» »

800 € za plačo programerja začetnika

800 € za plačo programerja začetnika

««
11 / 11
»
»»

Smurf ::

Rok Woot je izjavil:

Poznam enega, ki je šel doštudirat pri 50ih, samo zato, ker ga firma ni hotela dati za poddirektorja, ker ni imel končane univerze... Torej sprememba delovnega mesta v firmi, rabil papir.

Jaz osebno, če bi imel firmo, bi na sestanke pošiljal samo ljudi u doktoratom, zaradi image-a, razen če nebi bil nek ekstremen primer, nek genij brez faksa (kateremu bi se že v osnovi, najbrž bolj splačalo biti freelancer).

To ti ne bo kaj dosti pomagalo pri image-u (vsaj na naravoslovnem podrocju), tukaj je pomebno je kako predstavis stvari, kaksne resitve imas in kako jih argumentiras.

Nasprotnemu sem bil prica samo enkrat, pa se takrat se je slo za nekega ekscentricnega profesorja v Ameriki, ki se ni hotel pogovarjati z nikomer, ki ni imel doktorata iz matematike.

Invictus ::

Čisto informativno ...

A vsi ki ste proti izobraženemu kadru, imate sami kako formalno višjo/visoko izobrazbo?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Rok Woot ::

Jaz sem govoril samo o naravoslovnem kadru... Pač pravim, da papir pomaga. Včasih ga delovno mesto celo zahteva. Če si pa cel car, pol se pa itaq grebejo zate in postane papir brezpredmeten.

Rok Woot ::

https://jobs.apple.com/us/search?jobFun...

Evo za večino rabiš BA/BS...

jype ::

Rok Woot> Evo za večino rabiš BA/BS...

To je za tiste, ki iščejo službo. Če služba išče tebe, ti s takimi rečmi ne utrujajo.

Okapi ::

No, resnici na ljubo imaš tudi v tujini marsikdaj birokratske zahteve po pildku. Tudi če te hočejo vzeti, te ne morejo, če ga nimaš. Seveda največkrat takrat, ko ima država prste vmes, ali EU (lahko tudi posredno - če recimo zasebna firma dela na projektu, ki ga financira država ali EU.) Doživel na lastnem primeru, ampak na srečo pildek imam;)

jype ::

Ja, to drži - v vsakem primeru je bolje pildek imeti, ker pač padeš skozi finejše sito.

Rok Woot ::

Mah men se zdi, da ga je dobro imeti. Sam po sebi, pa res ni nič vreden. Mogoče so tudi univerze krive za to, da so pildki manj vredni. Pač ne proizvajajo intelektualcev, ampak je nek podaljšek srednje šole... Jaz sem pogrešal teorijo na faksu, pa malo bolj splošno znanje. Večino je kot neka priprava za delo...

Smurf ::

@Invictus jaz delam na doktoratu in sem dalec od tega, da bi bil proti izobrazenem kadru.

V bistvu sem v marsikateri temi podpiral univerzitetno izobrazbo in jo podpiram se naprej.

Faks ti da dobro osnovo ter ti mocno olajsa zadeve, ce ga znas izkoristiti, veliko jih ne. Redke izjeme pridejo do tega znanja tudi na drugi nacin (tisti ki so predelali priblizno take stvari kot se ucijo na faksu, ne tisti ki pisejo osnovne programcke ze 10 let). Osebno bi vsakemu priporocal pot s faksom, ker je bistveno lazja. Kvaliteto znanja pa se da na sestankih/izvedbi projekta hitro videti in ce vids, da nekdo obvlada zadevo ti je vseeno ali je doktor ali brez izobrazbe. Imam sodelovca, ki ni diplomiral do relativne pozne starosti, ima pa znanje vsaj 4 faksov in to na zelo visokem nivoju (rad resuje probleme in ga zanima delovanje sveta), tako visokem da ga marsikdaj vprasam tudi za mnenje pri kaksnem problemu na "doktorski ravni".

byteman ::

Da podam še jaz svoja 2 centa in s tem mal prebudim tole temo :))

Jaz bi rekel takole, treba bo najprej definirati kaj so to delovne izkušnje v računalniški branži. Delovne izkušnje programerja / programerke so izkušnje pri delu s takšno in drugačno tehnologijo. Npr., če si ti C programer, ki ni nikoli delal v kakšni urejeni pravni podlagi in se je recimo samo malo doma igračkal z problemi, ustvaril kakšen opensource projekt, sodeloval pri drugih projektih..itd, skratka si vešč v temu, potem si tudi, če še nikoli nisi bil zaposlen, vsekakor zaslužiš več kot 800 € plače, ker izkušnje imaš. Torej #let_zaposlitve != znanje

In jaz se absolutno ne strinjam, da bi ti moral biti, glede na nastalo situacijo v Sloveniji HVALEŽEN , da imaš možnost dobiti tako plačo. Če me pa kaj razpizdi v tej naši preljubi deželici, je pa ta ponižen in pohleven folk, ki nima lastne hrbtenice in se zadovolji z vsakim bremenom, ki mu ga "cesarica" naloži. Sej, bodimo pošteni, moramo vedet, da ni tukaj delodajalec nič kriv. Največji razlog, da je plača tako nizka, so ekstremno visoki davki in to da se poklic inženirja tretira enako, kot nekega fdvjevca... Vsi smo isti in enakopravni a ne, ker smo še vedno okuženi s socializmom....in tako bo vedno, ta država je v propadu, zatorej moji dragi diplomantje računalništva vam polagam na srce, pokažite tej državi kdo ste, pojdite v tujino. Naj inženirjev v Sloveniji preprosto zmanjka, naj vsi najdejo delo v tujini. Potem pa bomo videli, kdo je tu nor.... Srečno vsem!

Aja, še nekaj o sebi :) Sem faliran frijevec. Nisem se žal odločil dokončati faksa, ker nisem videl veliko smisla v temu, no pa to je laho kar dolga debata o tem zakaj in kako, kdaj drugič ;). Pred leti sem delal v neki večji slovenski IT firmi, kot java programer začetnik, čeprav sem že marsikaj znal, ker sem se doma učil, pa je bila moja začetna plača 3 € /h..haaa.. Moja napaka kajne ? Moj nasvet, prosim cenite se, če se zdravniki in pravniki lahko cenijo, se prosim dajte še vi!! V 2 letih dela tam, je moja plača prilezla na visokih 5 € /h :))) V moji glavici je takrat bil prisoten nek glasek, ki je govoril takole: "Saj ni pomembna plača, važne so izkušnje..." No, tudi o izkušnjah bi se lahko razpisal. Ampak na kratko : Največ se boš naučil doma.
No potem sem delal tudi v 3 drugih firmah, skakal iz ene v drugo in na koncu ugotovil, da nikjer ne bom dobil več kakor 8 € na uro, ker sem pač na slovenskih tleh, pa še faksa nimam :) No in potem sem za "foro" iskal malo dela iz tujine. Včlanu sem se na odesk, kjer sem srečal mojega sedanjega delodajalca iz Kanade. Moja urna postavka je trenutno 16 €/h( s časoma bo višja) , pa še moje drage podalpske deželice mi ni bilo treba zapustiti..zaenkrat, ker delam od doma. Ampak zna se zgoditi, da bom odpihal v Toronto... No. takole samo na kratko. Hotel sem samo povedat, da vedno obstaja pot, samo iskat jo je treba. Če pa boste zadovoljni z podcenjevanjem vašega dela, potem pa tudi prav. Srečno vsem!

black ice ::

Nas je že kar nekaj podobnega mišljenja. :) Slovencem manjka precej samozavesti, zato je situacija takšna kot je.
Želim ti veliko uspehov tudi v bodoče.

Isotropic ::


Poznam enega, ki je šel doštudirat pri 50ih, samo zato, ker ga firma ni hotela dati za poddirektorja, ker ni imel končane univerze... Torej sprememba delovnega mesta v firmi, rabil papir.

takih je dost. ponavadi dostudirajo univ. program (oz. 2. stopnjo) ekonomije, organizacije dela ipd., ker z visokošolskim faksom obicajno ne mores cez x placni razred.

Blinder ::

8€ na uro neto? 1300€ neto plače? pa tako plačo lahko frijevci kar sanjajo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

LeQuack ::

Sej jo res sanjajo v nočnih morah, ker je tako slaba.:)
Quack !

kr?en ::

Pa je imo se vedno normalna placa za nekega programerja s tam 3-4 leti izkusenj. Vsaj po mojem obcutku no.

Arto ::

Blinder je izjavil:

8€ na uro neto? 1300€ neto plače? pa tako plačo lahko frijevci kar sanjajo

Vsi FRIjevci, katerih plačo poznam, jo imajo tu nekje. Tako da, nemogoče ni. Verjamem pa, da so kje tudi zelo mizerno plačani.

Isotropic ::

In jaz se absolutno ne strinjam, da bi ti moral biti, glede na nastalo situacijo v Sloveniji HVALEŽEN , da imaš možnost dobiti tako plačo.

+1
firmam izvoznicam gre cisto dobro.

LeQuack ::

Tistim, ki jim gre predobro je treba še vzeti, ker očitno imajo preveč (povzeto prosto po socialističnih načelih).
Quack !

SuperVeloce ::

Ni bilo nekaj govora o obdavčitvi vsakršnih prihrankov :))?

Mufasa ::

Arto je izjavil:

Blinder je izjavil:

8EUR na uro neto? 1300EUR neto plače? pa tako plačo lahko frijevci kar sanjajo

Vsi FRIjevci, katerih plačo poznam, jo imajo tu nekje. Tako da, nemogoče ni. Verjamem pa, da so kje tudi zelo mizerno plačani.


Ja, saj to je nekako ekvivalent temu da delaš 11 mesecev prek s.p. ja za 3k bruto na mesec. S tem da preko s.p.ja opetnajstiš državo z fiktivnimi (potnimi) stroški, tako da dobiš konc meseca 2k neto ven, in ne 1,5 z prevozom in malico.

To pa ja še vedno vsi prostosuličarji espjevci prakticirate. Je nekako ko smučanje, nacionalni šport.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mufasa ()
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inženir Povprečna plača (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
419139390 (29462) dope1337

Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12320907 (17634) BigWhale
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15636534 (28945) Vitez

Kakšna je vaša plača? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
620171101 (117574) chort
»

Poklicni vojak (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11634329 (28876) GTX970

Več podobnih tem