Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Nadgradnje
[Linux] Nadgradnje
čuhalev ::
Uporabljam kar nekaj dokaj sposobnih Linux sistemov (podpirajo programske pakete). Sistemi so namensko in tudi fizično razpršeni, torej vsak počne in ima nameščeno nekaj drugega. Seveda sistemi delajo, ampak od časa do časa bi bilo dobro kakšen program nadgraditi, a so ročni posegi precej zamudni.
Vem, da obstaja orodje poimenovano puppet, vendar imam občutek, da je primerno za sisteme, ki imajo večino programov in nastavitev enakih.
Zanima me, kako si pomagate pri tem.
Vem, da obstaja orodje poimenovano puppet, vendar imam občutek, da je primerno za sisteme, ki imajo večino programov in nastavitev enakih.
Zanima me, kako si pomagate pri tem.
pegasus ::
S config mngmt orodjem ala puppet (ni edini, jih je še cela zbirka) poenoti vsaj tisto, kar imajo mašine skupnega: mrežne nastavitve, prijavne podatke (gesla, ssh ključi), ntp nastavitve, in podobno. Same aplikacije lahko pokonfiguriraš s puppetom, kar ti služi kot neke vrste backup configa oz. da znaš ponovno mašino postavit z identičnimi nastavitvami, lahko pa vse te unikatne inštalacije podokumentiraš na kak papir ali wiki in stvari vodiš ročno, kar ti/tvoji organizaciji bolj ustreza.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pegasus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj Linux je boljši kot ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 28133 (25376) | BigWhale |
» | Linuxov razvoj se pospešujeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5511 (3056) | Jst |
» | [Win vs. Lin] Register vs. 10000 datotek na disku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10431 (6353) | BlueRunner |
» | Shranjevanje nastavitev -- register proti /etc (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4489 (4171) | 64202 |