Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
cekr ::
Maš pa res probleme. Hm?
Na različnih sistemih(mobilno,namizje) uporabljam različne brskalnike(IE,Chrome,Safari,Firefox,Edge...) pa ne vidim nobenih manjkov pri Edgu. Na namizju mi je itak primarni. Razen pri razvoju/testiranjih ima prednost IE, ker je trenutn edini pod nadzorom VS.
Pri brskalniku mi je najbolj pomembno, da je hiter in da pravilno izrisuje zadeve. Če je pa neka stran šlampasto narejena in še s stotimi reklamami pa ne pričakuj, da bo bo kjerkoli vse OK. Nepravilno narejene/zaklučene zadeve v JavaScriptu so itak polom za vse brskalnike.
Na različnih sistemih(mobilno,namizje) uporabljam različne brskalnike(IE,Chrome,Safari,Firefox,Edge...) pa ne vidim nobenih manjkov pri Edgu. Na namizju mi je itak primarni. Razen pri razvoju/testiranjih ima prednost IE, ker je trenutn edini pod nadzorom VS.
Pri brskalniku mi je najbolj pomembno, da je hiter in da pravilno izrisuje zadeve. Če je pa neka stran šlampasto narejena in še s stotimi reklamami pa ne pričakuj, da bo bo kjerkoli vse OK. Nepravilno narejene/zaklučene zadeve v JavaScriptu so itak polom za vse brskalnike.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Lonsarg ::
Novi Edge na desktopih je IMO isti oziroma kanček hittejši na ne-SSD sistemih kot Chrome. Prav tako relavantno pa je Edge na Atom tablici preverjeno eno malenkost(ampak opazno malenkost) hitrejši od Chrome na Galaxy Tab Pro (quad-qualcom mislim da okoli 2.3GHz).
Ampak očitno obstaja neka navada še iz časov IE6, da se basha Microsoftover brskalnike za zabavo. Edge je prvi res sposobni brskalnik od Microsofta v zadnjem desetletju(IE10 pa je bil prvi OK brskalnik), do tega so prišli tako, da so vso legacy navlako odrezali. Na WP mu manjka še kaka manjša optimizacija, ampak poudarjam manjša.
Ampak očitno obstaja neka navada še iz časov IE6, da se basha Microsoftover brskalnike za zabavo. Edge je prvi res sposobni brskalnik od Microsofta v zadnjem desetletju(IE10 pa je bil prvi OK brskalnik), do tega so prišli tako, da so vso legacy navlako odrezali. Na WP mu manjka še kaka manjša optimizacija, ampak poudarjam manjša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
boolsheat ::
Edge na desktopu je OK, ima še nekaj bugov, ampak načeloma deluje. Na WM je pa zaenkrat precej slab, predvsem to upravljanje s zavihki, kjer se vedno reloadajo, ko jih odpreš, polom.
klinker ::
Hmja ne vem no, tema je o mobile a ne in tu je Edge polom napram IE, napram ostalim pa niti ne bi.
Ze to da stalno nekaj na novo nalaga zavihke je nonsense, ceprav je tu tudi IE beden.
Kak je sploh razlog da Google ne nardi Chrome za WP?
Ze to da stalno nekaj na novo nalaga zavihke je nonsense, ceprav je tu tudi IE beden.
Kak je sploh razlog da Google ne nardi Chrome za WP?
Anney ::
Tukaj je nekaj alternativ če bo kdo sprobal, jaz nimam potrebe.
Maxthon
UC Browser
Surfy Free
Opera Mini
Maxthon
UC Browser
Surfy Free
Opera Mini
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Machete ::
A Opera mini še vedno stiska podatke, preden odpre stran? (kar je bedno, če ne rabiš).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
PrihajaNodi ::
Kaj je problem če so reloadajo?70kb prenosa podatkov?al 0.4s?
Pac, neumno je in nepotrebno da moram cakat na reload. Ce drugim ni potrebno ne vem zakaj je fakin WPju to potrebno.
Alternative so se vecje sranje, opera je pa sploh meni enostavno nehala odpirat strani, kot da ne bi imela povezave.
Se najboljsi mi je bil IE tu na WP, se pa Chroma res ne bi branu.
Mi je zal, ma so browserji na ostalih mobilnih platformah bistveno boljsi.
Kaj je problem če so reloadajo?70kb prenosa podatkov?al 0.4s?
Pišeš kak komentar pa bi rad še vir prilimal, pa si v riti, ko se ti reloada stran na kateri si pisal komentar...
Bo pa menda v Redstonu Edge konkretno izboljšan...
Včasih imajo ta problem prav vsi brskalniki.
Edge je pa še otrok. Kakšne stvari so prav čudne. Se vprašam, kjer je ekipa, ki dela IE? So dali vse na čevelj?
Polno stvari je, ki bi jih brez problema pobrali iz IE. Govorim o samem UI in integraciji v sistem, ne o jedru.
So dodali možnost dopisovanja/risanja na stran. Lepa reč za reklamni oddelek. Bi pa lahko s tem počakali za kasneje.
Pravzaprav tega do sedaj še sploh nisem konkretno uporabil. No, 1x me je zamikalo na začetku pa zadeva še ni delovala tako kot je treba.
Še ena zanimiva novica: Microsoft se zanima za vstop v konzorcij lastnikov firme HERE.
Mislim, da ne lahko pa si izklopiš avtomatsko posodablanje in to delaš ročno, da veš kaj se posodobi.
Ma LOL no, meni še vedno @ pejsta vsebino iz clipboarda!
1511
10.0.10586.164
10.0.10586.164
Na kakšen način ti dela to, da jaz sprobam na svojih dveh.
Ma to je cisto random, vsaj pri meni...vecinoma sicer ne dela tezav pa v zadnjem releasu se mi se ni zgodilo.
Motion ::
bug je na slo tipkovnici ko hočeš @ napisat in ti prilepi kar maš v clipboardu. V redstone buildu je blo popravljeno, v produkcijskem še ne. Najbrš pride fix z naslednjim community updejtom tudi na 10586 build
AvtoR ::
Upam da poštimajo tudi battery drain (L830)! Ponoči, ko imam vse izklopljeno mi kuri 2%+ na uro. Kako porabo imate ob vklopljenem GSM omrežju, vse ostalo izklopljeno?
Malo mi je muka vsak dan filat telefon, ker je pred tem na 8.1 zdržal 3 dni.
Malo mi je muka vsak dan filat telefon, ker je pred tem na 8.1 zdržal 3 dni.
Hard reset.
Meni je pol se 1x baterijo na hitro pozrlo pol je blo pa ok in zdaj traja dlje kot na vseh prejsnjih buildih 10ke.
Meni je pol se 1x baterijo na hitro pozrlo pol je blo pa ok in zdaj traja dlje kot na vseh prejsnjih buildih 10ke.
AvtoR ::
Ma sem že 2x naredil hard reset in namestil vse programe na novo, pa ni efekta.
Tale poraba me pri W10M res moti, sistem kot tak mi je OK, no ja mogoče bi še vreme na Glance screenu lahko končno poštimal, da bi delalo kot prej na w8.1.
Skrataka sistem ima potencial in upam da v kratkem kaj poštimajo glede porabe! Ne vem zakaj imam občutek, da razvoj W10m MS jemlje z levo roko, v stilu enkrat bo že ratal. Folk pa medtem odhaja na druge platforme.
Drugače si pa malo Redmi 3 ogledujem, samo se mi zdi, da fotkič ni na nivoju L830, sploh low level light.
Tale poraba me pri W10M res moti, sistem kot tak mi je OK, no ja mogoče bi še vreme na Glance screenu lahko končno poštimal, da bi delalo kot prej na w8.1.
Skrataka sistem ima potencial in upam da v kratkem kaj poštimajo glede porabe! Ne vem zakaj imam občutek, da razvoj W10m MS jemlje z levo roko, v stilu enkrat bo že ratal. Folk pa medtem odhaja na druge platforme.
Drugače si pa malo Redmi 3 ogledujem, samo se mi zdi, da fotkič ni na nivoju L830, sploh low level light.
krneki0001 ::
Jaz sem včeraj spraznil telefon v manj kot 8 urah iz 100% na skoraj 0%. Samo položil sem ga za celo noč na škatlo z magnetnimi šraufencigerji. Pa ker ima brezžično polnjenje,...
loveJDM ::
To je drugače zelo slabo za baterijo, praznjenje do 0%. :)
Tak ti bom rekel...včasih se je govorilo,najboljše spraznit do konca pa potem do konca napolnit,potem se je spodnja meja dvignila na 20%,potem se je govorilo,da naj bi tam okoli 30-40%bilo ok itd itd...Glede na to,da so baterije na ebay-u po 10eurov mislim,da je najboljše polnit po potrebi in si konc leta kupiš novo,če slučajno ta začne jebat.
loveJDM ::
krneki0001 je izjavil:
Pa ker ima brezžično polnjenje,...Brezžično polnjenje, ne praznjenje
tuljava v ohišju zgleda tudi prazne zadevo, če je magnet v bližini
Meni se tudi brezžično prazni ne glede kje je fon
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
To je drugače zelo slabo za baterijo, praznjenje do 0%. :)
Tak ti bom rekel...včasih se je govorilo,najboljše spraznit do konca pa potem do konca napolnit,potem se je spodnja meja dvignila na 20%,potem se je govorilo,da naj bi tam okoli 30-40%bilo ok itd itd...Glede na to,da so baterije na ebay-u po 10eurov mislim,da je najboljše polnit po potrebi in si konc leta kupiš novo,če slučajno ta začne jebat.
Včasih je to tudi držalo. Ampak takrat so se v mobilnikih uporabljale druge vrste baterij...
Slab signal jo tudi hitreje prazni.
@Motion
Jaz na dveh L930 nimam tega buga, enaki build kot tvoj.
@Motion
Jaz na dveh L930 nimam tega buga, enaki build kot tvoj.
Telefona žal več nimam, sem ga prodal. Točnega podatka pa tudi ne vem, ker ga je uporabljala boljša polovica in nisem nič testiral, zdaj ima L930 sem jo dobil zelo, zelo ugodno.
krneki0001 je izjavil:
Jaz sem včeraj spraznil telefon v manj kot 8 urah iz 100% na skoraj 0%. Samo položil sem ga za celo noč na škatlo z magnetnimi šraufencigerji. Pa ker ima brezžično polnjenje,...
Jaz imam magnet v ovitku pa nič ne prazni. :D
Magnetic Slim Leather Stand Phone Case Skin Cover For NOKIA Lumia 930
Sej pravim, telefon sem napolnil na 100% okoli polnoči, potem sem ga pa odložil na škatlo z magnetnimi šraufencigerji in zjutraj ob 6h je bil prazen. Zjutraj sem ga potem napolnil in zdaj je še 84% baterije.
Ni mi jasno.
Ni mi jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
solatjek ::
Katere programe uporabljate za vrtenje glasbe in filme? Tale groove in filmi in oddaje sta mi oba taka lesena ?
Napovedan je Surface Phone.
@Matko37
Za filme in glasbo imaš VLC
Za samo glasbo pa jaz večina koristim TuneIN (spletna zadeva)
Drugače pa imaš tudi te, mislim da najboljši je Core Music Player (plačljiv), potem pa Aki music player (plačljiv), Music Pro (plačljiv)...
@Matko37
Za filme in glasbo imaš VLC
Za samo glasbo pa jaz večina koristim TuneIN (spletna zadeva)
Drugače pa imaš tudi te, mislim da najboljši je Core Music Player (plačljiv), potem pa Aki music player (plačljiv), Music Pro (plačljiv)...
mat11 ::
Kakšna je sploh razlika, če inštaliraš WM10 preko programa, ki ga ponuja Microsoft od marca naprej ali pa Insider programa(vem da je to tudi Microsoft)?
mat
Motion ::
Prek insiderja lahko edino zbiraš v kakšnem ringu hočeš bit. Maš navoljo še novejše builde. Če greš prek unga druzga programa maš navoljo sam produkcijske builde. Sami produkcijski build, naprimer .164, je pa povsem enak ne glede s katerim programom jih namestiš.
solatjek ::
Ko imaš enkrat .164 gor ali za nadaljnje nadgradnje tudi potrebuješ še kak program ali bo redstone nadgradnja prenesena avtomatsko (ko bo na voljo produkcijska seveda?
Še vprašanje 2: ali se komu občasno sama zapre kakšna aplikacija, ko jo odpreš. Meni se največkrat zgodi to pri onedrive, takrat ko imam kaj novih fotk in bi jih camera upload moral prenesti. Če odprem onedrive, krešne, tako da moram 2x ali celo 3x odpreti, da se ne zapre.
Tega sem jaz celo kupil, ravno zaradi reklam in se večkrat zgodi, da mi ne pokaže več glasbe naložene na telefonu. Kak teden dela, potem pa naekrat prazen seznam in moram potem večkrat poglat ponovno iskanje komadov, pa še takrat včasih prešteje vse komade do konca, nato pa je seznam prazen.
Še vprašanje 2: ali se komu občasno sama zapre kakšna aplikacija, ko jo odpreš. Meni se največkrat zgodi to pri onedrive, takrat ko imam kaj novih fotk in bi jih camera upload moral prenesti. Če odprem onedrive, krešne, tako da moram 2x ali celo 3x odpreti, da se ne zapre.
Trance4mer je izjavil:
Perfect music, samo reklama mi najeda
Tega sem jaz celo kupil, ravno zaradi reklam in se večkrat zgodi, da mi ne pokaže več glasbe naložene na telefonu. Kak teden dela, potem pa naekrat prazen seznam in moram potem večkrat poglat ponovno iskanje komadov, pa še takrat včasih prešteje vse komade do konca, nato pa je seznam prazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
Matej_K ::
Namestil aplikacijo Windows Insider. Se registriral.
Ko zaženem aplikacijo, kliknem ''get latest builds'' dam ''slow''
Telefon se reštarta.
In potem kaj? Nič. Na phone update nič novega.
Kaj delam narobe?
Lumia 820
Ko zaženem aplikacijo, kliknem ''get latest builds'' dam ''slow''
Telefon se reštarta.
In potem kaj? Nič. Na phone update nič novega.
Kaj delam narobe?
Lumia 820
... .. .
Imaš vklopljen wifi? Verjetno imaš zdaj WP8.1?
Ja imam 8.1 in wifi vklopljen,
Samo nevem, kje naj pričakujem update. Ko se telefon reštarta, je vse normalno. Kot ob normalnem reštartu.
Morma dati iz slow ringa na fast? Ali na slow tudi dobim 10-ko?
Samo nevem, kje naj pričakujem update. Ko se telefon reštarta, je vse normalno. Kot ob normalnem reštartu.
Morma dati iz slow ringa na fast? Ali na slow tudi dobim 10-ko?
... .. .
Pravkar sprobal.
Samo Lumia 820 ni podprta za windows 10, zato želim preko windows insiderja inštalirat ''beta'' verzijo.
Samo Lumia 820 ni podprta za windows 10, zato želim preko windows insiderja inštalirat ''beta'' verzijo.
... .. .
Ko namestiš insiderja, greš po končanem ponovnem zagonu v nastavitve in preveriš za posodobitvami. Baterijo imej polno vsaj 40%.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 50665 (29370) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34278 (29930) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28759 (19149) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14637 (12227) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 44878 (36126) | boolsheat |