Forum » Strojna oprema » usb naprava v mreži
usb naprava v mreži
LordTado ::
lp
Rabil bi usb network adpater da bi usb napravo povezal na lokalno mrežo a je videl v naši trgovini že kdo kaj takega?
Rabil bi usb network adpater da bi usb napravo povezal na lokalno mrežo a je videl v naši trgovini že kdo kaj takega?
Lonsarg ::
Bos mogel bolj tocno povedati kaj zelis, noben adapter pa ne more kar magicno katerikoli napravi dodati networking moznosti.
mzakelj ::
Enostavno zadevo lahko sam narediš, rabiš en rasppbery pi in ta program : http://www.virtualhere.com/usb_client_s...
Za eno napravo je brezplačen, za več pa je potrebno doplačat. Ti pa priporočam da vzameš kak banana pi, ker ima tudi sata in imaš lahko še kak mali file server ali kaj podobnega zraven. Nastavit pa tud ni vrag. Če pa potrebuješ samo za printer pa poglej za printserver. Vendar bo verjetno dražje kot če nardiš z malino ali banano. Cena obeh je ista, pri nas pa jih prodaja galagomarket. Sam sem testiral ta softwear in mi dobro služi da lahko nekdo vtakne doma usb ključ v usb ( žena ) in potem na šihtu preberem ali kaj naložim gor ( preko vpn-ja ).
Za eno napravo je brezplačen, za več pa je potrebno doplačat. Ti pa priporočam da vzameš kak banana pi, ker ima tudi sata in imaš lahko še kak mali file server ali kaj podobnega zraven. Nastavit pa tud ni vrag. Če pa potrebuješ samo za printer pa poglej za printserver. Vendar bo verjetno dražje kot če nardiš z malino ali banano. Cena obeh je ista, pri nas pa jih prodaja galagomarket. Sam sem testiral ta softwear in mi dobro služi da lahko nekdo vtakne doma usb ključ v usb ( žena ) in potem na šihtu preberem ali kaj naložim gor ( preko vpn-ja ).
MIHAc27 ::
Odvisno kaj ta usb naprava je. Za tiskalnike se dobijo print serverji, če nočeš/ne moreš narediti lokalnega shera.
Zunanji disk bi šel le preko share-a spet. Kak scaner boš teško shecal, da bi karkoli delal. Drugo pa ne vem, kaj bi še želel imeti.
Zunanji disk bi šel le preko share-a spet. Kak scaner boš teško shecal, da bi karkoli delal. Drugo pa ne vem, kaj bi še želel imeti.
mzakelj ::
Probaj zadevo katero sem ti predlagal, magari na windows platformi pa boš videl če ti odgovarja. Meni dela super z vsemi usb zadevami. Sploh naprava ne ve da gre vse skupaj preko mreže.
LordTado ::
krneki0001 ::
Imam 4 portno zadevo. USB to LAN. Priklopiš ma switch ali router s kablom za mrežo in potem gor priklaplaš zadeve. USB printer tako postane mrežna zadeva, zunanji isb diski postanejo mrežni diski,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 213781 (57244) | scipascapa |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22494 (15932) | kamuee |
» | iPad vs. LaptopOddelek: Kaj kupiti | 3418 (2763) | iAmJure |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3860 (3697) | Vikking |
» | Tu je WUSB - brezžični USBOddelek: Novice / Ostale najave | 5046 (3773) | MrStein |