» »

Telemach mobilna telefonija

Telemach mobilna telefonija

««
4 / 13
»»

howhow ::

Hvala :) Eno vprašanje še imam... Če jaz plačam zadnji obrok za telefon aprila (torej nazaj za marec), lahko grem takoj s 1.aprilom na telemach? Oz. ali mi na telekomu zaračunajo, če sem še dva-tri dni v messecu pri njih?

Lonsarg ::

To bo trbeba pa prebrat aneks, ki si ga podpisal, tam piše take podrobnosti.

IL_DIAVOLO ::

Zdravo,

kateri ponudnik mobilne telefonije je najbolj zanesljiv oz. drugace povedano kdo najmanj okoli prinasa folk?

jusv ::

V mojih merilih za okol prinašati folk pomeni, da cene niso zasoljene in da dobim to, kar plačam (oz. imam v pogodbi). Če je to izpolnjeno pomeni, da operater mene ne prinaša okoli. Telemach ima vredu nizke cene in zaenkrat sem zadovoljen s storitvami.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

IL_DIAVOLO ::

So kaksne dodatne ugodnosti, ce sklenes recimo paket trojka?

BorutK-73 ::

Če imaš vzameš trojčka in mobilni paket, dobiš nekaj popusta pri naročnini za mobilni paket.

e-marko ::

Med online ponudbo ne najdem novega Samsunga A3 2016. Mogoče kdo ve ali ga ponujajo in za koliko. Paket še več za 15 eur.

Lp
...somebody, somewhere...

jusv ::

@e-marko: najhitreje in najbolj natančno ti bodo oni sami povedali. Pošli jim sporočilo na facebooku ali twitterju.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

The Shadow ::

dovolj je da se ima kabelsko pri telemachu za popust npr.: ŠE VEČ iz 15 na 12 eur.

A3 2016 ni v pondubi, trenutno gre počasi iz ponudbe stara A3 (cena 9,91 + paket še več)...

kateri ponudnik najbolj okrog prinaša ljudi nevem... verjetno vsi po malem... po anketah sodeč jih je najmanj Debitel, največ pa Tušmobil.

z signalom je tko... pokritost je nekoliko boljša, s tem da se sedaj brezplačno gostuje na telekomovih oddajnikih (komplet klici in prenos podatkov), kar je blo prej nepojemljivo pri tušmobilovih uporabnikih.
Tko da ja signal se je precej izboljšal. stranka je dosegljiva ves čas in nima nikakršnih dodatnih stroškov.

chucki ::

Brez prenosa podatkov, to se plača!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

radmannsdorf ::

@chucki, kje to piše?

jusv ::

@chucki, le hitrost je omejena. Tako da ni skritih stroškov, kot nekoč pri tušmobilu.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

SumTingWong ::

Gledam na "mobilna-telefonija.com" za Telemach pokritost. Telemach nima HSPA+ postaj? Je samo 3G ali pa 4G?

IL_DIAVOLO ::

Gledam telefone s približno enako ceno:

Nexus 5x
Nexus 6P
LG G4

Za katerega bi se odločil? :)

hojnikb ::

6p
#brezpodpisa

SumTingWong ::

+1 za 6P. Me pa zanima kje je 5X in 6P ista cena? Operater?

IL_DIAVOLO ::

Ja pri telemachu a ne? :)

Cena ni ista, je pa podobna.

6P je 36 evrov, 5x pa 35 evrov s paketom še več za 15 evrov.

SumTingWong ::

Opsala, pozabil v katero temo pišem.
Kje si pa našel te cene? Sem šel na telemach gledat in je 6P 24x20€, 5X pa 24x19€ pri paketu "Še več".
Recimo če greš kupovati preko neta je 5X okoli 300€, 6P pa tam proti 550€+.
Tako da 5X je overpriced na telemachu, 6P pa že nekoliko bolje.

IL_DIAVOLO ::

Ok, hvala za lažjo odločitev hehe

Swiwer ::

Na nekaj bi rad opozoril naročnike (mobilnih storitev) pri Telemachu.

Sam imam pri Telemachu sklenjeno naročnino na paket BREZ za katerega je naročnina v osnovi 0 EUR, potem pa imam aktivirano opcijo na paket +PLUS 500MB za 3,5 EUR mesečno (SIM kartico imam v tablici kjer rabim samno Internet). Danes sem v spletnem portalu na Telemach.com opazil, da imam to opcijo +PLUS 500MB izklopljeno, kar pomeni, da se mi poraba podatkov ne šteje več v sklopu zakuplenih 500M ampak se zaračunava po ceniku, ki je precej dražji. Za samo par MB mi je trenutno stanje naraslo na dobrih 5 EUR, za razliko od pavšalnih 3,5 EUR naročnine vsak mesec.

Razlog za to naj bi bila napaka pri Telemachu ker so v aprilu nadgrajevali sistem, ki je (vsaj nekaterim) uporabnikom resetiral nastavitve in povzročil zaračunavanje storitev po drugačnih cenah. Sorodnik ima zaradi tega 100 EUR stroškov namesto regularnih 5 EUR na mesec.

Ko sem klical in reklamiral zadevo mi je ženska najprej hotela dopovedat, da lahko spremembo (izklop opcije v paketu) naredim samo jaz, ko pa sem ji povedal, da tega nisem spremenil jaz in da iz primera sorodnika že vem da so krivi oni in njihova nadgradnja sistema, je priznala in potrdila da je krivda pri njih.

Zagotovila mi je, da mi bodo stroške povrnili in da bo na računu konec meseca pravilna cena 3,5 EUR. Na vprašanje če moram zdaj sam ročno aktivirat paket je rekla da ne, da naj pustim pri miru in da se bo to samo uredilo. Bomo videli.

Torej svetujem, da vsak preveri, če ima v profilu aktivirane pravilne opcije na svoj izbrani paket oziroma da vseeno napako reklamira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

Izaso ::

A ta paket se še prodaja?
Sicer je pa vedno tako, da reklamiraš, če ugotoviš, da kaj na računu ni ok. Seveda ugodijo, če je bila napaka na njihovi strani.

Mare2 ::

SumTingWong je izjavil:

Gledam na "mobilna-telefonija.com" za Telemach pokritost. Telemach nima HSPA+ postaj? Je samo 3G ali pa 4G?

Poglej, če imaš pravilno vklopljeno. Meni trenutno piše H+, sem za Bažigradom. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

SumTingWong ::

Sem šel na Telekom vmes :D Bila mikavna ponudba tale -30% za dve leti. Plus samo 12€ doplačilo, če želim prekiniti pogodbo, which is nice.
Omrežje je odlično, se mi pa vseeno zdi da je bil SiMobil boljši glede omrežja.

Invictus ::

SumTingWong je izjavil:

Sem šel na Telekom vmes :D Bila mikavna ponudba tale -30% za dve leti. Plus samo 12€ doplačilo, če želim prekiniti pogodbo, which is nice.
Omrežje je odlično, se mi pa vseeno zdi da je bil SiMobil boljši glede omrežja.

Zgleda je odvisno od lokacije.

Kjer trenutno bivam, je Simobil bolj zanič. Pa sem v centru Ljubljane.

Da ne govorim o tem kako slabo je periferija pokrita ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SumTingWong ::

No, jaz sem tudi znotraj obvoznice LJ, pa mi je vedno lovilo H+, nikoli manj. Zadnje par mesecev pa 4G (zgleda nadgradnja). Na Telekomu sem šele teden, tako da ne morem še kritizirati. Treba sprobati še izven LJ.

radmannsdorf ::

Pred slabim letom sem na Telemachu sklenil pogodbo in vzel nek telefon za 4€ na mesec. Zdaj pa mi je malo žal, da nisem vzel boljšega(ga uporabljam kot službena mobilna blagajna). Kdaj lahko vzamem naslednji telefon? Šele po preteku 24 mesece od podpisa pogodbe ali prej?
Nekateri operaterji vem da so včasih vabili k podpisu naslednjega aneksa že po 18 mesecih, čeprav se je sprva podpisalo za 24 mesecev.
Kako je s tem pri Telemachu?

roberto1 ::

Če si naročnik fiksnih storitev Telemacha, je paket Še Več skoraj nepremagljiv za 12€ ( mislim da je sedaj ta cena za omejeno obdobje za vse). Kakorkoli, primerjave s Tušmobilom skoraj ni (velikokrat bil brez signala sredi Maribora). S signalom težav ni več, LTE mi je v mestih lovilo bp, zunaj pač H+.

Napram Mobitelu je par pomanjkljivosti. Signal oz pokritost je zagotovo boljša, tu nimamo kaj (tudi več plačaš). V tujini je bila opcija 2.95€ na dan zlata vredna. Tukaj ima tudi Telemach sedaj 3€ na dan po EU, vendar se moraš povezat na točno določene ponudnike (pri Mobitelu to ni važno). Sicer 2017 bo to itak irrelevantno z ukinitvijo roaminga (če bo EU seveda še obstajala takrat:))))

Razen tega, ne vidim razloga da bi osebno plačeval 24€ namesto 12 za basicly isto stvar (zakupljene količine so tako ali tako overkill).
Tole je my 2 cents k debati.
Someday never comes!

Mikasa ::

Še boljša je opcija EU/ZDA za tujino, za 10eur na mesec (vklopiš in izklopiš konec meseca) imaš neomejene klice in 1gb prenosa v EU in ZDA pri določenih operaterjih. Telemach ima kar nekaj prednosti pred Telekomom, npr. meni je zakon ker se priklopiš na UNIWIFI in kjer lovi signal WIFIja (250.000 točk) te avtomatsko poveže z wifijem in ne kuriš podatkov. Druga številka na istem paketu je 10eur/mesečno zato je strošek tako za podjetje kot tudi družino na letni ravni občutno manjši. Zaenkrat je pa še tako, da v primeru da na neki lokaciji ni telemachovega signala, lahko brezplačno uporabljaš telekomovo omrežje za klice.

simons ::

Dokler je bilo pod TUŠem je vse delalo kot mora. Po prehodu na telemach pa imam same težave in klice na njihov center in čakanja po pol ure (že to pove, da so stranke nezadovolne)
V SLO deluje še vse normalno. V tujini pa se pojavljajo neskončne težave pri prenosu podatkov. Zveza se ne uspostavi. Ko pa se, se vsakih par minut podre. To se mi dogaja že mesece in samo obljubljajo, da bodo rešili. Na mail REKLAMACIJA sploh ne odgovarjajo... Skratka takoj, ko se mi izteče vezava ni več vrnitve.
Aja slavni UNIWIFI je samo v Sloveniji in nekaj nižje na balkanu. Skratka neuporabna zadeva.

Nič ne pomaga ugodna cena in neskončne reklame in obljube, če ZADEVE NE DELAJO !!!!!

Mare2 ::

simons, a si nasedu obljubam? :) Jaz sem tudi.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

simons ::

Ne nisem. Saj pravim da imam še iz časov TUŠa. Takrat mi je prišel prav paket SVETOVNI, ker sem dosti po tujini. Takrat je vse delalo kot urca. Sedaj pa....

jusv ::

Zanimivo, meni pa stvari od prevzema dalje delajo samo še bolje. To velja za LTE in za tujino. Podpora pač je kot je, zato jim jaz ponavadi napišem mejl ali pa grem direkt v poslovalnico (sedaj so jih ful povečali). Glede na to, koliko se manj plača je to še vedno win-win situacija.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

4ever ::

Pozdravljeni!
Predvčerašnjim sem pri telemachu kupil galaxy s7 edge. Dobil sem novo kartico, ki podpira 4g. Na 7070 sem poslal sporočilo za aktivacijo lte-ja in dobil odgovor da je lte uspešno aktiviran. Vnesel sem podatke za apn iz te strani: http://telemach.si/Binary/629/Nastavitv...

Ime (Name): internet
APN: internet
MMSC: http://mms.telemach.net:8002
Posredniški strežniki MMS (MMS proxy): 91.185.221.85
Vrata MMS (MMS port): 8080
MCC: 293
MNC: 70


Lte mi še vedno ne deluje. Poskušal sem restartati telefon, vendar še vedno dela le H+. Ve kdo v čem je problem?
I5 4460 | 8GB Corsair Vengeance | B85 Anniversary | BX200 240GB |
Gigabyte GTX 960 4GB | CM GM 450 | 1TB WD Blue

Yossarian ::

Pri meni LTE omrežje dela ne, dela pa odlično H+, kjer pa je boljša povezava, pa dela LTE 100nauro. Lahko da je to eden od vzrokov.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

radmannsdorf ::

zakaj pa si šel vnašat podatke APN? jaz nisem pri svojem rabil nič vnašat, samo sms na 7070 poslal. a so ti rekli da kaj vnašaj?

4ever ::

Ja rekli so mi da moram vnesti podatke za apn. Sem poskušal tudi ko nisem še vnesel nič, vendar ni delalo.
I5 4460 | 8GB Corsair Vengeance | B85 Anniversary | BX200 240GB |
Gigabyte GTX 960 4GB | CM GM 450 | 1TB WD Blue

jusv ::

4ever je izjavil:

Pozdravljeni!
Predvčerašnjim sem pri telemachu kupil galaxy s7 edge. Dobil sem novo kartico, ki podpira 4g. Na 7070 sem poslal sporočilo za aktivacijo lte-ja in dobil odgovor da je lte uspešno aktiviran. Vnesel sem podatke za apn iz te strani: http://telemach.si/Binary/629/Nastavitv...

Ime (Name): internet
APN: internet
MMSC: http://mms.telemach.net:8002
Posredniški strežniki MMS (MMS proxy): 91.185.221.85
Vrata MMS (MMS port): 8080
MCC: 293
MNC: 70


Lte mi še vedno ne deluje. Poskušal sem restartati telefon, vendar še vedno dela le H+. Ve kdo v čem je problem?


Še enkrat preveri nastavitve in ponovno zaženi telefon. Če še vedno ne bo na lte pa pokliči na tehnično pomoč.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

4ever ::

Sem že večkrat poskusil. A mi lahko nekdo, ki pri telemachu uporablja lte prepiše svoje apn nastavitve?
I5 4460 | 8GB Corsair Vengeance | B85 Anniversary | BX200 240GB |
Gigabyte GTX 960 4GB | CM GM 450 | 1TB WD Blue

modelno1 ::

Imam kot je napisano. Poleg tega še pod Vrsta APN: default,suppl,mms. Nosilca podatkov nimam določenega.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: modelno1 ()

Zeitgeist ::

a ve kdo mogoče zakaj storitev EU ZDA mesecno, ni na voljo vsem uporabnikom? na paketu še več. Napiše mi, da storitev za izbran profil ni na voljo.

modelno1 ::

Poskusi poslati SMS:
VKLOP: Na številko 7070 pošljite SMS s ključno besedo: "NEOMEJENO EU ZDA MESECNO"


Na spletni strani ni omenjene nobene omejitve glede vklopa.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Zeitgeist ::

ne dela mi to. napise mi: Storitev ni mogoča za vaš profil

radmannsdorf ::

4ever je izjavil:

Sem že večkrat poskusil. A mi lahko nekdo, ki pri telemachu uporablja lte prepiše svoje apn nastavitve?

a pa se ti shranijo? al jih po vnosu ročno shraniš? pri starejšem androidu vem da sem moral najprej shranit vse, potem pa restart telefona, če ne ni blo nič. mejbi.

4ever ::

Jaz jih moram shraniti (v desnem zgornjem kotu pritisnem VEČ in potem Shrani APN).
I5 4460 | 8GB Corsair Vengeance | B85 Anniversary | BX200 240GB |
Gigabyte GTX 960 4GB | CM GM 450 | 1TB WD Blue

Izaso ::

Zeitgeist je izjavil:

ne dela mi to. napise mi: Storitev ni mogoča za vaš profil


Kater paket pa imaš?

fl0w ::

Pozdravljeni, zanima me, ce ima kdo podobno tezavo na telemach mobilni telefoniji. Namrec v zadnjih dnevih se mi je veckrat zgodilo, da me je kdo klical in mu je normalno zvonilo, moj telefon pa je bil tiho oz nisem dobil obvestila o klicu. Tako sploh ne vem, ce sem prejel kak pomemben klic. Zadeva je zelo moteča.
Woop-woop! That's the sound of da police!

cybermedo ::

fl0w je izjavil:

Pozdravljeni, zanima me, ce ima kdo podobno tezavo na telemach mobilni telefoniji. Namrec v zadnjih dnevih se mi je veckrat zgodilo, da me je kdo klical in mu je normalno zvonilo, moj telefon pa je bil tiho oz nisem dobil obvestila o klicu. Tako sploh ne vem, ce sem prejel kak pomemben klic. Zadeva je zelo moteča.


Jaz sem se pred časom srečal z isto težave, vendar izključno na 4g povezavi in izključno na enem oddajniku (na tega se telefon povezuje, ko sem v službi - na ostalih oddajnikih je normalno deloval). Ko je namreč telefon v 4g načinu, mora ob dohodnem glasovnem klicu od oddajnika dobiti signal, da preklopi na povezavo, ki omogoča glasovni klic (npr. 3g). Pri meni telefon ni preklopil, zato klica sploh ni zaznal (tudi zgrešenega klica ni zabeležil), klicočemu pa je v slušalki normalno zvonilo. Napako sem javil na klicni center in začasno preklopil iz 4g na 3g oz. 3,5g povezavo (tu so dohodni glasovni klici normalno delovali). Po kakem mesecu dni sem spet vklopil 4g in ugotovil, da vse popolnoma normalno deluje, tako da so očitno vmes zrihtali oddajnik. Od takrat dalje težav ni.

fl0w ::

Hvala za informacijo. Verjetno bo to, ker sem sam priklopljen na 4g omrezje in se mi to dogaja samo doma oz. pri dolocenem oddajniku. Bom klical na podporo, da naj to probajo cim prej urediti.
Woop-woop! That's the sound of da police!

KraitPay ::

jaz imam pa par vprašanj; na spletu jih ne najdem, sem pa osebno ravno iz telemachovega centra, kjer me je sprejela postavna, malo omejena, gospa.
Zanimajo me konkretne hitrosti LTE na štajerskem (lahko tudi približne) + na kakšno hitrost se omeji internet po prekoračitvi podatkov.
Ker mi UNIFI meni v aplikaciji in na spletu ne deluje, ne morem preveriti, koliko podatkov imam na mesec in kakšna je hitrost na UNIFI-ju?
Gospa je govorila o 5G in 100G. Se pravi če si naročnik samo fiksnega priključka imaš 5G UNIFIJA, če pa imaš oboje (mobilni + fiksni) pa 100G na mesec. Lahko to kdo potrdi?
Baje se gostuje v Mobitelovem omrežju, je to res?

KuntaKinte ::

unifi omogoča prenos 100 giga mesečno,hitrost je 10/1 Mb,ko prekoračiš pade na 64/64
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5430770 (4116) link_up
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111008 (57755) OK.d
»

Izi mobil vs Bob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13640852 (23899) MrStein
»

Sprememba paketa Telekom

Oddelek: Mobilne tehnologije
336919 (6343) shadeX
»

Tušmobil omrežje

Oddelek: Mobilne tehnologije
499984 (8043) Dzhimen

Več podobnih tem