» »

Glasen kolesni ležaj Renault

Glasen kolesni ležaj Renault

neon21 ::

Pred dobrim tednom dni sem menjal zadnji desni kolesni ležaj na renault clio 1997. Zaznal sem , da je zadaj desno kar lepo tulil ležaj ko sem zavil pri malo večji hitrosti v levo je na desni strani zadaj kar fajn tulil težaj tudi pri hitrosti nad 70km/h je zvok postal vedno bolj neznosen. Nato je sledilo menjava zadnjega desnega ležaja. Po menjavi se stvar ni nič izboljšala in še vedno ležaj tuli ko grem v levo , če peljem pa po ravnini pa se tudi dokaj glasno sliši. Sedaj pa me zanima ali bi lahko bil kriv tudi sprednji ležaj? Namreč zadaj tuli nenormalno in čeprav sem menjal zadnji ležaj , ki je bil uničen se zadeva ni nič izboljšala. Je imel kdo podoben primer? Je lahko krivo kaj druga?

Hvala za pomoč fantje

sandmat ::

ko je meni začel tulit (clio 1998), sem menjal oba hkrati in je bil mir. Mogoče ne tuli ležaj? je kaj razrahljanega na podvozju?

šernk ::

lahko tulijo tudi gume, je zvok podoben ležaju.

drugače pa spredaj/zadaj je zelo težko določit kje tuli, ne vem pa katere ležaje ima še clio 97 letnik, novejši tulijo na ravnini in v ovinku utihnejo.

da bi bilo pa kaj drugega narobe pa težko, če že je ponavadi tolče in ne tuli.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SaXsIm ::

Tako je, ležaji se ponavadi menjajo paroma.
SaXsIm

šernk ::

SaXsIm je izjavil:

Tako je, ležaji se ponavadi menjajo paroma.


zakaj že? razen če je mehanik nesposoben ugotovit kateri tuli, tak ti bo seveda trdil da se menja vse 4 hkrati (poznam primere, ko so menjali tudi po 3 ali morda celo vse 4 ležaje zato da so dobili pravega). pri cca 15ih zamenjanih ležajih v mojem življenju še nikoli nismo zamenjali napačnega. je pa res, da se je včasih poslušalo ležaj 2 dni in ugotavljalo ali je spredji ali zadnji, novi ležaji ki tulijo pa najprej na ravnem so pa enostavni dvigneš avto in zavrtiš kolo z roko, pa hitro ugotoviš kateri ležaj je. menjava obeh je pa stran vržen denar, če je en še dober.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

erkgheoruugh ::

Prej bi rekel napačna diagnostika in na podlagi tega neustrezen poseg. Sicer pa menjaj mehanika, ki ne preveri, kateri ležaj je fuč, ampak kar menjava po spisku.

neon21 ::

No naj povem , da sem zraven mehanika stal in ko sem gledal ko je menjaval zadaj ležaj , je zadnji desni kar razletel ko ga je dol snel, razletel pa se je že takoj ko je malo vdaril po njemu. Tako , da zadnji desni je bil zagotovo čisto fuč in sem zato sumil zadnjega desnega , ki je bil nato menjan. Tako , da sumim da je še lahko levi hin ali mogoče celo tudi sprednji. Gume so nove in mislim , da gume ne tulijo tak kot ležaj, sem se peljal tudi 100km/h pa sm mislo , da mi bo zadi celi avto razturalo kak je to tulilo, da radia nisem slišal te veste kake zvoke je to spuščalo. Kot zgleda bom moral še kje zadnjega in sprednjega menjat.

Je pa mehanik preveril ko je bil avto na dvigalu je zasukal zadnjo desno kolo in se je slišalo , da je ležaj hin. Nevem kak naj opišem ta zvok, vendar zagotovo veste ko se zasuka kolo , se sliši kot da bi šobalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neon21 ()

Brane22 ::

Alpa glasnejši radio. :D

neon21 ::

Brane22 je izjavil:

Alpa glasnejši radio. :D


Haha mislim , da me ceneje pride menjava ležajev kot pa en močen radio z ubijalskimi zvočniki . :D

tupee ::

neon21 je izjavil:

je zadnji desni kar razletel ko ga je dol snel, razletel pa se je že takoj ko je malo vdaril po njemu.


Jah, itak se je 'razletel' če je pa razstavljiv. Jaz sem večkrat pobiral frnikule doma po dvorišču...

bambam20 ::

Ni imel časa, da bi preveril še preostale ležaje na kolesih? Ti mehaniki so včasih sama jeza. Pelji nazaj in naj pogleda zakaj ni bolje.

MTB ::

Koliko km pa imaš narejenih?

neon21 ::

Hudič je s temi ležaji , sem kar jezen da čeprav je star avto še je kar ohranjen in to moram čimprej porihtat ker se mi ne da vozit več 60km/h-70km/h in poslušat tole tuljenje.
Avto pa ma prevoženih 210.000

MTB ::

210? Kar precej, če jih še nisi menjal. Avto na dvigalko, mal gasa, pa sklopko in ugasni mašino. Tako boš ziher za sprednje ležaje. Če bo vse tiho, zamenjaj levega zadnjega.
Jaz sem na svojem cliu 1995 letnik menjal nekje pri 180k km.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena menjave zavornega diska (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11620646 (13700) WizzardOfOZ
»

Zanič kolesni ležaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5014342 (9079) 2dark
»

ruženje ležaja

Oddelek: Na cesti
7925 (729) SambaShare
»

Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15328764 (23991) Heavy
»

Škoda octavia - ležaj v menjalniku

Oddelek: Na cesti
103945 (3632) Sami

Več podobnih tem