Forum » Na cesti » Hitrost vožnje na AC
Hitrost vožnje na AC
Temo vidijo: vsi
dj_uro ::
jebomast; MINIMALNE določene HITROSTI NA CESTAH NI!
a ko je kolona in se peljemo med 0-30kmh smo vsi v prekršku in nam kazni talajo???
a ko je kolona in se peljemo med 0-30kmh smo vsi v prekršku in nam kazni talajo???
vw-klub.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dj_uro ()
Heisenberg ::
tempomat na 145 pa piči, nato po 100m bremzat ker je spet ena butala na prehitevalnem pasu s 120kmH!
MuadDib ::
Po slovenskih avtocestah NE vozim, ker so neprimerne za voznjo z visjo hitrostjo kot 100km/h (vsaj glavni del - obstajajo odseki, kjer se da tudi normalno peljat).
Po Avstriji pa peljem ca 130-140. Vozilo: Peugeot 106, 1124cm^3, bencin - enotockovni vbrizg, 40kW, letnik 1997.
Najvisja hitrost je bila dosezena cca. 220km/h na primorski hitri cesti (tega je ze nekaj let nazaj), drugace pa po Nemciji max 190km/h po stevcu (Fiat Marea Weekend, 1910cm^3, dizel - JTD, 81kW, letnik 2001.
NAJNIZJA hitrost na AC pa je bila dosezena tudi v Avstriji in sicer 40km/h - po levem pasu - bil sem dalec najhitrejsi na cesti, naliv je bil pa taksen, da je voda stala na cesti. Enostavno nisem upal pocasneje, da mi ne bi avto crknil! Dobre gume so seveda preprecile akvaplaning.
Ko pa berem tele komentarje, pa mi je kar slabo! To naj bi bila slovenska vozna kultura? 70km/h po AC? V normalnih razmerah? To je moja povprecna hitrost po lokalni cesti! Taksnemu bi jaz prepovedal vstop na AC! V sloveniji manjkata dve zadevi: TRETJI pas na AC (in seveda odpravljene grbine) in pa zakonodaja, da cisto zunanji pas ni za vozila pod 110km/h (ali po domace - tretji pas je namenjen osebnim vozilom in ne tovornjakom, avtobusom, prikolicarjem in seveda bivalnikom). Ostala dva pasova pa naj cisto normalno uporabljajo tovornjaki, ki jih je tako prevec na slo AC!
Pa da povem se nekaj na porabo!
1.9JTD ima porabo okrog 6l/100km. Osebno sem vozil s porabo 5,9l/100km s povprecno AC hitrostjo 140km/h (voznja 800km do sluzbe v Nemciji). Ko sem pa peljal "do daske" po Nemciji (vec kot polovica poti!), pa sem imel porabo seveda visjo! Poraba je zrasla na 6,2l/100km.
1.1 bencinar pa ima porabo med 7 in 8 litri na 100km in vozim 20km po lokalni cesti (MB - Spilje), 40km po AC in dobrih 10km po mestu.
Po Avstriji pa peljem ca 130-140. Vozilo: Peugeot 106, 1124cm^3, bencin - enotockovni vbrizg, 40kW, letnik 1997.
Najvisja hitrost je bila dosezena cca. 220km/h na primorski hitri cesti (tega je ze nekaj let nazaj), drugace pa po Nemciji max 190km/h po stevcu (Fiat Marea Weekend, 1910cm^3, dizel - JTD, 81kW, letnik 2001.
NAJNIZJA hitrost na AC pa je bila dosezena tudi v Avstriji in sicer 40km/h - po levem pasu - bil sem dalec najhitrejsi na cesti, naliv je bil pa taksen, da je voda stala na cesti. Enostavno nisem upal pocasneje, da mi ne bi avto crknil! Dobre gume so seveda preprecile akvaplaning.
Ko pa berem tele komentarje, pa mi je kar slabo! To naj bi bila slovenska vozna kultura? 70km/h po AC? V normalnih razmerah? To je moja povprecna hitrost po lokalni cesti! Taksnemu bi jaz prepovedal vstop na AC! V sloveniji manjkata dve zadevi: TRETJI pas na AC (in seveda odpravljene grbine) in pa zakonodaja, da cisto zunanji pas ni za vozila pod 110km/h (ali po domace - tretji pas je namenjen osebnim vozilom in ne tovornjakom, avtobusom, prikolicarjem in seveda bivalnikom). Ostala dva pasova pa naj cisto normalno uporabljajo tovornjaki, ki jih je tako prevec na slo AC!
Pa da povem se nekaj na porabo!
1.9JTD ima porabo okrog 6l/100km. Osebno sem vozil s porabo 5,9l/100km s povprecno AC hitrostjo 140km/h (voznja 800km do sluzbe v Nemciji). Ko sem pa peljal "do daske" po Nemciji (vec kot polovica poti!), pa sem imel porabo seveda visjo! Poraba je zrasla na 6,2l/100km.
1.1 bencinar pa ima porabo med 7 in 8 litri na 100km in vozim 20km po lokalni cesti (MB - Spilje), 40km po AC in dobrih 10km po mestu.
njyngs ::
Sam vozim med 120 in 150. Zato so avtoceste. Če se voziš 70 pojdi med njive.
40km/h akvaplaning
x2
Po zakonu tak res ne bo kriv, če ga kdo nabije od zadaj. Po zakonu. V praksi je pa to malo bolj zapleteno (razni kombiji, slabša preglednost, motnje zaradi odsevov sonca, slabša preglednost zaradi dežja). In zaradi tega, da bo prišparal 2 deci bencina bo potencialno v najslabšem ubil par družin.
Da, po zakonu bo tak čist. Po zakonu. To je vse kar bom komentiral.
40km/h akvaplaning
To naj bi bila slovenska vozna kultura? 70km/h po AC? V normalnih razmerah? To je moja povprecna hitrost po lokalni cesti! Taksnemu bi jaz prepovedal vstop na AC!
x2
Po zakonu tak res ne bo kriv, če ga kdo nabije od zadaj. Po zakonu. V praksi je pa to malo bolj zapleteno (razni kombiji, slabša preglednost, motnje zaradi odsevov sonca, slabša preglednost zaradi dežja). In zaradi tega, da bo prišparal 2 deci bencina bo potencialno v najslabšem ubil par družin.
Da, po zakonu bo tak čist. Po zakonu. To je vse kar bom komentiral.
xda develope ::
Pri nas opazam tudi da nekateri vozniki bmwja in drugih mocnejsih avtov ko jih hoces prehitevat ti ne pusti.
Invictus ::
xda develope je izjavil:
Pri nas opazam tudi da nekateri vozniki bmwja in drugih mocnejsih avtov ko jih hoces prehitevat ti ne pusti.
Tudi Avstrijci so taki.
Zadnjič sem enemu blendal od Ljubljane do Kranja, pa se ni hotel umaknit ker je peljal 140 po števcu. Se pravi 130. In to ponoči ko je bila prazna avtocesta.
Pač lastnik BMW ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
xda develope ::
V Avstriji sem imel primer da sem moral lastnika bmwja prehitevat pri 190.
Ker se preprosto ne pusti.
Ker se preprosto ne pusti.
Blinder ::
P Peugeot 106, 1124cm^3, bencin - enotockovni vbrizg, 40kW, letnik 1997.
Moral bi imet 44kW - 60 konjev.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
AapocalypseE ::
Lastniki BMW-jov mamo radi malo zabave na cestah
Drugače pa nimam takšnih problemov, da se mi BMW-ji ne bi hoteli umaknit na desno špuro.
Mam pa kdaj probleme s kakšnim z drugo znamko, ker si misli, BMW-ju pa se nebom pustil. Grem običajno po desni mimo pa še pomaham čez okno...
Nisem pa tak, da se komu zalepim na rit in blendam z lučmi, ker če meni kdo to dela zadaj se tudi naredim francoza in ostanem na levi.
Drugače pa nimam takšnih problemov, da se mi BMW-ji ne bi hoteli umaknit na desno špuro.
Mam pa kdaj probleme s kakšnim z drugo znamko, ker si misli, BMW-ju pa se nebom pustil. Grem običajno po desni mimo pa še pomaham čez okno...
Nisem pa tak, da se komu zalepim na rit in blendam z lučmi, ker če meni kdo to dela zadaj se tudi naredim francoza in ostanem na levi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
stara mama ::
AapocalypseE je izjavil:
No tud js ne blendam če res ni nek pajac spredaj (kar se zel oredko zgodi).
Načeloma če res nimam volje peljat hitreje se pa tud avtom redno in pravočasno umikam, res mi ni problem.
Sam ko se mi kak tak zalepi na rit in blenda, takrat preklopim v moj -jebiveter- način in ga še malo zezam, da mu vidiš žilo na glavi čez vzvratno ogledalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
chrispy ::
odvisno. če se peljem zjutraj, ko je še hladno se najraje postavim za enga tovornjkarja pa vozim njegov tempo. zraven še en čikec prižgem in uživam.
če se zvečer peljem iz šihta grem tam nekje 120-140 oz. toliko kolikor gredo ostali po prehitevalnem pasu. če pa se mi neda "tiščati" oz. se mi nikamor ne mudi si pa spet poiščem enega tovornjakarja se parkiram za njega ter v njegovem tempu nadaljujem pot.
če se zvečer peljem iz šihta grem tam nekje 120-140 oz. toliko kolikor gredo ostali po prehitevalnem pasu. če pa se mi neda "tiščati" oz. se mi nikamor ne mudi si pa spet poiščem enega tovornjakarja se parkiram za njega ter v njegovem tempu nadaljujem pot.
St235 ::
krneki0001 je izjavil:
bravo...kaj pa tisti s ne-tako hitrimi avtomobili? Načeloma tud oni nerabijo vozit za tovornjaki
Jaz bi dal zakon, da za kupit vinjeto potrebujes imet pod haubo vsaj 100 km, tako da te pocasne kante sploh nebi prisle na AC
Pa saj to nima veze kolko km imas pod haubo ampak vem kaj mislis :P
V glavnem minimalna hitrost bi morala biti za voznike avtomobila 10 km pod dovoljenjem.
Vprasaj v avtosoli kako je, ce je omejitev 90 se MORAS peljat 90, ce je seveda vse ok (okolica, avto, promet,...)
Maximalna hitrost je določena, prav tako minimalna na avtocesti. Torej lahko voziš od minimuma do maximuma (od 60 do 130km/h). Pustimo sedaj to ali je varno ali ne, ampak hitrosti so določene.
dajmo za tale idiotizem kakšen vir.
Oberyn ::
Če me spomin ne vara, smo na tem forumu že nekajkrat to predebatirali in ugotovili, da je najmanjša dovoljena hitrost po zakonu polovica omejitve. Torej lahko vozim po avtocesti 65km/h. Če me kdo nabije, bo kriv on.
To si malo zamešal oziroma spomin te vara. Ni najmanjše dovoljene hitrosti, edino je predpisano, da vklopiš vse smernike, če voziš z manj kot polovico največje dovoljene hitrosti. Tudi na prehitevalnem pasu ni spodnje omejitve, je pa zgornja, gospodje ki tu vozijo 200+ in pričakujejo, da bomo vsi bežali pred njimi, naj si izvolijo zgraditi svojo privat avtocesto, ta je pa javna. Tudi sploh ne obstaja pojem prehitevalnega pasu, predpisano je voziti po čimbolj desnem voznem pasu, ki je prost vozil, to je vsa umetnost.
Sicer pa vozim po AC 100-110, če se mi zelo mudi, potem 130. Kolk avto gre največ, nimam pojma. Pa še eno čudno navado imam, skozi šentviški predor v Lj peljem 80, na veliko zgražanje okoliške javnosti.
St235 ::
AapocalypseE je izjavil:
In potem se bo čudil zakaj večina ljudi misli da so vozniki BMWjev navadni kreteni, ki bi jim bio potrebno pobrat izpit in polomit noge.
eric_cartman ::
Kaj je z vami da se vozite 110 ? Res sovrazim taki folk pol pa prehiteva 4 tovornjake z 110,... takoj izpit vzet res!
Jaz osebno se nikoli ne vozim pod 150, navadno tempomat in 160.
lp
Hehe.. Smešno.. Fant, ki v povprečju vozi 20-30 km/h nad dovoljeno omejitvijo pridiga tistim, ki vozijo 20 km/h pod omejitvijo. Kdo ima torej bolj prav?
Aston_11 ::
eric_cartman je izjavil:
Kdo ima torej bolj prav?Pravilno vprašanje je, kdo je bolj šutast
(da razna omladina, ki si misli, da je šumaher, če ji gajba gre prejo omejitev, ne more imeti prav, je neizpodbitno dejstvo.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Cifix63 ::
Po vukojebinskih zidarjevih AC vozim nekje 110 kmh saj za kaj več te ceste niso primerne. V bistvu to niso prave ampak polovične AC!
V D., ko sem pa med 140-180 kmh, nekje do 4/5 stopalke za plin, več od tega pa ne. Koliko je zgornji limit pri avtu ne vem, nikoli nisem šel do konca. Če so razmere slabše/drugačne (promet, vreme, počutje) pa prijaznih 90 kmh. *Avto Octavia tdi 110 ps *
V D., ko sem pa med 140-180 kmh, nekje do 4/5 stopalke za plin, več od tega pa ne. Koliko je zgornji limit pri avtu ne vem, nikoli nisem šel do konca. Če so razmere slabše/drugačne (promet, vreme, počutje) pa prijaznih 90 kmh. *Avto Octavia tdi 110 ps *
AapocalypseE je izjavil:
In potem se bo čudil zakaj večina ljudi misli da so vozniki BMWjev navadni kreteni, ki bi jim bio potrebno pobrat izpit in polomit noge.
Vzel izpit in polomil noge bi jaz tistemu, ko mi 110 vozi po levi špuri in se noče umaknit. Valda bom šal po desni mimo...
Nebi rekel, da se mu pripeljem kot idiot za rit in od daleč blendam z lučmi.
Tak da lakotnik premisli prej, ko kaj napišeš
Upam pa, da veste, da je kaznivo vozit po levi špuri, če je desna prazna.
Sem gledal na rtl2, ko kaže policiste na AC in je ena ženska vozla konstantno cca. 80-90km/h. So jo vstavli in dali kazen...
Zgodovina sprememb…
unix ::
Po AC v povprečju 140-150, ponoči oz če je AC prosta da ne ogrožam drugih in da se še sam počutim varno pa 200km/h+
Audi A7 3.0
Sicer pa načeloma sem strpen če tudi mi kdo pred nosom skoči in prehiteva s 110km/h tovornak, drug avto,...
Audi A7 3.0
Sicer pa načeloma sem strpen če tudi mi kdo pred nosom skoči in prehiteva s 110km/h tovornak, drug avto,...
Invictus ::
AapocalypseE je izjavil:
Sem gledal na rtl2, ko kaže policiste na AC in je ena ženska vozla konstantno cca. 80-90km/h. So jo vstavli in dali kazen...
Lahko sanjaš da se bo to kdaj zgodilo tudi pri nas .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
MuadDib ::
P Peugeot 106, 1124cm^3, bencin - enotockovni vbrizg, 40kW, letnik 1997.
Moral bi imet 44kW - 60 konjev.
V prometni pise 40kW - 54KM... drugace pa wikipedia: Peugeot 106 @ Wikipedia pa poglej motor TU1M (HDY)!
eric_cartman je izjavil:
Kaj je z vami da se vozite 110 ? Res sovrazim taki folk pol pa prehiteva 4 tovornjake z 110,... takoj izpit vzet res!
lp
Hehe.. Smešno.. Fant, ki v povprečju vozi 20-30 km/h nad dovoljeno omejitvijo pridiga tistim, ki vozijo 20 km/h pod omejitvijo. Kdo ima torej bolj prav?
Omejitev hitrosti se postavi navadno za najsibkejse clene v prometu, in sicer to je (maksimalna) hitrost, pri kateri lahko VSAK voznik brez nevarnosti vozi in urgira v (ne)pricakovani situaciji. Torej ni potrebe voziti manj, kot je predpisano! Seveda pa obstajajo vozniki, ki lahko reagirajo hitreje in temu primerno tudi vozijo hitreje (tudi meni je dolgcas na AC po pravici povedano). Seveda ne opravicujem prehitre voznje, kakor tudi ne prepocasne! Obstaja pac normalna kmecka logika, da se vozi kolikor je dovoljeno (tovornjaki tudi ne smejo vec kot 90km/h in ceprav s tem predstavljajo nevarnost v prometu, so dovoljeni in vozijo po nasih AC BREZ posebnega pasu samo za tovornjake). Seveda se najdejo nesposobni vozniki, ki vozijo MNOGO manj od omejitve (20%+), kateri pa tako nimajo kaj iskati na cesti in naj prosim prostovoljno oddajo svojo voznisko dovoljenje!
Seveda obstajajo tudi izjemni primeri, ko ima voznik hrenovko na avtu, ker mu je guma pocila ali pa ima kaksen drug defekt, zaradi katerega ne more voziti hitreje (recimo premalo goriva - se najde vozilo, ki ima blokado). Tudi sam sem peljal z zabitim katalizatorjem po AC med 80 in 90km/h, vendar nisem niti slucajno pomislil na to, da bi prehiteval tovornjaka, ki sem ga dohitel, saj bi tako predstavljal nevarnost na cesti (seveda AC ni bila prazna)!
Aston_11 ::
AapocalypseE je izjavil:
Lahko sanjaš da se bo to kdaj zgodilo tudi pri nas .
Gori je red in disciplina, pri nas tega ni zato pa je tak kak je...
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
Grem običajno po desni mimo pa še pomaham čez okno...
tako nimajo kaj iskati na cesti in naj prosim prostovoljno oddajo svojo voznisko dovoljenje!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
S tem ne naredim nič slabega. Samo pokažem mu, da me ni sprovociral in nadaljujem svojo pot.
Lahko pa oddajo tisti vozniško, ki namerno jebejo folk po cesti.
Slovenska logika, logično, nič novega...
Lahko pa oddajo tisti vozniško, ki namerno jebejo folk po cesti.
Slovenska logika, logično, nič novega...
S tem ne naredim nič slabega.
Ne ? Premisli še enkrat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
J4zzm4n ::
eric_cartman je izjavil:
lp
jaz s to hitrostjo ne oviram prometa in se umikam ce se kdo hoce mimo peljat. Sicer moram priznat da mene tudi nekajkrat prime in se peljem vec kot 200 na nasih avtocestah!
Se pa trudim, avto vedno drzat pri 160.
Zaj pa mi povej kaj je boljse?
1.) vozit 95 in prehitevat pa ovirat ostale avtomobile in se vcasih tovornjake? (ja so tovornjaki ki nimajo blokade not in letijo okrog 98, been there done that!)
2.) vozit 160 in ne ovirat ostalih, saj potovalna hitrost je 160!
driver_x ::
xda develope je izjavil:
Potem mi pa razloži, zakaj bi se jaz z BMWjem umikal nekomu s pol manj vredno škodo???
masterpsi ::
o pa vidim da nas je neki takih ki pičimo nad omejitvijo. Še najpogosteje v vipavski dolini kjer je manj prometa kot drugje. Pri nakazovanju da bi rad šel mimo: navadno uporabljam nežen prijem: levi žmigovec pa ustrezno dolga razdalja, nočem živcirat ljudi. Treba bit strpen na AC. Živcirajo me pa ljudje za ritjo ki hočejo v prometnih konicah prehitevat in it hitreje. V 5minutah mogoče pridobiš 500metrov s tako vožnjo. Če pač promet potuje 110 ne moreš na silo vozit 150. Treba vozit strpno in varno - za nekoga je varno 80, za druge pa 180.
vožnja 80 po AC pa se mi ne zdi pametna, je pa dovoljena. Ponovno - potrpežljivost :)
vozim pa kokr promet dopušča, 200+ najraje :)
bmw voznik :D
vožnja 80 po AC pa se mi ne zdi pametna, je pa dovoljena. Ponovno - potrpežljivost :)
vozim pa kokr promet dopušča, 200+ najraje :)
bmw voznik :D
Ne ni. Od MS do Ljubljane srečaš samo maks 10 avtov, ki se peljejo več kot 140 po števcu, torej 130.
Ravnotako srečaš več tistih, ki te ogrožajo zaradi prevelikega hitrostnega e-penisa, kot počasne mamice.
Počasne mamice me ovirajo 1-2x na leto, pa še takrat jo vidiš od daleč in dvigneš taco, lepo počakaš, da se makne.
Če pač promet potuje 110 ne moreš na silo vozit 150.
Tako. Prometni tok je, ki ga ima 90% vozil in to je od 110-130. Ostalo so _izjeme_ !
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
S tem ne naredim nič slabega.
Ne ? Premisli še enkrat.
Ne delaj iz muhe slona...
Ščitiš tiste, ki ovirajo promet, tisti, ko pa takšnim voznikom pokažejo, da so budale pa bi jim izpit vzel...
Premisli še enkrat.
Zgodovina sprememb…
Sami ::
Pa od kje ti to??? Potovalna hitrost 160km/h? Po naših cestah še 130km/h komaj voziš (ozki pasovi, idioti ki ti priletijo s 70km/h na desni pas, odsluženo cestišče, polno tovornjakov), razen seveda določeni odseki.
Sam vozim dokaj hitro v povprečju 110-150km/h, ko je cesta prazna (ponoči) okoli 160-180km/h. Ampak potovalna hitrost nikoli ni bila in v teh razmerah nikoli ne bo 160km/h (cene goriva), potovalna hitrost je 110-130km/h, ekonomična in neživčna večurna vožnja.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Prometni tok oz. pretok bi bil bistveno večji, če bi se počasni vozniki nad svojo počasnostjo naslajali na voznem pasu in ne na prehitevalnem.
Saj se. Ovirati sami sebe, ko se ti peleš skos 150 na levem, drug pa za tabo 155.
Ne delaj iz muhe slona...
Slon je že, ker se ne zavedaš kaj pomeni prehitevanje po desni in kake so lahko posledice, za tebe, tvoje sopotnike in druge ljudi v radiju 500m.
Ščitiš tiste, ki ovirajo promet, tisti, ko pa takšnim voznikom pokažejo, da so budale pa bi jim izpit vzel...
Vsekakor bom rajši ščitil tistega, ki se pelje 100km/h mimo kamiona, kot pa tistega ki prehiteva po desni in še koga ubije.
Tahitri, ki so rekli, da:
1. hitreje reagiraš, če hitreje voziš
2. ste nadvozniki
3. torej se ne moreš, nekomu v rit zabit
4. Razen če si nesposoben in točki od 1 in 2 nista res.
potovalna hitrost je 110-130km/h, ekonomična in neživčna večurna vožnja.
Eksaktno tako. Vse ostalo so izjeme in izgovori, če si prehiter in se ne veš prilagodit, ker si živčne narave, pač nisi za na cesto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Prometni tok oz. pretok bi bil bistveno večji, če bi se počasni vozniki nad svojo počasnostjo naslajali na voznem pasu in ne na prehitevalnem.
Saj se. Ovirati sami sebe, ko se ti peleš skos 150 na levem, drug pa za tabo 155.
Jaz se redno umikam tistim, ki imajo boljši avto od mene, torej zelo redko. Tisti, ki vozi za menoj 155 (oz. kolikor mi pač tisti trenutek paše) si je pa sam kriv, kaj si pa ni kupil dražjega avta.
Jaz se redno umikam tistim, ki imajo boljši avto od mene, torej zelo redko. Tisti, ki vozi za menoj 155 (oz. kolikor mi pač tisti trenutek paše) si je pa sam kriv, kaj si pa ni kupil dražjega avta.
Na desnem se ne pelješ 150, razen če si sam, takrat pa se itak nimaš kaj za pritoževat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Bellatrix ::
Pa sej se ne gre za to, kdo ima boljsi avto in kdo slabsi. Samo za zdravo pamet..
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Pa sej se ne gre za to, kdo ima boljsi avto in kdo slabsi. Samo za zdravo pamet..
Sami47 se vozi 150 na levem, po desni ga pa prehiteva StreetRacer.
Potem pa srečajo spredaj Invictusa pa še enga iz te teme tukaj. Pa že takoj vidiš kje je problem.
Zdrava pamet overload.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
lovro535v2 ::
Jaz se na AC vozim po levem pasu, desni je za kamjonarje in tiste s slabšimi avti.kateri avto pa se zate šteje kot slab avto in bil mora biti na desnem pasu 10 let star audi lahko kamot prehiti novega bmweja.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
lonewolf_ ::
Kakšni primitivci ste eni. Valda ne bom vozil za tovornjakom 90 na uro, ga pač prehitim pa se potem umaknem na desnega nazaj. Pač moj avto ne gre nekak več ko 160, sploh če smo štirje v avtu že zaradi varnosti raje peljem do 130. Če bi imel kaj bolj močnega ter varnega potem razumem hitrosti do 200km/h, tudi več če si sam. Dokler pa vozim družino, prijatelje, znance pa me gladko boli kurac kdo mi blenda zadaj ko prehitevam tovornjak s 110km/h. Meni pač očka ni kupil audija al pa merdžota kot vam, razvajenčkom (nekaterim). Če si dober voznik boš razumel, in pač počakal, da se umaknem. Če si pa živčen pa neučakam pa tak ne vem kaj delaš na cesti pa kdo ti je dal izpit.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Utk ::
Danes si pa res lahko vsak bedak kupi 200 konjski avto in piči 250. Tako da so danes stalno na levem pasu bolj tisti, ki jim gorivo plačuje kdo drug kot pa tisti, ki ne bi zmogli 160 - a je sploh še kak tak avto.
stara mama ::
toplakd ::
Če jaz prehitevam po AC s 150 in mi nekdo pridiha zadaj, ga ob prvi možnosti spustim naprej,
neglede na to ali ima slab ali dober avto. In potem sam pričakujem enako.
Potem pa naletiš na pacienta z X6 kateri se od Lenarta do Žalca pelje konstantno po levem pasu.
Po desni ne prehitevam, on pa me niti pod razno ne bo spustil naprej, ker on ima X6, jaz pa
12 let staro Hondo.
Slednje tudi največkrat najdeš parkirane na mestih za invalide, po možnosti čez dva
invalidska poprek, ali pred Hoferjem parkirane na ploščice pred vhodnimi vrati
Potem pa naletiš na pacienta z X6 kateri se od Lenarta do Žalca pelje konstantno po levem pasu.
Po desni ne prehitevam, on pa me niti pod razno ne bo spustil naprej, ker on ima X6, jaz pa
12 let staro Hondo.
Slednje tudi največkrat najdeš parkirane na mestih za invalide, po možnosti čez dva
Če jaz prehitevam po AC s 150 in mi nekdo pridiha zadaj, ga ob prvi možnosti spustim naprej,
12 let staro Hondo.
točno ponavadi nekdo ki ima bmwja,mercedeza... misli da je cel svet njegov in misli da če je kupil vinjeto da je zakupil levi pas potem pa šprara na gorivu in se cjazi po levem pasu 90
J4zzm4n ::
Pa od kje ti to??? Potovalna hitrost 160km/h? Po naših cestah še 130km/h komaj voziš (ozki pasovi, idioti ki ti priletijo s 70km/h na desni pas, odsluženo cestišče, polno tovornjakov), razen seveda določeni odseki.
Sam vozim dokaj hitro v povprečju 110-150km/h, ko je cesta prazna (ponoči) okoli 160-180km/h. Ampak potovalna hitrost nikoli ni bila in v teh razmerah nikoli ne bo 160km/h (cene goriva), potovalna hitrost je 110-130km/h, ekonomična in neživčna večurna vožnja.
od kje mi to ? Glede na stevilo kilometrov ki sem jih jaz naredil na AC(SLO-AVS-NEM-HRV-MADZ) je 160 najlepsa hitrost pa ne bluzit zaj nekaj glede cene goriv,.. Ce si nemores kupit goriva pa idi s kolesom in nehaj ovirat ostalih na cesti, ker tako nastanejo nesrece.
Ce vidis da te nekdo dohiteva se umakni oz. ne takoj vun cuknit in pocakaj da gre mimo, ampak osnovno razmisljanje ne obstaja za vse.
In ne, 110-150 ni dokaj hitro. Vozi se vsaj 130 in daj plac tistim ki so bolj "sposobni"/"bogati" ali pac karkoli za izgovor hoces met
lovro535v2 je izjavil:
Jaz se na AC vozim po levem pasu, desni je za kamjonarje in tiste s slabšimi avti.kateri avto pa se zate šteje kot slab avto in bil mora biti na desnem pasu 10 let star audi lahko kamot prehiti novega bmweja.
Slabi so tisti, ki stanejo pod 50.000 euri. Potem so tam do 70.000 pogojno dobri. Kar je nad 100k je pa že preseravanje, tem se pa tudi ne umaknem. Aja, pa ene znamke (npr. škoda, opel, francozi, italijani, ...) se štejejo za slabe ne glede na ceno (ne bom napisal vrednost, ker ta je itak nična).
za 10000EUR dobiš 10let starega audi a8 4.2 6.0 ki gre kamot čez 250 in je primerljiv novim bmwejim za 70000EUR ampak tukaj ni govora o avtomobilih.lovro535v2 je izjavil:
Slabi so tisti, ki stanejo pod 50.000 euri. Potem so tam do 70.000 pogojno dobri. Kar je nad 100k je pa že preseravanje, tem se pa tudi ne umaknem. Aja, pa ene znamke (npr. škoda, opel, francozi, italijani, ...) se štejejo za slabe ne glede na ceno (ne bom napisal vrednost, ker ta je itak nična).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lovro535v2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omejitve hitrosti na AC - anketa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 23920 (19353) | solatko |
» | Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 22478 (19175) | Utk |
» | Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 35577 (33329) | Heavy |
» | Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Na cesti | 123537 (100559) | solatko |