» »

Dvigovanje težkih predmetov

Dvigovanje težkih predmetov

tx-z ::

Malo večernega razmišljanja :)

Imamo nek leteč predmet (da ne bom lih preveč science fiction reku da mamo space shuttle)....

Če pogledamo video ...

Recimo da je ta zadeva večja in bi lahko sem gor postavil neko pilotsko kabino za enga človeka. Na tem "letalul" mamo motor, k poganja, da se tista zadeva na koncu ves čas vrti. Glede na ta video, je precej enostavno, da to zadevo dvignemo od tal - torej bi tudi precej enostavno lahko dvignu naše letalo.

A je skupek moči, ki jo potrebujemo - torej da vrtimo to zadevo in hkrati še dodatna energija za dvig od tal (karkoli že to pač je - jet engine/propelerji,...) manjša, kot če bi brez tega hoteli dvignit naše letalo?
tx-z

ZaphodBB ::

"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Oz. zdejle k gledam še drug video; itak moraš potisnt to zadevo še v horizontalni smeri, kar potem naredi občutek da je stvar lažja..tko da na konc bi pomojm še več energije porabu za dvig? :)
tx-z

AlienRR ::

Štos je v tem da ne rabiš premagovati momenta, ko se kolo vrti, ampak maso še vedno moraš sam dvignit.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Roadkill ::

OP: Najprej razčistimo, če ti je jasno, da zaradi vrtenja tiste naprave ne dvigneš NIČ lažje, kot če se ne vrti. Vrtenje na težo ne vpliva.

Zaphod: Ti si pa topic falil?
Ü

ZaphodBB ::

Ne. Dal sem primer vozila, ki uporablja vztrajnik.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Roadkill, mi je potem jasno ratalo ko sem še tist njihov nadaljevalni video pogledu :) ....sam še zmer zgleda kt da bolj enostavno dvigne kokr pač če se ne vrti...
tx-z

Roadkill ::

Cel video je narejen tako, da namerno zavaja.

Takrat ko proba prvič dvignit nevrtečega nad glavo dela to z levo roko....
Ü

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni terenc (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9321813 (18387) krneki0001

Telekineza

Oddelek: Loža
369112 (8475) Gandalfar
»

Smer vrtenja - možgančki (strani: 1 2 3 )

1056517 (6517) noucamp90
»

Leti, leti tehnologija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
578127 (6558) Thomas
»

Matematični lešnik

433250 (2760) sketch

Več podobnih tem