» »

katere vaje doma za mišično maso?

katere vaje doma za mišično maso?

musicfreak ::

Kaj lahko delaš doma za pridobivanje mišične mase? Btw, nočem se nabildat močno, ampak "samo" kaj takega glede postave:
Ali se da to dosečti doma, brez hoje na fitnes? Sem zelo suh, z kar nekaj maščobe okrog trebuha.

Kaj lahko delaš razen sklece, počepe? Imam še 2x10kg uteži s katerimi bom delal vaje za roke in rame. 2x na teden tek 35min. Na fitnes ne morem it, ker je daleč do njega (stroški) in pa sram bi me blo, suhega kot sem, tam med tipi, ki imajo top postave :D

Jedilnik nekako takole:

zajtrk - ovseni kosmiči z mlekom (notri whey 50g) + 2 žlici olivnega olja
kosilo - puranja ali piščančja prsa (150g) + basmati riž + solata + 1 žlica olivnega olja
malica 1 - ovseni kosmiči (75g) z whey (30g) + banana
malica 2 - 4 jajca + polnozrnate testenine (50g) + solata
večerja - tuna v konzervi 150g + solata + 1 žlica olivnega olja

k--p ::

Zgornji del telesa lahko razviješ do svojega potenciala v smislu hipertrofije le z vajami z lastno težo. Pri tem moraš manipulirati z izvajanjem osnovnih vaj, kot so skleci, vzgibi, dipi. Nabaviti si moras stango za izvajanje zgibov za med vrata, ko lahko, pa tudi najdi primerno zunaj.
Primer dobrih vaj, do katerih lahko napredujes so napredne sklece (handstand pushups, planche pushups), dips (russian dips, jumping dips), muscle ups, zgibi v L-situ, obteženi zgibi.
Za noge lahko izvajaš počepe na eni nogi (glej pistol squats) + utež v roki. Z njimi boš dosegel solidno moč in dodal nekaj mase.
S kalorijami moraš biti v presežku, vseeno je, kolikorat na dan ješ. Ciljaj predvsem na kvalitetne maščobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: k--p ()

dela ::

PurpleMoo ::

mgermo ::

Trapse kot ta tip nikoli ne boš mel, ostalo je možno.
Lahko treniraš z bodyweight in če ti je kul, si nabaviš stojalo za uteži, klopco, štango z utežmi in potem lahko delaš vse.

jype ::

Unknown_001 ::

jype je izjavil:



Potrjeno!

Najboljša metoda, lopato v roke pa gremo :D

Drugače pa ko ti dela zmanjka, pa če nisi nič utrujen pa se drži vaj z lastno težo kot so ti že napisali ;). Pa seveda veliko veliko jest.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

hamez66 ::

Od veliko veliko jest bo samo veliko veliko špeha, če ne bo tudi veliko veliko delal.

V fitnessu veljajo za najbolj efektivne vaje bench press za zgornji del telesa, ter deadlift in squats (počepi) za noge in rit. Skupna lastnost teh vaj je, da istočasno deluje več mišic. Ker praviš, da nočeš fitness vaj in bi rad delal od doma, si poskusi najti nadomestke za te vaje. Počepe sicer lahko delaš brez uteži, pa so ravno tako efektivni.

Dobra vaja je tudi plavanje, ker istočasno obremenjuješ skoraj vse mišice v telesu, zraven te pa še voda hladi in priganja k delu, saj če ne plavaš, te lahko začne hitro zebsti. :)

Se zavedam, da teh vaj ne moreš početi doma, vseeno pa poskusi najti takšne zamenjave za te vaje, kjer boš istočasno obremenjeval čim več mišic, saj boš tako dosegel največ v najkrajšem času.

Unknown_001 ::

hamez66 je izjavil:



Dobra vaja je tudi plavanje, ker istočasno obremenjuješ skoraj vse mišice v telesu, zraven te pa še voda hladi in priganja k delu, saj če ne plavaš, te lahko začne hitro zebsti. :)


+ to je eden od redkih športov kjer ne zašvicaš :))
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

PomagajMi ::

To sliko ki si postal, takšno postavo se definitivno doma da doseči.

Kaj lahko delaš? Sklece, zgibe - chin ups/pull ups, dipe, potem pa še počepe če so ti normalni pretežki si daj neko obtežitev, nevem mogoče uteži v nahrbtnik ali pa delaj počepe z eno nogo. Pa z utežmi imaš tudi dosti vaj za roke.

Primeri dobrih vajih ki jih je omenil k--p so dobri, ampak definitivno ne za zacetnika. Za takšno moč potrebuješ vsaj leto , mogoče 2 da prideš na takšno stopnjo. Handstand, planche pushups? To le ni tako enostavno in bo potrebno precej treninga pa še potem ne zmore tega vsak...

Tako da kar na delo sklece delat. Fitnes oprema ni nujna, je pa napredek lahko dosti boljši. Pa nihče se ti nebo 'smejal' ker si suh in tam bildaš. Pomoje te bojo prej spoštovali da si hočeš spremembe in nekaj naredit za to, vsaj moje mišljenje.

Glede plavanja, se le to ne more primerjati z fitnesom, z plavanjem dobiš definicijo, pokuriš dosti energije vendar te ne bo nabilo, oz bo napredek slab v primerjavi z vajami z utežmi v fitnesu. Tako da jaz tega ne priporočam.

Če hočeš ojačati je recept precej preprost. Jej več. Lahko se registriraš na katero od mnogih straneh ali mobilnih aplikacij ki so posebej namenjene za sledenje vnosa kalorij. Pojej kakšnih 500 kalorij več in počasa boš ojačal. Če hočeš pridobiti čim manj maščobe, jej čim manj mastne hrane, fast foodov in podobno.. Ne pij soka ampak vodo. Pa glede proteinskih praškov, to so dodatki ne pa nadomestilo za obrok. Če lahko dnevno zaužiješ dovolj beljakovin iz normalne hrane, potem so tej praški nepotrebni.

Ne pričakuj pa da boš prišel iz nič v to kar je na sliki v 1 mesecu.

Malo si poglej na internetu je tega dosti free tutorialov in programov, ampak nič ne kupuj kakšnih ebookov ali podobnih nategov.

musicfreak ::

Tisti jedilnik zgoraj bi bil ok? Ali je premalo beljakovin in OH?

Za roke bom probal 3x na teden tole: + tisti dan še 100 push up challange program.

Za noge, prsa in trebuh sem tudi že našel. Ostalo še iščem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup fitnes naprave

Oddelek: Loža
4913698 (2612) IcyFox
»

Vaje z lastno težo

Oddelek: Loža
3812235 (10544) Golden eye
»

Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6327338 (25589) _IKE_
»

Fitnes naprava (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921199 (18179) BlueBerry
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926085 (15262) CleanPower

Več podobnih tem