» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
20 / 86
»»

Malajlo ::

Ja, pa slow motion mode imamo.

Oz. bolj primerno: highspeed kamero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

beta1 ::

Evo, sprobal to čudo od w10m in sem zelo razočaran, saj dela slabše kot phone 8.1.

Imam lumio 535 (100% updatano, appse updatane, hard resetiral, na novo clean naštelal), pa zmeraj pride po 2 dneh uporabe ta bug:
error code 0xA00F4246(0xE8010001)

Bluetooth zelo heca, ko prej nikoli ni.

Pa kar me najbolj moti, da so nekatere stvari premajhne za stisnit (čeprav imam kar fine prste) in zato se odpirajo druge stvari.

Mi je žal, da sem sploh nadgrajeval, samo delo imam zdaj s tem. Čeprav zmeraj vsako stvar počakam, da po fixajo in naredijo service packe itd...

Mislim, da je to moj zadnji windows telefon.

Anney ::

Lumia 535 je nižji rang WP, poskusi kupit kakšen Android v takšnem rangu, boš hitro nazaj na WP. :)
Kolikor pa sem na hitro pogledal pa naj bi bil ta bug povezan s kamero, ostalih večjih bugov pa ta model naj nebi imel. Katero verzijo WP10 imaš? Katero verzijo kamere imaš? Poskusi spremeniti display scaling (150%) ali kaj drugega.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Saj ni važno kakšen rang je. Zdaj dela slabše kot prej. Zakaj bi imel slabše, če je bilo prej boljše?

Nima smisla iskat šivanke v senu, ker se mi res neda. Bil je zadnji uradni w10m (ne vem katera verzija, ni bila insider).

Zdaj sem z recovery toolom naložil nazaj 8.1 in dokler ne bodo neki večji fixi, nima w10m kaj iskat telefonu.

Če nebom prej menjal telefona oz. prešel na obgriženo jabolko ali R2D2ja.

Po prvem updejtu na WP10 ti naloži verzijo .107 in kasneje prejmeš še build .164. (updejtaš vse aplikacije, kar traja, ter po želji, če so kakšne večje težave narediš hard reset (priporočljivo).) Samo v vednost.
Večini dela WP10 odlično, brez težav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Naredi tako kot si napisal. :)

Trance4mer ::

Meni dela 10 na 920 kar v redu, opažam pa, da je pri uporabi gps-a(endomondo) v 3h baterija padal na 50% s slikanjem vred. Če se ne motim mi je v 8.1 bila 70% v tem času. To bom še testiru, ko se pocajtam. Pri fotografijah zaenkrat ne opazim razlike (škoda k ne podpira hdr). Moti me za enkrat edino to, ko želim odkleniti, mu traja, da pridem v telefon :(

PrihajaNodi ::

Here je na w10 ali so ga že umaknili?

Je še do poletja. (do 30. junija)

Here Drive

Here Drive

PrihajaNodi ::

Anney je izjavil:

Je še do poletja. (do 30. junija)

Here Drive

Here Drive

Ni bilo rečen 30 marec?

Uradno piše 30.junij. (odpri aplikacijo v store tam ti piše)

cekr ::

Na win10 insider Here Drive ne deluje več.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

loveJDM ::

beta1 je izjavil:

Evo, sprobal to čudo od w10m in sem zelo razočaran, saj dela slabše kot phone 8.1.

Imam lumio 535 (100% updatano, appse updatane, hard resetiral, na novo clean naštelal), pa zmeraj pride po 2 dneh uporabe ta bug:
error code 0xA00F4246(0xE8010001)

Bluetooth zelo heca, ko prej nikoli ni.

Pa kar me najbolj moti, da so nekatere stvari premajhne za stisnit (čeprav imam kar fine prste) in zato se odpirajo druge stvari.

Mi je žal, da sem sploh nadgrajeval, samo delo imam zdaj s tem. Čeprav zmeraj vsako stvar počakam, da po fixajo in naredijo service packe itd...

Mislim, da je to moj zadnji windows telefon.

Super,če je tako za kurac pa tako ali tako ni vreden 20e...prodaš torej?

solatjek ::

Moja sodelavka ima L535, sam sem ji naložil w10m, najprej preko insiderja, potem še nadgradnjo na .164. Naredili hard reset in od takrat nobenega problema. Telefona od takrat se ni izklopila. Kaj je pri tebi narobe, nimam pojma, ampak na L535 w10m deluje b.p...

klinker ::

Zgleda imamo pac eni vseeno probleme.
Moja 1520 tudi ni lih ok z 10ko, sploh zadnje dve verizije za .164 so solidno zdrmale Edge in Outlook.
Sem mislu da je kaj kiksnilo med posodobitvami pa sem dal nazaj na 8.1 ter vse na novo pisodobil, naredu hard reset in tezave ostajajo identicne.
Bom zgleda mogu jovo na novo in ostat na .164 za sedaj, ker je ta se najboljse delala na moji 1520ki.

Am.... NE!

Sedaj je nazaj kompleten clean Denim in dela vse BP.

Bom še počakal na nove uradne builde in takrat vse naredil clean. Mogoče bo takrat že zame kaj fiksano.

CyberPunk ::

Po nadgradnji z Win8.nekaj na Win10 se na Lumii (mislim, da je 535 - ker ne sprašujem zase :) ) ne izpisujejo več obvestila o zgrešenih klicih in prejetih SMSih (vsakič moraš odpreti zadevni app, da vidiš, če je kaj prišlo). Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo lahko narobe oz. kako popraviti zadevo (v nastavitvah so notifikacije vključene)?

sajmon ::

CyberPunk je izjavil:

Po nadgradnji z Win8.nekaj na Win10 se na Lumii (mislim, da je 535 - ker ne sprašujem zase :) ) ne izpisujejo več obvestila o zgrešenih klicih in prejetih SMSih (vsakič moraš odpreti zadevni app, da vidiš, če je kaj prišlo). Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo lahko narobe oz. kako popraviti zadevo (v nastavitvah so notifikacije vključene)?

Preveri med background apps nastavitve, če ima aplikacija messaging dovoljenje, da deluje v ozadju. V spominu imam, da je bilo enkrat na forumu to omenjeno za rešitev.

Machete ::

Nastavitve phoneW10 in desktopW10 so zame čisti kaos. Še sedaj ne morem oviti glave okoli njih. V win7 si vsaj vedel kaj je kje. Tu lahko samu ugibaš in iščeš. Ne vem a so vam logične? Saj ne rečem, da je vse, ampak v glavnini je meni precej obupno kar koli najt. Verjetno se bom navadil..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

AvtoR ::

V MS zemljevidi, mi ne deluje glasovno vodenje. Ima to kaj veze s Cortano?
Kako to nastaviti, da deluje? Privzeti jezik imam slovenščino.

AvtoR je izjavil:

V MS zemljevidi, mi ne deluje glasovno vodenje. Ima to kaj veze s Cortano?
Kako to nastaviti, da deluje? Privzeti jezik imam slovenščino.

Inštaliraj si HERE drive. Tam boš lahko določil/naložil jezik, če že ne gre drugače.

HERE mi dela BP, vključno z glasovnim vodenjem. Problem je, da v MS Maps ne deluje glasovno vodenje.

Problem imam tudi z glance zaslonom, vreme dela kot se mu zljubi, enkrat ja, večinoma pa sploh ne :(

Tudi poraba baterije je zelo visoka, če je vse izklopljeno cca 15-20 % preko noči.
Če pa brskam v edge z wifijem pa pobere 20% baterije v dobrih 15 minutah:(

Telefon je L830, stara 7 mesecev.

Jirzy ::

Začne glasovno vodenje delat, če malo podrkaš volume buttne? Pri meni je tako. Včasih je treba večkrat podrkat.

Preveliko hitrost mi pa vedno javlja. Sicer imam pa L640DS.

Modri dirkač ::

AvtoR je izjavil:

HERE mi dela BP, vključno z glasovnim vodenjem. Problem je, da v MS Maps ne deluje glasovno vodenje.

Problem imam tudi z glance zaslonom, vreme dela kot se mu zljubi, enkrat ja, večinoma pa sploh ne :(

Tudi poraba baterije je zelo visoka, če je vse izklopljeno cca 15-20 % preko noči.
Če pa brskam v edge z wifijem pa pobere 20% baterije v dobrih 15 minutah:(

Telefon je L830, stara 7 mesecev.

Vreme na glance screen ne dela, ker v 10ki ni te opcije spljoh.
Za maps pa poglej pod speech, če imaš sploh kakšen jezik inštaliran.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Vreme na glance deluje tekstovno v dveh vrsticah (na 8.1 je delalo grafično celozaslonsko).
Problem je, da včasih dela, včasih pa ne. Skrajni čas bi bil, da se MS malo spravi k sebi in poštima zadeve, ki so nekoč delale BP.

Modri dirkač ::

AvtoR je izjavil:

Vreme na glance deluje tekstovno v dveh vrsticah (na 8.1 je delalo grafično celozaslonsko).
Problem je, da včasih dela, včasih pa ne. Skrajni čas bi bil, da se MS malo spravi k sebi in poštima zadeve, ki so nekoč delale BP.

aja, tekstovno meni dela, samo so stavki predolgi in gre ponavadi čez rob, imam koledar za "detailed status".
Everybody lies!

budnost ::

Imam lumio 1520 in win 10. Imam problem z brskalnikom Edge...ko odprem stran rtvslo.si je vse ok...ko poskušam stran malo povečati, zoomirati mi gre nazaj spet na običajno velikost...in tako ene petkrat, da zagrabi...Ta problem imam samo na tej strani ( rtvslo.si). Ali vi na svojih telefonih lahko to stran povečujete in ne skače nazaj na prvotno velikost?

sajmon ::

budnost je izjavil:

Imam lumio 1520 in win 10. Imam problem z brskalnikom Edge...ko odprem stran rtvslo.si je vse ok...ko poskušam stran malo povečati, zoomirati mi gre nazaj spet na običajno velikost...in tako ene petkrat, da zagrabi...Ta problem imam samo na tej strani ( rtvslo.si). Ali vi na svojih telefonih lahko to stran povečujete in ne skače nazaj na prvotno velikost?

Ista tezava na L640 w10. Tezava samo s stranjo rtvslo.si.

budnost ::

Hvala za odziv. Dobra, da sva dva z različnimi telefoni...:)

Ja, mi gre malo to na živce. Nekaj je očitno narobe z edgejem ali pa stranjo in pride do nerazumevanja obeh strani.

sajmon je izjavil:

CyberPunk je izjavil:

Preveri med background apps nastavitve, če ima aplikacija messaging dovoljenje, da deluje v ozadju. V spominu imam, da je bilo enkrat na forumu to omenjeno za rešitev.

Ja to je mene jebalo pa sem omenil...tako kot pravi sajmon,background apps pa dovoli klicem pa sms-em delovanje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

Motion ::

sajmon je izjavil:

budnost je izjavil:

Isto mini na 930ki. Na tablci dela ok

Jirzy je izjavil:

Začne glasovno vodenje delat, če malo podrkaš volume buttne? Pri meni je tako. Včasih je treba večkrat podrkat.

Preveliko hitrost mi pa vedno javlja. Sicer imam pa L640DS.

Probaj pod setting sprmeenit alert-e pri kakšni prekoračitvi ti naj piska,mogoče bo pomagalo ker je mogoče samo kaj laggnilo...

Machete ::

Motion je izjavil:

sajmon je izjavil:

budnost je izjavil:

Isto mini na 930ki. Na tablci dela ok

Jup. Isto dela meni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

Sicer ni rešitev za to težavo, ampak ko že omenjate rtvslo.si, imajo za novice kar fajn app "RTV 4D".

budnost je izjavil:

Isti problem tudi v iOS 9.3. Nekaj narobe s stranjo - designi, vsebina je pa itak v ....

L950xl isto.

Matej_K ::

Kako najlažje prestopiti/urediti iz win 8.1 na win 10. Lumia 820.

Slike imam na Onedriveu. Seveda se potem nazaj na telefon nebodo prenesle ne?, bom moral dostopat do njih preko galerije onedrive-a-?
Varnostno kopiranje imam sedaj vključeno.
Se bodo aplikacije same nazaj inštalirale (te ki jih imam sedaj)

SD card odstranim?
... .. .

krucymucy ::

darkolord je izjavil:

Sicer ni rešitev za to težavo, ampak ko že omenjate rtvslo.si, imajo za novice kar fajn app "RTV 4D".

za W10M?
jaz je od lani avgusta nisem se videl.

RTV 4D

Edino TV v živo ne deluje, tudi v WP8.1 ne, sem jim pisal že pred časom pa nisem prejel odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Glede TV-ja v živo je nekdo v tej temi že omenil,da so mu odpisali,ne spomnim se pa točno kaj,ker ne uporabljam tega app-a in me ni zanimalo kaj preveč...Pobrksajte par strani nazaj,če koga zanima.

Motion ::

Octoshape ne podpira več WP ja zato video vsebine ne delajo več.

Škoda, edino kaj še pogrešam na WP je ena mobiaTV (amis, telemach). Ne vem zakaj še ni aplikacije. ?

Trance4mer ::

A mogoče še komu, kar tako, se samo od sebe resetira telfon? Že ene parkat sem opazil, pa mi nič ni jasno kaj ga sproži.

darkolord ::

Pri meni je rock stable.

Mi je pa nadgradil (L830) na 10.0.14295.1000 in mi je začelo žret res ogromno baterije. 9% na uro 8-O. Zdaj je tretji dan pa se ni nič izboljšalo. Hard resetnil še nisem.

Zgodovina sprememb…

OmegaM ::

Jaz sem nekako razocaran nad wm10.
Telefon kar uporabljam za brskanje.
Ampak da se zgodi, da ko zelim vnest nek spletni naslov, se ne odziva.
V tem primeru ne deluje niti, da bi se vrnil korak nazaj in tudi traja in traja in traja, kot da se mu nekaj zacikla.
Vceraj sem odrl en posnetek na spletni stran in je izgledalo, kot da mu cpu nabije na 100% in 10 - 15 sek deluje neznosno.
Skratka, glede na to zakaj vecinoma uporabljam mi nikakor ni vsec, ter upam, da bodo popravili.
Kako je s tem, ce zelis telefon povrniti na wp8.1?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Kateri telefon? Si naredil hard reset?
Windows Device Recovery Tool je za povrnitev telefona nazaj na 8.1.

Še mimgrede, prodajam L830 (bela) in L930 (oranžna ali črna), če koga zanima. (ZS)

Edge je pac z en drek od browserja trenutno alternative so pa se slabse.
Ne vem no, browser je ja pomemben na smartphone-u in da na WP ni dobrih alternativ mi je skrajno cudno.

Trance4mer je izjavil:

A mogoče še komu, kar tako, se samo od sebe resetira telfon? Že ene parkat sem opazil, pa mi nič ni jasno kaj ga sproži.

Fon?Na enih lumijah jebe baterija in se ob tresenju(tek ipd.) fon ugasne,to se je meni dogajalo na L520,potem pa sem okoli baterije dal malo izolir traka in bilo OK...probaj

klinker je izjavil:

Edge je pac z en drek od browserja trenutno alternative so pa se slabse.
Ne vem no, browser je ja pomemben na smartphone-u in da na WP ni dobrih alternativ mi je skrajno cudno.

Res ne vem, kaj te moti? Kaj bi sploh rad?
Edge je čisto spodoben brskalnik. Prav nič drugačen od drugih.

Točno tako, dela odlično. Bo pa vedno bolj funkcionalen. (z updejti)

Kaj vi res se niste sprobali dobrega brskalnika na fonih, a?
Je najboljsi na WP, ko pa primerjas z ostalimi platformami je pa drek. Tudi na desktopu Edge niti povoham ne vec in raje IE uporabljam za zdaj.
««
20 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20550657 (29362) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9434266 (29918) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528746 (19136) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514633 (12223) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844849 (36097) boolsheat

Več podobnih tem