» »

Anketa o plačah v IT sektorju v Sloveniji

Anketa o plačah v IT sektorju v Sloveniji

c0dehunter ::

Ker imamo za slovensko področje precej skope podatke o kompenzacijah na Glassdoor, Indeed, in podobnih straneh, sem se odločil, da ustvarim kratko anketo. Rezultati le-te lahko pomagajo obelodaniti približno stanje v IT sektorju. Seveda, le-ta je širok in različna znanja so različno plačana - vendar pustimo to tu ob strani.
Ko se bo nabralo dovolj rezultatov, bom zgeneriral še en spreadsheet, kjer bo prikazana višina kompenzacije glede na posamezni razred števila let izkušenj.

http://goo.gl/forms/YqF8QVFnFV
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Mavrik ::

1.) Izločati študentsko delo kot izkušnje se mi zdi grozno neumno, saj je pridobljeno znanje in tisto delo v IT sektorju zelo pomembno za kasnejšo plačo. Dodaj vsaj ločeno vprašanje.

2.) Zakaj se plače končajo pri 2200 EUR? Evropsko povprečje se giba tam okoli 40k letno ali več, tako da mogoče ne bi škodilo to spremeniti v malo večje razrede in spustiti tam do 5k vsaj.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

c0dehunter ::

Dodal sem dodatno vprašanje o študentskih izkušnjah ter dodal še nekaj plačnih razredov. Ker pa slovensko povprečje ne dosega evropskega, smatram da višji razredi niso smiselni.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

kaj pa tisti ko zaslužoijo 560€ neto? ali pa s.p.-jevci za 6€/uro?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

kaj pa tisti ko zaslužoijo 560€ neto? ali pa s.p.-jevci za 6€/uro?

Bodo pač izbrali ustrezno postavko.

Gandalfar ::

c0dehunter: daj se par visjih placnih razredov, ni toliko malo ljudi, ki sluzijo po 60-80k USD/leto pri nas za remote delo

Btw, a so rezultati kje vidni?

Isotropic ::

izpolni jo.

Isotropic je izjavil:

izpolni jo.

You've already responded
You can only fill out this form once.
Try contacting the owner of the form if you think this is a mistake.

Roadkill ::

Ni blo še dost debate o bruto/neto plačah?
Ü

Invictus ::

Ta debata v Sloveniji ne bo nikoli izumrla.

Pač tipično vmešanje sosedov v tisto kar jih nič ne briga ...

Da ne govorim o slovenski fovšiji ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Steinkauz ::

Če bi bilo zanimanje glede plač "slovenska fovšija" potem Glassdoor, Indeed, Payscale, ... nebi živele.

Malo dvomim da ima 13% ljudi nad 2600 eur neto plače.
Torej zaposlen v Sloveniji, brez preko SP in dobiček == neto oziroma dela v tujini.

Gandalfar ::

Zakaj se ti pa zdi, da tale nas forum ne bi premogel 12 ljudi, ki delajo za/v tujino?

alpa so pač trolli

Steinkauz ::

Za tujino in v SLO ok, v tujini pa pač ne, ker je anketa za Slovenijo.

Smurf ::

Tudi v SLO podjetjih je precej ITjevcev z 2600+ placami. ne sicer 13% vseh, ampak jih je pa kar nekaj. Zagotovo, se na tem forumu najde kar nekaj takih.

prozac ::

ko sm gledu je bila anketa izpolnjena 96x

morm rect da me je struktura neto place kr mal presenetla - sm mel obcutek da so ta dela ful bols placana
vrjetn je tko da veliko ITjevcev dela kot sp/freelancerji in potem neto placo mal skrijeje, da ni tolk davka

sm si mislu da srednje dobr programer (bl koder kot arhitekt) v SLO z lahkoto dobi placo 1800-2200 neto placo

vorantz ::

mene je bol presenetlo kolko jih je pod 1k
da jih je najvec okol 1.2k pa mislim da je splošno znano

prozac je izjavil:

ko sm gledu je bila anketa izpolnjena 96x

morm rect da me je struktura neto place kr mal presenetla - sm mel obcutek da so ta dela ful bols placana
vrjetn je tko da veliko ITjevcev dela kot sp/freelancerji in potem neto placo mal skrijeje, da ni tolk davka

sm si mislu da srednje dobr programer (bl koder kot arhitekt) v SLO z lahkoto dobi placo 1800-2200 neto placo

Ja, zavedaj se da ti (z glave) 4.000 bruto plače da ven "komaj" kakih 2200 neto. Tako da s 50k letne plače (kar se mi zdi da je dost povprečje po celi Evropi) dobivaš tam 2200-2300.

za take je pomoje bolj 1200 neto.
kot je rekel vorantz, tam jih je res največ.

Roadkill ::

Meni se tudi zdi, da je anomalija pri max plači.
4900€ bruto pomojem nima ravno veliko ITjevcev pri nas. Tako so prej kaki CTO, CIO, CxO.

Pa veliko lažje bi se bilo pogovarjat o bruto plačah.

Ima pa skoraj polovica folka 5 ali manj let delovne dobe, kar razloži malo nizko povprečje.
Ü

AndrejO ::

Roadkill je izjavil:

Meni se tudi zdi, da je anomalija pri max plači.
4900€ bruto pomojem nima ravno veliko ITjevcev pri nas. Tako so prej kaki CTO, CIO, CxO.

Pa veliko lažje bi se bilo pogovarjat o bruto plačah.

Ima pa skoraj polovica folka 5 ali manj let delovne dobe, kar razloži malo nizko povprečje.

Vse je odvisno od kvalitete vzorca in za S-T močno dvomim, da odraža splošno slovensko povprečje na področju IT. Morda bi bilo dobro celo stvar objaviti še kje drugje, da se to malo bolj razprši.

Spura ::

Ko prides do 2000 neto je pol dost tezko se kej dosti vec dobit brez nekega s.p.

PromeuZ ::

Če želite uporabljati Google Obrazce, se prijavite. No thanks.

Je res tako težko narediti anketo, ki ne zahteva registracije na določen servis?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

SimplyMiha ::

Pogrešam vprašanje področja dela... IT-jevec je lahko kdorkoli od Wordpress "razvijalca" do programerja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dohodnina 2018 - plačilo?

Oddelek: Loža
435849 (4071) XLapse
»

Minimalna neto plača

2724708 (23141) MadMicka
»

[Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )

7423180 (20633) St235
»

800 € za plačo programerja začetnika (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
519120067 (91782) Mufasa
»

Kako veliko bruto plačo imate? (strani: 1 2 )

6522618 (17313) krneki0001

Več podobnih tem