in težak + pri nas itak dobiš samo 32GB.

PrimozR je izjavil:

Napisal sem interni disk.

Aha, in kako boš tega v telefon stlačil?

Pa vseeno, zakaj zaboga bi imel USB ključek oz. eksterni disk formatiran v NTFS?

Vprašaj tisoče proizvajalcev in milijone uporabnikov. (odgovor ne bo spremenil dejstva, da je to de-facto standard)
Motiti se je človeško.

Torej zato, da skoraj nikjer, razen na Windows PC-ju, zadeva ne dela?

Internega ne boš, ampak tudi prenosnega ne boš stlačil v telefon. Žal pa prenosnih diskov ne kupujem prav veliko, ker raje kupim interne. So bolj uporabni.

Aphanisis ::

Jaz sem 1 mesec kolebal med S7 Edge in Nexus 6p - na koncu sem se odločil za Nexus 5x. Vem, kar neki.

Argument: telefon za 500-650 EUR mi mora zdržati 3 leta. Telefon za 250 EUR, za kolikor sem kupil Nexus 5x, pa zadostuje, če zdrži 1 leto. :)

Bom poročal, ko ga stestiram.

Tudi za 250 bi lahko držal 3 leta vsaj...na leto 250€ za telefon pa res nesmisel

Egidij88 ::

Ja če ga ne mečeš po tleh bo zdržal a ne...

Egidij88 je izjavil:

Ja če ga ne mečeš po tleh bo zdržal a ne...

To tko al tko velja za vse, tudi za 800€ telefone

Ja saj, zato mi ni jasno, kaj naj (ne) bi zdržalo Aphanisisu. Mogoče ne zdrži samokontrola pred novo igračko. :)

Sem tudi sam sprva gledal za 6p, pa sem pol tudi kar 5x vzel. Res je blesavo dajat za napravo take denarje, ker se ga po 2 letih tako al tako navelicas...6p pa je samo vecji in lepsi, hw je v obeh dandanes povsem dovolj zmogljiv da dela kar rabim ko sus.
Nexus pa katerikoli je, zdrzi 2+ leti lagano in kar je najpomembnejse z vsemi najnovejsimi posodobitvami, kar samo se pri iPhone dobis. No tudi pri WP, samo tega se morajo nardit vsaj priblizno tako uporabnega.
Razne smensi Samsunge itd pa povoham vec ne, raje Xiaomija ali Huawei, ce ze ne Nexusa.

Torej po dobrih treh letih sem iz Nexus 4 sel na Nexus 5X. Menjal sem zaradi baterije, supporta in kamere. Pa tudi fingerprint je nice touch (pun intended). Drugace pa vse skupaj izpade podobno kot tri leta starejsi telefon...ni neke revolucije, dolgcas je postal kot pri racunalnikih prej...kar je dobro, tehnologija je odrasla. Od LTE v mojih krajih nimam koristi, na speedtestu dobim cca 10/3, kot na N4 ki ima samo 3G. Odzivnost po menuju in appih je podobna...lolipop in marshmallow sta podobna. Pa charger mi je crknil po pol ure lol. Ker nocem vec dati telefona iz rok, ne bom nic garancije uveljavljal...sem sel na ebay in vzel enega originalnega in pa se en kabel usb - usb c. 32gb verzija je s postnino 280e na ebayu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

Mene še vedno čudi, kako ne morejo pri Googlu nikakor optimizirati battery life, kakor zna to Apple na iOS, ali pa celo kdo drug na svojem forku Androida.

N5X po nekaj tednih uporabi dejansko zdrži pol(!) manj od iPhone 6, brez da bi imel kakršnekoli večje porabnike v ozadju. Tako da do nadaljnega bo ajfon zopet daily driver, ker se mi ne da polnit aparata vsak dan ali celo 2x dnevno.

Ne vem kako proizvajalci postavljajo specifikacije standby/usage ali merijo endurance rating na GSM areni ipd. V praksi ima Nexus porazen battery life, isto je bilo na N5 ne glede na verzijo Androida in nabor aplikacij. Pri ajfonu nafilam do 100% in pod 90% pade šele po uri ali dveh uporabe, v standbyu pa šele konec dneva medtem ko pri Nexusu 5% pade kot za hec če 5-10min brskam foto galerijo.

Punca ima Huawei P8 podobnih specs z LL 5.0.1 pa je vsaj za 30% bolj varčen od N5X na MM 6.0.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stipex ()

PARTyZAN ::

Moj 6P ima zvečer nekje med 30 in 40% pri normalni uporabi (casual browsanje, ingress, star trek timelines, glympse, koledar). Če je odložen na mizo je poraba minimalna zaradi doze.

Sj tudi N5X pade v deep sleep in ne porabi skoraj nič, ampak ko ga začneš malo intenzivneje uporabljati padajo procenti kot za stavo :)

PS: Še eno stvar opazil. Včasih v času polnjenja neha delat finger print scanner, toucschreen pa postane slabo odziven. Očitno Google še ni popravil tega, glede na to da je to kar znan problem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stipex ()

Stipex je izjavil:

Ne vem kako proizvajalci postavljajo specifikacije standby/usage

Stock konfiguracija, mogoče še kaki tweak in potem ga položijo na mizo v laboratoriju in ... čakajo.
Tako zdrži tudi 10 dni in več.
V praksi pa 2 dni, če ga malo uporabljaš.
;)
Motiti se je človeško.

vilonja ::

Nekaj me zanima. Uporabniki nexus 5x, koliko SOT(screen on time) imate dokler se baterija ne izprazni?

Ja, baterija res ni kaj prida niti na 5X. Mislim da ne drzi nic vec od bivsega N4, ki sem ga tudi polnu vsak dan, dan pa pol, odvisno kolko sem ga drsal.
Drugace pa do 5" sem imel z vsemi podobno izkusnjo...pac, zvecer priklopis pa je.
iPhone 6+ drzi mogoce opazno vec, 4,7" pa dvomim da ima kaj opazno boljso avtonomijo.
Pri androidu je drugace najvecX tezava v kakem appu, prej ko v samem sistemu.

Recimo Facebook appa si sploh nisem gor dal, samo Messenger. Bomo videli.

Egidij88 je izjavil:

Torej po dobrih treh letih sem iz Nexus 4 sel na Nexus 5X. Menjal sem zaradi baterije, supporta in kamere. Pa tudi fingerprint je nice touch (pun intended). Drugace pa vse skupaj izpade podobno kot tri leta starejsi telefon...ni neke revolucije, dolgcas je postal kot pri racunalnikih prej...kar je dobro, tehnologija je odrasla. Od LTE v mojih krajih nimam koristi, na speedtestu dobim cca 10/3, kot na N4 ki ima samo 3G. Odzivnost po menuju in appih je podobna...lolipop in marshmallow sta podobna. Pa charger mi je crknil po pol ure lol. Ker nocem vec dati telefona iz rok, ne bom nic garancije uveljavljal...sem sel na ebay in vzel enega originalnega in pa se en kabel usb - usb c. 32gb verzija je s postnino 280e na ebayu.

LTE je, kot je rekel Mavrik (tukaj ali nekje drugje?), bonus, ker deluje na nižjih frekvencah od 3G, torej je manj požrešen za baterijo.

Stipex je izjavil:

Sj tudi N5X pade v deep sleep in ne porabi skoraj nič, ampak ko ga začneš malo intenzivneje uporabljati padajo procenti kot za stavo :)

PS: Še eno stvar opazil. Včasih v času polnjenja neha delat finger print scanner, toucschreen pa postane slabo odziven. Očitno Google še ni popravil tega, glede na to da je to kar znan problem...

Tukaj teh težav ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

zokiman ::

Kje pa se sedaj najbolj splaca kupit nexus5x?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zokiman ()

Egidij88 je izjavil:

Recimo Facebook appa si sploh nisem gor dal, samo Messenger. Bomo videli.

Ahh, sej ga zna tudi sistem kdaj zafurat, overall pa je vedno tako da si nek app casti juice.
Jst nimam ne messengerja, ne fbja...office, gmail, nova launcher, dolphin, chrome, mapse, igo, pa se kaka malenkost se najde...kar pac rabim na fonu.
Imam pa Android N preview, je bil ene 2 dni na stock, pol sem pa na to posodobil za povohat in moram priznat da zadeva kar dela za zdaj.
Napram WP10 je zadeva svetlobna leta naprej :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

zokiman je izjavil:

Kje pa se sedaj najbolj splaca kupit nexus5x?

Na amazon.de je precej poceni.

slotech5 ::

Če kupuješ novega, potem je ugoden na electronic4you.si za 239€.

Za primerjavo: v Mobitelu je v redni ceni 550€ ali pa v posebni akciji z 2letno vezavo za 358,80€. :|
««
20 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Pixel (strani: 1 2 3 475 76 77 78 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
3859835675 (314) dejanslo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

2674565351 (187382) zk_eu
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

7420994 (14269) sift
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13749677 (41201) amacar

Več podobnih tem