» »

Kateri elektro stimulator kupiti

Kateri elektro stimulator kupiti

Mare3 ::

Pozdravljeni, danes sem imel možnost preizkusiti elektro stimulator prvič v življenju pri fizioterapevtu in ko mi je razložil za kaj vse je dober (sproščanje, rast, raztezanje mišic itd.) sem se odločil da bi se enega tudi sam omislil. Ker pa o njih ne vem skoraj nič več od tega kar mi je fizio povedal me zanima katerega se splača kupiti. lp

Mare3 ::

dominuspro ::

Jst imam prejšnjo verzijo tega(s fiksnimi kabli na elektrodah) in sem z njim ful zadovoljen... Kupil sem ga v decathlonu, po operaciji križne vezi na kolenu.
Compex, ki so mi ga natikali v valdoltri in kasneje na rehabilitaciji v strunjanu je ful dražji in po mojem mnenju ne toliko boljši, kot dražji.
Pa v decathlon-u je ful cenejši:
http://www.decathlon.it/elettrostimolat...
To je pri nas na obali, takoj čez mejo. Iz kopra max 7min ;)

Mare3 ::

Bi lahko napisal naslov ker ravno v nedeljo se odpravljam proti palmanovi in bi sel da poglddati se za to ampak italijansko nimam pojma tako da se mi niti ne sanja kje bi lahko bilo to. Morda ves ce so sploh odprti v nedeljo?

dominuspro ::

Nahaja se v nakupovalnem centru Montedoro Freetime, v nedeljo piše od 10-20:30. Stimulator imajo nekje na sredi, pri fitness pripomočkih.
google maps

Mare3 ::

Hvala za odgovor in pomoč. Bo šel kolega pogledat upam da ga imajo še vedno in da se bo nekako sporazumel z italijani :D

harvey ::

Si tole emf-furlan, prečekiral.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Mare3 ::

@dominosupro kupil sem MultiSportPro tistega kot si ga priporočal. Zadovoljen sem vendar me zanima ali imaš morda kakšna navodila kako postaviti elektrode na posamezne dele ter kakšno moč uporabljati.

dominuspro ::

Za postavitev elektrod se obrni na googla oz Youtube. Še boljše bi bil obisk nekoga, ki obvlada oz. vsaj nekoga, ki je dal kako terapijo čez.
Po moje je najlažje dobit občutke na stegenski mišici...

Moč pa po občutku. Postopoma višaš. Ne sme bolet.
Pa nisem strokovnjak o teh zadevah, zato nebi rad preveč nakladal.

mojca ::

Za postavitev elektrod se je morda koristno obrniti na nekoga, ki se na to spozna ali vsaj obvlada anatomijo. Načeloma moraš elektrode namestiti na oba konca iste mišice, ampak žrtvuj tisti dve minuti, da ti nekdo pokaže, kam točno in kako najdeš pravo mesto.

Delati moraš takšne vaje, da istočasno z aparatom sam narediš vajo. Če imaš npr. elektrode na zadnji strani meč, se dviguješ na prste (po možnosti z utežmi). Nastaviš največjo jakost, ki jo še preneseš (seveda brez pretiravanja ali nevzdržnih bolečin). Začneš z nekoliko nižjo vrednostjo, potem pa postopoma višaš vrednosti med samo terapijo in od ene do druge terapije. Bolj kot je mišica natrenirana, višji tok prenese oz. višji tok potrebuješ, da jo natreniraš dalje.

erkgheoruugh ::

A pa nisi dobil zraven navodil, kjer je ena a4 stran polna slikc delov telesa s pozicijami elektrod?
No, vsaj, če si kupil pri slovenskem uvozniku, bi jih moral dobiti zraven.

Glede vaj za moč ti je pa že Mojca napisala. Najboljši učinek je, da sam napneš mišico (jo obremeniš) tik pred začetkom intervala mišične stimulacije.

Compex ima to bolje izvedeno, ker lahko nastavljaš dolžino intervala, tukaj se moraš bolj prilagodit napravi.

Zgodovina sprememb…

dominuspro ::

http://www.kreja.eu/sport-rehabilitacij...

Tle imaš tudi pdf z namestitvami elektrod...

Mare3 ::

Hvala za pomoč. Zanima me še to kako se elektrode čistijo in po kolikšnem času jih je potrebno zamenjati?

mitja73 ::

Meni so zdrzale na FT ene 2 tedna, tam dobis ene in jih mas pol samo ti. Po ene 2 tednih pa nimajo vec oprijema zarad vse umazanije ki se z uporabo nabere.

mojca ::

Zamenjati jih moraš takrat, ko ne prevajajo več toka (ko se ne zalepijo več). Lahko jih spereš z vodo, je pa verjetno lažje čistiti mesto nanosa elektrode kot samo elektrodo. Dobijo se različne kvalitete. Nekatere od njih so prav ogabno lepljive in verjetno precej kratkotrajne. Paskusi jih hraniti na hladnem.

Na "javnih" mestih (fizioterapije), kjer je pogosta frekvenca menjave elektrod, uporabljajo npr. mokre žepke iz vilede ali elektrode lastne izdelave iz blaga, iz tršega materiala (da drži obliko) in iz kovinskega gumbka (kot za kavbojke) za pritrditev. Potem jih zmočijo, s povoji pritrdijo na želeno mesto in po uporabi operejo. Take elektrode trajajo "večno".

francek1 ::

Včasih smo brez štroma zrastli v postavne fante, ampak smo pri delu švicali; če pa čepiš 10 ur na kompu pa mišic tudi s stimulatorjem ne bo!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

mitja73 ::

francek1 je izjavil:

Včasih smo brez štroma zrastli v postavne fante, ampak smo pri delu švicali; če pa čepiš 10 ur na kompu pa mišic tudi s stimulatorjem ne bo!


Pri npr. operaciji kolena ti ne smeš delat s celo nogo ki vključuje koleno, če boš pa tisti čas ko ne smeš kolena obremenjevat pa ti bo mišica v 3 tednih praktično atrofirala do nule.

Včasih tud niste operiral kolena ampak ste šli invalidsko v penzijo, še malo dlje nazaj pa v gmajno ali na britof. ;-)

Scorpia ::

Sam sem se odlocil kar za compex, najbolj zaradi tega, ker imam na ft to in sem ze nastudiral programe, postavitev elektrod itn. V kateri trgovini se najbolj splaca vzeti, sicer ene spl. trgovine imajo popuste. Ker mi niso znane, ima kdo predlog kje vzeti? Tudi do avstrije bi se zapeljal ce je toliko ceneje.
////

mitja73 ::

Verjetno najcenejš pri kaki fizioterapiji, preveri pri Fuchsu za Bežigradom.

goodrich ::

Obujam temo.

Za rehabilitacijo po zlomu gležnja razmišljam o nabavi elektrostimulatorja - tako za sanacijo poškodbe, kot za ojačanje atrofiranih mišic.

Ima kdo kakšen nasvet? Kako je s tistimi, ki ste ga nabavili? Je pomagalo, ste ga kasneje še kaj uporabljali ali se ga bolj splača izposoditi? Kateri model priporočate?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kolenske križne vezi

Oddelek: Loža
62597 (2236) Scorpia
»

Elektrostimulator za mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11920739 (14692) PINki
»

Umetna mišica, ki "zdravi" samo sebe in obenem polni iPod?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
63782 (3161) Luka Percic
»

Nov "gizmo", ki kani nadomestiti miško

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
345929 (3807) zdobersek
»

AQUA DETOX, wtf...

Oddelek: Loža
113956 (3737) A. Smith

Več podobnih tem