» »

Študentsko delo med letom

Študentsko delo med letom

Devinos ::

Živijo!
Zanima me vaše mnenje in tudi izkušnje glede dela med šolskim letom. Letos bom hodil v 3. letnik gimnazije in ker šola ni nek problem, pa tudi star sem nekako že dovolj, da me bodo vsaj malo resno vzeli, si mislim letos za po pouku najti neko delo. Kaj še ne vem, niti še nisem prepričan, če je to v današjem ekonomskem stanju realno. Temu navkljub trenutno razmišljam da bi, glede na to, da so na študentskih servisih praktično vsa oglaševana dela namenjena študentom, poklical razna podejtjih in malo povprašal, če bi se našlo kakšno manjše delo zame. Se vam zdi to pravi pristop ali bom samo za brezvez težil okoli. Poleg tega bi vas prosil za pomoč s predlogi katera podejtja bi bilo vredno kontaktirat. Glede izkušenj, pred tem sem med počitnicami dve leti zapored delal za neko manjše podjetje, kjer sem imel čez postopek od skladišča do odpreme in pa tudi lažja administrativna dela vsake toliko. Na računalniku sem drugače več kot domač v sistemu Windows, dobro poznam funkcije MS office in pa igračkal sem se v celem kupu različnih profesionalnih programov (vse skupaj niti ni omembe vredno). Programirat ne znam (razen html, php in neki osnovnega v javi), tako da Freelance and such odpadejo. Tako da nekako se mi zdi, da bi bila najboljša opcija klicat v kakšne trgovske verige. če imajo kakšno prosto delo (polnjenje polic ?) ali pa mogoče kakšen "servis" računalnikov in bi npr. zamenjal komponente, očistil računalnik, itd.
Kaj se vam zdi?

PrihajaNodi ::

Čisto na krato, brezvezno teženje. Pomisli da se v Sloveniji na vsako realno delovno mesto prijavi +150 ljud in to z diplomami. Probaj na Istrabenzu. Razen če znaš programske jezike ali imaš kakšno drugo tehnično znanje, kar pa ga na žalost nimaš.

Zgodovina sprememb…

Phantomeye ::

PrihajaNodi je izjavil:

Čisto na krato, brezvezno teženje. Pomisli da se v Sloveniji na vsako realno delovno mesto prijavi +150 ljud in to z diplomami. Probaj na Istrabenzu. Razen če znaš programske jezike ali imaš kakšno drugo tehnično znanje, kar pa ga na žalost nimaš.


Če pa mu pa ne uspe, pa lahko odvečni prosti čas izkoristi, da pridobi tovrstna znanja.

GupeM ::

Kakšen lokalni privatnik bi te mogoče res vzel. Sam sem tako delal na žagi. Delo ni bilo lahko, sem pa imel vsaj nek dohodek. Sem se pa enkrat ustavil pri temu privatniku, vprašal če kaj rabijo in je rekel da lahko pridem.

Isotropic ::

kelnarjenje
pa tut kaksna fizicna dela se najdejo

tupee ::

Jaz dostikrat v trgovinah vidim dijake/inje. Ampak mislim da so vsi s 'prodajne' šole. Kdaj ko sem preko študenta delal v npr. OBIju, so bile tam tudi dijakinje.

jakan123 ::

Povprašaj pri Telekomum Amisu, T-2ju,... Jaz sem ob šoli delal na T2ju in Telekomu, na helpdesku. Tam se hitro pride zraven.

NotSpecial ::

Pohvalno, da boš čas izkoristil tudi na takšen način. Samo glej, da boš našel dobro ravnotežje med delom in uspehom (3. letnik se že upošteva pri vpisu). :) Jaz bi na tvojem mestu trenutno poskusila s sezonskim delom (k zdaj cveti sezona jabolk in grozdja) – za vikende, potem bi si pa poiskala kaj za sproti. Kelnarjenje je po mojem zadnja stvar na ktero lahko pomisliš – ker tam res ni problema dobiti dela (če nisi fuul neroden pa to), pa tut ideja, da pokličeš v ktero večjo trgovino po mojem ni ravno za odpis (poznam ljudi, ki so tut na takšen način bili uspešni pri iskanju dela). Ne odnehati pri prvi zavrnitvi, vztrajnost se (skoraj) vedno obrestuje.

NonPlusUltra ::

Še moj nasvet. Ne izgubljaj časa s klicarjenjem po firmah, raje poglej, kaj oglašujejo na študentskem servisu in kontaktiraj delodajalce, tudi, če piše, da iščejo študenta. Obstaja možnost, da bodo vzeli tudi dijaka (vsaj tako je v naši firmi).
Ko se boš odločal za katero delo poklicati, imej v mislih dve stvari: prvič, naj bo takšno, da ne bo fizično in psihično preveč utrudljivo (imaš še šolo), drugič, naj bo takšno, s katerim si boš lahko kasneje pomagal v referencah (v nasprotju s tem, kar ti bo marsikdo rekel, teren za bodočo službo si je potrebno pripravljati čimprej, da ne boš še en od milijavžent diplomantov brez izkušenj na trgu dela, žal je tako).
Se pravi, poskusi s kakšnimi deli tipa pomoč v marketingu, delo z računalnikom, pomoč pri prodaji ... in tudi takšnimi, ki bi lahko imele kaj skupnega s tem, kar nameravaš v bodoče študirati. Nekaj takšnega, kar boš lahko zapisal v CV (seveda lahko zapišeš tudi "fizično delo", a najbrž so tvoje ambicije višje).
En primer takšnega dela, če si iz Ljubljane ali okolice:

Št. dela: 50677
Vrsta dela: DELO Z RAČUNALNIKOM
Objavljeno: 01.09.2015 11:35:36
Št. prostih del. mest: 5-8
Opis dela: Delo v oddelku za pomoč uporabnikom. Delo obsega pomoč in svetovanje uporabnikom preko telefona, elektronske pošte in ostalih komunikacijskih kanalov, administracija malih oglasov, urejanje preglednic/tabel, ostale naloge po navodilih nadrejenega. Delo poteka dvoizmensko od ponedeljka do petka, 3-4x na teden.
Urna postavka: 4,5 EUR/h bruto, 3,8 EUR/h neto
Delovnik: po dogovoru
Kraj dela: LJUBLJANA
Starost: Od: Do:
Trajanje: Pričetek dela bo konec septembra/začetek oktobra, dlje časa.
Regija: LJUBLJANA Z OKOLICO
Spol: moški/ženska
Delovni pogoji delodajalca priporočljivi za: vseeno
Status: dijak/študent/absolvent
Kontakt: 01 24 14 520


Srečno.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovna doba, ali je pravično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
749368 (7004) St235
»

Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6219886 (17608) Furbo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59889466 (71403) tx-z

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138915 (26878) Primoz

Honorarno delo od doma z računalnikom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5411767 (10105) OwcA

Več podobnih tem